» »

Težave z grafično kartico

Težave z grafično kartico

jurehaup ::

Imam sledeč problem.
Pred enim mesecom sem kupil računalnik, komponente sem izbral sam, prodajalec pa mi ga je sestavil.
Ko sem ga prinesel domov se je po parih dneh začel restartat in ugašat.
Mu ga peljem nazaj in povem problem, nakar čez par dni ugotovi da je zanič grafična in da jo bodo menjali. Ko sem ga vprašal če rabi embalažo in pa garancijo od stare grafične je rekel da jo ne potrebuje in da bo probal že nekako rešit.
Čez teden dni me pokliče da je računalnik gotov in da ga lahko pridem iskat. Dal mi je račun za testiranje in pa delovni nalog na katerem je serijska številka nove grafične in pa podatek do kdaj velja garancija.
Za garancijski list in pa embalažo mi ni niti omenil da bi mu jo vrnal, ni mi pa dal tudi embalažo za novo grafično.

In jaz pripeljem domov računalnik in seveda takoj probam testirat grafično kartico s programom furmark. Na testu mi pride do 99°C in nato vse skupaj mrkne. Pomoje s kartico spet nekaj ni vredi. Sicer se ne restarta tako kot prej(vsaj upam da se nebo), samo pa že pri povprečni igrici naraste temperatura na vsaj 80°C(igra wheelman).

Nato pa pridem do ideje da bi grafično menjal pri trgovcu za drugo, seveda da mi staro obračuna in še jaz nekaj doplačam oz. če vzamem cenejšo bi vrne razliko.
Nato pa naletim na odgovor od proizvajalca ki sem mu vse razložil, da program furmark ni namenjen moji kartici, ter da mi nemore menjat ker je bila grafična že uporabljena in da je brez embalaže oz. da imam embalažo samo od stare kartice, ker so gor tudi serijske številke.

Zanima me kaj naj naredim oz. kaj lahko naredim da mi jo bodo menjali?
Vendarle se gre za grafično v rangu 200-300€, bi pa menjal vsekakor za takšno da bi še jaz doplačal kakšnih 50€, torej bi vzel še boljšo kot jo imam sedaj.
  • spremenil: bluefish ()

popster ::

probam testirat grafično kartico s programom furmark. Na testu mi pride do 99°C in nato vse skupaj mrkne. Pomoje s kartico spet nekaj ni vredi

nevem kako lahko grafična kartica ni primerna za 100% obremenitev

bluefish ::

Za finto testiraj še v kakem drugem programu. O kateri grafiki sploh govorimo? Načeloma komplikacij zaradi uporabljenega programa ne bi smelo biti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

jurehaup ::

jurehaup ::

Evo tole mi je napisal prodajalec:

Vrnitev izdelka je možna, če se v roku 15 dni po nakupu sporoči, da se želi izdelek vrniti!
Prav tako izdelek ne sme biti med tem časom v garancijskem postopku!

Vi imate sedaj grafično kartico z eno serijsko številko, ter embalažo z drugo! Prav tako se na izdelkih vidijo sledi uporabe (Montaža,...)!
Zaradi tega vrnitev izdelka žal ni več možna! Vrnitev izdelka bi bila možna, če bi ob reklamaciji kartice sporočili, da želite namesto te kartice drugo - takrat bi še lahko uredili zamenjavo za drugo!

mihec87 ::

Škatlo znajo imeti tam kjer so ti zamenjali grafično tako da poskusi se dogovoriti tam(čeprav verjetno so vgradili grafično ki pride smo v vrečki brez škatle namenjena servisu)....
Kakšno pa imaš ohišje ter če imaš kakšen dodaten ventilator v ohišju?

jurehaup ::

Ohišje je vredi, ima spredaj in zadaj ventilator. Vsak računalničar je rekel da je vredi.

logit ::

Pa se vrtijo ventilatorji na grafični ko dela?

mihec87 ::

Hm temperature na testu(verjetno klimatiziran prostor z dobro prezračenim ohišjem, če ne izven ohišja)
http://www.guru3d.com/article/gigabyte-...

Pa še zanimivost(pod power consuption->note)
http://www.guru3d.com/article/gigabyte-...

" Note: As of lately, there has been a lot of discussion using FurMark as stress test to measure power load. Furmark is so malicious on the GPU that it does not represent an objective power draw compared to really hefty gaming. If we take a very-harsh-on-the-GPU gaming title, then measure power consumption and then compare the very same with Furmark, the power consumption can be 50 to 100W higher on a high-end graphics card solely because of FurMark.

After long deliberation we decided to move away from FurMark and are now using a game like application which stresses the GPU 100% yet is much more representable of power consumption and heat levels coming from the GPU. We however are not disclosing what application that is as we do not want AMD/NVIDIA to 'optimize & monitor' our stress test whatsoever, for our objective reasons of course."

Naloži eno zelo požrešno igro pa igraj dlje časa pa potem spremljaj zadeve...

Je še možno povedat celotno konfiguracijo,saj tako je vsem lažje svetovati...

Icematxyz ::

Niso te zadnje generacije "top" grafičnih kartic vse skupaj en sam grelnik? Se pravi, da jih verjetno vse po vrsti lahko "pregreješ" če želiš?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Grafična kartica - diagnoza

Oddelek: Pomoč in nasveti
8877 (519) Pentium
»

LC 550W psu in GF GTS 450

Oddelek: Strojna oprema
392720 (1901) Aljaz3
»

Program, ki ti obremeni grafično k. na 100%

Oddelek: Navijanje
191078 (831) Master_Yoda
»

Računalnik se ob napiru ugasne (Asrock970 Extreme3 + FX 8120 + HD 6870) (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
698778 (7756) r3dkv1c4
»

Navijanje GTX275 - temperature

Oddelek: Navijanje
6848 (743) tade911

Več podobnih tem