» »

Dopolnitev starosti 26 let

Dopolnitev starosti 26 let

«
1
2 3

ameba ::

Zdravo,

prosil bi za nasvet, ker ste se verjetno tudi vi soočili s tem.
Dopolnil bom 26 let, izgubil status. Šolati se več ne morem ker sem vse vpise porabil, da ne omenjam, da sem bil zadnje leto prijavljen kot dijak.
Trenutno delam, preko napotnice, vendar me delodajalec ne bo zaposlil.
Uredil si bom zdravstveno zavarovanje, kar je edina stvar za katero moram poskrbeti.
Kako je s tem če bi se prijavil na zavod in bi me kasneje moj delodajalec zaposlil. So še subvencije ali ni več tega ? Če je koliko časa moram biti prijavljen ?
Če bi se zaposlil kot SP, dobim kako subvencijo ? Problem je ker ne dobim toliko prihodka, da bi se mi splačalo, a s subvencijo, bi si vsaj obdržal neko delo in računam na to da bom lahko zaradi tega svoje usluge nudil tudi komu drugemu.

Upam, da sem napisal dovolj razumljivo in da ste razbrali kaj me bremeni.
Hvala za pomoč.

facepalm ::

da dobi delodajalec subvencijo za tvojo zaposlitev, moras biti prijavljen na zavodu vsaj 3 mesece (AFAIK).
ce te delodajalec ni pripravljen takoj zaposliti zaradi stroskov, pomeni, da se te ne more/noce privosciti.
Moj predlog? Zacni si iskat drugo sluzbo (vem da je tezko).
SPja pa ne odpirat le zaradi subvencije, ker tisto bos scasoma vse preplacal:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: facepalm ()

Invictus ::

Če boš nezaposlen, pojdi na občino, CSD, da ti oni plačujejo zdravstveno zavarovanje. Ne vem točno kam je treba iti ...

Napiši tukaj kaj znaš. Mogoče te kdo ponuca.

Išči službo dalje, in se nauči kaj novega. Glede na to da ne boš delal in imaš računalnik, se lahko naučiš kaj novega. Na internetu je tega kot listja in trave, pa tudi knjige se da dobiti na travnikih. Nauči se kak tuj jezik. Nemško, angleško.

Uporabne so tudi serije "for Dummies". Sploh to niso slabe knjige.

Seveda si išči službo.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Invictus ()

ameba ::

Kot opažam dosti delodajalcem ustreza 3 mesečni staž na zavodu in te potem lažje zaposlijo. No sigurno bo kdo še kaj napisal.
Drugače sem pa elektikar, pomagam pri montažah in ukvarjam se s hladilstvom ter montažo klim.
Dela je dovolj a premalo za zaposlitev ker je bolj sezonsko delo.

shadeX ::

Iz katerega konca slovenije si?

ameba ::

Ljubljana

šernk ::

Najprej si uredi zdravstveno zavarovanje (obvezno + dopolnilno), ne čakaj na jutri ker mislim da imaš par dni časa pri dopolnjenem 26. Letu za si to uredit, da se ti ne prekine. Če se ti prekine si potem 3 mesece brez zavarovanja!

nato greš na zavod za zaposlovanje se prijaviš kot brezposelen in s tem papirjem greš na CSD zaprosit za socialno + zdravstveno zavarovanje.

začni iskati aktivno službo (pasivno je ne boš našel oz. boš moral imeti veliko srečo). Osebno sem v podobnem položaju, sedaj bo drugi mesec na zavodu. Podjetja bi dobila 6000 eur subvencije, če bi me zaposlila za 1 leto ker sem zaključil fax pa sem od 20ih poslanih prošenj v zadnjih 2 mesecih dobil natančno 1 vabilo na razgvor, kjer so mi pa takoj povedali da iščejo nižji kader od mene. Od enih sem dobil še vabilo da rešim neko online anketo in tu se je stvar zaključila. Odgovorov v ostalih primerih sploh nisem dobil.

ta teden sem se pa odločil iskati službo aktivno, ker pasivno je ne bom našel (dipl. inž. strojništva!!!). Torej naredil sem si spisek vseh firm v okolici, na eno sem še poklical v kadrovsko za ostale sem se vsedel v avto in šel do njih. NENAJAVLJEN!

pri enem privatniku sem najprej dobil delno mrk odziv, češ da me ne rabi, na koncu sva se pa razšla s stiskom rok in da je izredno zadovoljen nad mano, da sem se oglasil pri njemu ter da v jeseni če bo šlo vse prav bo rabil nekoga kot sem jaz. Povedal sem mu kaj znam, kaj ne znam ampak se imam voljo do takrat naučit in je bilo: "ni problema se boš že naučil".

pri eni večji firmi mi čez varnostnico ni uspelo prist, tako da sem moral po telefonu s kadrovsko in poslat mail, pri drugi večji firmi pa čeprav spet niso bili ravno zadovoljni da se nisem prej najavil (po pravici nisem vedel niti ali potrebujejo moj kader ali ne) so na koncu po pogovoru bili nad mano navdušeni. Je pa tako, da sedaj čez poletje ne misli nihče zaposlovat.

po praznikih iščem naprej. Če bo delovno mesto objavljeno na zavodu se vsedem v avto in grem do njih (vse kar je vsaj blizu da mi je delo všeč, sem zaenkrat obiskal, če v jeseni ne dobim dela pa spustim kriterij in grem še do ostalih ker pač zadevo znam, mi je všeč a je totalno prenizko delo zame in ni možnosti napredovanja in bi raje odprl s.p. če že v tej smeri). Čeprav jim najprej ni všeč da prideš kar do njih, se na koncu izkaže da se res zanimaš za delo pri njih (vedet moraš seveda s čim se ukvarjajo) in vidijo da imaš voljo do dela ter učenja. To je pa večini bolj pomembno kot kaj imaš napisano na papirju. Pravzaprav te bodo raje zaposlili brez papirja in znanja ter, da imaš voljo do dela kot pa da imaš papir in znanje pa ti je delo odveč. Ker prvi bo eno leto slab delavec potem pa odličen, drugi bo pa skoz slab delavec brez motivacije.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

SimplyMiha ::

Še en "večni študent", ki ga je čas ujel nepripravljenega.

Pojdi na zavod za zaposlovanje in se prijavi, nato pa začni aktivno iskati službo. Ker pa najverjetneje nisi dokončal šolanja (status se ti je iztekel, sicer pa nisi povedal nič o svoji izobrazbi), boš bolj težko dobil dobro plačano službo. Moral boš pobirat drobtine.

S statusom iskalca zaposlitve pojdi na občino uredit obvezno zavarovanje. To je obvezen korak.

In ko pišem "aktivno iskati", mislim smrtno resno. Zavod ti ne bo iskal službe - iskati si jo moraš sam. Dobiš nekaj srečanj z zaposlitveno svetovalko, ki ti da nekaj pol za izpolnit, da se zooža izbira poklicev. Včasih te napotijo na kak zaposlitveni seminar ali dva, kjer te učijo pisati prošnje. Kaj več od tega ne pričakuj.

In ko si enkrat prijavljen na zavodu za zaposlovanje, lahko greš na CSD oddat prošnjo za denarno socialno pomoč. Ne vem, kakšne pravice so ti pripadale kot "dijaškemu pripravniku", najbrž nimaš pravice do nadomestila, tako da boš najbrž dobil prvo pomoč že naslednji mesec. Pa pazi, to je za osnovne stroške - hrano, bivanje in to - ni za haranje po BTC-ju. Ker bodo preverjali bančne izpiske in te očitajoče gledali, ko vidijo, da si kupil nov ajfon.

Čimprej si najdi katerokoli službo. Pozabi na SP, preveč tveganja in problemov, sploh za nekoga, ki je bil nepripravljen na izgubo statusa. SP ni za neodgovorne ljudi.

In tačas, ko boš iskal službo, gradi na svojem znanju ter izkušnjah. Zgradi svoj portfelj, da boš imel kaj pokazat svojim bodočim delodajalcem. Loti se "freelancer" del, a pazi, ta dohodek bo vplival na tvojo pravico do denarne pomoči, pa če davčna bo vtaknila svoj dolgi nos.

Mogoče sem malce grob, vendar imam podobne izkušnje kot ti (s to razliko, da nisem izkoriščal statusa študenta do amena). Postaviti se moraš na trdna tla; postani odgovoren človek.

TL;DR: Prijavi se na zavod za zaposlovanje, uredi obvezno zavarovanje, pojdi na CSD po socialno pomoč, aktivno išči službo in gradi na svojem znanju/veščinah/portfejlu. Pa ne kupuj ajfonov pa tega sranja - v tem obdobju si moraš zrihtati prioritete.

m0LN4r ::

Prijavi se na zavod, ker če te zaposlijo bo delodajalec dobil 50% ter 30% popusta pri prispevkih. Veliko delodajalcev tega ne ve.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

šernk ::

m0LN4r je izjavil:

Prijavi se na zavod, ker če te zaposlijo bo delodajalec dobil 50% ter 30% popusta pri prispevkih. Veliko delodajalcev tega ne ve.


za to moraš biti 3 mesece na zavodu prijavljen, ali celo 5 mesecev ne vem točno. Bom vprašal če v naslednjem mesecu ne dobim dela, ker bodo 3 meseci okoli :)
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

m0LN4r ::

Hmm, pri meni isto bo 3 mesce naslednji mesec, ampak se mi zdi da ni potrebe po 3 mescih.
Tisto je bilo za subvencijo od spiz, ki je baje ni več, to pa je olajšava. No... lahko da je, nisem izrecno vprašal.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

black ice ::

Delovni preizkus, pa še kaj se najde. Več na spodnji povezavi
http://www.ess.gov.si/mladi

otago ::

Prijavi zdravstveno in dodatno (ker je čakalna doba, če zamudiš tisti rok). Prijavi se na zavod.

Sprazni vse bančne račune. Zavod za socialno delo gleda 3 mesece nazaj. Lahko zaprosiš, da ti socialna plačuje zdravstveno, lahko zaprosiš za socialno pomoč.

Zmanjšaš nepotrebne stroške, če nimaš prilivov na banki je možno se dogovorit, da ti ne računajo mesečnih stroškov vodenja računa. Vzameš najcenejšo telefonijo, proti npr. Itak za 20eur/mesec.

Zavod ne pošilja več na delavnice in razna izobraževanja, so letos v nekaj mesecih pokurili proračun. Če boš šel na kak razgovor, ti zavod krije nastale stroške, enako če iščeš v tujini (mora potrditi lokalna eures).

Usposabljanje mladih na delovnem mestu in Delovni preizkus, bosta financirana le do konca junija (zmanjkalo sredstev).

Pošiljaj prošnje na razpisana delovna mesta (ess), poguglaj podjetja ki te zanimajo in jim na slepo pošlji. Spremljaj vse mogoče agencije, facebook skupine... Kontaktiraj znance in prijatelje, morda te lahko kdo kje priporoči ali pomaga.

ameba ::

Dobr ste napisal. Šernk všeč mi je tvoja filozofija, SimplyMiha dobr si napisu in pravilno da si napisu tako kot si misliš.
Žal je tako, da sem zaslužil več denarja kot študent in zato sem vlekel do konca "študij" in si šparal denar.
Skratka če se naslednji teden prijavim na zavod in počakam tri mesece je opcija da me delodajalec zaposli. Vendar s tem izgubim status dijaka ?
Kako je s polovičnim delovnim časom ? So manjši stroški kajne ?
Bral sem si o vrednotnicah, ki so nadomestilo študentskega servisa. Strošek delodajalca je 9€.
Če imam pokrito zavarovanje in kupim vrednostnico lahko delam brez skrbi še 3 mesece in nato upam na zaposlitev.
To bi šlo kajne ?

black ice ::

Vrednotnice so za osebno dopolnilno delo, kar pomeni:
(2) Za osebno dopolnilno delo se šteje, kadar posameznik sam opravlja dela iz prvega odstavka 12. člena zakona, ki jih ne opravlja za pravno osebo, tuj pravni subjekt ali samozaposleno osebo in pod pogojem, da posebni predpisi ne določajo drugače, in so določena pod A priloge 1, ki je sestavni del tega pravilnika.


Priloge nisem bral, a dvomim, da negira ta citat.

SimplyMiha ::

Tudi jaz sem zaslužil dosti denarja kot brezposelna oseba (kot freelancer za tujino, delo od doma), a ko se je ta pipica zaprla, sem moral pogledat drugam - in še na CSD, kjer so ugotovili, da imam prihranke.

Prihranki brez prilivov hitro skopnijo. Ko pa pride huda ura, ni prihrankov, samo tista mizerna sociala... Tale filozofija (preživljanje na hlape) mi ni všeč.

ameba ::

No saj zato pa iščem alternativo, pa raje za manj denarja dobim nek fiksen dohodek in si lahko vmes išče kaj konktrenejšega. A vseeno moram priti do dohodka, zato pa sem prišel na forum po nasvet.
Torej naslednji teden grem na zavod, da čimprej začnem ceremonijo.
Drugače pa imamo doma samo en prihodek, mati je brezposelna že 10 let, oče dela, zato sem tudi sam več delal kot se učil ....
Sem pa končal vegovo smer elektronik, in nadaljeval študij kot inženir telekomunikacj na ŠC PET oz. tudi če nebi, ker je slaba referenca za naprej.
Vzel bom nadaljevalni tečaj nemščine. Bi mi ga zavod plačal ?

lebdim ::

Mlad človek okrog 24,25-leta je praktično čez noč vržen na trg dela potem, ko diplomira ali pa magistrira (po bolonjskih programih). Jaz sem bil nepripravljen na izgubo statusa. Ko sem diplomiral, sem se dva tedna po diplomi prijavil na zavod kot iskalec zaposlitve. Ker imam naziv "profesor matematike in računalništva", mislim, da je jasno, kje naj bi iskal zaposlitev.

Trenutni moj prvi cilj, ki ga želim narediti, je opraviti strokovni izpit in pripravništvo, ker šele s tem postaneš "konkurenčen" na trgu dela. In šele s strokovnim izpitom ti lahko samostojno poučuješ v razredu. Ljudje, ki nimajo bližjega vpogleda v izobraževanje, jasno seveda ne vedo o teh stvareh.

Ministrstvo za šolstvo mora razpisati javni razpis za naslednje šolsko leto za pripravništvo, ampak ključni problem, ki ga vidim, je odprava volonterskega pripravništva. Torej "zastonj pripravništva", ko imaš plačano samo malico in prevoz, se mi zdi, ostalega pa nič. Največja zagata pa je ravno v tem, da trenutno na ministrstvu živi bog ne ve ne kdaj bo pripravništvo, če sploh bo, ne koliko mest bodo razpisali, itd.... Živa groza!!!!

Seveda pa plačanega pripravništva NE DOBIJO VSI! Slišal sem tudi, da rabiš za plačano pripravništvo dokaj visoko povprečno oceno izpitov na fakulteti. Žal velika večina ljudi misli, kako so "idealne" razmere v javni upravi, pa so daleč od tega!!! In prav jezen sem na take, ki to mislijo.

Ni ravno prijeten občutek, ko vidiš, da te sistem v državi zafrkava na tak ali drugačen način s temi pripravništvi. Kot študent ne pomisliš, da na koncu ne boš mogel opravljati poklica, za katerega si študiral.

In ravno odprava volonterskega pripravništva je ena izmed največjih zmot. Jaz sicer nisem pristaš volonterstva, ampak imaš vsaj možnost opravljati svoj poklic, če pa plačanega pripravništva ne dobiš, pa ne moreš delati v šoli. Je pa seveda jasno, da če ne delaš, hitro pozabiš stvari ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lebdim ()

GTX970 ::

šernk
Bejž v De/At/It.

SimplyMiha
obvezno in dodatno zavarovanje se urreja na csd, http://www.mddsz.gov.si/si/uveljavljanj... .

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: GTX970 ()

[D]emon ::

Za zdravstveno zavarovanje lahko vlozis vlogo za uveljavljanje pravic iz javnih sredstev na lokalnem CSD-ju. Tej vlogi moras priloziti izpiske z bancnega racuna za zadnje 3 mesece ter vsa dokazila, ki izkazujejo tvoje materialno stanje.

Delodajalec lahko od zavoda prejme subvencijo ce si bil na zavodu vsaj 3 mesece oz. spadas v kategorijo tezje zaposljivih ljudi.

Odpirati s.p. odkar se je zakonodaja glede tega spremenila pa je financni samomor, ce ne bos na mesec naredil vsaj jurja prometa.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

šernk ::

Bejž v De/At/It.


manjka mi znanje jezikov saj znam le angleščino, pa tudi nimam ravno neke volje v tujino it zaenkrat :)

bomo videli kako bo v jeseni, ko naj bi se odprlo nekaj delovnih mest v moji smeri, drugače bo pa za it na kak tečaj nemščine pa letet v avstrijo ja :)

Italija odpade...tam je podobno mrtvilo kot pri nas, pa plače so tudi strmoglavile z uvedbo eura, je pa res da če bi dobil v kakšnih Udinah bi lahko od doma hodil delat, ker imam samo hrib umes ampak tam je pa sploh pogoj znanje italijanščine in če že moram izbirat raje nemščino se učim :)
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Invictus ::

Če si Primorec, kako ne znaš italijanščine?
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

šernk ::

Ker nismo lovili več italijanskih programov z risankami :P

tam se je namreč večina ljudi tu okoli naučila italijanščine, itak je pa nikoli nisi rabil ker so v stari gorici po vseh trgovinah znali slovensko :)
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

SimplyMiha ::

GTX970 je izjavil:

šernk
Bejž v De/At/It.

SimplyMiha
obvezno in dodatno zavarovanje se urreja na csd, http://www.mddsz.gov.si/si/uveljavljanj... .

Že mogoče, jaz sem moral na občino, ker je (vsaj takrat) krila obvezno zavarovanje.

GTX970 ::

Potem je od tega minilo že vsaj 5 let.

šernk ::

Najprej si urediš sam na zavodu za zdravstveno obvezno in nato še na eni od zavarovalnic dodatno zavarovanje. Ne čakat na CSD ker ti bodo krili šele naslednji mesec. Roki so pa če se ne motim 8 dni po dopoljnenem 26. letu da si moraš obvezno uredit,drugače se ti prekine.

ko to urediš greš pa vse ostalo urejat na CSD. Oni odločijo ali ti pripada socialna pomoč, obvezno in dodatno zavarovanje. Meni so dali 190 eur socialne + obvezno in dodatno zavarovanje mi krijejo. Je pa tako da sem dal vlogo notri okoli 10. maja in dobil čez par dni odločbo da mi pripadajo zadeve za junij, julij in avgust. Potem moraš podaljšat. Tako da če daš sedaj vlogo notri vprašanje če ti bo socialna že pripadala za julij in s tem tudi vsa zavarovanja. Če ti bodo seveda jo sploh odobrili.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

black ice ::

/offtopic

lebdim je izjavil:

Kot študent ne pomisliš, da na koncu ne boš mogel opravljati poklica, za katerega si študiral.

Tole je pa najbolj bedasta izjava, ki sem jo slišal v zadnjem času. Zakaj si se potem vpisal na študij? Zato, da boš po končanem študiju imel še en papir več?

lebdim ::

@black_ice,

ne vem sicer, zakaj je to zate butasta izjava, ampak, če bi bil po izobrazbi profesor nečesa, bi točno vedel, o čem govorim. Če si inženir nečesa, si itak druga stroka in se nimamo kaj pogovarjati. Če ne delaš v izobraževalnem sistemu in ne poznaš načina dela v njem, potem se itak nima smisla pogovarjat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lebdim ()

DOOM_er ::

inženirji se lahko zaposlimo na veliko področjih, profesorji matematike ipd. imajo pa zaposlitvene možnosti napram nam zelo omejene.
Robots will steal your job. But that's OK

Pithlit ::

Invictus je izjavil:

Če si Primorec, kako ne znaš italijanščine?

Da ne boš mislil... 3/4 primorcev nima pojma o italijanščini.
Life is as complicated as we make it...

sandmat ::

lebdim je izjavil:

Žal velika večina ljudi misli, kako so "idealne" razmere v javni upravi, pa so daleč od tega!!! In prav jezen sem na take, ki to mislijo.



mogoče je problem v tem, ker ne razlikuješ med javno upravo in javnim sektorjem. Zlivat žolč glede pripravništev pa je že res mimo. Hodi okoli, pošiljaj prošnje, naredi zastonj če je treba. Ampak pripravništva so nujna, ker sveže diplomirani učitelji nikakor niso vsi primerni za poučevanje.

Invictus ::

Pithlit je izjavil:

Invictus je izjavil:

Če si Primorec, kako ne znaš italijanščine?

Da ne boš mislil... 3/4 primorcev nima pojma o italijanščini.

Kaj naj rečem ... Smola pa taka ...

Jaz, idiot, pa mislim da je se je vedno dobro učiti jezika najbližjih sosedov. Zgleda delam nekaj narobe ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Pithlit ::

Invictus je izjavil:

Jaz, idiot,

Sva že dva.
Life is as complicated as we make it...

Isotropic ::

če te delodajalec ne bo zaposlil, najdi šiht (študentski) drugje

Dejan_007 ::

lebdim je izjavil:

Mlad človek okrog 24,25-leta je praktično čez noč vržen na trg dela potem, ko diplomira ali pa magistrira (po bolonjskih programih). Jaz sem bil nepripravljen na izgubo statusa. Ko sem diplomiral, sem se dva tedna po diplomi prijavil na zavod kot iskalec zaposlitve. Ker imam naziv "profesor matematike in računalništva", mislim, da je jasno, kje naj bi iskal zaposlitev.

Trenutni moj prvi cilj, ki ga želim narediti, je opraviti strokovni izpit in pripravništvo, ker šele s tem postaneš "konkurenčen" na trgu dela. In šele s strokovnim izpitom ti lahko samostojno poučuješ v razredu. Ljudje, ki nimajo bližjega vpogleda v izobraževanje, jasno seveda ne vedo o teh stvareh.

Ministrstvo za šolstvo mora razpisati javni razpis za naslednje šolsko leto za pripravništvo, ampak ključni problem, ki ga vidim, je odprava volonterskega pripravništva. Torej "zastonj pripravništva", ko imaš plačano samo malico in prevoz, se mi zdi, ostalega pa nič. Največja zagata pa je ravno v tem, da trenutno na ministrstvu živi bog ne ve ne kdaj bo pripravništvo, če sploh bo, ne koliko mest bodo razpisali, itd.... Živa groza!!!!

Seveda pa plačanega pripravništva NE DOBIJO VSI! Slišal sem tudi, da rabiš za plačano pripravništvo dokaj visoko povprečno oceno izpitov na fakulteti. Žal velika večina ljudi misli, kako so "idealne" razmere v javni upravi, pa so daleč od tega!!! In prav jezen sem na take, ki to mislijo.

Ni ravno prijeten občutek, ko vidiš, da te sistem v državi zafrkava na tak ali drugačen način s temi pripravništvi. Kot študent ne pomisliš, da na koncu ne boš mogel opravljati poklica, za katerega si študiral.

In ravno odprava volonterskega pripravništva je ena izmed največjih zmot. Jaz sicer nisem pristaš volonterstva, ampak imaš vsaj možnost opravljati svoj poklic, če pa plačanega pripravništva ne dobiš, pa ne moreš delati v šoli. Je pa seveda jasno, da če ne delaš, hitro pozabiš stvari ...


Bi se vpisal na FMF pa bi dobil pravo znanje in bi dobil šiht marsikje, tako pa predvidevam, da si naredil pedagoško, ki ni vredna nič.

Pithlit ::

Isotropic je izjavil:

če te delodajalec ne bo zaposlil, najdi šiht (študentski) drugje

Si ti prebral kje je problem?
Life is as complicated as we make it...

SimplyMiha ::

Raje mu namigni, ne puščaj ga v temi!

knesz ::

šernk je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Prijavi se na zavod, ker če te zaposlijo bo delodajalec dobil 50% ter 30% popusta pri prispevkih. Veliko delodajalcev tega ne ve.


za to moraš biti 3 mesece na zavodu prijavljen, ali celo 5 mesecev ne vem točno. Bom vprašal če v naslednjem mesecu ne dobim dela, ker bodo 3 meseci okoli :)

Kakšne imaš kaj izkušnje?
Vem vsaj za eno večjo firmo v Lj, kjer so mi tarnali, da imajo velike probleme dobiti dobre inženirje strojništva.

Pithlit ::

knesz je izjavil:

Vem vsaj za eno večjo firmo v Lj, kjer so mi tarnali, da imajo velike probleme dobiti dobre inženirje strojništva.

Dobre delavce dobit je v vsaki stroki problem. Pa ne le v tem da dobrih delavcev ni... tudi v tem da dobrih šefov ni (takih ki se zavedajo da jim dober delavec ne bo tiho).
Life is as complicated as we make it...

thramos ::

Kakšno plačo pa jim ponujajo?

šernk ::

Kakšne imaš kaj izkušnje?
Vem vsaj za eno večjo firmo v Lj, kjer so mi tarnali, da imajo velike probleme dobiti dobre inženirje strojništva.


nimam izkušenj to je problem. razen praktičnega usposabljanja na mestu tehnologa 7 mesecev. Imel štipendijo od podjetja 8 let ampak trenutno mečejo ljudi še ven in morda morda bo tam možnost tudi v jeseni prej ne.

obvladam autocad, se znajdem v solidworksu (bi rabil kak teden ali dva dnevnega dela v njemu da bi ga obvladal) itd...ampak če te hudiča ne rabijo nikjer...

verjamem pa da imajo probleme dobit dobre inženirje strojništva ker glede nato kaj vse zaključi fax v to ne dvomim (3 letnik faksa pa 30% jih ne zna z digitalnim kljunastim merilom merit, ne loči med finim in grobim struženjem...ja se samo vprašaš kako takšni pridejo do diplome). poleg tega te pa na faxu ne naučijo glede autocada in solidworksa popolnoma nič, seveda se od strojnika pričakuje da bo to znal vsaj osnove.

zaenkrat se mi splača iskat v 50km radiju okoli doma ker je firm več kot dovolj in raje vzamem za 2 leti navadno službo in nato napredujem, tako da LJ in okolica še nisem začel iskati, ker tam bi se moral potem preseliti in si ob 500€ za najem stanovanja + stroški...sej obeti zame so odlični le potrpet moram še te 3-4 mesece, ker pa si želim čimprej it delat je težko doma viset in gledat v zrak.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Trubadur ::

Sva na istem. Tudi sam sem pred končanjem FS, ajd, še ene pol leta pa je konc.
Izkušenj iz "ta pravega" strojništva nimam, jih imam pa veliko z drugih področij. Od odnosov s strankami do vodenja in organizacije. Naučim se vse hitro in ne kompliciram, če ni treba.

Najbolj me, no, mogoče je to prehuda beseda, jezi, da ne vem kje iskati oziroma kako dobiti nek seznam podjetij - sploh tistih manjših. Vsi poznamo razne Danfosse, Kolektorje, Hidrie ipd., tistih malo manjših firm pa ne. Recimo Steel ali HTS IC.

Če ima kdo kakšne linke, naj kar pošlje :)
Berite Thomasa!

lebdim ::

Dejan_007 je izjavil:

Bi se vpisal na FMF pa bi dobil pravo znanje in bi dobil šiht marsikje, tako pa predvidevam, da si naredil pedagoško, ki ni vredna nič.


No, ne morem reči, da ni vredna nič, vsaj z diplomo imam 7. stopnjo izobrazbe. Če bi se poglobili v predmetnik, bi lahko ugotovil, da ni nekih bistvenih razlik med samimi predmeti. Hodil sem na STARI DODIPLOMSKI študij, ne na bolonjskega.

sandmat ::

lebdim je izjavil:


No, ne morem reči, da ni vredna nič, vsaj z diplomo imam 7. stopnjo izobrazbe.


ki evidentno ne pomaga nič glede na tvoje izjave. torej koliko je vredna?

lebdim je izjavil:


Če bi se poglobili v predmetnik, bi lahko ugotovil, da ni nekih bistvenih razlik med samimi predmeti. Hodil sem na STARI DODIPLOMSKI študij, ne na bolonjskega.


Poznam osebno kar nekaj profesorjev in asistentov, ki so učili računalniške predmete. Po njihovih izjavah sodeč ne bi ravno nekoga iz tega študija zaposlil kot programerja.

chesn ::

Kaj ostali mislite glede rocno napisanih prosenj za sluzbo, da/ne in zakaj?

Osebno imam obcutek da je bolj pristno ce ja vsaj mogoce cover letter, cv pa mogoce se vseeno kot prilogo na racunalnik.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: chesn ()

SimplyMiha ::

Brez veze, razen če gre za tipografski poklic.

šernk ::

Kaj ostali mislite glede rocno napisanih prosenj za sluzbo, da/ne in zakaj?


ne. prvič smo leta 2015, drugič moje pisave ne bi znal nihče prebrat, tretjič osebno niti podrazno ne bi šel brat zadeve spisane na roko.

četrtič: na več kot 50% služb se je možno prijavit samo preko mojedelo.com in co. torej prek njihovega vmesnika.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

black ice ::

chesn je izjavil:

Kaj ostali mislite glede rocno napisanih prosenj za sluzbo, da/ne in zakaj?

Si bil slučajno na kakšni delavnici zavoda za zaposlovanje v zadnje pol leta? Ker ponavadi take cvetke ravno oni trosijo naokoli.

chesn ::

Se mi je zdel sa bo tak odziv no potem ni dvoma :) ok lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: chesn ()

DOOM_er ::

Pithlit je izjavil:

knesz je izjavil:

Vem vsaj za eno večjo firmo v Lj, kjer so mi tarnali, da imajo velike probleme dobiti dobre inženirje strojništva.

Dobre delavce dobit je v vsaki stroki problem. Pa ne le v tem da dobrih delavcev ni... tudi v tem da dobrih šefov ni (takih ki se zavedajo da jim dober delavec ne bo tiho).


evo to! Tudi šefi morajo razumeti da nekateri jezikamo ko se nam nekaj ne zdi v redu. Z najbolšim šefom kar sem jih imel v življenju sva se parkrat počla, ampak sva potem vedno šla na pivo poiskala novo rešitev in situacijo rešila več kot odlično. Dober delavec je tisti ki opozarja na napake in predlaga nove rešitve, dober šef pa tisti ki pusti ego na strani upošteva mnenje, stvar presodi in potem skupaj poišče rešitev.
Robots will steal your job. But that's OK
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Smešni oglasi zavoda za zaposlovanje (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15636594 (29005) Vitez
»

Lažne navedbe v CV-ju (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9120947 (15907) PrihajaNodi

ZRSZ in denarna pomoč (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20038207 (34923) solatko
»

Kako do zaposlitve (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7826439 (22488) roko88
»

Zakaj pripravništvo v javnem sektorju? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
5918300 (17089) BlueRunner

Več podobnih tem