» »

Katero kamero?

Katero kamero?

kitajc ::

Gledam po internetu projekte ljudi, ki se slika vsak dan, teden, mesec in to ponavlja več let. Stvar se mi zdi sila zanimiva. Seveda te vse skupaj po določenem času mine, nekaj slik za prihodnje čase pa le ostane. Tudi sam bi se rad lotil tega, zaradi svoje lenobe pa bi vse skupaj čim bolj poenostavil. Na telefonu imam kamero z ločljivostjo 5MP, kar je malo premalo. Prav tako se mi ne bo dalo vsakič nastaviti samosprožilca in preko kabla prenesti na računalnik (vsake toliko časa).

Spletna kamera?

Najbolj enostavna zadeva, ki je vseskozi pripeta na ekran in enostavno le kliknem. Verjetno rabim kamero z ločlivostjo vsaj 8MP (če je več, še toliko bolje). Tega je polno po Ebayu in AliExpressu, a nisem prepričan, če se te kamere splača kupiti. Cene so res smešne in se začnejo pri 2$. Ima kdo morda izkušnjo z njimi oz. mi predlaga katero od preizkušenih kamer?

urg ::

Če te prav razumem hočeš ti neko obdobje vsak dan narediti t.i. osebek (selfie), nočeš pa zaradi tega kupit predrage kamere.

Za selfie si mi zdi tud 5MP čist zadost, seveda pa so pomenbni tudi drugi kimponenti (senzorji, velikost kamere...). Sklepam de ti pri tvojem telefonu šepajo...

S spletnim kameram je tko. Če imaš doma kakšen digitaln aparat ti jo mogoče ni treba kupiti, videl sem že nekaj primerov, ko so ljudje uporabljali kar tega namesto spletne kamere. Tudi meni je to uspelo narediti s Canon Powershotom. Tako de se ti splača mau poigrt, če maš digitalca doma.

kitajc ::

Recimo primer. To sem že bolj kot ne zamudil, a zakaj pa ne. Gre bolj za dolgoleten projekt, rabiš pač nekaj kakovostnih slik iz vsakega leta. Rad pa bi poskusil vsak dan.

Moj telefon pa je tale. Slike naredi take, da bi bile lahko malo boljše. :)

V bistvu je vseeno, če to naredim s telefonom. Bolje bo tudi, ker ne bom vedno pred računalnikom in bo ozadje pogosto drugačno. Je pa na mojem telefonu tista sprednja kamera povsem brezvezna, pa ravno ta je za selfije.

Bom uporabil kar tole. Zdi se neumno, a pomoje bo čez čas kar zanimivo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

GoPro "alternativa"? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
12938639 (13650) BivšiUser2
»

Snemanje in stremanje dogodka iz zaprtega prostora

Oddelek: Zvok in slika
91365 (956) Ghost007
»

Prepoved slikanja v SPARu (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10520176 (15529) car100
»

Izšel Galaxy S3, dobavljiv konec meseca (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Android
18650140 (40539) smash
»

Avto parkiraj se! (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
709700 (7765) Matevžk

Več podobnih tem