Forum » Pomoč in nasveti » Problem s CD-ROMom
Problem s CD-ROMom
Huey P ::
Taka je težava;
CD-ROM je priključen na IDE kabel (master - HDD 2) in na power, vendar se mi ob zagonu niti ne zažene, niti ne posveti lučka na CD-ROMu (skratka obnaša se kot če ne dela)...
In kaj zdaj...
CD-ROM je priključen na IDE kabel (master - HDD 2) in na power, vendar se mi ob zagonu niti ne zažene, niti ne posveti lučka na CD-ROMu (skratka obnaša se kot če ne dela)...
In kaj zdaj...
..::DOOM III: The Legacy::..
crusader ::
A računalo se ti užge??Probaj ga priklopit na drug ide konektor.Probaj različne kombinacije.
Jolando ::
pomoje ide kabl ni kriv, ker bi bla vsaj lucka
morde je cd fuč al pa tist kos power kabla
morde je cd fuč al pa tist kos power kabla
whatson ::
jaz mislim da je zadeva crknila.. daj ga malo priklopi na slave pa ce bo delalo... pa kabel za napajanje prekontroliraj...
PC se prižge vse teče gladko, le CD-ROM ne dela (pod second primary piše none). Power kabel je dober, ker sem ga štekal v disk in je vse delovalo. Dvomim, da je CD-ROM crknil, ker je na prejšnjem PCju deloval. IDE kabel tud ni kriv, ker sem tud sprobal. Mislim, da pa je nekaj z CD-ROMom narobe (neka power napaka) ali pa sem nekaj pozabil oz. narobe štekal...
Da na kratko napišem;
CD-ROM je štekan z IDE kablom v HDD 2 (master), jumperji na CD-ROMu so na master, v CD-ROM je tud štekan power, ki zagotovo ni problem (preverjeno)...
Da na kratko napišem;
CD-ROM je štekan z IDE kablom v HDD 2 (master), jumperji na CD-ROMu so na master, v CD-ROM je tud štekan power, ki zagotovo ni problem (preverjeno)...
Aha, še to;
Ali naj dam clear CMOS (za vsak slučaj), ker sem matično dobu od enga tipa pa je vse bilo preštimano (npr. Boot Up on SCSI in podobno) -- seveda sem spremenil... ali pa se naj dalje zajebavam z CD-ROMom...
Ali naj dam clear CMOS (za vsak slučaj), ker sem matično dobu od enga tipa pa je vse bilo preštimano (npr. Boot Up on SCSI in podobno) -- seveda sem spremenil... ali pa se naj dalje zajebavam z CD-ROMom...
ChiefThunder ::
Resertiri cmos, sej nimaš kj zgubit, pol pa naprej probavi...
... po liniji najmanjšega odpora. ;)
l0wc4 ::
Po mojem je napaka kar na CDROM-u. Saj če ti power kabel dobro deluje in če ne bi bilo kaj v BIOSu porihtano, bi se ti ob vklopu računalnika morala zasvetiti lučka. Probaj CDROM še na kaki drugi mašini, če tam deluje.
MadMax ::
A ce ga mas samo na strom prkloplenga vratca lohk odpiras? (ce ne, je su 99.9999 rakom zvizgat...)
Han ::
Možno je, da je fuč sekundarni IDE kanal na plati. Priklpi CD na primarni master, disk pa na sekundarnega in v biosu nastavi boot z diska ali diskete. Če boš zagnal sistem z diskete, imej naložen gonilnik za CD, da se boš prepričal, ali je s pogonom vse v redu...
Najprej zahvala vašim odgovorom!
Torej probal sem CD-ROm na drugem PCju in je deloval na Master. Potem pa sem še malo sprobal različne kombinacije in taki so rezultati;
- CD-ROM dela, ko je priključen na Slave (na SL75KAV-X (KT133A))
- na starejšem PCju mi je deloval tudi na Master (neki stari P100)
- ko sem priključil na Master na prvi plati se mi ni odzival (ni svetila lučka, nič)
- ko pa sem menjal na Slave pa vse dela normalno....
Imate kakšne zamisli kaj bi lahko bilo...
Torej probal sem CD-ROm na drugem PCju in je deloval na Master. Potem pa sem še malo sprobal različne kombinacije in taki so rezultati;
- CD-ROM dela, ko je priključen na Slave (na SL75KAV-X (KT133A))
- na starejšem PCju mi je deloval tudi na Master (neki stari P100)
- ko sem priključil na Master na prvi plati se mi ni odzival (ni svetila lučka, nič)
- ko pa sem menjal na Slave pa vse dela normalno....
Imate kakšne zamisli kaj bi lahko bilo...
VASkO ::
ce pa pravis, da imas HDD2 na master pol pa na istem kablu se CD-ROM na master (nekje zgoraj si tako napisal), to ne gre!
Ce pa mas CD-ROM edinega na kanalu, potem pa se enkrat preveri kombinacijo jumperjev na master, mogoce si jih narobe nastavil pa ti zato ni delal.
Ce pa mas CD-ROM edinega na kanalu, potem pa se enkrat preveri kombinacijo jumperjev na master, mogoce si jih narobe nastavil pa ti zato ni delal.
VASkO CD-ROM je bil na enem IDE kanalu na MATER. Disk pa je bil na drugem IDE kanalu na MASTER. Jumerji so bili nastavljeni na MASTER.
Zdaj je CD-ROM na istem kanalu kot disk pod SLAVE...
Pustite zdaj to, ker ni več pomembno...
Zdaj je CD-ROM na istem kanalu kot disk pod SLAVE...
Pustite zdaj to, ker ni več pomembno...
Trubar ::
A si skos delu z istim kablom? Mogoce je kabl fuc.
Poglej tut v BIOS kake so tm nastavitve. Probi rocno nastavt. Pr starih zadevah ucasih to vzge. Drgac ga pa stran fukn
Poglej tut v BIOS kake so tm nastavitve. Probi rocno nastavt. Pr starih zadevah ucasih to vzge. Drgac ga pa stran fukn
Ref exchange link:
https://www.binance.com/en/register?ref=VV7U3WUE
https://www.kucoin.com/r/rf/Hu6Rx2
https://www.binance.com/en/register?ref=VV7U3WUE
https://www.kucoin.com/r/rf/Hu6Rx2
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zamenjal ohišje zdej pa ne dela?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1849 (1493) | mkonci |
» | Scasi disk in bootOddelek: Strojna oprema | 1424 (1198) | Border |
» | sata disk (Hitachi 7k250), namestitevOddelek: Strojna oprema | 3292 (2316) | Blind |
» | DEJTE HITR POMAGAT!!!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1072 (852) | frudi |
» | namestitev CD-ROM-a v novem računalnikuOddelek: Pomoč in nasveti | 2187 (2027) | nando |