Forum » Kaj kupiti » Kje dobiti SATA kabel "lezbiko" za napajanje
Kje dobiti SATA kabel "lezbiko" za napajanje
Ribič ::
Dober dan,
V računalniku imam speljan SATA kabel iz matične v neko adapter ploščo na zadnjem delu ohišja. Zadeva je mišljena, da bi lahko gor direktno (preko primernih kablov) priklapljal trde diske ne da bi pri tem moral odpreti še ohišje računalnika. Poleg SATA konektorja pa je na adapter plošči zraven še socket za napajanje. Se pravi celotni adapter je na zunanji strani identičen, kot tista konektorja na SATA trdem disku (power + serial). Torej če vzamem navadni SATA kabel (ženski-ženski), bom lahko disk normalno priklopil. Zatakne se pa pri napajalnem konektorju, saj sta oba konektorja za napajanje identična (moška). Za priklop trdega diska bi torej potreboval napajalni kabel, ki ima na obeh straneh ženski napajalni konektor (podobno, kot SATA kabel).
Na ebay-u imajo sicer neke podaljške oz. razširitvene kable, vendar pa takega z dvema ženskima konektorjema nikjer ne najdem.
Ali kdo ve kje se da tak kabel dobiti oz. ali se sploh proizvaja?
Hvala in lep pozdrav!
V računalniku imam speljan SATA kabel iz matične v neko adapter ploščo na zadnjem delu ohišja. Zadeva je mišljena, da bi lahko gor direktno (preko primernih kablov) priklapljal trde diske ne da bi pri tem moral odpreti še ohišje računalnika. Poleg SATA konektorja pa je na adapter plošči zraven še socket za napajanje. Se pravi celotni adapter je na zunanji strani identičen, kot tista konektorja na SATA trdem disku (power + serial). Torej če vzamem navadni SATA kabel (ženski-ženski), bom lahko disk normalno priklopil. Zatakne se pa pri napajalnem konektorju, saj sta oba konektorja za napajanje identična (moška). Za priklop trdega diska bi torej potreboval napajalni kabel, ki ima na obeh straneh ženski napajalni konektor (podobno, kot SATA kabel).
Na ebay-u imajo sicer neke podaljške oz. razširitvene kable, vendar pa takega z dvema ženskima konektorjema nikjer ne najdem.
Ali kdo ve kje se da tak kabel dobiti oz. ali se sploh proizvaja?
Hvala in lep pozdrav!
ropo009 ::
Sam sem uporabil podaljšek in sicer tega http://www.digitus24ur.si/sata-dat-napa...
in ga speljal iz ohišja. Dela brez težav.
in ga speljal iz ohišja. Dela brez težav.
DarwiN ::
Torej dejansko potrebuješ samo napajalni podaljšek, a ne?
Naredi si ga sam.. Dva female priključka in enostavno povežeš vse kable (rumena na rumena, črna-črna, rdeča-rdeča).
Če nimaš priključkov, kupiš kaj takšnega.. Moškega odrežeš, žičke obeh lezbijk pa skupaj povežeš po barvah in zalotaš oziorma zgolj z izolirnim trakom.
Če te prav razumem.
Naredi si ga sam.. Dva female priključka in enostavno povežeš vse kable (rumena na rumena, črna-črna, rdeča-rdeča).
Če nimaš priključkov, kupiš kaj takšnega.. Moškega odrežeš, žičke obeh lezbijk pa skupaj povežeš po barvah in zalotaš oziorma zgolj z izolirnim trakom.
Če te prav razumem.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DarwiN ()
Ribič ::
ropo009: Tole stvar sem tudi našel po malo iskanja. Za silo bi bila vredu ampak bi po možnosti imel rad samo kabel za napajanje.
DarwiN: Ali veš, da mi ni padlo na pamet, da bi "štukal" dva ženska podaljška na ta način. Po moje bi bila tole še najboljša ideja.
Hvala za ideje.
lp
DarwiN: Ali veš, da mi ni padlo na pamet, da bi "štukal" dva ženska podaljška na ta način. Po moje bi bila tole še najboljša ideja.
Hvala za ideje.
lp
solatko ::
http://www.trustedreviews.com/Akasa-All...
Ta panel je imel tisto kar rabiš, povprašaj uvoznika AKASA, če imajo morda ta kabel?
Vprašaj tukaj:
http://www.in-put.com/shopping/index.ph...
Ta panel je imel tisto kar rabiš, povprašaj uvoznika AKASA, če imajo morda ta kabel?
Vprašaj tukaj:
http://www.in-put.com/shopping/index.ph...
Delo krepa človeka
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Tehnična pomočOddelek: Pomoč in nasveti | 1355 (956) | abazuu |
» | Vprašanja pred sestavo računalnikaOddelek: Strojna oprema | 3025 (2542) | echoman |
» | Molex SATA na novi priključek ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2397 (2194) | schurda |
» | Trdi disk WD 80GBOddelek: Strojna oprema | 3398 (3147) | Maverick33 |
» | Zunanji trdi disk 500 GB -- akcija Hofer -jutri (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 20305 (14505) | MISKO_GR |