Forum » Šola » Prenosi in komutacijski sistemi
Prenosi in komutacijski sistemi
jncar ::
Mi lahko pove kdo kakšna je formula za sledečo nalogo:
1. Mikrofonski ojačevalnik ima napetostno ojačenje A = 2000. Kolikšen nivo v db je na izhodu, če je na vhodu -15 db?
Gledal sem že neki po netu in sem tole našel. Jaz moram dobit nico v db na izhodu, formula za to je Au = U izhodna/U vhodna, torej U izhodna = Au * A vhodna. Moram A = 2000 spremenit v db? Kako?
Kaj pa tale:
Za kabel s primarnimi parametri C = 40 nF/km in L = 2mH izračunaj kolikšna je Zk pri zelo visokih frekvencah?
Se izračuna po tejle formuli: Zk = pod korenom L/C ?
1. Mikrofonski ojačevalnik ima napetostno ojačenje A = 2000. Kolikšen nivo v db je na izhodu, če je na vhodu -15 db?
Gledal sem že neki po netu in sem tole našel. Jaz moram dobit nico v db na izhodu, formula za to je Au = U izhodna/U vhodna, torej U izhodna = Au * A vhodna. Moram A = 2000 spremenit v db? Kako?
Kaj pa tale:
Za kabel s primarnimi parametri C = 40 nF/km in L = 2mH izračunaj kolikšna je Zk pri zelo visokih frekvencah?
Se izračuna po tejle formuli: Zk = pod korenom L/C ?
- spremenilo: jncar ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Razlika med linearnim elementom in nelinearnim (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 7243 (6354) | ZaphodBB |
» | Genius 5.1 + hitachi zvočnikiOddelek: Zvok in slika | 4329 (3915) | Mattithyahu |
» | Kateri napajlanik?Oddelek: Kaj kupiti | 1298 (1075) | boskosi |
» | Vezava potenciometra za ventOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3437 (2869) | DimmniBurek |
» | Odkrivanje matematičnih funkcij z evolucijoOddelek: Znanost in tehnologija | 1621 (1143) | Thomas |