» »

Neodzivanje gonilnika za Intel HD

Neodzivanje gonilnika za Intel HD

abyssus ::

Ze dva dni mi konstantno crasha driver za intel hd 3000. In s konstantno mislim na vsake 15min, kar pomeni da je nemogoče delati. Gre za prenosnik asus n73sv. Poskusil sem z tremi driver: z win update, z intelove strani in z asusove strani. Nato sem poskusil se s formatom pa se z upgradom na win10. Ne pomaga nic. Sedaj bom poiskusil se z win7. Je mozno da je tezava v strojni opremi?

konspirator ::

Temperature ?
--

hojnikb ::

rami so ok ?
#brezpodpisa

abyssus ::

Najprej se popravim: driver crasha na 15 sekund. Drugič, po navadi slika samo bliska, včasih crasha prav, včasih crasha tako, da je potreben ponovni zagon. Temperature sem preveril z RealTemp in pravi, da ima procesor 52 stopnij. Za RAM-e ne vem, kako bi najhitreje preveril? Je rešitev samo memtest?

hojnikb ::

jap samo memtest
#brezpodpisa

abyssus ::

Glih zagnal memtest. Javim zvecer kaksno bo stanje. Hvala zaenkrat :)

abyssus ::

Po približno eni uri mi sedaj pise, da je test complete in brez napak, sicer pa postopek se kar traja. Pustim dalje?

abyssus ::

Po 6ih urah ni našlo napak, torej je RAM (predvidevam OK). Sumim malce pregrevanje, ker je sedaj dva dni bilo res vroče v sobi, tako da sem ga danes očistil (je bila potreba), vendar še ga nisem dovolj uporabljal, da bi lahko sporočil kaj točneje. Javim jutri :)

_koki_ ::

A imaš tudi ločen grafični čip ter nvidia optimus, probaj nastavit uporabo ločenega grafičnega čipa v brskalnikih, programih...
Drugače pa mislim da se ti je zgodilo isto kar se je meni, sicer na modelu z manjšim zaslonom Asus K53, kjer je grafika v procesorju v defektu, sem veliko bral o tem in predvsem v Mac-ih je odpoved grafičnega čipa te serije v procesorju pogost problem.
Izklopi aero temo, strojno pospeševanje v brskalnikih, če ti bo kaj omililo problem, meni je to veliko pomagalo.

abyssus ::

Imam ločen čip, tako da bom poskusil še s tem. Se da kako nastavit, da v celoti deluje na Nvidiino grafiko? Trenutno lahko nastavljam samo po aplikacijah.

Se lahko kako preveri, če je res grafična fuč?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: abyssus ()

_koki_ ::

Na žalost se ne da nastavit na teh asusih uporabe le ločene grafične kartice, ta gnil optimus je vse kar lahko narediš...

abyssus ::

Danes sem pognal še Prime95, ki po treh urah ni našel nobenih napak. Kakorkoli, včeraj ni bilo težav celih 8 ur v službi, zvečer, ko sem delal še od doma pa so se spet začele pojavljati težave. Isto danes, dolgo nič, potem pa na polno nekaj časa, pa spet pride k sebi. Načeloma gre samo za utripanje zaslona (pojavi se barva teme, v mojem primeru modra), tu pa tam crasha driver in se ponovno vzpostavi (to je najbolj moteče saj mi čisto vsakič podere emulator za Android), včasih pa crasha tako, da moram ponovno restartat računalnik, sicer zelo redko. Sem mislil, da so skoraj zagotovo krive temperature, da se zgodi to komaj čez par ur ampak so temperature dokaj normalno, preverim sem reicmo še z AIDO pa kaže tam nekje od 60-70, sedaj doma, ko imam malce bolj vroče.

Sicer sem nastavil preferenco na nvidiino grafiko, vse aplikacije pa poganjam tudi z nvidiino grafiko, tako da nekako ne pomaga nič. Kaj še mi preostane, razen nakup novega prenosnika? Predvsem kako bi se zagotovo prepričal, da je grafična oziroma katerakoli druga komponenta uničena?

EDIT: Še to, imel sem en BSOD, ki je vezan na gonilnik od grafične, vendar se sedaj več ne morem spomniti na sporočilo napake - vendar nisem odkril nič novega po googlanju, razen pregrevanje, RAM, težava v hardware.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: abyssus ()

jizzer ::

Si mogoče že ugotovil zakaj se ti je to dogajalo?
Meni se to dogaja nekje od sredi januarja, cca 3-5x na dan, ampak me ne moti ekstremno, razen da emulatorja crasha (AcerV3-772G laptop, sklepal sem na slabe W10 driverje). Ampak zanimivo je da mi je znanka prinesla njen laptop, ker ji isto meče na neodzivanje, njo baje moti :)) Ona pa ima dejansko asus-a (nevem modela), in windows 7. Sedaj pa mi ni nič jasno :)

abyssus ::

Nisem ugotovil oziroma nisem niti dlje raziskoval zadeve - se pa dogaja še vedno, trenutno na WIN10. Zgodi se načeloma samo tu pa tam, tako da ni sile. Zgleda mora biti Driver kapur or w/e.

solatko ::

Možno je, da ti odpoveduje nVidia. Lahko pa je bugast emulator.
Si termalno pasto zamenjal, ko si čistil sistem?
Delo krepa človeka

abyssus ::

Hm, vmes sem menjal prenosnik in imam sedaj isto ASUS-a, starega 2 meseca pa se zadeva še vedno pojavlja. Dvomim, da je karkoli s HW.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ob menjavi grafične naletel na problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
191957 (1381) TehDucky
»

nenadni reset/crash/blue screen

Oddelek: Pomoč in nasveti
121685 (1364) Red_Mamba
»

Problem blue skrin !

Oddelek: Pomoč in nasveti
341591 (1176) ST-777
»

računalnik zmrzne

Oddelek: Pomoč in nasveti
183690 (3414) amigo_no1
»

Računalnik mi crasha, Prosim pomoč !!!

Oddelek: Pomoč in nasveti
461487 (813) Kenshin

Več podobnih tem