Forum » Operacijski sistemi » Formatiranje brez izgub programov - Najboljši način
Formatiranje brez izgub programov - Najboljši način
zindo23 ::
Lep pozdrav,
Rad bi si namestil nov sistem windows 10, ker pa imam na računalniku ogromno programov, ki jih potrebujem za delo, in nebi rad ponovno nameščal, prav tako pa veliko dokumentov, bi rad to izpeljal brez izgub podatkov, pa me zanima kaj je najbolša rešitev.. Ne pride pa v poštev nadgradnja na win10, ki je sicer mogoča. Prav tako me zanima glede varnostne kopije, ker je še nikoli nisem uporabil, me zanima kako mi obnovi sistem, ali bodo ponovno nameščeni vsi programi, ali bodo uspešno prenešeni samo dokumenti? , ter kateri program naj si namestim, kaj priporočate.
Najlepša hvala :)
Rad bi si namestil nov sistem windows 10, ker pa imam na računalniku ogromno programov, ki jih potrebujem za delo, in nebi rad ponovno nameščal, prav tako pa veliko dokumentov, bi rad to izpeljal brez izgub podatkov, pa me zanima kaj je najbolša rešitev.. Ne pride pa v poštev nadgradnja na win10, ki je sicer mogoča. Prav tako me zanima glede varnostne kopije, ker je še nikoli nisem uporabil, me zanima kako mi obnovi sistem, ali bodo ponovno nameščeni vsi programi, ali bodo uspešno prenešeni samo dokumenti? , ter kateri program naj si namestim, kaj priporočate.
Najlepša hvala :)
SeMiNeSanja ::
Rad bi si namestil Windows 10 na novo, programi pa da 'padejo z neba'? Težka bo!
Če poradiraš disk gre VSE po zlu, tako Windows-i, kot tudi programi in tvoji podatki, če se ti nahajajo na sistemskem disku.
Backup ti lahko povrne tvoje dokumente (delni restore), ne more pa namesto tebe 'nameščati' programov.
Če pa izbereš kompletni restore, ti bo pa vrnilo nazaj tudi stare Windows-e.
In zakaj ne pride v poštev nadgradnja na Windows 10?
Najprej narediš kompletni backup in nadgradiš sistem na Windows 10.
Če karkoli potem ne špila, še vedno lahko povrneš stari sistem iz backup-a.
Druga opcija bi bila, da si kupiš nov disk, starega odklopiš in začneš s čisto novo inštalacijo Windows 10 in programov.
Stari disk pa lahko kasneje priključiš kot dodatnega in z njega preneseš tvoje dokumente na novi disk.
Včasih ta opcija sploh ni tako slaba, ker na koncu ugotoviš, da si imel en kup enih programov, ki so bili čista navlaka in jih v resnici sploh ne potrebuješ.
Če poradiraš disk gre VSE po zlu, tako Windows-i, kot tudi programi in tvoji podatki, če se ti nahajajo na sistemskem disku.
Backup ti lahko povrne tvoje dokumente (delni restore), ne more pa namesto tebe 'nameščati' programov.
Če pa izbereš kompletni restore, ti bo pa vrnilo nazaj tudi stare Windows-e.
In zakaj ne pride v poštev nadgradnja na Windows 10?
Najprej narediš kompletni backup in nadgradiš sistem na Windows 10.
Če karkoli potem ne špila, še vedno lahko povrneš stari sistem iz backup-a.
Druga opcija bi bila, da si kupiš nov disk, starega odklopiš in začneš s čisto novo inštalacijo Windows 10 in programov.
Stari disk pa lahko kasneje priključiš kot dodatnega in z njega preneseš tvoje dokumente na novi disk.
Včasih ta opcija sploh ni tako slaba, ker na koncu ugotoviš, da si imel en kup enih programov, ki so bili čista navlaka in jih v resnici sploh ne potrebuješ.
zindo23 ::
Sem kar nadgradil na windows 10, hvala za pojasnilo, sem pa nekako vedel da to nebo šlo, zato sem vprašal, če obstaja slučajno kakšna opcija :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | [Windows 10] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 4 … 139 140 141 142 )Oddelek: Operacijski sistemi | 1405069 (16896) | tetriandoch |
» | Nadgradnja OEM windows 7 na win 10Oddelek: Operacijski sistemi | 6222 (2428) | starfotr |
» | Izteka se možnost brezplačne nadgradnje na Windows 10 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 26063 (19259) | orreel |
» | Izteka se rok za brezplačno nadgradnjo na Windows 10 (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 17878 (13863) | mtosev |
» | Windows 10 je tu! (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 108352 (87135) | MrStein |