» »

Reklamacija - Grafična kartica iz Nemčije

Reklamacija - Grafična kartica iz Nemčije

Gathish ::

Preprosto vprašanje;

dobro leto nazaj sem kupil grafično kartico preko computeruniverse v Nemčiji. Kartica ga je začela 'srat' - delati artefakte, zato sem jo ob kontaktu s computeruniverse (in njihovim predlogom), poslal v Nemčijo.
Dne 15.6 sem dobil potrditveni mail, da so kartico prejeli.

Dva tedna nazaj so mi poslali email, da naj bi popravljeno kartico kmalu prejeli nazaj, in mi jo poslali, kar je ok. Ampak sklepam, da do tega še ni prišlo.

Zdaj me pa zanima sledeče - pri nas, vem da lahko zahtevaš vrnitev kupnine/menjavo izdelka po pretečenem roku 45 dni od kar so dobili izdelek - v tem primeru bi ta rok začel teči 15.6 in se iztekel ob koncu julija.

Me zanima, kakšni so pogoji za to v Nemčiji, če so določeni/drugačni od naših?

V bistvu, se mi ne gre toliko za to, da bi dobil nazaj kupnino oz. drug izdelek, kot to, da sem brez grafične kartice že cca 2 meseca, in imam počasi vsega skupaj dovolj :)

Se vam že v naprej zahvaljujem za odgovore/pomoč!

LP

Silvo ::

To je cena malo cenejšega nakupa...verjetno si to vzel v zakup že pri nakupu?
Dolker dela je vse ok...ampak žal nisi imel te sreče :(
Kolega je čakal 4 mesece na matično ploščo,ampak jo je končno dobil.
Mogoče bi jo tudi prej,če bi znal vsaj malo težiti v nemščini:)
Upam se ti zadeva uredi čimprej...ta čas kupi kako rabljeno?
Silvo

BlaY0 ::

Computerunivers je kar se tega tiče veliko bolj odzivna in potrošniku prijazna kot marsikatera slovenska spletna ali običajna štacuna. Ponavadi moraš pri slovenskih trgovcih precej bolj težiti, da kaj dosežeš.

Gathish ::

Silvo, to sem vzel v zakup - da zna biti malo bolj komplicirano, v takem primeru. In se je tako zgodilo - jebatga :)

Zdaj želim samo zvedet kakšne alternative imam še (poleg čakanja na popravljeno grafo) po določenem času :)

BALAST ::

Meni so vrnil popravljen izdelek prej ko v enem mesecu na Computeruniverse, še več, vrnili so celo stroške poštnine.
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

BlaY0 ::

Meni isto... brez vprašanja so mi na TRR nakazali vrednost stroškov moje poštnine.

JJM ::

Gathish je izjavil:

Dva tedna nazaj so mi poslali email, da naj bi popravljeno kartico kmalu prejeli nazaj, in mi jo poslali, kar je ok. Ampak sklepam, da do tega še ni prišlo.

Lahko ga pošta "serje". Sem enkrat čakal štiri tedne na pošiljko iz Nemčije. Povprečno pa 7-14 dni.
Najboljše, da jih vprašaš kaj se dogaja. Če je bilo poslano tako obstaja številka za sledenje in jih lahko prosiš, da ti jo posredujejo. Potem pa preveriš kje je zadeva.

Drugače imam sam znatno boljše izkušnje s tujimi trgovinami, v primeru uveljavljanja garancije. Pri nas se mi še ni zgodilo, da ne bi čakal 42-44 dni za razrešitev zahtevka.
I see trees of green... red roses too
I see them bloom... for me and you
And I think to myself... what a wonderful world ...

scipascapa ::

BlaY0 je izjavil:

Computerunivers je kar se tega tiče veliko bolj odzivna in potrošniku prijazna kot marsikatera slovenska spletna ali običajna štacuna. Ponavadi moraš pri slovenskih trgovcih precej bolj težiti, da kaj dosežeš.

pri nas je črno na belem, 45 dni in to je to. ostalo pa pač hitrost servisa/dobavitelja in ne trgovine.

dominuspro ::

Si probal poklicat in vprašat kaj se dogaja?
Zakaj ne?

Blazz ::

Silvo je izjavil:

To je cena malo cenejšega nakupa...verjetno si to vzel v zakup že pri nakupu?
Dolker dela je vse ok...ampak žal nisi imel te sreče :(
Kolega je čakal 4 mesece na matično ploščo,ampak jo je končno dobil.
Mogoče bi jo tudi prej,če bi znal vsaj malo težiti v nemščini:)
Upam se ti zadeva uredi čimprej...ta čas kupi kako rabljeno?

ne biksi ga... urejal sem že preko 10 zadev z Nemci in PC hardwareom, in do sedaj sem vse uredil v nekje 3 tednih. Nekako enako dolgo, če ne še dlje traja tudi pri nas... Jaz časovno med njimi in našimi štacunami ne vidim časovnih razlik...

še zanimivost, kaj mi je zanč prodajalc v teh. štacuni povedal, k sm mel težave uveljavljat garancijo na neki samsungovi stvari, ki ima evropsko garancijo. Rekel je: "če vas jebe slo servis, se zapelte do AUT, tam vzamejo/zamenjajo vse, preizkušeno večkrat"

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Blazz ()

Dr_M ::

Nevem v kasnih cudnih stacunah pri nas kupujete, ampak jest se takim s sivim uvozom izogibam, zato, razen enkrat pri mlacomu, nikoli nisem cakal vec kot 2 tedna za reklamacijo.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

MindFactory mnenje (strani: 1 2 3 452 53 54 55 )

Oddelek: Kaj kupiti
2746490946 (4944) fireX88
»

Izkušnje s trgovino computer universe (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

839189367 (4561) Ebu Bekr
»

Nakup gaming racunalnika

444316 (710) Peteln007
»

Cena dostave na evropskih spletnih trgovinah

71056 (742) aborko
»

Nov laptop se prižge samo ko je narobe obrnjen (wtf?)

Oddelek: Pomoč in nasveti
264581 (3034) Dzhimen

Več podobnih tem