» »

Preperji norost ali je kaj na tem

Preperji norost ali je kaj na tem

««
27 / 27
»
»»

romex ::

Jaz to ne vidim kot lastno neumnost.. Po eno strani je dejansko še boljše, OL velja 10 let, PL nima poteka veljavnosti. Če hodiš na tekme, itak dobiš potrdilo pa potem vzameš OL in vpišeš kategorijo ter kaliber še tja.

Okapi ::

OL velja 20 let. Jemlje se ga pa v glavnem zato, da ti ni treba vsakokrat sproti plačevati dovoljenja za nabavo streliva (in hoditi po dovoljenje na upravno enoto - ne vem, če lahko zanj zaprosiš na daljavo).

romex ::

dovoljenje za nabavo streliva niti ni tak problem, stane tistih nekaj eur, jbg... itak velja 6m, pa tudi zgornje meje koliko lahko kupiš ni. OL je nujen če želiš polnit sam (pogoj za izpit za polnjenje).. je pa dejansko res vse lažje z OL. Še glede veljavnosti. Zadnjič sem videl OL kateri ima veljavnost 10let. Verjetno so tudi to spremenili iz 20 na 10...

Za OL na daljavo pa nevem, verjetno je treba urejat kar osebno na UE, ker gre za vpis orožja. Sicer je že nekam vpisano ampak pomoje referenti na UE tega ne upoštevajo.

Okapi ::

Mislil sem na nabavno dovoljenje, ne za OL. Je jasno, da na daljavo ne moreš registrirati orožja.

el_bahattee ::

Men se zdi, da je zadnjih x postov samo še tema o orožju, mogoče bi spremenili naslov? :D
 hehe

hehe

Come to my center, you enter the winter.

WizzardOfOZ ::

Učenje 7 letnega otroka kako preživeti v naravi se očitno obrestuje. Danes je sam zakuril ogenj s kresilom na sredi dvorišča in nam skuhal melisin čaj. Meliso je nabral na vrtu.

mahoni ::

Ste bili kaj preperji v zadnjem letu oziroma ali boste?

Glede na video posnetke iz lanskega leta je bil fokus vec al manj na skret papir. Folk je kupoval za pol leta v naprej, a ni razmisljal o hrani, ker ce nimas hrane tud kaj prevec ni za kakat.
Tu je bil nesramen podpis, ki mi je prislužil naziv, ampak mi dol visi za tem.

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: Okapi ()

mailer ::

Sem se učil zakurit ogenj s kresilom v mokrem. Če si res odvisen samo od tega kar najdeš v gozdu je majhna preklopna žaga skoraj obvezna. Tako si boš tud suhe lesene ostružke enostavneje pripravil. Če najdeš še kakšno smreko ali štor, ki smoli še toliko bolje. Predpriprava bolj pomembna od dejanskega kurjenja. Prvič sem imel ogenj samo par sekund, drugič malo več. Ko je bilo par dni brez dežja a vseeno minus zjutraj ni bilo problem zakurit. Hrana je dodaten problem, že oprema nanese za en dober ruzak.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

mailer ::

Je tema kar malo zamrla od korone naprej. Danes pregledal ruzake za pohodništvo in opazil na kresilih kar konkretno korozijo. Čeprav so bile zadeve v zip vrečki in na suhem me je kar malo presenetilo, koliko oksidacije se je napralo na novem in še neuporabljenem Firesteel kresilu. Predvidevam, da je zaradi dotikanja obeh kovin postopek še bolj pospešen. Torej če imate zadeve par let v neuporabi jih zaščitite z voskom ali kakšnim starim lakom za nohte.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

WizzardOfOZ ::

Kakšna kovina? Tisto stran vržeš. Sej imaš nož, pa z njim podrgneš po kresilu.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
««
27 / 27
»
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Obramba pred živalmi (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17031396 (27483) FrRoSt
»

Preživeti v naravi (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15841644 (23032) hammock

Vsakodnevno nošenje noža (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16151284 (46444) dzinks63
»

Skupinski nakup - nahrbtniki Goruck

Oddelek: Loža
4913463 (11788) Okapi

Več podobnih tem