» »

Comshop želi v poenostavljeno prisilno poravnavo

1
2
3 4

m0LN4r ::

Glede na to, da v centru mesta imajo astronomske najemnine in ni bilo žive duše v tisti trgovini ever...
ne verjamem, da je ta poslovalnica delala dobiček, še po mojem za plačo tistih dveh ko sta notri sedela niso pokasiral.

Aja pol pa maš 8 minut peš že drugo poslovalnico... v EP, kjer so najemnine tudi astonomske.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

nikolahodin ::

solatko je izjavil:

nikolahodin - To sta dve različni trgovini, ki sta nastali iz ene. Še ena je pa na Viču, malo od Dolgega mostu na levi strani.


Mi lahko poveš v kateri ulici je ta trgovina. Verjetno bom šel pogledat tam malo.

sgdjkdlsugi4 ::

Stikalo je izjavil:

Bolj kot ne vse take trgovine počasi zapirajo vrata. Dober posel je samo še prodaja računalniške opreme podjetjem ter njihovo vzdrževanje. Večinoma vsi preko spleta poiščemo najbolj ugodno ponudbo in naročimo računalnik na dom. Sploh me čudi, da je taka trgovina še toliko časa zdržala. Od tega potrošnega materiala - termalne paste in kakšen ventilator pa na žalost ne bodo preživeli.

Problem pri fizičnih trgovinah je, ker imajo premalo rabata. Najbolj neumno za prodajalca je, da bo tam strokovno vse razložil, kupec pa kasneje kupi izdelek cenje preko spleta. Distributerji bi morali spletni trgovinam ponuditi veliko manjše rabate kot trgovinam. Tako, da bi bila cena v fizični trgovini primerljiva ali boljša + strokovni nasvet. Tako pa na spletu tekmuje 20 trgovcev, kdo bo prodal izdelek ceneje - včasih tudi v minus.


Mah, sam bi raje placal malo vec in mel servis na dosegu tako kot vcasih, kot da kaj crkne in cakas ko idiot. V BB sem 2011 kupil laptop in dodatno palcko RAM, ki je cez eno leto crknil (memtest napake). Vse stestiram, slikam memtest rezultat in nesem nazaj v BB. Cakal sem žegen serviserja, da mi v BB dajo nov RAM - 1 kurcev mesec. Ce ne bi imel druge palcke v laptopu, bi lahko ta cas drkal kurac. Ni vse v denarju, smola je pac to da razlozi to masi, ki bi se dala pofukat v koleno za 5% rabat.

m0LN4r ::

Veš kaj je hujš? Ko ti crkne napajalnik, greš v BB pa ti podturijo nekega LC750, ker drugega pač nimajo za 90EUR, prideš domov in ne dela.
Neseš nazaj čez kake 2-3 ure, pa glih je bla menjava smene in ti še začnejo težit, da AHA zdaj pa dobiš dobropis, samo moraš nekaj drugega kupit za 90EUR - super

Wunderschön.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

opeter ::

@m0LN4r: tako pač je v fizičnih štacunah (razen kakšen Hofer ipd.). Dobiš dobropis, denarja ti ne vračajo, razen, če si v žlahti z direktorjem oz. lastnikom.

Res pa je tudi to, kar ste nekateri napisali, da bodo dolgoročno preživele le tiste firme, ki imajo le eno trgovino, na eni lokaciji in čim manj zaposlenih. Kot je to npr. Funtech.

Big Bang poskuša pri nas biti podoben Media Marktu. Saj to en čas deluje, potem pa ..?

Namreč po novem lahko že v trgovinah za špecerijo kupiš TV, računalnik, mobitel, raznorazno orodje in marsikaj povrhu (Hofer, Lidl, Interšpar, Jager itn.), kar si prej nismo niti predstavljali. Vsi pa prodajajo v glavnem podobno robo iz Kitajske.

Večina ljudi pa nima potrebe, da kupi zadeve v Big Bangu ali Comshopu, ampak bo lepo kupil nekaj, kar ponujajo v teh "univerzalnih" trgovinah. Pa še garancija je praviloma boljša v teh trgovinah kot v t.i. velikih "tehničnih" prodajalcih.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Utk ::

Če stvar ne dela, ti morajo popravit, dat drugo ali vrnit denar, kakšen dobropis.

marjans ::

solatko je izjavil:

A ni trgovec v trgovini nastavljen ravno zato, da pomaga butalcem, pri izboru najboljše komponente, izdelka - p/p?
Pametni kupujejo po netu.

Včasih je bil rek - dober komercialist proda hladilnik Eskimom in peč na trda goriva Arabcem.

Prvi in drugi odstavek ne gresta skupaj. Če malo izpeljem drugi odstavek, bi dobil "dober komercialist proda top gamersko mašino za 2000+ EUR upokojencu za branje e-pošte". Takšne trgovce si želiš samo, če si lastnik trgovine (in jo po pol leta prodaš, saj zaradi takšnih stvari noben več ne bo hotel kupovati pri tebi).

dronyx ::

Jaz poznam kar nekaj ljudi, ki preden kupijo nek izdelek (ne gre samo za računalniško robo, tudi belo tehniko itd.) gredo najprej po fizičnih trgovinah in morijo prodajalce da jim razlagajo vse živo podrobnosti, potem gredo na internet in kupijo izdelek v spletni trgovini. In kaj imajo potem od tega "fizikalci"? Nič, so samo nekakšni brezplačni svetovalci, profit pa poberejo spletni trgovci, ki takega kadra sploh nimajo zaposlenega in so lahko toliko cenejši. To je jasno da tak sistem prav dolgo ne more špilat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

m0LN4r ::

Big Bang poskuša pri nas biti podoben Media Marktu. Saj to en čas deluje, potem pa ..?

Naj organizirajo evente, majo stvari za pokazat sprobat....

Recimo v mediamarktu so dolgo imeli force dinamics simulator, potem turnirje, VR kotiček etc.
Lokalne štacunčike majo turnirje, sponzorirana tekmovanja, old school tekmovanja, predstavitve prihajajočih iger (predstavljajo.. študenti)
Ima BB Freesync oz. g-sync robo za sprobat? itd. ? Smiselne kište ? smiselno ponudbo?


EVo vam bom dal primer, kako je to prek meje:
 Evo in vsak teden nekaj, v neki štacuni.... Sicer pa no, prinas je piratstvo malo bolj razširjeno... Če maš AT,DE plačo ni problem dat za filme/igre tudi v fizični obliki

Evo in vsak teden nekaj, v neki štacuni.... Sicer pa no, prinas je piratstvo malo bolj razširjeno... Če maš AT,DE plačo ni problem dat za filme/igre tudi v fizični obliki



A že ima BB youtube kanal?
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

Ahiles ::

m0LN4r je izjavil:

Tut funtech še živi.

Lahko bi naši pred leti začeli prodajati navzven v kako srbijo, madžarsko (tle je recimo dražja IT roba že od nekdaj)
Too much hassle i guess



funtech mam občutek da počas tud propada oz pada v dolgove skoz manj je robe na voljo oz je skoz več "obvesti" Včasih so ti poslal v 2-3 dnevih. Letos sem pa vsakič 10-14 dni čakal(ok vsaj tolk fer so bli da so mel to že v naprej napisan da je tolk za čakat ker grejo sam 1x na teden "kao" po robo k temu dobavitelju).

upam da se motim sam mam slab občutek.

Markoff ::

bbbbbb2015 je izjavil:

Oni dobijo 100% rabat izključno na količino in rok plačila drži. Ne neka čarolija.

100% rabat? A kar zastonj dobi? Koliko pa kupi - neskončno veliko komadov?
Antifašizem je danes poslednje pribežališče ničvredneža, je ideologija ničesar
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021

mtosev ::

jaz sn pred kratkim kupo pri njih en linksys powerline adapter katerega so imeli za 20e ceneje kot v bigbangu
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Calitri ::

||_^_|| je izjavil:

10% poplačilo v 6 mesecih? Da jih ni sram. Fuj.



Ali pa 20 % v 4 letih in sploh ne veš ali bo firma dejansko preživela. Vse v korist "goljufom", da se načrtno izčrpa podjetje. In ne, vsekakor jih ni sram!


Mislim, da sem samo parkrat nekaj majhnega kupil v tej trgovini. Se mi zdi, da je glavni razlog težav, da so enostavno predragi poleg nekonkurenčni. Verjamem, da jim je od začetka šlo kar ok, tudi določeno obdobje po vstopu Slovenije v Schengen, potem pa slabše in slabše.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Calitri ()

Ahim ::

opeter je izjavil:

@m0LN4r: tako pač je v fizičnih štacunah (razen kakšen Hofer ipd.). Dobiš dobropis, denarja ti ne vračajo, razen, če si v žlahti z direktorjem oz. lastnikom.


V opisanem primeru gre ocitno za stvarno napako (napajalnik ne dela tistega, kar naj bi delal ... pravzaprav ne dela nicesar).

V takem primeru ima kupec moznost izbrati nacin, kako zeli, da trgovec problem razresi.

solatko ::

Ahiles - Ni Funtech kriv, da ima Avtera in podobni grosisti vedno manj robe na lagerju. Ko pa naročajo pri kakšnem tretjem, pa ima pač tak dobavni rok + takojšnje plačilo, zato moraš večino naročenega plačat naprej.

Seveda to pomeni tudi veliko manj prodaje za Funtech in se bojim, da bo tudi ta štacuna kmalu zaprla vrata, saj delujejo z najmanjšimi maržami pri nas.

Slovenski trgovci pač glede na sorazmerno majhen trg, ne morejo bit konkurenčni niti Hrvatom (3x več potencialnih kupcev), še manj pa večjim državam.

V 10-ih letih bo v Sloveniji, glede na stalno upadanje kupne moči, le še tu in tam kakšna trgovina, tipa Špar, Hofer ali lEclerc, vse ostalo pa bo šlo v maloro.

Ko seštejete skoraj 70%-ov minimalnih plač, 620€ povprečne penzije, 100k+ brezposelnih, prekerne zaposlitve, boste ugotovili, da je v taki državi, ekonomsko neupravičeno držati trgovsko podjetje.

Ljudje težko shajajo s položnicami in hrano, vzdrževanjem avtomobila,............
Edino še krediti z dobrimi pogoji so za določen sloj prebivalstva zanimivi, vse ostalo je iluzija.

Malo denarja, malo muzike pomeni tudi za trgovska podjetja.
Delo krepa človeka

opeter ::

Ahim je izjavil:

V opisanem primeru gre ocitno za stvarno napako (napajalnik ne dela tistega, kar naj bi delal ... pravzaprav ne dela nicesar). V takem primeru ima kupec moznost izbrati nacin, kako zeli, da trgovec problem razresi.


Utk je izjavil:

Če stvar ne dela, ti morajo popravit, dat drugo ali vrnit denar, kakšen dobropis.


S tem se seveda strinjam, samo on ni konkretno napisal, če je šlo za stvarno napako.
Možno, da ni "delalo" v smislu z njegovim konfigom (premajhna moč napajalnika), ne pa ckrnjen napajalnik.

Veš kaj je hujš? Ko ti crkne napajalnik, greš v BB pa ti podturijo nekega LC750, ker drugega pač nimajo za 90EUR, prideš domov in ne dela.

solatko je izjavil:

Ahiles - Ni Funtech kriv, da ima Avtera in podobni grosisti vedno manj robe na lagerju. Ko pa naročajo pri kakšnem tretjem, pa ima pač tak dobavni rok + takojšnje plačilo, zato moraš večino naročenega plačat naprej.

Seveda to pomeni tudi veliko manj prodaje za Funtech in se bojim, da bo tudi ta štacuna kmalu zaprla vrata, saj delujejo z najmanjšimi maržami pri nas.

Slovenski trgovci pač glede na sorazmerno majhen trg, ne morejo bit konkurenčni niti Hrvatom (3x več potencialnih kupcev), še manj pa večjim državam.

V 10-ih letih bo v Sloveniji, glede na stalno upadanje kupne moči, le še tu in tam kakšna trgovina, tipa Špar, Hofer ali lEclerc, vse ostalo pa bo šlo v maloro.

Ko seštejete skoraj 70%-ov minimalnih plač, 620€ povprečne penzije, 100k+ brezposelnih, prekerne zaposlitve, boste ugotovili, da je v taki državi, ekonomsko neupravičeno držati trgovsko podjetje.

Ljudje težko shajajo s položnicami in hrano, vzdrževanjem avtomobila,............
Edino še krediti z dobrimi pogoji so za določen sloj prebivalstva zanimivi, vse ostalo je iluzija.

Malo denarja, malo muzike pomeni tudi za trgovska podjetja.


Evo, če bi imel možnost, bi ti dal plus. Napisal si bistvo.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()

m0LN4r ::

Laična stranka, ki jo pošljem po nov napajalnik nima pojma o teh stvareh, tko da jo lahko prodajalec obrača po želji, polek tega ji je podturil nek kvazi dober napajalnik, kvazi nov, pa še to najcenešega kitajskega. Delal pa ni ker je imel 12V linijo prešvoh.

No saj sva potem hitro rešila, trije kliki pa je bil xfx 550 čez 4 dni že v sloveniji za pol manj... Tistih 90EUR pa smo dal za nek disk, ki je bil v "akciji" po slovensko.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

filip007 ::

Nevem zakaj se ne prodajo, kaj PC firme ne gredo v prodajo.
Palačinka z Ajvarjem in stopljenim sirom v mikrovalovki.

fosil ::

Ni mi jasno zakaj ne začnejo slovenske trgovine nabavljati robe pri tujih distributerjih.
Če se enkrat na teden zapelješ po robo čez mejo tudi ni tak strošek.
Tako je!

m0LN4r ::

Poglej najprej, kolko PC trgovin je v slo. Na vsakem vogalu.
Za našo kupno moč/št. prebivalcev bi bile dovolj dve bolje založeni, ne pa 100 komadov mutibaričev.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

mayne ::

Nič čudnega glede na cene ki jih imajo.
Nazadnje ko sem šel mimo trgovine sem opazil eno ASUS gtx970 grafično v izložbi ki v tujini stane 330EUR, pri comshopu pa 470 ali 480EUR.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mayne ()

Phantomeye ::

m0LN4r je izjavil:

Veš kaj je hujš? Ko ti crkne napajalnik, greš v BB pa ti podturijo nekega LC750, ker drugega pač nimajo za 90EUR, prideš domov in ne dela.
Neseš nazaj čez kake 2-3 ure, pa glih je bla menjava smene in ti še začnejo težit, da AHA zdaj pa dobiš dobropis, samo moraš nekaj drugega kupit za 90EUR - super

Wunderschön.


Ja, ali pa to, ko klepetajo za pultom, medtem ko jaz iščem izdelek, potem pa me eden skoraj da ne zagrabi, kao čakaj, da ti nalimam kodo. Zakaj za kurca mi boš ti limal provizijsko kodo, če je bil tvoj input k nakupu ničen.

Zdaj mi je že skoraj igra, da se vsakič, ko grem tja kaj kupit, skušam izognit prodajalcu. Do zdaj mi je uspelo pretihotapit slušalke, ki sem mu jih skril pred nosom :D. Enkrat mi je dobesedno podal škatlo z monitorjem s spodnje police.

Zgodovina sprememb…

D3m0r4l1z3d ::

Hofer jih je dokrajčil, Big Bang pa že dolgo časa natepaval, saj si tam dobil skoraj vse, kar so v Clumpshopu ponijal pa še marsikaj več druge robe za firbec na futrat

Verjetno so toliko časa preživeli, ker so firme pri njih nakupovale, saj pri tistih, ki dobro služijo, toliko ne gledajo na najcenejše, samo še vprašanje kdaj Mlacom in Funtech guzneta
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5
A1nCWrFBMK2NmkycgVN4sAwhvY8YyNNbF6KUSJyFZ99QKU8phCn
Cryptopia ref. link: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=Anymalus

Zgodovina sprememb…

Er333 ::

Jaz pa večkrat kakšno stvar vzamem v comshopu v Lescah.
Imajo enega mladega prodajalca, s katerim se na videz poznam in je kul, se spomnim, ko sem bral njegove poste na Slo android forumu.
Če comshop v Lescah zaprejo, imam najbližjo trgovino šele bigbang na jesenicah, ki tudi nima ravno velike ponudbe, naslednji kraj je šele Kranj.
Karkoli sem kdaj rabil pa, da niso imeli na zalogi, sem vse dobil najkasneje v enem tednu, ponavadi pa tam ene 3 dni.
Prodajalcu pustim cifro in ko dobijo me pokliče. Meni so super.

Glede cen je pa tako. Kartuše, usb ključki, spominjske kartice, poceni Logitech miške, tipkovnice in slušalke imajo ponavadi kar standardizirane cene in so v fizičnih trgovinah večinoma iste. Razlike se gibajo v centih. Govorim za robo do 20€. In v takih primerih grem res najraje v fizično trgovino, sploh če rabim še isti dan.

m0LN4r ::

Pa greš 100x po 10€ robe in majo že za plačo enega študenta :)
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

bambam20 ::

Da začnem pri osnovi. Jebeno zanič odnos prodajalcev ( City Center Celje)... Nobenih strank , pa gosgod prodajalec nima "časa", da bi prišel povprašat če lahko kaj pomaga. bolje se je praskat "po jajcih ". Enkrat se mi je zgodilo, da je prodajalec vsiljeval svoj pogled in samo njegov je bil pravi.

Tako, da se čudim, da ta franšiza še sploh obstaja.

Bo kar držalo, da jo imajo lastniki za "pranje denarja", ker če bi dejansko živeli od tega, bi bili v trgovinah dejansko osebje, ki bi se trudilo. Tudi drugje delajo za minimalca, pa pa se potrudijo oz. vsaj dobiš občutek, da nisi nezaželjen.

Drugače pa imajo prodajalci v dobrih branžah stimulacijski prihodek.

Harvey Norman vem da ga ima in tam ti skoči prodajalec "takoj za vrat", ko se pojaviš.

Naslednji v vrsti bi znal biti Big Bang, sicer prepoznaven medijsko, ampak z zanič strukturo vodenja. ( V celju se je v 13-ih letih močno skrčil ) in je samo vprašanje katerega leta ga bodo zaprli.


Tukaj se ne gre, da ne zmoreš konkurirat konkurenci v tujini, ker večina ljudi še vedno želi zadevo videt v živo, jo preizkusit pre nakupom. Gre se ravno za odnos, slabo nagrajevanje in stimuliranje zaposlenih...

bambam20 ::

še to. Dober trgovec, ima dobre marže in ti lahko ponudi enako ceno oz. še nižjo , kot je najnižja v štacuni sloveniji ali v tujini. Tukaj je samo vprašanje volje trgovca in zadovljne stranke.

Ko sem kupoval malce boljši avtoradio ( rang 200€ ), sem šel v eno štacuno, kjer je prodajalec odkucal model radia v ceneje.si ,pogledal najnižjo ceno in mi dal še dodatnih 10% popusta na gotovino.

Tako se dela biznis , če si dejansko odvisen od preživetja skozi prodajo.

Winfast ::

bambam20 je izjavil:


Bo kar držalo, da jo imajo lastniki za "pranje denarja", ker če bi dejansko živeli od tega, bi bili v trgovinah dejansko osebje, ki bi se trudilo. Tudi drugje delajo za minimalca, pa pa se potrudijo oz. vsaj dobiš občutek, da nisi nezaželjen.


Jaz še v življenju nisem imel občutka, da sem v kakšni trgovini nezaželjen. Res pa je, da imam korekten odnos do prodajalcev in ne želim, da me zaradi tega, ker bom pri njih zapravil kakšen € nosijo po rokah, tako kot nekateri težaki in s takšnimi ljudmi, se tudi jaz ne bi ubadal za minimalca.

Pogosto je tako, da je odnos drugih ljudi do tebe, ogledalo tvoje osebnosti.

scipascapa ::

That's it folks :(

ahac ::

EVo vam bom dal primer, kako je to prek meje:

GAME je tudi bankrotiral in zaprl cel kup trgovin.

V zadnjih letih sta npr. propadla tudi ameriški Circuit City, ki je bil št. 2 v ZDA z več kot 500 velikimi trgovinami (vsaka kot največji Bigbang v SLO in vse so zaprl) in RadioShack z 1700+ manjšimi trgovinami.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Machete ::



LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Machete ()

scipascapa ::

Stikalo je izjavil:

Bolj kot ne vse take trgovine počasi zapirajo vrata. Dober posel je samo še prodaja računalniške opreme podjetjem ter njihovo vzdrževanje. Večinoma vsi preko spleta poiščemo najbolj ugodno ponudbo in naročimo računalnik na dom. Sploh me čudi, da je taka trgovina še toliko časa zdržala. Od tega potrošnega materiala - termalne paste in kakšen ventilator pa na žalost ne bodo preživeli.

Problem pri fizičnih trgovinah je, ker imajo premalo rabata. Najbolj neumno za prodajalca je, da bo tam strokovno vse razložil, kupec pa kasneje kupi izdelek cenje preko spleta. Distributerji bi morali spletni trgovinam ponuditi veliko manjše rabate kot trgovinam. Tako, da bi bila cena v fizični trgovini primerljiva ali boljša + strokovni nasvet. Tako pa na spletu tekmuje 20 trgovcev, kdo bo prodal izdelek ceneje - včasih tudi v minus.


Zadel si bistvo, dobavitelji imajo velik del krivde tukaj.

Machete ::

Ampak njim je na koncu vseeno kako in kje si prodajalci razbijajo zobe, če na koncu leta prodajo enako število kosov xy komponente. Verjetno pa imajo količinske rabate, kaj več pa težko naredijo. Strokovna razlaga prodajalcev, pa je za njih že strošek marketinga.. tako da tega posebaj verjetno ne obravnavajo kot stvar, ki bi jo bilo potrebno posebaj negovati.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

scipascapa ::

Tu, kjer delam jaz, sem se vedno boril za vsakega kupca, tudi s popusti za ceno če je bilo treba.
Spletnih cen pa fizična trgovina ne MORE IMETI, ker ima:
stroške najemnine za prostor, stroške večjea števila zaposlenih, stroške za oglaševanje / katalog , oprema itd....
Spletna trgovina nima niti prostora ali kak majhen prostor z enim PCjem, 1 zaposleni, lasten prostor, ni oglaševanja.

Er333 že ve :)

Trg rabi vseeno fizične trgovine, to bi morali dobavitelji dati več poudarka, z kakimi ekstra porabati za fizične recimo.

m0LN4r ::

BB ma tut dve prodajalni v mestu velikosti MB, pa zgleda niso problem pare za vzdrževanje tega.

Al pa če bi blo malo manj štacun, premišljena ponudba, organizacija že pred leti. Status quo imet od 2000 naprej ne prinese nič.
Kak dolgo smo že v EU? cca. 10 let? Torej že prihaja nova generacija otročičev...
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

scipascapa ::

Ne primerjati BB, ker jih vleče ven prodaja bele tehnike, kjer so ogromne marže.
Ja, krivda je tudi na vodstvu, to bi se lahko reklo....prilagoditi.

m0LN4r ::

Spomnim se nakupa prvega 500GB diska, najcenejši je bil pri lokalcu (špajz velikosti) Palfi Hitachi z 5 let tovarniške.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

K3kec ::

scipascapa je izjavil:


Trg rabi vseeno fizične trgovine, to bi morali dobavitelji dati več poudarka, z kakimi ekstra porabati za fizične recimo.

Trg bo sam ocenil, kaj potrebuje. Sedaj je trend v koristi spletnih trgovin in nič ne kaže da bi se spremenil.

bambam20 ::

Winfast je izjavil:

bambam20 je izjavil:


Bo kar držalo, da jo imajo lastniki za "pranje denarja", ker če bi dejansko živeli od tega, bi bili v trgovinah dejansko osebje, ki bi se trudilo. Tudi drugje delajo za minimalca, pa pa se potrudijo oz. vsaj dobiš občutek, da nisi nezaželjen.


Jaz še v življenju nisem imel občutka, da sem v kakšni trgovini nezaželjen. Res pa je, da imam korekten odnos do prodajalcev in ne želim, da me zaradi tega, ker bom pri njih zapravil kakšen € nosijo po rokah, tako kot nekateri težaki in s takšnimi ljudmi, se tudi jaz ne bi ubadal za minimalca.

Pogosto je tako, da je odnos drugih ljudi do tebe, ogledalo tvoje osebnosti.


V Comshopu se prav trudijo, da te ignorirajo. Sam imam korekten odnos do prodakalcev in ne pričakujem da me nosijo po rokah. Pričakujem pa, da opravljajo svojo delo, da si vzamejo malo časa, posredujejo kakšno informacijo, so zato tam, da prodajajo, svetujejo in informirajo.

Ne, da je model na internetu ( zagotovo med delovnim časom izvaja inventuro a ne:), ti pa stojiš pri laptopih in se jih ogleduješ vsaj 3 minute on pa brez dela? Se tebi to zdi normalno? Meni se ne.-

Menda bom že vedel, glede, da sem med drugim tudi delal kot trgovec.

Če komu ne ugaja, da opravlja takšno vrsto dela, ker se smešno sliši " jaz za minimalca ne bom delal tisto za kar so me zaposlili".. A plačo bi pa vsak mesec vseeno prejemal.

Potem pa naj bodo ljudje s takšno miselnostjo na socijalki ( 265€ ) pa jim ni potrebno nič delat.
Nekje je nekdo, ki pa bi rad delal, se potrudil okoli strank in potrebuje denar. Tudi, če je znesek minimalne plače.


Kakorkoli. Odnos prodajalcev pri nas je še vedno vse prevečkrat slab. Seveda so zato krivi lastniki trgovin, ki se jim fučka na dolgi rok.

Prodajalec je v tam da skrbi za udobje kupcev, tudi če so določeni tečni kot drek. Slaba reklama naredi več škode in se širi tudi dlje kot dobra.

Samo v razmislek, da eni bi imeli plačo, delali bi pa po liniji minimalnega odpora oz. skoraj nič.

takšna miselnost je negativna, naredi razdor v skupini in potem se kažejo posledice na dolgi rok.

Looooooka ::

Jaz že nekaj let nisem kupil niti ene računalniške/audio zadeve v fizični trgovini.
Nazadnje se spomnim, da sem za en žur pet minut pred zaprtjem letel v COMSHOP(what are the odds) po en audio kabel.
Takrat upam, da je bila tista štacuna v city parku že zdavnaj zaprta.
Kar se tiče znanja prodajalcev se pa spet poraja vprašanje. A smo bili včasih mi tako neosveščeni(ker ni bilo interneta s posnetki, razlagami, forumi in recenzijami) ali je kvaliteta prodajalcev danes res padla tako nizko. Mogoče te pa mine stranki naštevati prednosti izdelka, ki ga tvoja firma prodaja, ker ti vsak mulec začne težiti s tem, kako je nek drugi izdelek boljši pa čeprav tega izdelka štacuna sploh ne prodaja za kar pač ni kriv prodajalec...mu. Vem samo, da fizičnih trgovin ne rabim. Garancijo na izdelek sem pa uveljavljal samo 2x v življenju. Če bi zadeve, ki jih kupim umirale na veliko bi verjetno kupil v domači fizični trgovini(lažje uveljavljanje brez poštnine), ker pa načeloma teh problemov nimam, me fizična trgovina ne zanima.
Važno, da roba pride do mene.

solatko ::

Miselnost lastnikov trgovin, da je dovolj, če zaposlijo študenta za minimalno urno postavko in dejanske plače ne vežejo nič na prodajo, je napačna. V trgovinah, kjer lastniki plačo vežejo na prodajo, je odnos prodajalcev popolnoma drugačen (se spomnim nakupov v Trstu in tega, kako so ob vprašanju po kavbojkah, naenkrat znašli vsi možni modeli pred teboj).

V ljudeh je namreč želja po čim višjem zaslužku in če daš delavcem možnost zaslužit več, z boljšim delom, jo bodo zagrabili z obema rokama in se potrudili, da ti bodo stvar za katero se zanimaš pokazali, povdarili dobre strani, poiskali odgovarjajočo številko, barvo, model, skratka, zadevo ti bodo hoteli na vsak način prodati.
Delavci na fiksni plači, to dobijo ne glede na to, če se v mescu premaknejo izza pulta ali ne.
Delo krepa človeka

nekikr ::

Delavci na fiksni plači, to dobijo ne glede na to, če se v mescu premaknejo izza pulta ali ne.

Tako je mišljenje pri nas, ker smo še vedno v socializmu. Seveda pa ne drži. Odpoved bo dobila polovica zaposlenih, najbrž v kratkem še kdo. V razvitem svetu plača pomeni, da za neko delo dobiš neko plačilo. Pri nas, ker smo še vedno nekje v letu 1970, pa plača pomeni sveta pravica, ki ti pripada četudi ne narediš nič, če pa slučajno kaj narediš, potem mora biti pa to dodatno plačano. Kar v kapitalizmu sicer lahko deluje le, če je minimalna plača 100€ ostalo je pa variabilni del.

se spomnim nakupov v Trstu in tega, kako so ob vprašanju po kavbojkah, naenkrat znašli vsi možni modeli pred teboj).

Že res, ampak marža pri kavbojkah je neprimerljiva z maržo pri računalniških komponentah. Pri mizernih zaslužkih pač ne moreš zaposliti doktorje marketinga z bajno plačo. Začaran krog.

m0LN4r ::

solatko ma prav...
študent, ki kelnari prinas za 3-4EUR/uro ne glede na kvaliteto dela
ali
pa rendo zaposlen, ki dobi minimalno + % od prometa, ki ga ustvari

Je VEELIKAA razlika v odnosu. Bil sem priča temu v restavracijah na Dunaju.

Daš 10-15EUR za odlično hrano in se počutiš kot gospod.
Prinas daš 7-10EUR pa se študentu natakarju in študentu kuharju gladko jebe, pa še šefu se jebe za sestavine...

PS:
Odnos trgovcev v mediamarktu in BB je _neprimerljiv_ tudi do tujega kupca...
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

solatko ::

nekikr - Če ne dosegaš cen, ki bi bile profitabilne, enostavno trgovino zapreš ali začneš v njej delat sam. Marža pri kavbojkah je bila okoli 5-7%-ov, ker je bila konkurenca ogromna, pol folka pa v kavbojkah.

Razlog je bil ta, da je bila plača odvisna od prodaje in v tržaških trgovinah nisi doživel, da ti trgovec nebi pokazal tudi 30 izdelkov, če je bila takšna tvoja želja, pa tudi tega ne, kaj si misli, če si trgovino zapustil, brez da bi kaj kupil.

In ne misli, da je v tujini kaj drugače, to bi vedel, če bi imel kdaj posel z avstrijskimi, nemškimi ali italjanskimi birokrati, ki imajo plače fiksne. So bili še za kakšnih 80%-ov počasnejši, pišmeuharski, osorni in neprijazni, kot naši.

Velika razlika je bila med trgovci pri nas, s fiksno plačo in podobnimi trgovci v tujini z gibljivo plačo.

Tudi pri nas so nekatere trgovine osebje plačevale po uspehu in tam ni bilo želje, glede artiklov, ki so jih imeli v prodaji, da ti prodajalec nebi ustregel.

Če ti da delodajalec vedeti, da tvoja plača ni odvisna od rezultatov, jih bo šla večina po liniji najmanjšega odpora p/p, tako pri nas, kot v tujini.
Delo krepa človeka

nekikr ::

nekikr - Če ne dosegaš cen, ki bi bile profitabilne, enostavno trgovino zapreš ali začneš v njej delat sam.

Seveda. Jaz celo pravim, da je taka prisilna poravnava navadna kraja in da bi morali odgovorni iti v zapor. Ta minus ni posledica enkratnega dogodka ampak slabega upravljanja skozi leta in načrtno nategovanje dobaviteljev.

Marža pri kavbojkah je bila okoli 5-7%-ov

No, no, nehaj no, te bo še kdo resno jemal. Bodi no malo resen, da imamo lahko debato naprej ;)

in v tržaških trgovinah nisi doživel, da ti trgovec nebi pokazal tudi 30 izdelkov, če je bila takšna tvoja želja

Ta vikend sem kupil dva nova skunjiča in doživel natanko to. V Ljubljani. Nemogoče! Sigurno domače ni dobro in ne znamo, čez mejo moraš iti, da je dobro.

In neIn ne misli, da je v tujini kaj drugače, to bi vedel, če bi imel kdaj posel z avstrijskimi, nemškimi ali italjanskimi birokrati, ki imajo plače fiksne. So bili še za kakšnih 80%-ov počasnejši, pišmeuharski, osorni in neprijazni, kot naši.

Tole bom za zavajanje ali laž označil, ker nikoli nisem imel take izkušnje. Naši birokrati so boljši le od hrvaških (in še bolj južnih), ki so za nami 20 let, kolikor smo mi za razvitim svetom.

Če ti da delodajalec vedeti, da tvoja plača ni odvisna od rezultatov, jih bo šla večina po liniji najmanjšega odpora p/p, tako pri nas, kot v tujini.

To praviš zato, ker ne delaš s tujci. Se bom ponovil: Pri nas vlada socializem. Plača je sveta in do nje si upravičen že samo zato, ker si prišel v službo. Če slučajno karkoli narediš, potem ti mora dati nekdo nagrado. Tako je socializem vzgajal in še vedno je to prisotno. V tujini (moj posel je 95% s tujci) je pa plača tisto, kar dobiš, da boš nekaj naredil. Bonus pomeni, da si naredil nekaj res dobrega. Saj se bomo naučili, da je plača že sama po sebi plačilo za neko delo, samo kakšno generacijo bo še trajalo.

detroit ::

Ali fizične računalniške trgovine sploh še so smiselne?
Skero

m0LN4r ::

detroit je izjavil:

Ali fizične računalniške trgovine sploh še so smiselne?

Izven naših meja jih je kr nekaj in to velikih. Prideš tja lahko _sprobaš_ marsikaj oz. 10x več stvari kot tle.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

detroit ::

najbrž problem malega nikakvega/nekonkurenčnega trga:)
Skero

solatko ::

nekikr - Potem nisi imel opravka z bančnimi uslužbenci, občinskimi - državnimi uradniki, cariniki, izjema pa so bili žandarji, so izredno profesionalni in pripravljeni priskočiti na pomoč, sploh tujcu, ki nekega kraja ne pozna.

Pri nas so državni uradniki krepko spremenili odnos do strank (večina), od kar so uvedli knjige pritožb in pohval. Tudi zakonodaja se je spremenila in so državni uradniki določene stroritve dolžni narediti, za kar so te včasih nonšalantno pošiljali od vrat do vrat.

V socializmu so delavci večinoma delali z veseljem, saj so verjeli, da so fabrike njihove, zase se boš pa ja potrudil.
Zato nehaj s socialistično miselnostjo, katera je že kakih 30 let samo v sanjah, tako kot vpliv komunistov na podjetja.

V večini slovenskih podjetij ima največji vpliv SDS, ki kao ni komunistična stranka in tudi nič nima s prejšnjo edino stranko.


Če boš še navedel v kateri trgovini si ta dva suknjiča kupil, bomo vedeli ali so prodajalke na prometu ali na fixsni - socialistični plači.

Sicer je pa tako - za osnovno plačo, moraš dati od sebe neke povprečne rezultate, če daješ od sebe manj, si zrel za odpoved, če daješ več, si zrel za dodatno nagrado, ker pa večina lastnikov tega ne zmore ali ne zna, imajo v povprečju slabe povprečne delavce. Kakšnega zagnanega pa večina hitro prepriča, da naj se neha grebsti, ker ne bo imel nič od tega.
Delo krepa človeka

nekikr ::

V socializmu so delavci večinoma delali z veseljem, saj so verjeli, da so fabrike njihove, zase se boš pa ja potrudil.

Kar je zelo zanimivo, a ni? Veseli delavci, ki so delali za "svojo" fabriko, so bili kronično neproduktivni. Še pri njihovih potomcih, ki so se socializma že malo otresli, se čuti ta neproduktivnost (in z njo miselnost, da za osnovno plačo ni treba naresti nič, ker če kaj narediš moraš biti za to ustrezno nagrajen).

V večini slovenskih podjetij ima največji vpliv SDS

Pri meni v pisarni visi slika Janeza pri vhodnih vratih, na onih za v skladišče je pa Ivan. Ob enajstih vsak dan se zberemo vsi zaposleni in en drugega šeškamo po riti v čast velikemu vodjotu. Pri sosednji firmi morajo biti pa vsi oblečeni v rumeno-modro kombinacijo in imeti na levem jajcu tetoviranega Janeza.

Če boš še navedel v kateri trgovini si ta dva suknjiča kupil, bomo vedeli ali so prodajalke na prometu ali na fixsni - socialistični plači.

S Oliver in G Star v BTCju. Kako so tam plačani?
1
2
3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

T-2 spet ni več v stečaju (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
11029575 (25757) St235
»

T-2 gre v stečaj (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
8838474 (29512) MrStein
»

T-2 ne gre v stečaj, potrjena prisilna poravnava (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
8330562 (26871) mikic007
»

Potrjena prisilna poravnava T-2 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
7529617 (24169) Ziga Dolhar
»

T-2 vložil predlog za začetek prisilne poravnave (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
8826247 (20838) Macketina

Več podobnih tem