» »

Izkušnje glede namestitve Winxp pro (registirane verzije) na drug računalnik

Izkušnje glede namestitve Winxp pro (registirane verzije) na drug računalnik

Dusko ::

Torej kot že v naslovu piše zanima me naslednje. Sam mam orginalne windows xp pro, ki sem jih tui aktiviral pri microsoftu na moje ime. Sedaj me pa zanima ker mislim v kratkem nabavit še eno računalo. In seveda nebom kupil še enih windowsov in me zanima ali pri namestitvi le-teh na nov racunalnik ali bo potrebna ponovna aktivacija. Ali se aktivirani windowsi pri naslednji nastavitvi obnašajo kot (piratska verzija) torej ni potrebno aktivirati.
  • spremenil: Tomi ()

bm0267 ::

Ko boš Winse naložil bojo zahtevali aktivizacijo...ko jih boš hotel aktivirati, ti ne bo uspelo ker ti javijo da so pod to serijsko že aktivirani in mislim da te 30. dni še spušča v Winse in ti vsak dan javlja da niso aktivirani potem pa gotovo.

sash ::

no zadeva je sledeča, tud sam imam winse XP pro legalne (fax šenkal :D ) in glede namestitve in registracije je tako da ko nardim sveži inštal na isto konfiguracijo (no ne čist isto, morda dodana/odvzeta/zemenjana kaka komponenta) zadeva laufa BP tud če to prakso ponavljaš vsaj 10×. Problem nastane ko pa hočem to isto zadevo namestit na neko drugo (drugačno) konfiguracijo z povsem drugačno strojno opremo, saj ti takrat čarovnik za aktivacijo/registracijo javi da je na to cifro že aktivirana/registrirana ena kopija in da se glede tega pozanimaj pri lokalnem dilerju.

ps. sicer se pa tud to da zaobit >:D
--------------------
Think different...
TOROiD Group

Matek ::

Jah tudi če si jih plačal in imaš originalne, jih lahko namestiš le na 1 računalnik. Ostalo je piratstvo.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

andrej ::

1. aktivacija in registracija sta dve popolnoma razlicni zadevi.

vec o tem tukaj.

Glede tvojega "problema". ko bos zadevo namestil na drugi masini, in jo hotel aktivirat bo sistem reko, da je zadeva ze aktivirana na drugem racunalniku. se vedno pa bos lahko poklical na microsoft in bos tako rocno aktiviral zadevo.

ce jim ti reces, da si masino nadgradil bo sla aktivacija skozi. cetudi je to druga masina. potemtakem bo zadeva uradno aktivirana za drugo masino in ko bos kaj spremenil na prvi masini jo bos znova moral aktivirat, itd..

seveda pa to ravno ni najbolj legalno pocetje. samo tolko za informacijo, da se da aktivirat tudi drugo, ce se ms-ju malo zlazes...

Mavrik ::

Sedaj je pa vprašanje če ni skoraj boljše met piratske verzije, katere ni potrebno aktivirati.
The truth is rarely pure and never simple.

cekr ::

Običajno nastrada tisti, ki hoče, da ima vse legalno. Tisti, ki pa je do sedaj uporabljal piratske zadeve, jih bo pa še naprej in se bo prav lepo imel.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

andrej ::

ce mas legalne verzije winsow nic ne nastradas zaradi aktivacije...

sash ::

tako kot je že andrej napisal, če se greš popolnoma poštenega državljana potem veš da je ena legalna verzija namenjena SAMO enemu računalu, medtem ko če imaš dva kupiš še eno verzijo in imaš za vsako mašino svojo, če pa imaš malo morje mašin pa kupiš ti. corporate verzijo
--------------------
Think different...
TOROiD Group

perci ::

No, isto velja za MSDN verzijo ;). Zaradi aktivacije ne nastradaš >:D, ker je ni >:D

cekr ::

To je že res, če se ti pa recimo sesuje sistem, si pa primoran poklicati na ročno aktivacijo. Sicer se da rešiti problem, samo zamudno je pa tudi.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

andrej ::

perci: ce me spomin ne vara potem je pri MSDN verziji tudi aktivacija, samo imas doloceno stevilo aktivacij na razlicnih masinah.

perci ::

andrej: Hmmm, zanč sem inštaliral eno MSDN verzijo, ki naj ne bi bila popatchana in je ni bilo treba aktivirat. No, možno je tut, da so me na suho nategnili.

ToniT ::

MSDN verzijo JE potrebno aktivirati. Je pa dopuščeno do 10 aktivacij.

andrej ::

Hehe, potem pa si dobil nekaj cudnega. Jaz sem do zdaj vedno mogo aktivirat. tako kot je tonit reko, pa jih lahko aktiviras na 10 razlicnih racunalnikih. edino kar bi blo mozno je to, da si medij dobil od kaksnega MS Partnerja, ki ma tudi volume license key verzijo...

Ibex ::

Z nakupom MS Windows XP pro se licenčno zavežete uporabe te kopije na samo enem računalniku hkrati. Če želite vaš dosedanji računalnik zamenjati z drugim in na novega namestiti to kopijo Windows pro, jo morate prehodno sneti s prejšnega računalnika. Če ste to storili, s ponovno aktivacija načeloma ne bi smelo biti težav. Za ponovno aktiviranje vašega izdelka in morebitna vprašanja nas lahko kontaktirate na telefonsko številko 01/58534 49 ali na elektronski naslov info@microsoft.si

moj_nick ::

Še eno vprašanje za M$ strokovnjake:

Kupil bom IBM laptop, ki bo imel XP Pro gor. A bo lahko tisti, katerem jih bom prodal, lepo inštaliral (beri: razne aktivacije, itd.)?
110111001001010001010000

CaqKa ::

če se gre za xpje ki bodo zraven laptopa.. potem kolkor jaz vem je odgovor ne.. ker je tisto verzija, ki je vezana čisto na računalnik...

para! ::

mojnick, brez laptopa jih sploh ne smeš prodat.

LP
Death before dishonor!

Dezzo ::

Z IBM laptopi in windowsi je tako, da ti poleg sploh ne dobiš cedeja z windowsi, ampak prednaložene na disk in na ohišju nalepljeno licenco. Prestavljanje windowsov je tako onemogočeno (so pa vedno še druge poti :)

Sam product-key se verjetno lahko uporabi tudi drugje, vendar je verjetno na MS v evidenci IBM OEM windows verzij.

moj_nick ::

Potem očitno ni možnosti, da bi se jaz teh XP-jev znebil tako, da bi še dobil kaj denarja za njih. :'(

A IBM se res zavzema za linux? Jst nč ne vidim...
110111001001010001010000


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izteka se možnost brezplačne nadgradnje na Windows 10 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
7124101 (17297) orreel
»

windows 8 (nakup) (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Operacijski sistemi
29054496 (36237) mtosev
»

Dell OEM Win XP in izgubljen CD

Oddelek: Operacijski sistemi
112178 (2178) Paramedic
»

Znane cene za Visto II. (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
10710694 (7363) CWIZO
»

windows whistler

Oddelek: Pomoč in nasveti
442132 (1650) andrej

Več podobnih tem