» »

Kindle: strani vs. lokacija

Kindle: strani vs. lokacija

jtothek ::

Imam Kindle app za androida na tablici in na računalniku. Mam naloženih nekaj e-knjig pa pa je na vseh oblika zapisa samo v lokaciji (ala lokacija v knjigi). Če pa greš na Amazon in pogledaš preview pa je knjiga prikazana v klasični obliki s stranmi.

Moje vprašanje je: ali je mogoče spremenit način prikaza lokacije v knjigi v strani knjige?

matja ::

Pomoje je problem v temu da na Kindlu ti lahko skaliraš velikost pisave in s tem spremeniš dolžino "virtualnih" strani.
Jst mam kindla približno 3/4 leta pa nisem še vidu te opcije (no, razen če maš pač pdf knjigo gor).

Naj me kdo popravi če se motim.

jtothek ::

Ja, bistvo lokacije je to, da če zoomiraš stran, da imaš neko "objektivno" orientacijo v knjigi. Sem malo googlal pa je prava dilema na spletu glede page vs location debate. Eni pravijo, da maš na original Kindle bralniku možnost izbire stran ali lokacija. Potem spet drugi pravijo, da je odvisno od knjige oziroma založnika. Zdaj če ima kdo od vas Kindle bralnik im mi lahko potrdi, da imajo možnost za strani?

Pišem magistersko pa bi rad citiral eno knjigo, ta pa je pač v lokacija varianti. Ja vem, da se da je tudi način za e-knjigo citirat, samo sem hotel prvo izčrpat možnost, da bi spremenil zapis v strani.

erkgheoruugh ::

Pri mojem je bilo čisto random, tako da se nagibam, da je to odvisno od knjige/založnika.

Avenger ::

matja je izjavil:

Pomoje je problem v temu da na Kindlu ti lahko skaliraš velikost pisave in s tem spremeniš dolžino "virtualnih" strani.

To drži, se ne da spremenit in gre malo na živce. Filozofija kindla pa je, da itak ne rabiš fiksnih strani, ker lahko besede ali odstavke podčrtaš - torej razlog da bi se vrnil na stran se indeksira. Pa je v bistvu problem rešen.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Amazon Kindle (strani: 1 2 3 424 25 26 27 )

Oddelek: Kaj kupiti
1303332093 (9682) Furbo
»

Kam so šle vse e-knjige? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
5013162 (10198) mp218
»

e-bralnik ? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
15145273 (26573) AgiZ
»

Amazon osvežuje Kindle (strani: 1 2 3 )