» »

Windows 10, ATI Mobility Radeon HD 3650

Windows 10, ATI Mobility Radeon HD 3650

misek ::

Pozdravljeni,
na malce starejši prenosnik HP EliteBook 8530p sem namestil Windows 10. Vgrajena je grafična kartica ATI Mobility Radeon HD 3650, ki se precej greje - računalnik v idle-u in temperatura 60 stopinj. Enaki problem sem imel pri prejšnji namestitvi Windows 7. Takrat sem ugotovil, da je težava v gonilniku za grafično kartico in je kartica verjetno vedno delovala na polno. Namestil sem eno starejšo verzijo gonilnika in je zadeva bila odpravljena (temperatura pod 50 stopinj).
No, pri Windows 10 pa ta ista verzija gonilnika (za Windows 7) ne deluje - pri instalaciji se pojavi modri zaslon. Zato iščem neko drugo rešitev v obliki kakšnega underclock programa. Lahko kdo svetuje kaj delujočega? Ali kakšno drugo rešitev?

lp, Peter

XsenO ::

Si poskusil počistiti prenosnik in namestit novo pasto na proc in grafo? Drugače procesor lahko underclokaš pod advanced power nastavitvah
1 + 1 = 1

Ne gre za pasto. Sicer morda enkrat to poskusim ampak trenutno gre za to, da je v osnovi temperatura grafične kartice previsoka. Ker vem da lahko deluje precej hladneje. In ne gre za underclock procesorja ampak grafične.

Dr_M ::

Jest sem obupal nad legacy grafami od AMDja. Ja pri prenosniku je tom al tezje, na desktopu AMD ven, nvidia not.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

JerryP ::

Probi še te gonilnike. Sam sem jih mel na 4650 mobility in win 10 in so delovali v redu. Potrebno jih je samo ročno inštalirati preko device managerja.

Namestil se sicer je ampak deluje pa enako kot tisti, ki ga namestijo Windowsi sami. Še vedno je kartica (pre)vroča :(

JerryP ::

misek je izjavil:

Namestil se sicer je ampak deluje pa enako kot tisti, ki ga namestijo Windowsi sami. Še vedno je kartica (pre)vroča :(

Najbrž ti frekvence ne prešalta v 2d. Najprej preveri z gpuz, če ti frekvenca gpuja in rama kaj niha. Če ti ne si inštaliraj ati tray tools in si nastavi dva profila enega z nizko frekvenco za 2d in enega za 3d, potem pa nastavi pod automatic setup, da ti po potrebi samodejno šalata med obema.

someboody99 ::

Imam isti računalnik in sem ostal na Windows 8.1, saj windows 10 ne podpira te grafične kartice... Nimam nobenih težav...

Ati tray tools sem enega že namestil pa ni delal - je bil očitno prestar. Iz zgornjega linka pa deluje. In lahko tudi nastavljam frekvenco vendar pri temperaturi še vedno ni bistvene spremembe (morda malce pomaga). Čudno. Očitno so moji stari driverji počeli še nekaj drugega. Ko bi le vedel kaj.

@someboody99: Na mojem računalniku ta kartica pravzaprav čisto spodobno deluje razen te manjše težave. Ta računalnik uporabljam skoraj izključno kot konzolo za VNC in remote desktop pa bi želel, da je računalnik tih in hladen. Lokalno pa se skoraj ničesar ne procesira.

Zaenkrat sem zmanjšal "Maximum processor state", da sem tudi procesor nekoliko ohladil. Zato je sedaj tudi cel sistem malce hladnješi in zaradi tega ventilator ne rabi toliko hladiti. Ventilator pa nadziram s HWiNFO programom.

Zaenkrat zadovoljen z rezultatom.

solatko ::

Kaj pa ko bi očistil notranjost računalnika?
Delo krepa človeka

solatko: notranjost je čista.

solatko ::

Tudi prehod med ventilatorjem in režami za izhod zraka? Tam se v cca 2-eh letih naredi filcu podoben trak iz smeti, prahu, dlak,.....
Sam računalnik je lahko klinično spucan, pa ti ta trak ne spušča dovolj pretoka zraka in imaš procesor in grafiko vedno vročo.
Za očistit ta trakec, je pri večini prenosnikov, potrebno le-tega kompletno razstavit, zamenjat termalno pasto in pri starejših termalni trak na grafiki.
Delo krepa človeka

Vse je čisto. Tudi reže. In tam se lahko zelo hitro pojavi kaj čudnega, če računalnik prenašaš. Kakšne mačje dlake recimo sem že tudi videl na tujih prenosnikih :)
Edino kar bi lahko naredil je zamenjal pasto. Ampak ker nisem 100% prepričan, da bo zadeva precej boljša, se tega ne bom loteval. Predvsem zaradi tega, ker ko piha je zrak vseeno vroč.

Kakorkoli, zaenkrat je zadeva pod kontrolo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Navijanje ATI Mobility Radeon HD 4650

Oddelek: Navijanje
81174 (990) Gray_Warden
»

Padci ''sličic na sekundo'' FPS-jov ?!

Oddelek: Pomoč in nasveti
8784 (644) DaDek
»

8800GT in shranjevane frekvenc po navijanju.

Oddelek: Navijanje
141516 (1170) AnWar
»

Kateri kos opreme povzroča zmrzovanje v igrah? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
505518 (4566) lordgreg
»

Laptopu občasno pada frekvenca procesorja ... (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
575953 (4679) venetu

Več podobnih tem