Forum » Hlajenje in modifikacije » Hlajenje CPUja s pomočjo hladne stene
Hlajenje CPUja s pomočjo hladne stene
Kaj ::
Malo za hec, malo za res.
Doma imam namizni računalnik postavljen na mizi vzporedno ob steni brez desne (za matično) stranice. Ohišje je od stene odmaknjeno cca. 7cm.
Glede na zelo vroče dni (v prostoru je tudi 29 stopinj) in še zmeri dosti hladno notranjo nosilno steno, sem pomislil, če bi se jo dalo kako uporabiti za hlajenje. :P
Temperature CPUja imam sicer normalne, a morda bi se dalo za hec še kaj znižati.
Razmišljal sem, da bi se dalo neko hladilno telo s termalnimi padi na tisto ploščico s hrbtne strani matične in se vse skupaj porinilo do stene, kjer bi morda tudi dal thermal pad. Torej na oba konca hladilnega telesa.
Nimam pa ravno ideje kaj točno bi za to uporabil... Tudi nisem čisto prepričan, koliko je tista hrbtna ploščica sploh povezana s procesorjem in ali bi hlad prišel do njega.
Bi se sploh poznalo kaj? Verjetno ne kaj dosti.
Vem, da bi sicer pomagal tudi ventilator, ki bi od zadaj pihal proti matični, a tisto je druga stvar.
Doma imam namizni računalnik postavljen na mizi vzporedno ob steni brez desne (za matično) stranice. Ohišje je od stene odmaknjeno cca. 7cm.
Glede na zelo vroče dni (v prostoru je tudi 29 stopinj) in še zmeri dosti hladno notranjo nosilno steno, sem pomislil, če bi se jo dalo kako uporabiti za hlajenje. :P
Temperature CPUja imam sicer normalne, a morda bi se dalo za hec še kaj znižati.
Razmišljal sem, da bi se dalo neko hladilno telo s termalnimi padi na tisto ploščico s hrbtne strani matične in se vse skupaj porinilo do stene, kjer bi morda tudi dal thermal pad. Torej na oba konca hladilnega telesa.
Nimam pa ravno ideje kaj točno bi za to uporabil... Tudi nisem čisto prepričan, koliko je tista hrbtna ploščica sploh povezana s procesorjem in ali bi hlad prišel do njega.
Vem, da bi sicer pomagal tudi ventilator, ki bi od zadaj pihal proti matični, a tisto je druga stvar.
- spremenil: Kaj ()
popster ::
Za hec? lahko bi kaj znižal temperaturo vendar ce ne misliš overclockat potem nima smisla saj bo računalnik prej zastarel kot se pokvaril od normalnih temperatur.
verjetno ne ravno dosti, lahko pa stestiraš z stress testom npr. folding@home ce ze računalnik pregreva.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Hp compaq 6830s težaveOddelek: Pomoč in nasveti | 2972 (2288) | userf480 |
» | vgradnja ventilatorja v hladilno omaroOddelek: Znanost in tehnologija | 1196 (1021) | SplitCookie |
» | Vodno hlajenje vprašanje.Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 704 (663) | kukulele |
» | piskajoči zvoki iz CPUja?Oddelek: Navijanje | 1754 (1283) | dolenc |
» | "SRANJE" iz trgovine (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 4267 (3003) | tiborrr |