» »

Utripanje zaslona

Utripanje zaslona

Seljak ::

Pozdravljeni. Danes je sin posnel na računalniku čudno obnašanje zaslona. Igral je igro in kot vedno je dal zaradi višjih temperatur v Asus Gpu Tweak-u ventilatorje na 89%,čeprav v prostoru ni tako vroče,ker imamo klimo. Ok,igral je igro in pojavile so se črte čez cel zaslon (glej posnetek) in ga je vrglo iz igre. Ker se zadeva ni končala je naredil hard reset PC-ja. Ko sem prišel domov sem pognal FurMark stres test za GPU in je nekaj časa deloval nato pa je okno postalo belo. Ko pišem tukaj o tem problemu se mi je po celem zaslonu pojavile bele in modre črte(niso utripale). Spet sem moral narediti reset PC-ja. Seveda na prvem mestu sumim grafično kartico. Kartica je Asus Radeon R9270X 2GB in je še hvalabogu v garanciji,saj je bila kupljena 12.12.2013 in ima 24 mesecev garancije. Druge specifikacije PC-ja imam v podpisu. Kaj menite,imam prav da jemlje grafikuljo vrag? Aja grafični gonilniki so posodobljeni.

Seljak ::

Toliko ogledov pa se nobenemu ne sanja kaj bi lahko bilo krivo 8-O Premalo informacij? Napajalnik je CHIEFTEC 650W modularen. Sumil sem tudi malce napajalnik ampak simptomi niso ravno podobni,če vrag jemlje napajalnik. Komponente so dokaj nove,v kišti skoraj da ni prahu,ker so protiprašne mrežice. Temp. grafike je sedaj ko brskam 38°,podobno je z CPU-jem,morda +/- 5° razlike. Zanimivo je,da je sin malo prej gledal posnetek na You Tube in je zaslon postal cel siv in zaslon je ugasnil,ter kot že prej je bilo potrebno hard reset na kišti. Jutri še razderem kišto in pogledam na oko,če je vse vredu priterjeno,popiham morebiten prah,...

MIHAc27 ::

Grafika ali pa monitor. Jaz se tudi bolj nagibam k grafiki.
Zamenjaj eno od teh dveh stvari, pa boš vedel na čem si.

hojnikb ::

grafika fuc..
#brezpodpisa

nikolahodin ::

Jst ti svetujem probaj monitor na drugem računalniku če ti dela ok. Če ti na drugem pcju monitor dela ok menjaj grafično. Preden zamenjaš grafično kartico probaj zamenjati kabel za monitor tudi to je lahko fuč.

Seljak ::

Zadeva je takšna,da je monitor LG z TV tunerjem in TV deluje normalno. Tudi kabli so dejansko skoraj novi za to mislim,da kabli niso krivi. Je pa še nekaj,da sedaj sploh ne dobim več slike na zaslon. Ventilatorji na grafični se normalno vrtijo,ampak slike ni. Jaz mislim,da je grafična fuč.

Sedaj pa še nekaj vašega mnenja. Seveda bom sedaj kupil novo grafično. Ker poganjava z sinom grafično zahtevne igre,ki potrebujejo dosti vsega,sem se nekako nagibal k Gigabyte GTX 970 GAMING G1 ali pa k Sapphire Nitro R9 390. Nekako sem gledal teste in je zmagovalka R9 390. Grafične ne mislim navijati in mi je važno,da mi deluje tekoče z vsemi detajli. Igram pa Assetto Corsa, COD novejše naslove,GTA 5,Project CARS in seveda je v igri tudi Oculus Rift DK2 in morda naslednje leto ta nov model. Jaz se zelo nagibam k Sapphire Nitro R9 390,pa me trenutno sploh ne moti,da je pač grafična v novi preobleki od predhodnjic.

Seljak ::

Tako,včeraj sem dal v kišto grafično od prijatelja in sistem se je normalno postavil,zaslon ni utripal ,skratka vse je delovalo tako kot mora. Pognal sem FurMark in je bil sistem stabilen. Zaključek je,da je grafično vzel vrag. Hvala vsem za pomoč in nasvete.

Mitch ::

Daj staro grafično v garancijo in jo prodaj, ko ti jo popravijo...

Seljak ::

To bom tako ali tako naredil;)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Grafična kartica. Cenim vsako mnenje.

Oddelek: Pomoč in nasveti
171174 (735) LukaRM
»

Kdaj pride do t.i. "bootleneck-a" med CPU in GPU-jem? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
13016382 (11929) Netrunner
»

Tok/moč na utičnici PC (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Strojna oprema
27436483 (28556) Napajalc
»

Računalnik se ob napiru ugasne (Asrock970 Extreme3 + FX 8120 + HD 6870) (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
698764 (7742) r3dkv1c4
»

Težave z grafično kartico

Oddelek: Pomoč in nasveti
9882 (730) Icematxyz

Več podobnih tem