» »

Delo preko Freelance.com

Delo preko Freelance.com

lili777 ::

Pred kratkim sem si odprla račun pri freelance.com. Na začetku je vse izgledalo dokaj enostavno, zdaj pa se mi je ustavilo in nimam koga vprašat kako zadeva deluje. Nekako sem prišla do tega foruma in upam, da bi bo kdo znal kaj razložit, svetovat.. Moj namen dela pri freelancingu je zaslužit kakšen € več, dobit kakšne nove izkušnje kaj več pa ne pričakujem. Ciljam pa na administracijo.
Torej kaj me zanima:
- kako se prijavit na delo, to bi bilo še ok, če se ne bi pojavljali neki bid-i (kaj je to?)
- kako veš, da tisti, ki obljavlja delo ni fake ponudnik (ravno včeraj sem dobila neko ponudbo, ko pa sem želela preverit je bil račun že izbrisan (??), kako se izogniti takim, je to sploh možno
- kako verificiram paypal račun (moram res to plačati, cc. 7€)

Mogoče so res čisto osnovna začetniška vprašanja, vendar me zadeva zanima in rada bi se pač naučila česa novega. Vesela bom vsakega nasveta, komur pa se zdi moj post brezvezen ali moteč naj ga pač igronira.

Hvala.

eric_cartman ::

Cilj freelance-a je seveda zaslužek. Samo preden prideš do kakršnegakoli zaslužka moraš dobiti delo.

Delo se dobi tako, da se prijaviš za določen projekt. Vendar ne pozabi, da s tabo tekmuje vsaj še par tisoč ljudi, vključno z Indijci in njihovimi nizkimi cenami. Torej če želiš imeti visoko ceno, moraš imeti že kar lep repertoar zaključenih projektov in dobro ocenjen profil. Ker si na začetku nimaš niti točk, niti reccomendation-ov.

Torej za projekte moraš biddat. To pomeni, da si pripravljena postavit ceno za neko delo, potem pa gledat ali bo kdo postavil nižjo ceno, ki ima s svojim računom že več izkušenj in ti bo delo prevzel.

Bistvo problema se pač nahaja v azijskih državah, ki imajo tolko nižji standard. Poleg vsega pa jih je ogromno prijavljenih na dotično stran.

Torej predlagam, da si za začetek probaš izbrat majhne projekte. In si s tem nabirat točke. Delodajalec tako ali tako ne bo najel za kakšen večji projekt neke osebe brez izkušenj, četudi bi imela nizko ceno.

Kar pa se tiče fake profilov gor. Določeni se recimo gor prijavijo samo zato, da objavijo 1 delo. In če mu kdo tako hitro naredi, potem naslednji dan več ne rabi računa. Mislim, da si na tej strani sicer kar zavarovana pred neplačili. To si točno preberi v pravilih in pogojih plačevanja na tej strani.

Če se gre za samo verifikacijo PayPal računa, boš ta denar dobila nazaj. Gre se samo zato, da ti s tem ko plačaš oni napišejo posebno kodo, ki jo dobiš nato v bančnem izpisu. To kodo (mislim da 4 mestna še vedno) vpišeš gor na Paypal profil, oni pa ti verificirajo račun. Mislim, da ti odpravijo limit na plačevanje in prejemanje denarja s tem. To si tudi preberi v njihovih pogojih, ker ne vem če je poleg tega še kaj drugega.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Debetna Visa Elektron ABanka - Paypal (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Kaj kupiti
333112901 (39948) PINki
»

YouTube zaslužek (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6915341 (13054) CoreySteel
»

Paypal račun brez primerne kartice

Oddelek: Loža
296177 (5382) Žrlo
»

Delo preko interneta (strani: 1 2 3 4 )