» »

Spletna stran ne dela pravilno

Spletna stran ne dela pravilno

Grizzly ::

Izdelano imam neko spletno stran, ki pa ne dela pravilno niti na tablici niti na telefonu. Če pogledamo primer: Ko se stran naloži, z ajaxom ($post) kličem php skripto, ki prebere slike (generira html tabelo, kjer slike izpišem z img). S php-jem generirano tabelo prikažem na spletni strani. Potem pa imam gumba povečaj sliko in zapri sliko. Vse delam z JS oz. jQueryjem, za css pa uporabljam tudi bootstrap. Na računalniku vse dela lepo in pravilno, na telefonu oz. tablici pa gumbi ne delajo ali pa se kaj napačno prikaže. Kako rešiti to težavo? Zakaj sploh noče pravilno delat?

Apple ::

Na računalniku prek Chroma (klikni F12) simuliraj prikaz strani prek telefona s klikom na telefonček v zgornjem levem kotu.
LP, Apple

Grizzly ::

Chroma ne uporabljam, imam pa Firefox. V Firefoxu sm aktiviral odzivni način in tam vse dela normalno. Kljub temu da na računalniku dela vse normalno, mi Firefox konzola pokaže sledeče napake:

Error: Bootstrap's JavaScript requires jQuery [bootstrap.min.js:6:37]
Error: Bootstrap's JavaScript requires jQuery [bootstrap.js:8:1]
ReferenceError: require is not defined [npm.js:2:1]

Ne vem kaj pomenijo in kako se jih rešim, ampak mogoče bi bil lahko tukaj vzrok? Kako sploh odpravim te napake? Datoteke na katere se sklicujejo napake, sem prenesel s spletna (bootstrap).

Apple ::

A pa imaš vse na pravih lokacijah?
LP, Apple

Grizzly ::

Prvi 2 vrstici sem rešil. Ko sem v HTML headu vključeval datoteke sem jih postavil v napačen vrstni red. Ostane pa mi še zadnja napaka (ReferenceError: require is not defined), katero zdaj skušam odpraviti.

Grizzly ::

To je to, prvotni problem sem rešil - gumbi delajo (preveril na pcju, tablici in telefonu). Sedaj pa imam eno neprijetno situacijo.

Naročnik (moj kolega) je spletno stran pogledal na telefonu in je nezadovoljen s hitrostjo nalaganja elementov strani in povečevanja slik. Na računalniku stran dela zelo hitro, na telefonu pa res dela nekoliko počasneje.

Predvidevam, da telefon rabi malo več časa, da prenese vse potrebne datoteke in jih prikaže. Vsaka slika je velika od 300 do 500 kB. Potem je tukaj še nekaj vrstic JS kode, ki jo je treba izvesti, da se slika prikaže v večji velikosti. Kaj pa vem, meni se zdi logično, glede na to, da ima telefon počasnejši prenos podatkov. Saj gre tako, ane? Ali bi moralo vseeno delat hitrejše? Zanima me samo, ali je ta počasnost upravičena za telefon ali bi moralo vse takoj odpret? Kako naj to pojasnim naročniku?

win64 ::

Tukaj testiraj stran: https://developers.google.com/speed/pag...
Slike naj bodo velike okoli 120kb(jpeg kakovost ~80), potem je tudi to da se skripte na mobilnih napravah zaganjajo občutno počasneje.

Grizzly ::

Slike sem zdaj pomanjšal na manj kot 100 kB. Še zmeraj pa prehodi med slikami (od trenutka ko kliknem gumb 'naprej' do trenutka ko se slika pokaže) malo trajajo - prikaz ni hipen (v trenutku), ampak nekaj časa traja. Če upoštevam, da je sliko treba prenest, je ta pavza razumljiva.

Vsaki sliki je lahko dodano neko spremno besedilo (ni pa nujno), ki se pokaže nekoliko zakasnjeno. Verjetno bo tukaj kriva skripta, ki v primeru spremnega besedila sliko nekoliko pomanjša, potem pa iz množice podatkov sparsa besedilo in ga prikaže. Skripta pač mora biti, zato tukaj nimam kaj.

Kot razvijalcu mi je razumljivo, da na telefonu nikoli ne bo delalo tako hitro kot na računalniku. Malo drugače pa je pri stranki - mimogrede lahko pomisli, da sem slabo izdelal in zdaj iščem izgovore.

blackbfm ::

dej link, na pamet ti noben ne more debugirat


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Od dizajna do programiranja spletne strani

Oddelek: Programiranje
356787 (4211) Arey
»

Čuden prikaz Microsoftove strani v vseh browserjih.

Oddelek: Pomoč in nasveti
181032 (563) mat11
»

Prikaz spletne strani na mobilnem terminalu

Oddelek: Izdelava spletišč
173168 (2462) 4kik4
»

Google odslej kaznuje strani brez mobilne različice

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
4821761 (18368) MrStein
»

PHP koda - Slideshow

Oddelek: Izdelava spletišč
7880 (704) Manager

Več podobnih tem