» »

os SQL večstrežniška izvedba

os SQL večstrežniška izvedba

čuhalev ::

Do sedaj sem dolga leta živel z mysql, pgsql pogonom podatkovnih zbirk, ki so se izvajale na enem strežniku, sedaj pa bi rad imel dva strežnika oziroma podvojene podatke v smislu online kopije in o tem še nimam pojma.

Začel sem z rw master ter ro slave, kar mi je z mysql tudi uspelo, vendar se je master resetiral in slave izgubil kazalec oziroma njegova zbirka ni bila več ažurna, kar mi ni všeč. Poskusil sem s pgsql, ki je primernejši za moje delo, a mi ni uspelo slave navezati na master. Pogledal sem tri vodiče (sicer za starejše verzije 9.1, 9.3), ki so bili bolj ali manj enaki, ampak potem slave ni štartal, ker ni (pričakovano zaradi kopije) našel točke, v kateri sem ga ustavil. Rešitev naj bi bila uporaba ukaza, ki je bil vključen v verzijo 9.3, a ga 9.4 nima. Oba sistema pa sta bila sveže nameščena.

Ima kdo kakšen dober, novejši vodič oziroma kakršnekoli nasvete za replikacijo na postgres 9.4 (Debian 8). Za učenje ozadja delovanja (kam shrani, kaj prenaša) nimam časa, hočem le, da mi dela na čimbolj enostaven način: Na master dodam uporabnika s pravicami, na slave vpišem te pravice in IP masterja, potem pa naj se sama ujameta, kot vesta in znata. :D

O HA ipd. še ni potrebe, je pa firbec. ;)

terryww ::

mariadb ipd
It is the night. My body's weak.
I'm on the run. No time to sleep.

pegasus ::

Za mysql si poglej galera cluster, za večje setupe pa se spoznaj s cassandro. Tudi za pg obstajajo rešitve, a jih ne poznam na pamet.

Ales ::

čuhalev je izjavil:

... Ima kdo kakšen dober, novejši vodič oziroma kakršnekoli nasvete za replikacijo na postgres 9.4 (Debian 8). Za učenje ozadja delovanja (kam shrani, kaj prenaša) nimam časa, hočem le, da mi dela na čimbolj enostaven način: Na master dodam uporabnika s pravicami, na slave vpišem te pravice in IP masterja, potem pa naj se sama ujameta, kot vesta in znata. :D ...

Da ne bi še glasbene želje zraven? Eh no, saj si sam že dal smeška na to, tako da ne vem, kaj je še za dodat.

Oz. z drugimi besedami, zadeva je preveč kompleksna, da bi ti jo nekdo kar tako na hitro rešil v parih vrsticah teksta na forumu. Če sam nimaš časa ali volje naštudirati zadeve, najemi nekoga in pač plačaj njegov čas. Ali pa naštudiraj sam (ni rečeno, da ne s pomočjo forumov, ampak moral se boš poglobiti v to), tretje opcije ni.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

jumperji na IDE ATA disku

Oddelek: Pomoč in nasveti
111204 (1087) turist1
»

Prenos iz HDD na HDD

Oddelek: Operacijski sistemi
71090 (875) mtic
»

PostgreSQL 8.0

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
133502 (2913) Mercier
»

CDR + DVDR= Zero

Oddelek: Pomoč in nasveti
16864 (729) Tonky
»

Problem s CD-ROMom

Oddelek: Pomoč in nasveti
151344 (1206) Trubar

Več podobnih tem