Forum » Hlajenje in modifikacije » Hlajenje notebooka
Hlajenje notebooka
pilatus9 ::
Kako hladite svoje notebooke?
Problem nastane, ko ga mas prizganega po 6-8 ur dnevno. Spodnja stran se segreje ko nora ze po 2-3 urah. Da ne govorim o mizi, na kateri je postavljen. Zato sem pogruntal "patentiran sistem hlajenja z granitno ploščoTM", ki je dokaj solidna resitev, do problema pa pride, ko se po nekaj urah temperatura iz laptopa zacne prenasati v granitno 4 cm debelo plato, nakar zacne ta plata greti laptop
Meni namrec temperatura diska doseze max okoli 48°C, pa me zanima ali je to kaj prevec.
Uporabljam pa program SpeedFan, ampak mi izmeri le temp diska, obratov ventilatorjev pa ne meri?!
Aja, specifikacije: Comapq Presario 915US (AMD XP mobile 1.8, 40Gb IBM, 32Mb ATI Radeon), ventilatorji ?? + cooler?
LP.
Problem nastane, ko ga mas prizganega po 6-8 ur dnevno. Spodnja stran se segreje ko nora ze po 2-3 urah. Da ne govorim o mizi, na kateri je postavljen. Zato sem pogruntal "patentiran sistem hlajenja z granitno ploščoTM", ki je dokaj solidna resitev, do problema pa pride, ko se po nekaj urah temperatura iz laptopa zacne prenasati v granitno 4 cm debelo plato, nakar zacne ta plata greti laptop
Meni namrec temperatura diska doseze max okoli 48°C, pa me zanima ali je to kaj prevec.
Uporabljam pa program SpeedFan, ampak mi izmeri le temp diska, obratov ventilatorjev pa ne meri?!
Aja, specifikacije: Comapq Presario 915US (AMD XP mobile 1.8, 40Gb IBM, 32Mb ATI Radeon), ventilatorji ?? + cooler?
LP.
IceIceBaby ::
Na srečo se moj 700mhz G3 ne spoti prav hitro. Ventilator se prižge res samo v ekstremnih primerih, če čez noč pustim da mi dela render od zmontiranga filma in je računalnik na kavču. Če je na mizi pa se ventilator sploh ne prižge :)
Drugače se pa spodnja stran segreje, ampak ne tolk da bi bla kriza. Tudi če maš kratke hlače ga maš z lahkoto v naročju.
Drugače se pa spodnja stran segreje, ampak ne tolk da bi bla kriza. Tudi če maš kratke hlače ga maš z lahkoto v naročju.
R0K ::
Lahko kupiš eno tako plošćo, ki ima montirane 4 vente spodej, pa mislim da ima svoje napajanje, in jo daš enostavno pod laptopa, samo zdej ne vem al piha vanj ali odvaja.
Vido sm jo pa v eni trgovini pa se ne spomnem več kje, majo pa neki podobnega tudi v Condradu, tko da poglej v njihov katalog pod rač. bi mogl bit neki podobnega not.
Vido sm jo pa v eni trgovini pa se ne spomnem več kje, majo pa neki podobnega tudi v Condradu, tko da poglej v njihov katalog pod rač. bi mogl bit neki podobnega not.
Lio ::
Res se dobi pr conradu in sicer se stvar imenuje Notebook cooling pad. Ima tri 2,5V vente s po 3100 vrtljaji na minuto vsak. Stvar stane 16 990 sit. Ima 12V napajanje.
pilatus9 ::
Ja hvala za to, ze vem za to foro. ampak ne mislim da 17k sit za eno tako stvarco, ki bi jo lahko tud sam skonstruiral. Drugace pa sem mnenja, da so cene v Conradu zdej 2/3 previsoke, ker ti za eno brezvezno stvar zaracunajo take dnarce, da ti ni jasno, od kje. Gres v eno normalno stacuno in kupis po razumljivi ceni.
Sem mislu, da ma vec folka problem s temperaturo mize in tistega, kar je na njej , pa se ocitno motim, al pa se le mal prevec sekiram, ker je temp diska skoz nad 40°C, medtem ko v navadnem kompu 25-30. Je ze tko, da bo zdej, ko je vroce, uporabljat staro desktop kisto... upam da ne!
Ajd.
Sem mislu, da ma vec folka problem s temperaturo mize in tistega, kar je na njej , pa se ocitno motim, al pa se le mal prevec sekiram, ker je temp diska skoz nad 40°C, medtem ko v navadnem kompu 25-30. Je ze tko, da bo zdej, ko je vroce, uporabljat staro desktop kisto... upam da ne!
Ajd.
largie ::
zakaj tolko kompliciranja? moj brat ma P4 gericoma, uptime do 4 dni, se pravi ko je v grazu kjer študira (vsekakor izkoristi 10 mbit link ki ga ima v študentski sobi ), pa ga samo malo privzdigne s kakima deščicama na vsaki strani, da ni direkt na mizi.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ugašanje prenosnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 3674 (2936) | slassi |
» | Temperatura diskom vendarle ne škoduje (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Diski | 9852 (6892) | MrStein |
» | Laptopu občasno pada frekvenca procesorja ... (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 5908 (4634) | venetu |
» | Trdi disk-segrevanjeOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2027 (1401) | CoolBits |
» | Hlajenje diskaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1228 (942) | TheJack |