Forum » Na cesti » Renault Megane III - deli za veliki servis
Renault Megane III - deli za veliki servis
SimplTech ::
Rabil bi malo pomoči od poznavalcev, pri nabavi delov za veliki servis na avtu Renault Megane III 1.5 dci (letnik 2009, motor K9K836, 106 KM).
Planirano je, da se zamenjajo vsi filtri (tukaj ni težav in sem našel vse preko katalogov), ter vodna črpalka in garnitura zobatega jermena. Pri pregledovanju ponudbe na internetu sem našel komplete črpalke in zobatega jermena ter napenjalcev, a ne razumem zakaj so tako velike razlike v ceni teh kompletov. Tako komplet proizvajalca RUVILLE stane 212 EUR in komplet proizvajalca SKF stane 140 EUR.
Sem kaj spregledal, so pri nabavi teh delov kakšni detajli na katere morem bit pozoren?
Planirano je, da se zamenjajo vsi filtri (tukaj ni težav in sem našel vse preko katalogov), ter vodna črpalka in garnitura zobatega jermena. Pri pregledovanju ponudbe na internetu sem našel komplete črpalke in zobatega jermena ter napenjalcev, a ne razumem zakaj so tako velike razlike v ceni teh kompletov. Tako komplet proizvajalca RUVILLE stane 212 EUR in komplet proizvajalca SKF stane 140 EUR.
Sem kaj spregledal, so pri nabavi teh delov kakšni detajli na katere morem bit pozoren?
GrimReaper ::
Za moj avto je Ruville še 16€ ceneje, tako da ne vem od kje taka razlika v ceni. Vem pa da bom sam vzel SKF komplet.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W
Ko sem opazil takšne razlike, sem najprej pomislil na to, da določeni kompleti vsebujejo še kaj več (kakšno dodatno tesnilo ali kaj podobnega), a kolikor gledam ni takšne razlike.
Omenjaš, da boš vzel SKF - so kakšni razlogi, ali se katerega od teh proizvajalcev priporoča bolj kot druge?
Omenjaš, da boš vzel SKF - so kakšni razlogi, ali se katerega od teh proizvajalcev priporoča bolj kot druge?
dvihtelic ::
SKF naj bi bili dobri deli, vsaj za ležaje, lahko pa me kontaktiraš na zs pa povrašam koliko zrihtam popusta jaz zadele, samo rabim prometno skopirano
kremenko1 ::
Če hodiš kaj na štajersko oz.Žalec, ti lahko izdobavim Contitech garnituro za 111€ + pasasti jermen 12,50€
Hvala za ponudbo. Sem našel kar ugodno varianto: Gates KP25578XS garnituro za 69.90 EUR + 14 EUR poštnine.
Me pa zanima še ena malenkost: vsak proizvajalec navaja pri opisu garnitur priporočeno specialno orodje (seveda je pri vsakem drugačna oznaka). Ker nisem od stroke, me zanima ali je nujno da ima mehanik točno to orodje istega proizvajalca ali se lahko montaža izvede brez tega. Želim se oborožit z čim več informacijami, ker običajno so mehaniki kar skopi z razlago teh detajlov.
Me pa zanima še ena malenkost: vsak proizvajalec navaja pri opisu garnitur priporočeno specialno orodje (seveda je pri vsakem drugačna oznaka). Ker nisem od stroke, me zanima ali je nujno da ima mehanik točno to orodje istega proizvajalca ali se lahko montaža izvede brez tega. Želim se oborožit z čim več informacijami, ker običajno so mehaniki kar skopi z razlago teh detajlov.
dvihtelic ::
ni nujno da je od tega proizvajalca, mora imeti pa orodje, ki je narejeno za ta model avta in motor
Brane22 ::
@SimplTech
Pred kratkim smo dobili smo kanal za poceni avtodele. Začeli s mo s svojimi potrebami, nadaljevali bi tudi za druge.
Pošlji mi detajle na zs, če te zanima.
Pred kratkim smo dobili smo kanal za poceni avtodele. Začeli s mo s svojimi potrebami, nadaljevali bi tudi za druge.
Pošlji mi detajle na zs, če te zanima.
Brane22 ::
BTW, zdaj sem šel gledat podrobnosti v OP, pri teh cenah ni videti veliko placa za cenejše variante.
Na tvojem mestu se ne bi sekiral preveč za par € ampak za to, da gre za solidno robo.
To, kar si našel, ima že dokaj nizko ceno. Tako na pamet rečeno, ne vidim kako bi lahko prišel bistveno ceneje skozi.
Za svojo Corso 1.7 DTI sem nekoč naštel materiala za čez €300, sedaj preko naših je to ene tretjino do pol ceneje, pa še zanesem se lahko bolj na kakovost. Če bi hotel bistveno pod to, bi to šlo na ime kakovosti robe.
Na tvojem mestu se ne bi sekiral preveč za par € ampak za to, da gre za solidno robo.
To, kar si našel, ima že dokaj nizko ceno. Tako na pamet rečeno, ne vidim kako bi lahko prišel bistveno ceneje skozi.
Za svojo Corso 1.7 DTI sem nekoč naštel materiala za čez €300, sedaj preko naših je to ene tretjino do pol ceneje, pa še zanesem se lahko bolj na kakovost. Če bi hotel bistveno pod to, bi to šlo na ime kakovosti robe.
@kremenko1: Komplet GATES KP25578XS sem našel tukaj: link
V tej trgovini sem že kupoval za druge in do sedaj sem imel OK izkušnje.
V tej trgovini sem že kupoval za druge in do sedaj sem imel OK izkušnje.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Porsche Slovenija bolana cena servisa (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 35683 (18246) | bbbbbb2015 |
» | Rezervni deli - rezervniavtodeli24 (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 24010 (16748) | undertacker |
» | Velik servis kje dobiti deleOddelek: Na cesti | 6471 (1636) | shintaro |
» | Poceni deli za alternator za Opel Corso C ( l2002 1.7DTI)- kje ?Oddelek: Na cesti | 2358 (2109) | Brane22 |
» | Je že komu odtrgal zobati jermen pri avtu? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 49173 (46506) | Pyr0Beast |