Forum » Loža » Preperji norost ali je kaj na tem
Preperji norost ali je kaj na tem
zajovic ::
Po moje najboljši nahrbtnik, ki se ga dobi na trgu. Tudi pri nas (lab commerce).
http://www.511tactical.com/rush-72-back...
harmony ::
Po moje najboljši nahrbtnik, ki se ga dobi na trgu. Tudi pri nas (lab commerce).
Za to ceno ze mora biti vredu.
krneki0001 ::
Martin Krpan je izjavil:
@nebivedu: smo malce izven teme ampak kompleten naboj za kalaša tehta 16-17 g. Ravnokar osebno stehtal.
Pol so na wikipedii čiste dezinformacije. Še toliko bolje, jih lahko več neseš s seboj.
Čeprav bi sam raje malokalibrsko M4 in walterja P22Q, pa dušilec za oboje in imaš mir, ker si skoraj neslišen proti kalašniku. Še vedno se sliši strel, samo ne več kot 300m naokoli, če pa dober položaj zavzameš pa še manj.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster
Martin Krpan ::
Pri .22 LR lahko uporabiš subsonic (podzvočno) strelivo. Pri dolgi cevi poči kot malo močnejša zračna.
Drugače pa niti slučajno ne primerjaj .22 LR in 7.62x39 ker gre za dva povsem povsem drugačna kalibra.
Drugače pa niti slučajno ne primerjaj .22 LR in 7.62x39 ker gre za dva povsem povsem drugačna kalibra.
Martin Krpan je izjavil:
Pri .22 LR lahko uporabiš subsonic (podzvočno) strelivo. Pri dolgi cevi poči kot malo močnejša zračna.
Glede preperjev sem mislil. Lažje je 1000 metkov za .22LR nosit s seboj, kot pa 100 za kalaša.
Ti k se bolj spoznaš; Ali je metek za COLTov M4 .22LR enak kot za walterja P22Q? Oba imata pod strelivo napisano .22 LR.
Cervantes ::
krneki0001 je izjavil:
Martin Krpan je izjavil:
Glede preperjev sem mislil. Lažje je 1000 metkov za .22LR nosit s seboj, kot pa 100 za kalaša.
Ti k se bolj spoznaš; Ali je metek za COLTov M4 .22LR enak kot za walterja P22Q? Oba imata pod strelivo napisano .22 LR.
Da.
Heisenberg ::
Ko smo ravno pri temi orožje, bi prosil za razlago kako državljan Slovenije pridobi Orožni list? Kaj je potrebno, kateri pogoji morajo biti izpolnjeni ?
matobeli ::
Tema je še vedno ali so preperji nori ali ne
Ker je nadavno potekala kar burna razprava na temo orožja in pridobitve si malo preberi:
Posest orožja
Drugače pa vse piše v zakonu o orožju.
Ker je nadavno potekala kar burna razprava na temo orožja in pridobitve si malo preberi:
Posest orožja
Heisenberg ::
Tema je še vedno ali so preperji nori ali ne
Posest orožja
Bom ,hvala
mailer ::
Vse se da naredit brez česarkoli s predpostavko, da si zdrav in sit.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz
noraguta ::
Ma kak ak ali pa malokalibrsko orožje. Pa 1000 nabojev.
Kvečjemu primerno za lov iz kakšne preže. Na daljši domet pa oboje obupno nenatančno. Pri mk nas je izredno malo ki smo sposobni kompenzirat veter na 50m razdalje. Več je pa čista loterija. Ak pa tudi na 300m zadaneš tarčo vprašanje je le kam.puška je narejena za sipanje svinca ob predpostavki , da dela logistika. Sicer te pa tazadnji lovec sklati iz razdalje. Solidna repetirka ni kunšt za vzdrževat, pa še natančna je kot kirurški nož napram lupilniku za lubje.
Pa nevem kaj češ počet z subsonično municijo na lovu.
Kvečjemu primerno za lov iz kakšne preže. Na daljši domet pa oboje obupno nenatančno. Pri mk nas je izredno malo ki smo sposobni kompenzirat veter na 50m razdalje. Več je pa čista loterija. Ak pa tudi na 300m zadaneš tarčo vprašanje je le kam.puška je narejena za sipanje svinca ob predpostavki , da dela logistika. Sicer te pa tazadnji lovec sklati iz razdalje. Solidna repetirka ni kunšt za vzdrževat, pa še natančna je kot kirurški nož napram lupilniku za lubje.
Pa nevem kaj češ počet z subsonično municijo na lovu.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: noraguta ()
mailer ::
Samostreli imajo vsi približno hitrost do 400ft/s kar znese okoli 120m/s. To je povsem dovolj za lov.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz
stjan ::
Smo pa ja ljudje, ali ne?
Kaj pa solidarnost in humanost.
Zakaj bi nosil kaj s sabo, če mi bodo drugi pomagali?
Kaj pa solidarnost in humanost.
Zakaj bi nosil kaj s sabo, če mi bodo drugi pomagali?
koyotee ::
In če bi vsi tako razmišljali?
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
Matej22 ::
Za preživetje v izrednih razmerah bi moralo biti orožje bolj pri vrhu med pomembno opremo. Če se ne gre ravno za primer naravne nesreče, kot je bil recimo žledolom, kjer je pomembno, da preživiš max nekaj dni do prihoda pomoči, ampak govorimo o hipotetičnem primeru, ko pobegnež v gozd, je treba računati tudi na to, da bi znala biti v gozdu gneča. V takšni gneči pa bi se bilo potrebno braniti, tako pred tistimi, ki so se v gozd umaknili iz enakega razloga, kot mi, kot pred vzrokom, ki je vse pregnal v gozd. Zato je izbira primernega orožja povsem na mestu. Za osnovno obrambo je verjetno nabolj primerna pištola kalibra 9x19mm, predvsem kak Glock, ki je dovolj lahek za prenašanje naokrog in naj bi bil dovolj vzdržljiv na različne vremenske razmere. Za lov pa kakšna puška kalibra .22LR s subsonic municijo in dušilcem, za lov na zajce bi bilo verjetno dosti, za srne in večje živali pa vprašanje.
stjan ::
V gozdu ni veliko hrane.
Z orožjem ne zna vsak ravnati, samo v filmu vsak vse zadane.
Realno nekdo, ki ne trenira še slona nebi zadel.
Slabo zastreljana divja svinja pa bi verjetno bila kar razpoložena za lov na lovca.
Kje bi povprečen meščan našel hrano?
Pozimi ni borovnic, pa še v najboljših časih sem na dan nabral 2 kg, kar je nekam malo za odraslega človeka.
Da bi vsak dan ujel zajca, jih je pa nekam malo tu okrog.
Z lokom pa tudi ne zadanem najbolje, pa verjetno da živali niso stalno pri miru.
Hm, slabo mi kaže.
Bi moral spremeniti mišljenje glede hrane in se usmeriti na gole opice, ki jih je še največ okrog.
Z orožjem ne zna vsak ravnati, samo v filmu vsak vse zadane.
Realno nekdo, ki ne trenira še slona nebi zadel.
Slabo zastreljana divja svinja pa bi verjetno bila kar razpoložena za lov na lovca.
Kje bi povprečen meščan našel hrano?
Pozimi ni borovnic, pa še v najboljših časih sem na dan nabral 2 kg, kar je nekam malo za odraslega človeka.
Da bi vsak dan ujel zajca, jih je pa nekam malo tu okrog.
Z lokom pa tudi ne zadanem najbolje, pa verjetno da živali niso stalno pri miru.
Hm, slabo mi kaže.
Bi moral spremeniti mišljenje glede hrane in se usmeriti na gole opice, ki jih je še največ okrog.
Samostreli imajo vsi približno hitrost do 400ft/s kar znese okoli 120m/s. To je povsem dovolj za lov.
Boljši loki imajo 120m/s, recimo kak compound s 65librami, samostreli imajo nekje 175m/s. Z lovsko puščico in streljanjem na manjšo divjad imaš že probleme, ker taka puščica prebije srno (gre skozi srno).
Če srne ne futraš ji ne boš prišel na strelno bližino. Tle je hudič.
Z lokom res težko, s samostrelom ni problem, samo zgodaj zjutraj moraš biti pred njimi pri viru napajanja in veter mora od njih k tebi pihat.
yero7 ::
krneki0001 je izjavil:
Z lokom res težko, s samostrelom ni problem, samo zgodaj zjutraj moraš biti pred njimi pri viru napajanja in veter mora od njih k tebi pihat.
samo to bi že bila huda kriza da bi moral it lovit živali. Verjetno če pride do tega bodo ljudje začeli sadit orehe(na siciliji so jih reševali pozimi ko niso imeli kaj jest) ker so dolgo obstojni in verjetno lešniki pa mandeljni itd.
Pithlit ::
Po mojem se nekaterim res ni za bat kako preživet... glede na nekatere komentarje večina folka itak pojma nima (jim tudi 70l rukzaki ne bi nič pomagali) in predstavlja nikakvo konkurenco.
Life is as complicated as we make it...
harmony ::
Dejmo se sam drzat teme, da se ne bo zaklenila. Je pa res zanimivo tole pisanje okrog streljanja. Jaz tud mislim, da orozje ne pomaga v kolikor ne treniras streljanje. V USA ravno to pocnejo. Imajo orozje in potem pac vadijo.
No jaz o tem se nisem razmisljal. Po legalni poti pa mislim, da ne spadam pod "psihice", da ga ne bi dobil, no razen ce bi jim odgovoril, da rabim orozje, ker sem kao prepper. :)
No jaz o tem se nisem razmisljal. Po legalni poti pa mislim, da ne spadam pod "psihice", da ga ne bi dobil, no razen ce bi jim odgovoril, da rabim orozje, ker sem kao prepper. :)
Matej22 ::
Dejansko ti lahko orožje, če ga ne znaš uporabljat, povzroči veliko več škode kot koristi, brez treningov streljanja pa tako ni šanse, da bi kaj zadel. Z glockom večina na 25m nebi zadela niti tarče, kaj šele ulovila zajca ali kaj večjega. S puško bi rezultat brez treninga bil malenkost boljši, ampak kot je omenil stjan, bi kvečjemu obstrelili kako večjo žival.
Eni pa hodijo vsak mesec na strelišče, ugani kdo zna streljati bolje
Če orožja ne znaš uporabljati te prej pokoplje kot pomaga.
Če ga nimaš načeloma nisi nevaren drugim kar pomeni da ti bodo pomagali, pustili na miru ali pa oropali. Redko se bo zgodilo da te bo nekdo kar ubil. Škoda metkov, če ne drugega.
V kolikor imaš orožje predstavljaš nevarnost in prisiliš tudi neagresivne skupine da se "branijo".
edit: vidim da so vmes že novi komentarji
Če orožja ne znaš uporabljati te prej pokoplje kot pomaga.
Če ga nimaš načeloma nisi nevaren drugim kar pomeni da ti bodo pomagali, pustili na miru ali pa oropali. Redko se bo zgodilo da te bo nekdo kar ubil. Škoda metkov, če ne drugega.
V kolikor imaš orožje predstavljaš nevarnost in prisiliš tudi neagresivne skupine da se "branijo".
edit: vidim da so vmes že novi komentarji
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matobeli ()
Kaj ::
St235 ::
Ni težava samo v tem ali znaš uporabljat orožje, težava je tudi ali si ga dejansko sposoben uporabit na sočloveku. Tukaj večina kaj hitro zvisi.
Tapravi preperji imajo orehe že zasajene na strateških lokacijah.
Točno tako. Greš v hosto, posadiš oreh in malo počakaš.
sem se zajebaval xD
Če se ne motim, začne oreh delati orehe šele osmo leto po sajenju. (če sadiš iz nule).žV tem času bi se pa verjetno večina kriz že končala.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: St235 ()
sem se zajebaval xD
Če se ne motim, začne oreh delati orehe šele osmo leto po sajenju. (če sadiš iz nule).žV tem času bi se pa verjetno večina kriz že končala.
se bolj mislu na ljudi ki se pripravljajo ne enkrat ko se je že zgodilo
Ni težava samo v tem ali znaš uporabljat orožje, težava je tudi ali si ga dejansko sposoben uporabit na sočloveku. Tukaj večina kaj hitro zvisi.
sem se zajebaval xD
verjetno da ja
Zgodovina sprememb…
- spremenil: yero7 ()
Dejansko ti lahko orožje, če ga ne znaš uporabljat, povzroči veliko več škode kot koristi, brez treningov streljanja pa tako ni šanse, da bi kaj zadel. Z glockom večina na 25m nebi zadela niti tarče, kaj šele ulovila zajca ali kaj večjega. S puško bi rezultat brez treninga bil malenkost boljši, ampak kot je omenil stjan, bi kvečjemu obstrelili kako večjo žival.
Z glockom streljaš na 25m? Kje? V tarčo? Al premikajočo tarčo?
Zajca z glockom na 10 metrov ne boš zadel, kaj šele na 25m. V vojski je bilo prvo streljanje s pištolo tak poraz, da smo se vsi, drug, drugemu smejali do solz. Sem bil edini med 27 komadi, ki sem na 10m sploh tarčo zadel s prvi metkom. Sicer v zgornji del, še cm pod robom ne, ostali so še to falili. Naslednje streljanje nam je šlo že malo bolje, vseeno pa na koncu ne vem, če je 50% ljudi zadelo tarčo.
Streljal smo pa s TT-jcem.
Martin Krpan ::
Zato pa je potreben trening vsaj enkrat mesečno.
Ker vaja dela mojstra , če mojster dela vajo.
Za Glocka ne bom garantiral več kot 50% zadetek , sigurno pa mirujočega zajca zadenem na 25 m z mojim namenskim "športnim rekvizitom" za preciznjaka , revolverjem 38 special z 6 inčno cevjo.
Moj najboljši rezultat je 86 točk od 100 možnih. 10-ka na tarči je krog fi 50 mm.
Za Glocka ne bom garantiral več kot 50% zadetek , sigurno pa mirujočega zajca zadenem na 25 m z mojim namenskim "športnim rekvizitom" za preciznjaka , revolverjem 38 special z 6 inčno cevjo.
Moj najboljši rezultat je 86 točk od 100 možnih. 10-ka na tarči je krog fi 50 mm.
Martin Krpan je izjavil:
Zato pa je potreben trening vsaj enkrat mesečno.
Odličen rezultat.
Revolver je po moje bolj natančen, zanesljiv in trpežen kot pištola. Edina prednost pištole je seržer z več metki in dodatni seržerji, ki jih hitreje menjaš, kot v revolverju.
BigWhale ::
Na 25m zajca s pistolo? Ahahahahahaha. Dvomim, da je tle na forumu kaj vec kot par ljudi, ki bi to zmogli.
Revolver z daljso cevjo je bolj natancen in bolj trpezen, vsekakor. Hitrost polnjenja je pa nesmiselen podatek. Po tem, ko prvic ustrelis, vecina zajcev pobegne dalec stran. Ce te pa napade truma razbojnikov, pa rabis mitraljez. :>
Revolver z daljso cevjo je bolj natancen in bolj trpezen, vsekakor. Hitrost polnjenja je pa nesmiselen podatek. Po tem, ko prvic ustrelis, vecina zajcev pobegne dalec stran. Ce te pa napade truma razbojnikov, pa rabis mitraljez. :>
Cervantes ::
Ne da bi se hvalil.
Še v JNA smo imeli oficirsko streljanje po rednom broju 3.
Bil sem stažo in so me povabili zraven.
Nisem bil zadolžen z nobeno orožje (razen za formacijski PAP), tako da no experince with handguns - razen tistega, kar smo mulci razbijali s pištolami od fotrov (ukradenimi, seveda) po konzervah.
Polkovnik, Gregorije, mi je velikodušno posodil svojega lastnega TT-ja. Eto, stažo, pucaj!
Grudna meta, 40m, 2/2, not!
Grudna meta, 30m, 2/2, not!
Gredna meta, 20m, samo 1/2. Me je že malo bolela roka, tisti TT je vagal ene 2 kile.
Ostali niso zadeli... nič.
Pol so ovcirji šli na pir. Mene niso povabili zraven.
O tistem se nikoli potem ni več govorilo.
Tako da... potem sem imel še en Charter Arms Target Bulldog .357 in sem na bližnjem strelišču uničeval črne sektorje, moj coach je rekel, da imam prirojen talent...
Danes nimam doma niti enega kosa orožja več... če odštejem en mighty samostrel za omaro.
Še v JNA smo imeli oficirsko streljanje po rednom broju 3.
Bil sem stažo in so me povabili zraven.
Nisem bil zadolžen z nobeno orožje (razen za formacijski PAP), tako da no experince with handguns - razen tistega, kar smo mulci razbijali s pištolami od fotrov (ukradenimi, seveda) po konzervah.
Polkovnik, Gregorije, mi je velikodušno posodil svojega lastnega TT-ja. Eto, stažo, pucaj!
Grudna meta, 40m, 2/2, not!
Grudna meta, 30m, 2/2, not!
Gredna meta, 20m, samo 1/2. Me je že malo bolela roka, tisti TT je vagal ene 2 kile.
Ostali niso zadeli... nič.
Pol so ovcirji šli na pir. Mene niso povabili zraven.
O tistem se nikoli potem ni več govorilo.
Tako da... potem sem imel še en Charter Arms Target Bulldog .357 in sem na bližnjem strelišču uničeval črne sektorje, moj coach je rekel, da imam prirojen talent...
Danes nimam doma niti enega kosa orožja več... če odštejem en mighty samostrel za omaro.
#000000 ::
TT je klizav teren, ker skače, če bi ti dal 7.65 bi verjetno zadel vse, zgleda maš mirno roko in si dokaj močne konstrukcije, je pa TT dober ror 7.62, ker ma prebojno moč precej večjo kot 7.65 kljub manjšemu zrnu, ker ima ta naboj precej večje polnenje kot celo 9mm tam skor 10 mu je podoben.
S pištolo katerokoli, netreniran človek zadane samo po naključju garantirano, in to na 25 m tarčo, da pe je tarča v gibanju pa ne zadene NIČ, da pa prišteješ sem še faktor adrenalina in ko je treba izvlečt orožje in streljat pa bo enako, samo če imaš srečo boš zadel in seveda prej ne boš nehu streljat dokler ne bo saržer-boben prazen.
Zato je za neuke in netrenirane ljudi šibrovka 12 gauge lahko tud zakon, praktično ne moreš zgrešit, če maš pa še tapravo municijo Buckshot pa tam kamor si ustrelu trave ne raste več, ni zastonj na prvem mestu pod must have med preperji.
S pištolo katerokoli, netreniran človek zadane samo po naključju garantirano, in to na 25 m tarčo, da pe je tarča v gibanju pa ne zadene NIČ, da pa prišteješ sem še faktor adrenalina in ko je treba izvlečt orožje in streljat pa bo enako, samo če imaš srečo boš zadel in seveda prej ne boš nehu streljat dokler ne bo saržer-boben prazen.
Zato je za neuke in netrenirane ljudi šibrovka 12 gauge lahko tud zakon, praktično ne moreš zgrešit, če maš pa še tapravo municijo Buckshot pa tam kamor si ustrelu trave ne raste več, ni zastonj na prvem mestu pod must have med preperji.
Pištola je za samoobrambo ali pa za sklepanje poslov z lokalnim dobaviteljem kokaina. Za lov pa moraš met puško.
Glede na to da se potuje v skupinah ima vsak svojo ki je namenjena določenemu namenu.
Zajcev pa res ni za streljat z kakšnim desert eaglom
Glede na to da se potuje v skupinah ima vsak svojo ki je namenjena določenemu namenu.
Zajcev pa res ni za streljat z kakšnim desert eaglom
Sej pri nas sploh ni več zajca. Nehite sanjat o obarah.
Pištola je pa še najbolj uporabna za žeblje zabijat.
xxxul ::
Zato mora pa taprav prepper trenirat
Pa pozabte preciznjaka za trening, verjetno sta idpa pa iasc bl primerna... Je pa seveda glavno vprasanje €
Malo težje je potem zajca jest, ker škrta pod zobmi.
Arctander ::
Mati je delala na MNZ-ju in so imeli vsakih par let tudi za pisarniške delavce strelske vaje. Streljali so s policijskimi pištolami (to je vse, kar je znala povedati). Je Majhna, drobna, švoh, ampak je peljala scat večino dedcev. Nikoli prej in tudi vmes ni imela opravka z orožjem. Mogoče je naravni talent :)
Hmm, zajcev okol ljubljane kolikor hočeš. Psa imam stalno na vrvicah, pa vsak večer pi*dim, ker se jima trga in zašprintata za kakim zajcem in jih je treba ustavit. Flex je dolg 8 metrov in dobi haski že kr hitrost v tej dolžini, ko se zažene za zajcem, ker sta pa dva, pa naredim par korakov, preden ju ustavim, roke imam pa potem do kolen raztegnjene.
Bo že držal če tko praviš.
http://www.digitalna-knjiznica.bf.uni-l...
Pa vsak dan sem zunaj in mi je cist jasno kolk jih je. V fanciji jih je tkole za magnitudo vec na isto povrsino.
Pa vsak dan sem zunaj in mi je cist jasno kolk jih je. V fanciji jih je tkole za magnitudo vec na isto povrsino.
Proti tistemu, kar je bilo včasih, jih je res manj, še vedno pa dovolj. Vsaj jaz jih vidim kar nekaj, pa lisic tudi, da o srnah ne govorimo.
krneki0001 je izjavil:
Proti tistemu, kar je bilo včasih, jih je res manj, še vedno pa dovolj. Vsaj jaz jih vidim kar nekaj, pa lisic tudi, da o srnah ne govorimo.
zanimivo jst zajca v naravi nisem videl že vrsto let. Je pa res da je največ se razmnožilo divjih prašičev še posebej na primorskem
tor2 ::
krneki0001 je izjavil:
Hmm, zajcev okol ljubljane kolikor hočeš. Psa imam stalno na vrvicah, pa vsak večer pi*dim, ker se jima trga in zašprintata za kakim zajcem in jih je treba ustavit. Flex je dolg 8 metrov in dobi haski že kr hitrost v tej dolžini, ko se zažene za zajcem, ker sta pa dva, pa naredim par korakov, preden ju ustavim, roke imam pa potem do kolen raztegnjene.
Slabo ju imaš naučena, moj ne trza več na nobeno žival (zajec, srna, maček).Na začetku je, vendar sem ga naučil, da brez mojega dovoljenja nima kaj tekati za njimi, kaj šele da bi se trgal iz povodca.
Lepega dne boš poletel z njima (ali tvoja roka), v 8 metrih dobita že konkretno hitrost.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tor2 ()
Enega imam že 10 let, drugega 6 let, pa še nista nehala trzat na zajce. Imajo haskiji to v krvi.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Obramba pred živalmi (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 36466 (32553) | FrRoSt |
» | Preživeti v naravi (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 43044 (24432) | hammock |
⊘ | Vsakodnevno nošenje noža (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 54379 (49539) | dzinks63 |
» | Skupinski nakup - nahrbtniki GoruckOddelek: Loža | 14010 (12335) | Okapi |