Forum » Pomoč in nasveti » (NE)POLNA Baterija za prenosne naprave
(NE)POLNA Baterija za prenosne naprave
WinXP ::
Zanima me prava resnica o Baterijah za prenosne naprave.
Ali napravi ŠKODUJE če je nonstop priključena
na električno omrežje in je skoraj skoz napolnjena
na100 procent ali pa je to za napravo celo bolj koristno?
Sprašujem pa za:
1. Android telefon
2. Laptop ki ga bom kmalu dobil in ga prvič začel
tudi uporabljati
Ali napravi ŠKODUJE če je nonstop priključena
na električno omrežje in je skoraj skoz napolnjena
na100 procent ali pa je to za napravo celo bolj koristno?
Sprašujem pa za:
1. Android telefon
2. Laptop ki ga bom kmalu dobil in ga prvič začel
tudi uporabljati
U Sloveniji više ne živim,ali jezik u kome pričam još zaboravio nisam...
Wrong? No,no... Thats it... Pozz
shmandi ::
A te zanima, če škoduje napravi ali bateriji? Miti o odstranjevanju baterij iz prenosnikov, ki so vedno priključeni na napajalnik so samo miti. Bateriji pa to prej škodi, kot koristi.
Po drugi strani pa tudi sam napajalnik in polnilno vezje v aparatu manj "trpi", če je baterija polna.
Po drugi strani pa tudi sam napajalnik in polnilno vezje v aparatu manj "trpi", če je baterija polna.
Zanima me za oboje,predvsem pa ali je nonstopno polnjenje čisto
v redu za baterijo ali pa ji škoduje če je nonstop priključena na električno omrežje? Kaj je zdaj mit
in kaj resnica?
v redu za baterijo ali pa ji škoduje če je nonstop priključena na električno omrežje? Kaj je zdaj mit
in kaj resnica?
shmandi ::
Nič ji ne škoduje. Polnjenje baterije se konča, ko je polna. Od takrat naprej se samo vzdržuje polno stanje t.i. trickle charging.
Mit pa je, da s tem, ko imaš baterijo zunaj prenosnika, ko je na napajalniku, da ji podaljšaš življensko dobo. Sem že neštetokrat slišal od "mojstrov". Ne drži pa niti kančka resnice.
Mit pa je, da s tem, ko imaš baterijo zunaj prenosnika, ko je na napajalniku, da ji podaljšaš življensko dobo. Sem že neštetokrat slišal od "mojstrov". Ne drži pa niti kančka resnice.
To se pravi sta lahko obe napravi (telefon in laptop) priključeni nonstop,tudi ko sta 100 procent
polni oziroma kadar se odvija Trickle Charging? Potem je ok.Bojim se le ko piše izklopite
polnilec,polnjenje je končano,jaz pa puščam še naprej na omrežju,ker se mi ne da non stop
vtikat in iztikat kabla,ker se baterija hitro prazni,še posebej,če brskam po internetu ali imam
vklopljen Hotspot in prenos podatkov...
Tvoj nasvet je potem da je LAHKO nonstop polnilec povezan z napravo in da jo tako polni?
Ok.;-)
polni oziroma kadar se odvija Trickle Charging? Potem je ok.Bojim se le ko piše izklopite
polnilec,polnjenje je končano,jaz pa puščam še naprej na omrežju,ker se mi ne da non stop
vtikat in iztikat kabla,ker se baterija hitro prazni,še posebej,če brskam po internetu ali imam
vklopljen Hotspot in prenos podatkov...
Tvoj nasvet je potem da je LAHKO nonstop polnilec povezan z napravo in da jo tako polni?
Ok.;-)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nakup laptopa prvič in vprašanjeOddelek: Pomoč in nasveti | 1042 (824) | Meizu |
» | Še o težavah z novim iPadom (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod | 34294 (27745) | Owe- |
» | Kako ravnati z litij-ionskimi baterijami (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 21815 (18442) | MrStein |
» | Problem z elektrikoOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2002 (1558) | Azrael |
» | Notesnik non-stop vklopljen?Oddelek: Strojna oprema | 1091 (946) | sodjdobe |