» »

"zmešana" soseda - kaj storiti

"zmešana" soseda - kaj storiti

1
2
»

tupee ::

WarpedGone je izjavil:

Tipkovnični komandosi pač nimate stika z realnostjo. Zate je razumno da država ne varuje svojih državljanov, zate je razumno da se mora žrtev opravičiti... levičarji boste še prehitro postavljeni na realna tla in upam da ne pričakujete da vam bo kdo ponudil roko za izvlek iz greznice.

Razumno je, da razumeš da ob enakem početju pridejo le enake posledice.
Noro je pričakovat, da bo enako početje rezulitralo v drugačnem rezultatu.

Da država ne varuje svojih državljanov je fakt živlenja, kolk ti v tem videš ne/razumnega, realnosti ne spremeni čisto nič.
Lol, mene obtožuješ levičarstva? Lolololotrolol....

Enkrat poskusiš inšpektorja, in ko ni efekta lahko še enkrat poskusiš inšpektorja in upaš na efekt, in še enkrat, in še enkrat, in še enkrat....
Tako zgleda razumnost?

Js pravim, da poksusiš inšpektorja, in ko ni efeketa, zamenjaš strategijo.

To kar ti svetuješ je popolnoma jalovo delo. Policija ravna isto kot v Rotterdamu, zakaj bi bili naši kaj drugačni?

Nihče nima pravice da te spravi na rob živčnega zloma. To pa vam ki nimate izkušenj iz realnosti, ni mogoče dopovedati.

Jaz popolnoma pričakujem da bojo posledice zame iste, kot za tisto sosedo od OP. Ali si morda proti enakopravnosti?

L1nK ::

Ničesar ne boste dosegli, prej se pozanimajte, preden kupite hišo, kdo bo vaš sosed.
https://www.facebook.com/link.zhizhekian

49106 ::

L1nK je izjavil:

Ničesar ne boste dosegli, prej se pozanimajte, preden kupite hišo, kdo bo vaš sosed.

Kaj pa svetuješ, če se tak sosed v priseli za teboj?

L1nK ::

Nič, vem samo, kako bi jaz reagiral. Ni vse za vsakogar. Odvisno od narave početja, pač pripravil bi se na psihološko vojno, takšno je to jebeno življenje. Proti sociopatom ukrepati s konvencionalnimi metodami je nesmiselno. Škoda časa in denarja. Bolje, da si vsi dobijo dobre odvetnike in jo civilno iztožijo, da si bo zapomnila za vse življenje.
https://www.facebook.com/link.zhizhekian

Zgodovina sprememb…

• spremenil: L1nK ()

Blazz ::

ziga1990 je izjavil:

ne samo pravim da je možnost da bo še huje, če kaj naredijo

pa kaj pol.. enkrat se mora to končat... jaz bi ob vsakem dretju itd klical policijo in prijavil motenje reda in miru.

oracle ::

Nisem šel brat komentarjev, ampak moj nasvet je selitev. Ali pa sprijaznenje z obstoječim stanjem. Jaz osebno bi se odselil. Težave s takimi sosedi se nikoli ne rešijo. Žal. Mogoče edino če najameš Čeferina.

nekikr ::

Ne. Samo takole je edino prav.

Nisem šel brat komentarjev, ampak moj nasvet je selitev. Ali pa sprijaznenje z obstoječim stanjem. Jaz osebno bi se odselil. Težave s takimi sosedi se nikoli ne rešijo. Žal.

Eni bi se tepli (z očitno moteno osebo, resno?) in bi pričakovali inteligenten razplet, drugi ste pa navadni norci. Albert je lepo rekel: "Insanity is doing something over and over again and expecting a different result." Najbolje ja, da pišete in klicarite vsakič na 20 naslovov, sigurno se bo nekaj spremenilo. Če ne drugega boste vsakič bolj nori.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nekikr ()

noraguta ::

Pa kva nimate kej drucga za počet kt da sosedi picajzle iščete. Tista s komarji je sploh supr.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

krneki0001 ::

noraguta je izjavil:

Pa kva nimate kej drucga za počet kt da sosedi picajzle iščete. Tista s komarji je sploh supr.

Komarji so problem. Sploh tigrasti, ki imajo razvojni cikel krajši kot "domači" in pikajo čez cel dan, ne samo ob večerih kot "domači" komarji.
Tudi jaz sem moral sosedu razložiti, da naj sod z vodo (za zalivanje vrta) pokriva s polivinilom, ker drugače je res polno komarjev. Seveda je bil on najbolj pameten. ampak samo do večera, ko so ga komarji napadli. Po parih pikih me je prišel vprašat, kako se zadeve lotit in sva naredila en pokrov. In sedaj je komarjev občutno manj.

Tigrasti komarji so zelo slabi letalci, zadržujejo se bolj pri tleh, preletijo pa lahko le do 200 m, zato je življenjsko okolje komarja zelo omejeno. Za razmnoževanje potrebujejo zelo majhno količino stoječe vode. V naseljih so to jaški za odvajanje deževnice ter kanalizacijski sistemi, zlasti pa pokopališča.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Zgodovina sprememb…

noraguta ::

krneki0001 je izjavil:

noraguta je izjavil:

Ja bogi ljudje pol k žvijo ob tekočih vodah, jezerih, bajerjih.

Komarji so problem. Sploh tigrasti, ki imajo razvojni cikel krajši kot "domači" in pikajo čez cel dan, ne samo ob večerih kot "domači" komarji.
Tudi jaz sem moral sosedu razložiti, da naj sod z vodo (za zalivanje vrta) pokriva s polivinilom, ker drugače je res polno komarjev. Seveda je bil on najbolj pameten. ampak samo do večera, ko so ga komarji napadli. Po parih pikih me je prišel vprašat, kako se zadeve lotit in sva naredila en pokrov. In sedaj je komarjev občutno manj.

Tigrasti komarji so zelo slabi letalci, zadržujejo se bolj pri tleh, preletijo pa lahko le do 200 m, zato je življenjsko okolje komarja zelo omejeno. Za razmnoževanje potrebujejo zelo majhno količino stoječe vode. V naseljih so to jaški za odvajanje deževnice ter kanalizacijski sistemi, zlasti pa pokopališča.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Bonsai ::

noraguta je izjavil:

Ja bogi ljudje pol k žvijo ob tekočih vodah, jezerih, bajerjih.

Če bi si malo prebral o tigrastih komarjih, bi vedel tole:
Praviloma tigrastega komarja najdemo na zasebnih površinah in vrtičkih. Odlične pogoje za odlaganje jajc predstavljajo tudi mokra okolja, bogata z listjem in odpadki. V večjih mlakah, rekah ali jezerih, ličink tigrastega komarja ne najdemo.

Zgodovina sprememb…

Thuban ::

nekikr je izjavil:

Nisem šel brat komentarjev, ampak moj nasvet je selitev. Ali pa sprijaznenje z obstoječim stanjem. Jaz osebno bi se odselil. Težave s takimi sosedi se nikoli ne rešijo. Žal.

Eni bi se tepli (z očitno moteno osebo, resno?) in bi pričakovali inteligenten razplet, drugi ste pa navadni norci. Albert je lepo rekel: "Insanity is doing something over and over again and expecting a different result." Najbolje ja, da pišete in klicarite vsakič na 20 naslovov, sigurno se bo nekaj spremenilo. Če ne drugega boste vsakič bolj nori.

kakšno rešitev pa predlagaš? da se preselijo?
I'm sorry, Dave. I'm afraid I can't do that.

Bellzmet ::

BladE_ ::

Tudi mi imamo neko vrsto težave s sosedom in sicer nam tip dela škodo namerno, gre sicer male stvari ampak spet ni prijetno, če ti izpred praga izginejo novi čevlji in točno veš kdo je bil ne moreš pa nič, na njegov nivo se ne spuščamo, se niti ne mislimo, ker samo to čaka, da nekdo od nas izgubi živce in ga totalno ignoriramo ampak še vedno se vsiljuje v nas kot, da ni nič... Zaenkrat se zadeva nekako obnese in upam, da tako tudi ostane :)
Akcija - Reakcija

Sriple Tix ::

Najcenejša rešitev, zraven dobiš tudi nalepko z napisom, da je objekt pod nadzorom in prepričan sem, da se ne bo več sprehajal po vašem. Za vse, ki že zajemajo sapo; nisem napisal, da posnetek kamor koli neseš, največkrat je kamera dovolj, da se takšni tiči izognejo področja njenega snemanja.
http://www.aliexpress.com/item/ip-camer...

Sriple Tix je izjavil:

Najcenejša rešitev, zraven dobiš tudi nalepko z napisom, da je objekt pod nadzorom in prepričan sem, da se ne bo več sprehajal po vašem. Za vse, ki že zajemajo sapo; nisem napisal, da posnetek kamor koli neseš, največkrat je kamera dovolj, da se takšni tiči izognejo področja njenega snemanja.

Za kak mesec se raje zmeniš z neko varnostno službo, da vsak večer pridejo pogledat če je okoli hiše vse v redu (to je neko minimalno plačilo) in daš eno tablo, da objekt varuje ta in ta varnostna služba.

Imaš pa še eno varianto. Zanalašč nastaviš kako stvar, za katero veš, da jo bo probal ukrast in jo pobarvaš s tekočino za barvat bankovce (če bankomat ukradejo in probajo odpret škatlo se taka barva polije po bankovcih). Zadeva kaka dva ali tri tedne ne gre z rok in je take odurne vijoličaste barve, da se že od daleč vidi. Takrat pa komot pokličeš policijo in poveš, da si gor nastavil to barvo in da je sosed to ukradel in da se bo poznalo že na njegovih rokah. Potem se bo pa malo drugače pogovarjat z njim.

Meni je en ata vsak dan ukradel časopis iz nabiralnika in to tako da je šel z roko pod vrata nabiralnika in jih je zakrivil. Ker sem ga imel povhen k***c in ker se nobena služba ni odzvala, sem ojačal stranice in na spodnjo stran v notranjosti našraufal britvico za britje. Ko sem prišel domov, je bil hodnik ves krvav, blazinca od prsta je tudi tam ležala, ampak časopisa pa ni ukradel. Pa tudi od takrat naprej se nihče več ne dotika nabiralnika.

Zgodovina sprememb…

Invictus ::

Sriple Tix je izjavil:

Dovolj je samo ohišje nedelujoče kamere ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

BladE_ ::

Žal ne gre, ker gre za "skupne" prostore(tudi parkirišče) in bi moral dobit dovoljenje od vseh uporabnikov, kar pa seveda ni izvedljivo še najmanj od njega. Smo bili pa že skoraj pri temu, da se preselimo kar je totalna neumnost, da se moraš potem ti odseliti, da lahko normalno živiš ampak je zdaj nekako znosno(trkam na les)...
Akcija - Reakcija

mat xxl ::

Glede komarjev ... v njene posode samo brizgni malo enega čistila cet ipd, in komarji in lavre ne morejo več izkoriščati statične napetosti vode, ker ravno s tem podremo to fizikalno lastnost in vse potone na dno in tam se komarji ne morejo več množiti ....

nekikr ::

Thuban je izjavil:

nekikr je izjavil:

kakšno rešitev pa predlagaš? da se preselijo?

A je pretežko branje? Ali se odselijo ali pa se sprijaznijo s situacijo. To sta dve rešitvi, ki sta na voljo. Lahko so pa norci in kličejo vsakič iste ljudi in upajo, da bo zdaj pa res nekaj drugače, lahko so pa norci in se z njo kar stepejo.

Stari maček ::

L1nK je izjavil:

To je edini pravi odgovor. Zato sem kupil hišo na poplavnem področju, kjer nihče ne bo gradil v radiusu 300 m. Kajti voda odteče, zatežen sosed pa ne...:))

Cervantes ::

Preverjeno:
Obvestite sosedo, da se selite in prodajate šipcem.
Ponavadi pomaga.

Unknown_001 ::

Cervantes je izjavil:

Preverjeno:
Obvestite sosedo, da se selite in prodajate šipcem.
Ponavadi pomaga.

Ne ne, naj kr reče, da ciganom prodajajo. Bo bolj stisnilo prpo >:D
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

NLight ::

WarpedGone je izjavil:

Kaj je tako groznega če stoji pred sodnikom?
Plačal bo kvečjemu par sto eur kazni, odškodnine,vatever. To je povsem lepa cena za nekaj desetletij miru.

In soseda bo iz principa naslednji dan pripeljala 10 novih psov. A tudi te naj 'ukrade'?
Nekje sem bral primer ko je ena soseda peteline kupila. Sprva jih je bilo le nekaj pa so jih sosedje zastrupili, ker jih niso več mogli poslušat. Naslednji dan je prinesla cel orkester petelinov.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: NLight ()

tor2 ::

In soseda bo iz principa naslednji dan pripeljala 10 novih psov

Od kod ?

Sindrom hoardanja psov ni nov:
http://www.24ur.com/novice/slovenija/bo...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tor2 ()

NLight ::

tor2 je izjavil:

In soseda bo iz principa naslednji dan pripeljala 10 novih psov

Od kod ?

Sindrom hoardanja psov ni nov:
http://www.24ur.com/novice/slovenija/bo...

V oglasih najdeš ljudi ki pse podarijo, prodajo. In ponavadi jih ne zanima kam gre pes ampak samo da se ga rešijo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: NLight ()

tor2 ::

10 dnevno ?

Za pasja zavetišča veljajo neki standardi, ki jih tale niti slučajno ne dosega.

Virjan ::

Napisite ji pismo kako nadlezna in nezazeljena je v ulici, bo vsaj vidla kako je noben ne mara in se bo mogoce malo zamislila.
To je shit v tem casu, vsak ima pravice, tudi ce je kreten in mu skoraj nic ne mores.
Ce bi ziveli v srednjem veku, bi tale ze visela obesena z droga...

Phantomeye ::

Invictus je izjavil:

Sriple Tix je izjavil:

Dovolj je samo ohišje nedelujoče kamere ...

Za majhen denar se prodaja tudi lažne kamere, ki zgledajo kot prave (tiste infrardeče z utripajočo lučko)
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sosedov pes laja celo noc ko zmesan kaj narediti,vasi predlogi. (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9134329 (18166) Invictus
»

Soseda me obtožuje... (strani: 1 2 )

9921983 (15473) Unknown_001
»

Sranje psov po dvorišču (strani: 1 2 3 )

12134284 (29385) Pšenični
»

Sosedov lajajoči pes (strani: 1 2 )

7112306 (10861) VidKo

Več podobnih tem