» »

Problem z flas PCMCIA kartico

Problem z flas PCMCIA kartico

Doman ::

CNC stroj v službi shranjuje podatke na PCMCIA kartico velikosti 4MB. Ker je prostora na kartici že zdavnaj zmanjkalo sem preko ebay naročil še dve dodatni kartici.
Stroj mi omogoča formatiranje kartic, ampak kupljenih noče formatirati, ampak vedno javi error. Posledično pa mi zato ne omogoča shranjevanje programov na kartico.
Original kartica na kateri so shranjeni programi pa se pusti formatirati. Najprej sem mislil, da je kaj narobe z kupljeno kartico, pa sem naročil še 2MB kartico, še en adapter v katero vstaviš flash kartico... in nobena kartica ne dela.
Ali je možno da je potrebno kartico na pc formatirati v nek točno dočen format katerega stroj prebere? V tem primeru me zanima kako lahko zvem v katerem formatu je original kartica, in z katerim program se formatirajo te kartice na pc. Imam nek star prenosnik z režo za PCMCIA kartico. Če pa ima kdo usb čitalec PCMCIA naj mi napiše ZS, kajti enostavno se ne upam še tega čitalca kupovati, ker nisem siguren da bom z njim rešil problem.

Prosim za kakršen koli nasvet, kajti jaz sem že skoraj obupal.

Lp

matobeli ::

Vem za par naprav (ne ravno CNC, ampak industrija vseeno) ki so delovale izključno na "original" kartice, mogoče je to težava. Drugače pa na pamet verjetno noben ne ve. Vsaj znamko/programsko opremo CNCjke napiš.

Doman ::

Znamka je dejansko "neznana" saj je bila mašina z strani proizvajalca predelana iz laserja v punktirno mašino in obstaja le en tak stroj. Programska oprema je pa neznana in tudi v dokumentaciji nič ne piše o vrsti programske opreme. Piše pa, da je mašina kompatibilna z ostalimi karticami. Obstaja mogoče fizična naprava, ki kopira obstoječe kartice na novo? Tako kot dvd pekač npr. Oz. kakšno podjetje ki se ukvarja z tem.

matobeli ::

Probaj dat delujočo kartico v prenosnika če ti bo znal prebrat.

Spajky ::

PCMCIA = PC card in je v bistvu Flash kartica z IDE vmesnikom vgrajenim. Verjetno je tvoja original stara kartica po starejšem standardu (napetosti/signali), nove pa ne in se ne razumejo s strojem zato.

Podobno je bilo z diski, npr. mašina ne sprejme več kot 4GB kartico ali max. npr.8GB (podobne omejitve so bile s starimi računali (Bios ipd.omejitve pred slabimi dvemi desetletji ...)

Moral boš ugotovit ali kje po oglasih najti staro Flash PC-card kartico in jo prej formatirat (FAT!, max Fat32) na kakem starem kompu/laptopu v DOS-u (ali win9x!); NE v WinNT familiji OSD-jev !!!
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

#000000 ::

Najbolj ziher je da vzameš bilokateri linux live CD skorj vsak ima gor že nameščan največkrat program Gparted, s tem bo najverjetneje šlo, če le ni neka eksotična vrsta particije, ampa mislm da je linux kos vsem znanim, če ne drugega ti bo vsaj zaznalo in boš vedu ali deluje ali ne, ma mislm da še imam eno ali celo dve PCMCIA Flash tudi sam, bile so v cisco opremi. Pa ne vem al je 4 al pa 8mb. Lahko poiščem če boš rabu. LP

#000000 ::

evo mam točno tole



ko sem googlal ime mi je pokazalo rezultat za driverje ? ki jih verjetno nucaš, ampa linux jih garant ne.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PCMCIA v Compact Flash Windows 95 ThinkPad 380E

Oddelek: Programska oprema
14952 (763) Branimir
»

Povezava s starim računalnikom IBM ThinkPad 380E

Oddelek: Strojna oprema
353580 (2487) Branimir
»

Novi SIOL-ovi "komunikacijski prehodi" (gateway-i) SAGEM F@st™3344 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Omrežja in internet
15543310 (18850) imallears
»

kater os na p133

Oddelek: Operacijski sistemi
341977 (1135) Daliborg
»

Grafika v prenosniku???

Oddelek: Kaj kupiti
214125 (3545) M@73Y

Več podobnih tem