» »

Igrača pretovrjena na RC

Igrača pretovrjena na RC

japol ::

Ali lahko podjetje kupi igračo (npr. vozilo) in jo spremeni, da je radijsko vodena ter jo naprej proda? A je pri tem potrebno vprašati proizvajalca osnovne/začetne igrače?

AndrejO ::

Da, stvari, ki so v tvoji lasti, lahko predeluješ po mili volji.

Nadaljna prodaja takšnih igrač pa je brez predhodnega dogovora zelo tvegana, ker je lahko podjetje obtoženo dveh stvari:
- Lahko je obtoženo zlorabe blagovne znamke, če razkrije originalnega proizvajalca igrače. Obtožba gre v smer zavajanja kupcev, da je govora o originalni igrači.
- Lahko je obtoženo prikrivanja originalnega proizvajalca (kitenje s tujim perjem, prikrivanje izvora).

Ker je to no-win položaj, je najbolje, da se povežeš s proizvajalcem in z njim natančno dogovoriš pod katerimi pogoji lahko prodajaš predelave oz. kako jih smeš oglaševati in tržiti, da se originalni proizvajalec ne bo čutil oškodovanega.

japol ::

Originalnega proizvajalca se ne bi prikrivalo, njihovi logotipi so na delih in ostanejo,... spreminja se dejansko samo prostor v igrači, da se naredi prostor za pogone, baterije, doda se kakšno ojačitev itd. Igrača bi bila v isti škatli, kot je bila prej itd.

stjan ::

Najboljše da preveriš pri proizvajalcu, če bi hotel sodelovati s tabo.

Pa imaš trg? Kupce?
Predelava kakšnega Bruder-jevega buldožerja ni čisto poceni, tako da te pride kitajski izdelek ceneje.

Arctander ::

Kaj pa če bi ponudbo predstavljal kot dva ločena produkta? Prodajaš igračo (originalno, nespremenjeno) + predelavo kot ločen produkt.

Če bi rad prišel v fizične trgovine, to sicer ne pride v poštev. Razen če bi prodajal ločeno kit za predelavo, da si kupec lahko sam predela izdelek. Če prodajaš prek spleta, pa ni problema narediti "bundle", kjer prodajaš igračo in tvojo predelavo skupaj. Pomembno je samo, da se vidi, da gre za dva ločena produkta, ki ju prodajaš skupaj. Tega ti ne more nihče prepovedati, dokler ne kršiš predpisov o varnosti, skladnosti, itd.

koyotee ::

Ja, najbrž bi bil potreben kak a test, da te kdo ne toži, ko gre kaj narobe.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

japol ::

Gre za vse sorte bagrov, kamionov, traktorjev,... Bruder, Siku itd. In pri vseh je potrebno nekaj plastike odstraniti, odrezati, vrtati,... in če se npr. sestavi traktor, ali se ga lahko prodaja kot radijsko vodenega?
Recimo kako je to ta rešil?: http://der-rc-bruder.de/epages/03e44c93...

msjr ::

koyotee je izjavil:

a test


Najprej: dejmo se naučit, ne gre za test vrste a ampak atest

atést -a m (ẹ̑) uradno pismeno potrdilo ali izjava o čem: izdati, zahtevati atest; zdravniški atest; atest o kakovosti moke
(vir sskj)

Potem pa:

Kako je RC Bruder rešil je najbolje da povprašaš kar njega. Najbolj enostavna rešitev je taka, kot je splošno sprejeta v avto industriji. Prodajaš predelave - kupec kupi najprej izdelek, nepredelan, in potem mu ga na njegovo željo predelaš v RC modelček. Za take vrste predelav ne potrebuješ nobenih dodatnih atestiranj. Če pa se greš izdelavo končnega izdelka, pa so tu težave z licenciranjem in podobno, ne glede na to ali je uradni logo gor ali pa ne. Oboje je velik problem, če se prej ne pomeniš s originalnim proizvajalcem in pa seveda, ker tudi ti postaneš proizvajalec, moraš pogledati tudi uredbo o varnosti igrač in vse kar temu sledi.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ali so "supercharger-ji,blower-ji"dovoljeni v Slo

Oddelek: Na cesti
173546 (2515) krneki0001
»

Hoverboard

Oddelek: Loža
205168 (1811) 111111111111
»

Ideje za projekte, ki si jih želite, vendar jih ne boste izvedli sami

Oddelek: Loža
112663 (2167) Isotropic
»

Nakup po želji sestavljenega računalnika v Sloveniji ne bo več možen! (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Kaj kupiti
554114874 (93728) BlueRunner
»

Ati v boju z overclockerji

Oddelek: Novice / Grafične kartice
231951 (1951) bf4ed

Več podobnih tem