» »

Kateri napajlanik?

Kateri napajlanik?

Svizec69 ::

Imam problem pri izbiri napajalnika, mislim da bi mogel imeti vsaj 500w izhodne moči in rad bi da bi bil čim tišji in poceni. Zdaj nevem kakšna je razlika eni stanejo tam 100-200EUR, eni pa so že za 50EUR. Je velika razlika med temi napajalniki?

koyotee ::

Ce si nezahteven uporanik, kupi LC power 550w
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Svizec69 ::

Nčeloma bo poganjal, max dva trda diska, procesor, grafično, dva dvd pogona oz dvd rw, pa še par manših stvarc. Nevem kako je s priključki? 550w bi pa moglo bit dovolj.

koyotee ::

komot
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

MadMax ::

Navedeno konfiguracijo bo poganjal praktično katerikoli low-cost PSU, vendar iz lastnih izkušenj odsvetujem škrtarjenje, zaradi premajhne zanesljivosti teh malenih-žutih-kosookih.
Ne gre za zanesljivost delovanja (crkne lahko tist za 30 kot tudi tist za 300 EUR), ampak za zanesljivost, da v primeru odpovedi s seboj v grob ne potegne še 3/4 računalnika.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

bate ::

Ni ti treba pretiravat, ker nima nobenega smisla. Spodaj maš link, ki ti izračuna precej natančno kolikšna je poraba tvojega računalnika. Več kot 30 - 40 € je smiselno dajat sam če bi rad kaj posebnega, npr. izredno tih napajalnik al pa če res rabiš ogromno moči. Napajalnik je v osnovi tako simpl stvar, da plačaš praktično le znamko.

http://www.extreme.outervision.com/psuc...

Vesoljc ::

kukr ces...

ampak glih par dni nazaj se mi po zmanjkanju stroma v bajti, kista v dnevni sobi ni hotla vec przgat. moj racunalnik pa se je zbudil. ti povem razliko? v enem je bil nek noname 350w napajalc, v drugem pa enermax. uganes kateri je crku?

tko kot je ze madmax (pa se kdo drug) povedal... skrtarit pri zadevi ki dejansko poganja tvoj racunalnik?? :\
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

bate ::

No saj odločitev je še vedno na svizcu, to je le moje mnenje in izkušnje (crknil mi je do sedaj 1 napajalnik in še to ventilator na njemu). Če ima kaj res pomembnega na računalniku si bo tako še ups kupil.

Svizec69 ::

hvala hvala, tale link res fajn izračuna, nameravam pa vzeti nekaj srednjega razreda. Priporočate kakšno znamko in model posebaj?

MEDENA ::

še 1x

LC 550W 12cm navaden ali LC 550W GP 14cm.....

Svizec69 ::

a ve kako glasna sta ta dva? nikjer nisem zasledil glasnosti v db (pri drugem edinopiše da je zaradi 14cm fentilatorja tišji) nič pa kolko db...

Gledal sem malo tudi tega Thermaltake, samo je 500W. Je velika razlika med 500W in 550W? Je pa 15EUR dražji, se splača?

Urc ::

Ja med 500 W in 550 W je tako zelo velika razlika da je sploh ne boš opazil... Splača se pa tudi če hočeš še mal Thermaltake znamko plačat... Kakor so omenili ostali, pač če plačaš še nekaj znamko naj bi bil napajalnik bol siguren. Ampak jaz mislim, da če vmes poseže višja sila lahko tako LC kot kateri drug crkne. Sam imam LC napajalnik in lahko ti povem da je čist tih. Če ga ne obremenjuješ 100 % lahko daš tudi en potenciometer na ventilator in si tako lahko še bolj prilagodiš tišino.

Lp

Svizec69 ::

ok hvala, bom vrjetno vzel tega LC 550W 14mm, nimam ravno preveč denarja, zato je fajn tudi kakšen euro prišparat, sploh če pri tem ni neke velike razlike.

boskosi ::

jaz uporabljam tega že kar nekaj časa pa dela brezhibno in tudi zelo tiho, sem vsekakor zelo zadovoljen s tem kar ponuja za ta denar


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri napajalnik? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Kaj kupiti
43183351 (3304) OK.d
»

Napajalnik (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
13212543 (8177) Napajalc
»

kateri stabilen in tih napajalnik (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
13410371 (6924) kuglvinkl
»

Q6600 in lc550

Oddelek: Strojna oprema
321996 (1198) Pesimist

Več podobnih tem