Forum » Zvok in slika » Kodiranje CATV
Kodiranje CATV
bart851 ::
Lep pozdrav!
Mene pa zanima če mogoče kdo ve na kakšen način poteka kodiranje kabelske televizije. Sicer zadeva je takšna: doma imamo CATV conax modul in kodirno kartico. Trenutno imamo odklenjene vse kanale zaradi nadgradnje omrežja. Konec meseca pa se kanali zaklenejo glede na izbran paket. Zanimam me če obstaja ta možnost, da jaz izmaknem kodirno kartico ven ko CATV operater spusti signal za kodiranje kanalov, in jo ponovno vstavim nazaj čez kakšen mesec ko tega signala ne bo več pošiljal in bom mel odklenjene kanale.
Ali so na kartici zapisani kodirni ključi in operater samo spremeni način kodiranja in nebo pomagalo če izvlečeš kartico.
Kako poteka komunikacija CATV in kodirna kartica oz. če jo lahko na daleč programirajo ali kako?
Mene pa zanima če mogoče kdo ve na kakšen način poteka kodiranje kabelske televizije. Sicer zadeva je takšna: doma imamo CATV conax modul in kodirno kartico. Trenutno imamo odklenjene vse kanale zaradi nadgradnje omrežja. Konec meseca pa se kanali zaklenejo glede na izbran paket. Zanimam me če obstaja ta možnost, da jaz izmaknem kodirno kartico ven ko CATV operater spusti signal za kodiranje kanalov, in jo ponovno vstavim nazaj čez kakšen mesec ko tega signala ne bo več pošiljal in bom mel odklenjene kanale.
Ali so na kartici zapisani kodirni ključi in operater samo spremeni način kodiranja in nebo pomagalo če izvlečeš kartico.
Kako poteka komunikacija CATV in kodirna kartica oz. če jo lahko na daleč programirajo ali kako?
zmelkoow ::
Sanja svinja kukuruz; gledal boš programe, na katere si naročen.
Kartica se tudi mesečno aktivira preko EMM...
Kartica se tudi mesečno aktivira preko EMM...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako preveriti, če mi TV podpira digitalne signaleOddelek: Zvok in slika | 1117 (897) | jacal |
» | Satelitska antena - premestitevOddelek: Pomoč in nasveti | 4949 (3215) | SavoS |
» | Kodirani kanaliOddelek: Zvok in slika | 5685 (5337) | cekr |
» | Technisat Cablestar HD2 HDTV DVB-COddelek: Zvok in slika | 3437 (1696) | Excalibrus |
» | Analogni signal in digitalni sprejemnikOddelek: Zvok in slika | 2022 (1796) | Belcebub |