» »

Prenos iz HDD na HDD

Prenos iz HDD na HDD

Zelenček ::

Prosim za nasvet, imam stari disk 15Gb in na njem win Xp ter vse programe in sedaj me zanima, če se da presneti vse podatke z winXp itd , na novejši večji 60Gb disk. Prosim samo 8-) ..odgovore.
lp

ReBi ::

verjetno gre za ata disk. ata kabel ponavadi omaogoča priklop dveh diskov. na 60gb imaš master, prav tako verjetno 15gb. na 15gb disku imaš tam kjer priključiš kable še nekakšne nogice. na njih so take male zadeve, ki jih moraš priključiti,tako, da bo na slave (to je narisano na nalepki, ki naj bi bila na disku). potem prižgeš računalnik in izvedeš enostave copy-paste željenih datotek. potem formatiraš manjši disk in ga lahko še vedno uporabljaš za kak arhiv... za programe pa ne vem. upam da sem napisal dovolj preprosto.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ReBi ()

Ted ::

Zelenček: Verjetno iščeš program Acronis True Image.
Mah...

Chessman ::

lahko uporabiš tudi Ghost, ali kateri drugi program za kopiranje celotnega diska.
Najdeš ga lahko na Hiren boot CD trenutna verzija 9.4.

Oba diska priklopiš tako si imel napisano prej, daš Hiren CD v pogon in zaženeš računalnik iz njega.
V meniju izberš Ghost, počakaš da se zažene in potem rečeš copy disk to disk, izbereš stari disk, izbereš novi disk kot cilj in poženeš program.
Počakaš da konča, ogasneš mašino, odklopiš stari disk, in zaženeš mašino iz novega.

Zelenček ::

Res je ATA133, samo ne najdem ustreznega free downlod.., mi lahko še stem pomagate.
To pomeni, da naj ostane prvotni 15Gb na master, 60Gb pa na slave in v biosu boot CD first; in pri startu takoj enter, kot za install Xp-je.
Potem sledim, ....8-O
lp

mtic ::

Še eno vprašanje s podobnim "problemom": v službi uporabljam računalnik, ki je že malo v letih in ga bo potrebno v kratkem zamenjati. Da pa ne bi imel preveč dela z inštaliranjem sistema in vseh programov s podatki vred, bi uporabil npr. Acronis True Image ali kaj podobnega in celoten sistem prenesem na nov računalnik. Je treba biti pri čem bolj pozoren oziroma je postopek normalno izvedljiv tudi za bolj nevešče računalničarje?

Chessman ::

zelencek : preberi si zasebno sporočilo

mtic: postopek ni kompliciran zatakne se ti lahko edino v primeru ko imaš HW bistveno drugačen v starem računalniku kot v novem, predvsem zato ker ti lahko določeni driverji povzročijo da se računalnik več ne zažene, v tem primeru moraš pa potem tako ponovno namestiti vse skupaj. Sam osebno ti priporočam da rajši na novo namestiš Sw ker bo v takem primeru delovalo sigurno, pa pri novi namestitvi se ti bodo pobrisale vse napake in ostala svinjarija ki se ti je z leti namestila na računalnik. V primeru ko pa zamenjaš disk v obstoječi mašini pa je takšno kopiranje iz disk na disk zelo uporabno.

Najboljša možnost pa je di si takloj po namestitvi celotnega sistema narediš image diska, ga zapečeš na par cd-jev in ko ti kaj štekne enostavno postaviš računalnik v takšno stanje ko je bil takoj po namestitvi.

PS: največ problemov boš imel če imata oba računalnika drugi tip procesorja (AMD ali Intel) v tem primeru skoraj nikoli ne usped prenos sistema iz enega na drug računalnik. Lahko se pa še malo poigraš z funfcijo sysprep katera včasih pomaga pri prenosih OS iz računalnika na računalnik.

mtic ::

živjo,

Prenešal bi iz starega kompa (je že kar 7 let star), ki ima notri pentium 4, na novega, ki bo sicer tudi intel, vendar kot vidim, bo nov komp preveč drugačen, novejši, da bi prenos uspel... Hvala za odgovore!

lp


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SSD vgrajen, kaj pa zdaj? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
10621536 (14245) MrStein
»

Kater program za kloniranje diska

Oddelek: Programska oprema
121849 (1682) janez77
»

kako prenesti celotno vsebino diska na nov disk?

Oddelek: Programska oprema
133898 (3612) BigWhale
»

Obstoječi sistem na nov računalnik - izkušnje?

Oddelek: Operacijski sistemi
81013 (918) Webmojster
»

Kopiranje diska

Oddelek: Programska oprema
302437 (2051) Preseren

Več podobnih tem