» »

Najugodnejši avto kredit

Najugodnejši avto kredit

jusv ::

Kupujem avtomobil. Skeširal se bom do določene mere, rabil pa bi še en potrošni kredit ali avtomobilski kredit v vrednosti do 5. 000€. Zanima me, kje ste najeli kredit za svoj avto? Ali je bolje vzeti avto na lizing?
Pametne smo podnevi z lučjo iskali!
  • polepsal: Mavrik ()

tupee ::

Pomoje je bolje lizing, sploh če nabaljaš novega. Zgubiš službo, ti poberejo avto- to je lizing opcija.

NotSpecial ::

Js sem pri svojem (ne novem, kupljenem privat) vzela hitri kredit (zmanjkala sta mi c. 2 jurja) in sem imela relativno majhne stroške (res ugodno). Imaš pa na to temo članek: http://cekin.si/clanek/davki/nakup-avto...

Izaso ::

V bistvu je nekako tako, kot je zapisano v članku. Lizing zna biti dražji, a lažje dosegljivi. Jaz sem hvalabogu lahko vzela kredit in sem dobila pri Hypo banki najugodneje (2,99%+3m euribor in dobila sem popust na stroške odobritve). Mislim, da so to zdaj še znižali OM, ker prej je bila višja.

fosil ::

Če kupuješ novega je ponavadi najbolj ugoden tam kjer kupuješ, v avtohiši, nekatere ti dajo še nekaj popusta pri avtu, če pri njih vzameš kredit.
Tako je!

dj_uro ::

ali pa vsaj prvo leto zavarovanja gratis ali dobropis za servis(e)
vw-klub.si

kixs ::

Ce si pameten, kupi avto po svojih zmoznostih. Kredit je neumnost - pogojno za nepremicnino.

starboi ::

kixs je izjavil:

Ce si pameten, kupi avto po svojih zmoznostih. Kredit je neumnost - pogojno za nepremicnino.


+100. Sploh pa za avto. Varno in udobno se lahko človek vozi že v vozilu za par tisočakov, ampak, ker živimo v kapitalističnem in materialističnem svetu, se je treba tudi malo pokazat pred sosedi in prijatelji.

GrimReaper ::

Sam sem sicer vzel avto po svojih zmožnostih, 9k€ (minus mal več kot 2k€ kot sem dobil za starega) sem našparal v 13 mesecih.
Ampak mi ni preveč všeč nadpovprečno slaba ohranjenost, sploh za 2011 letnik, takega bi imel sam po 20 letih. Avto je pa itak zelo redek v SLO, če sploh kakšen poleg mojega v kombinaciji motor+menjalnik, pa tudi alternativ ni bilo prav veliko.
Če naštejem, pokrov motorja in sprednji odbijač - vsaj 100 luknjic od kamenčkov sem moral pobarvat, lak podrsan od krtač avtopralnice, dve bunki v plehu, polomljen plastični pokrov motorja kjer je pripet na zadnji zatič (verjetno pri zadnji menjavi svečk), na vetrobranskem steklu je ena luknja od kamenčka (ni videti tako globoka, da bi bilo potrebno sanirat), zaponki varnostnih pasov sta bili obrnjeni narobe, proti vratom in ne proti sedežem (to moraš biti res talent da ti uspe pri normalnem zapenjanju, če sem še ko sem hotel zavedno obrnit, potreboval nekaj minut), na zadnji klopi je luknja od cigarete (čeprav sem se sprva bal da bo cel avto smrdel po cigaretah, ampak očitno je samo enkrat ali dvakrat prižgal, ker se nič ne voha).
Veliko stvari se je pa tudi že popravilo oz. zamenjalo, zaenkrat za 570€, minimalno pa še 600€ za zimske gume, set jermena in vodne črpalke ter sprednje ploščice. Koliko bi pa še lahko vložil v ta avto pa ni meje, 2-3k€ sigurno.

Zato sedaj že razmišljam, če bi kupil kar nov avto na lizing za 2 leti in jim tega dal v račun. Glede na to da imam 100% zasigurano službo, ok, to mogoče ni nobena, ampak za 5 let pa že lahko rečem.
Druga opcija je pa da še dve leti šparam, ampak razen tistega jurja na obrestih, ne vidim neke razlike, po eni strani je še bolje da si avta dejansko ne lastiš.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

chucki ::

Ne kreditiraj se za kup pločevine, ki izgublja na vrednosti. Tako, kot so že ostali rekli, kupuj po svojih zmožnostih.
AMD Ryzen 1700/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 16gb/SSD M.2
EVGA GTX 1080 Superclocked/SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + PS4 PRO + VR <3 + Nintendo Switch

AapocalypseE ::

Grim, maš namenske forume za takšno razpisovanje, ki nas tukaj ne zanima.

Drugače pa nimam nič proti kreditu ali lizingu, če še maš kaj za v krožnik dat potem ;)

Scorpia ::

Ce se kupuje nov avto se splaca na lizing vzet. Saj vse vec avtohis, daje konkretne popuste, ce vzames pri njih lizing. Na kes niti ne dajejo kak popust. Nazadnje ko smo avto kupovali smo dali vsaj 80% kesa, ostalo lizing, tolk da je prislo ceneje in se ostalo zraven, kot je zavarovanje...
////

balluf ::

Pred kratkim nameraval kupiti avto, kolikor bi mi zmanjkalo sem nameraval vzeti leasing. Po poizvedovanju po bankah in leasing hišah..,sem prišel do zaključka, da leasing najdražji in še avto ni tvoj. Edina prednost leasinga je da so pogoji odobritve manj strogi kot pri kreditu.
Če imaš stalno službo potem vzemi kredit, pri kateri pa... ;((.
Jaz sem se nakoncu odločil ,da bom še malo počakal in probal prišparati ,če mi bo zmanjkalo 1k-2k ,bom pa vzel en hitri kredit.

solatko ::

Avto na kredit ali leasing?
Se zavedate, da ste brez avta lahko v nekaj sekundah, kredit pa je potrebno vseeno odplačat.

Ednino za službeno vozilo, ki prinaša denar, za privatno uporabo pač takega, kakršnega si lahko privoščimo.
Delo krepa človeka

njyngs ::

A ste nehali nabijati moralne zgodbice kaj se in kaj se ne izplača? Kaj za boga vas briga kaj si bo človek kupil in za koliko denarja. Če ste nepismeni in nesposobni razumeti vprašanja ne nabijajte v temo.

OP: vzami lizing.
KHM https://www.youtube.com/watch?v=dQw4w9WgXcQ

facepalm ::

jaz pa ne razumem zakaj ne leasing?
primer novega avta.. cena 15k eur. ce vzames v avtohisi leasing ti ceno spustijo na 13k eur in zraven dodajo prvo leto zavarovanja gratis. skupaj z obrestmi ga odplacas recimo 15.5k eur. na gotovino bi placal 500eur manj ampak bi to porabil pri zavarovanju.

v tem primeru je leasing nakup na obroke "brez obresti".
zakaj bi Janez danes potegnil iz racuna vse prihranke, ce jih lahko obdrzi za hude case in mesecno poplacuje avto? lahko jih tudi investira in nekaj profitira.
skratka, dokler je posojilo brez obresti, se vedno bolj splaca kot gotovina. fact.

Netrunner ::

solatko je izjavil:

Avto na kredit ali leasing?
Se zavedate, da ste brez avta lahko v nekaj sekundah, kredit pa je potrebno vseeno odplačat.


Zato pa je kasko !

Če kupiš avto nad neko vrednostjo je kasko zavarovanje vsaj prva leta pametno imeti. Če kupiš avto po svojih zmožnostih in računaš tudi strošek vzdrževanja in zavarovanja potem ni težav

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Netrunner ()

veqlargh ::

epecar: +1

Jaz nebi NIKOLI našparanega zmetal za avto, raje kredit/lizing in ostalo za takrat, ko res rabim. Razno, če bi mi na leto ostajalo 20k+ € :D Pač, lepo preračunaš stroške in končno ceno s kreditom/lizinkom in akcija.

harmony ::

5 jurjev bi si rajs sposodu od frendov. Edin, ce imas nazalost frende sam za na kavo, potem pa ti nemorem svetovati.

facepalm ::

od frendov si ni pametno sposojat denarja za nenujne stvari. zakaj? ker finance lahko nacnejo se tako zelo dobro prijateljstvo. primer? v dobri veri si sposodis teh 5k eur.
v roku pol leta ostanes brez sluzbe ti in tvoj frend. ti nimas denarja, da bi mu vrnil, on bi pa krvavo potreboval tistih 5k eur. kako se stvari odvijejo si lahko predstavlja vsak po svoje.
od frenda bi si (sem si) sposodil le ko bi (sem) nujno rabil in bi (sem) tocno vedel kdaj bom (sem bil) zmozen vrniti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: facepalm ()

harmony ::

Od frendov = mnozina. Torej od vsakega kolega jurja 2...se da pridt cez, ce imas dobre frende.

facepalm ::

Dokler si zmozen vrniti je vse ok. Ce se pa kaj zalomi imam raje blokado na racunu kot pa slab odnos s frendi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: facepalm ()

stara mama ::

Kredit za avto?
To je hujš ko mahanje s kurcem v temo :)
Če maš srečo boš dobu še kak ponedeljkov avto, priporočam tud BMW ker so deli poceni ;)

Zgodovina sprememb…

harmony ::

facepalm je izjavil:

Dokler si zmozen vrniti je vse ok. Ce se pa kaj zalomi imam raje blokado na racunu kot pa slab odnos s frendi.

Potem pa j...take frende. Jaz sem enemu posodil in se mu je zalomilo. Se zmeraj sva v stikih in v dobrih odnosih. In ja, tudi sam sem potreboval denar, ampak nisem frendu moril celo odpisal sem mu bil dolg, a ga ni hotel sprejeti. Okrog 700€ je bilo govora.

Utk ::

In kaj bi rekel, če bi v tistem času tist frend kupil mobitel za 300 evrov, tudi če preko naročnine? Ali pa pil heiniken namesto uniona? Slej ko prej se začnejo kalkulacije ali res nima, itd. Brez veze.

harmony ::

Utk je izjavil:

In kaj bi rekel, če bi v tistem času tist frend kupil mobitel za 300 evrov, tudi če preko naročnine? Ali pa pil heiniken namesto uniona? Slej ko prej se začnejo kalkulacije ali res nima, itd. Brez veze.

Frend je v tem casu kupil dejansko avtomobil za 2000€. Pa mene je sel sprasevat, kako bom to sprejel, ker mu je stari dobesedno zgnil. Tako da...se kaj?

Ce imas prave frende, to ni problem. V kolikor imas pa kofetkarje, potem pa res najbolje iti v banko.

facepalm ::

Ocitno nisi tako zelu nujno potreboval tistih 700eur.
A kaj ce bi v istem obdobju ti nujno potreboval tistih 700eur za popravilo svojega (nevoznega) avtomobila? Bi ti bilo prav, da si frend kupi avto za 2k?:)
Raje ti brez avta, kot frend z gnilim ane?:)

pa se to.. "tapravi" frend bi ti vrnil 700eur in si kupil avto za 1000eur.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: facepalm ()

Utk ::

Ja, "ni imel" 700 evrov za vrnit, 2 jurja je pa pol naenkrat iz riti potegnil.

harmony ::

Jih je imel, zato se je posvetoval z menoj. Ali naj mi vrne ali naj vzame avtomobil.

@epecar
Najdi mi avtomobil za jurja, da je registriran, da je servisiran ter da nimam vsaj 12 mesecev nobenih stroskov z njim.

In ja prisli so momenti, ko sem tudi sam potreboval denar. Celo sluzbo sem izgubil, dolg je pa se zmeraj bil na strani prijatelja.

Se vidite, da ocitno nimate tapravih prijateljev. A ce bi ti pa matka ali fotr dolgoval, bi tudi z njimi izgubili stike oziroma bi se le ti ohladili?
Pravi prijatelj je vcasih lahko vreden vec kot brat ali sestra po krvi!

Invictus ::

Mislim, če ti avto hiša da popust na nabavno ceno avta pri lizingu, je to samo zato ker boš ta popust odplačal z obroki.

A nihče ne naredi finančne konstrukcije do konca odplačevanja lizinga? Ker stvar vedno preplačaš, drugače se lizing hiši ne splača. Tudi oni morajo plačati svoje zaposlene ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

harmony ::

Invictus je izjavil:


A nihče ne naredi finančne konstrukcije do konca odplačevanja lizinga? Ker stvar vedno preplačaš, drugače se lizing hiši ne splača. Tudi oni morajo plačati svoje zaposlene ...

Ali pa racunajo enostavno, da se bo folku pri placevanju zalomilo in bojo tko al tko vse izgubili.

facepalm ::

@harmony sigurno se najde kaksen megane ali clio okoli letnika 2000. da nimas z njim eno leto stroskov... tak avto ne obstaja.
Ni problema ce frend nima denarja. Itak ves da tudi ce ga obesis za jajca, ne bo sposoben poravnat dolg. Problem je takrat ko frend ima ravno toliko za vrnit ali pikico vec in namesto da ti vrne si sebi kaj privosci. Ce tega denarja ne potrebujes nujno ni problema, ce pa ga, bi verjetno tega frenda vsaj malo postrani pogledal ane?

@Invictus seveda poplacas tisti "popust" z obrestmi. In tako prides na isto ceno kot da bi ga placal z gotovino na licu mesta. S to razliko, da tisti znesek nisi takoj poravnal in ti je ostal na racunu. Tako si imel rezervo za nepredvidljive stroske oz si lahko investiral denar in se kaj zasluzil. V slednjem primeru lahko potegnemo crto, da je na leasing lahko ceneje. Gotovina pa ne more:)

solatko ::

Imaš kasko, res je, tudi proti tatvini ga lahko zavarvaš, vendar v vsakem primeru zgubiš DDV, katerega v nobenem primeru ne dobiš, niti od zavarovalnice niti od države, če se vozilo odtuji ali razbije.

Za denar, katerega dobiš od zavarovalnice za manj kot leto staro vozilo, ne moreš v tistem trenutku kupit enakega, kredit ali leasing pa ostane do dogovorjenega roka.

Vozilo za privatno uporabo se kupuje z gotovino, ne glede na vse "bonitete", ki jih nudijo ponudniki.

Kredit je samo zato, da se lahko pokriješ z daljšo deko, kakršno bi si lahko sicer privoščil.
Delo krepa človeka

balluf ::

facepalm je izjavil:

jaz pa ne razumem zakaj ne leasing?
primer novega avta.. cena 15k eur. ce vzames v avtohisi leasing ti ceno spustijo na 13k eur in zraven dodajo prvo leto zavarovanja gratis. skupaj z obrestmi ga odplacas recimo 15.5k eur. na gotovino bi placal 500eur manj ampak bi to porabil pri zavarovanju.

v tem primeru je leasing nakup na obroke "brez obresti".
zakaj bi Janez danes potegnil iz racuna vse prihranke, ce jih lahko obdrzi za hude case in mesecno poplacuje avto? lahko jih tudi investira in nekaj profitira.
skratka, dokler je posojilo brez obresti, se vedno bolj splaca kot gotovina. fact.


Moje izkušnje so take ,da z vsemi popusti (za lizing so mi ga dali še najmanj-v večini avtohiš)je bil najcenejši kredit in to pri banki (avtomobilske lizing hiše so bile vse dražje),
pa še pri kreditu je avto tvoj.

balluf ::

solatko je izjavil:

Imaš kasko, res je, tudi proti tatvini ga lahko zavarvaš, vendar v vsakem primeru zgubiš DDV, katerega v nobenem primeru ne dobiš, niti od zavarovalnice niti od države, če se vozilo odtuji ali razbije.

Za denar, katerega dobiš od zavarovalnice za manj kot leto staro vozilo, ne moreš v tistem trenutku kupit enakega, kredit ali leasing pa ostane do dogovorjenega roka.

Vozilo za privatno uporabo se kupuje z gotovino, ne glede na vse "bonitete", ki jih nudijo ponudniki.

Kredit je samo zato, da se lahko pokriješ z daljšo deko, kakršno bi si lahko sicer privoščil.


Ne usiljevati svojih prav drugim. Če hoče vzeti kredit-lizig je to njegova odločitev in nosi tudi morebitne posledice. Vsak bi najraje plačal s kešom, vendar zmeraj to ne gre.
Jaz v življenju še nise vzel kredita niti za cent, vem pa tudi ,da za naslednji avto, ko bo tastari za odpad(sicer upam da ga bom kaj prej zamenjal :D LOTO), ne bom imel dovolj denarja in si ga bom moral sposoditi.

rejven ::

Nekaj tudi sam razmisljam po menjavi, zato sem malo informativno pogledal ponudbo in ugotovil, da me ceneje kot, da takoj skesiram pride lizing za eno leto, kjer placam 80% ostalo na 12 ali 24 obrokov ( minimum), kr tako dobim (odvisno od ponudnikov) dodatni popust, kasko ceneje, gume itd.
Res zanimivo kam je prisla potrošniška družba in z njo ustvarjanje novega denarja.

Filipko ::

Jaz sem isto jemal leasing raje kot kredit, ker imamo otroke v vrtcu in se pozna na računu, če vzamem kredit (in imam avto v lastnini) ali vzamem lizing. In raje plačujem mesečno za avto, kot pa se skeširam vse na enkrat. Pa ne, ne bomo za to nič "manj v usta nesli". Sem pa se odločil, da bom vzel lizing prek banke (hypo) in zaenkrat same pohvale (om, profesionalen odnos, hitri postopki).

fosil ::

solatko je izjavil:

Imaš kasko, res je, tudi proti tatvini ga lahko zavarvaš, vendar v vsakem primeru zgubiš DDV, katerega v nobenem primeru ne dobiš, niti od zavarovalnice niti od države, če se vozilo odtuji ali razbije.

Seveda dobiš DDV, dobiš vrednost skupaj z DDV. Vsaj kot fizična oseba. Pri firmah je morda drugače.
Tako je!

chrispy ::

harmony si se prišel naslanjat, da imaš prijatelje ali kaj ha-ha

Utk ::

chrispy je izjavil:

harmony si se prišel naslanjat, da imaš prijatelje ali kaj ha-ha

Bolj tolažit s tem, da je sicer njegov prijatelj zapravljal denar medtem ko je bil njemu dolžan, ampak to samo pomeni, da sta super prijatla.

solatko ::

fosil - Narobe - ti dobiš vrednost vozila brez DDV - pozanimaj se na zavarovalnici.
Z odškodnino za do enega leta staro vozilo, bi moral dobiti novo, pa se obrišeš pod nosom. Ti imaš zavarvano vozilo, dajatve državi ne štejejo v to.
Delo krepa človeka

jan_g ::

Ko uveljavljaš kasko, se odbitna franšiza računa od nabavne vrednosti vozila za kupca (torej ddv in dmv included).

Ne vem pa, kako je, ko je avto ukraden ali totalka, morda je tam tako kot pravi solatko.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jan_g ()

Utk ::

Ma solatko je spet nekaj sanjal. Če ti dajatev ne vrne država, ti jih mora zavarovalnica.

Modri dirkač ::

Invictus je izjavil:

Mislim, če ti avto hiša da popust na nabavno ceno avta pri lizingu, je to samo zato ker boš ta popust odplačal z obroki.

A nihče ne naredi finančne konstrukcije do konca odplačevanja lizinga? Ker stvar vedno preplačaš, drugače se lizing hiši ne splača. Tudi oni morajo plačati svoje zaposlene ...

Če ga odplačuješ do konca, da, sej lizing lahko prej poplačaš...
Everybody lies!

jan_g ::

V bistvu je še slabše, sem zdaj pogledal še enkrat račune in dokumentacijo, ko sem uveljavljal kasko. Zavarovalnica izračuna odbitno franšizo iz polne cene avtomobila, ne tiste, ki sem jo dejansko plačal. V mojem primeru to pomeni, da so mi jo izračunali iz polnih 20k, čeprav sem za avto plačal okrog 18k. Pač, na računu piše, da je avto polna cena 20k, naslednja vrstica 2k popust, končna cena 18k.

Mavrik ::

jan_g je izjavil:

V bistvu je še slabše, sem zdaj pogledal še enkrat račune in dokumentacijo, ko sem uveljavljal kasko. Zavarovalnica izračuna odbitno franšizo iz polne cene avtomobila, ne tiste, ki sem jo dejansko plačal. V mojem primeru to pomeni, da so mi jo izračunali iz polnih 20k, čeprav sem za avto plačal okrog 18k. Pač, na računu piše, da je avto polna cena 20k, naslednja vrstica 2k popust, končna cena 18k.


Tako je to moraš biti previden (isto so mi namreč rekli tudi v salonih) - vrednost avta za zavarovalnico in ostale dajatve se gleda tista, ki je na ceniku. Tako da tudi če ti npr. salon da popust na vozilo, bo zavarovalnica še vedno gledala ceno brez popusta.
The truth is rarely pure and never simple.

fosil ::

solatko je izjavil:

fosil - Narobe - ti dobiš vrednost vozila brez DDV - pozanimaj se na zavarovalnici.
Z odškodnino za do enega leta staro vozilo, bi moral dobiti novo, pa se obrišeš pod nosom. Ti imaš zavarvano vozilo, dajatve državi ne štejejo v to.

Ne ločiš med amortizacijo in DDV-jem.
Tudi če kupuješ 1 leto star avto ne bo stal toliko kot nov.
Zavarovalnica ti seveda izplača vrednost vozila z DDV-jem, ravno tako kot tudi stroške popravila plača z DDV-jem.
Tako je!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kredit/leasing

Oddelek: Loža
4813703 (11193) Mavrik
»

Odgovornost, če "moj" avto vozi prijatelj

Oddelek: Na cesti
404374 (3121) Invictus
»

Zakaj se prodajajo malo rabljeni avtomobili ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
9517426 (14443) rejven
»

Ali se lahko v avtohišah "handla"? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
10424712 (19962) St235
»

nakup avtomobila kredit leasing ipd..

Oddelek: Na cesti
2222730 (21659) Spajky

Več podobnih tem