» »

Telemach mobilna telefonija

Telemach mobilna telefonija

««
10 / 13
»»

Lonsarg ::

Kolikor vem vsi opraterji še vedno po defaultu ne blokirajo plačljivih SMSov. Seveda moraš to nategunsko storitev sam biti naiven, ni to kar avtomatsko.

Je pa res da podpiram da bi blo po defaultu izklopljeno...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

B_tec ::

v dveh telemach poslovalnicah so mi povedali dve različni informaciji. če prekineš po 20. v mesecu plačaš za nov mesec naročnino. v drugi da do 31. v mesecu lahko prekineš naročninno. Obračunsko obdobje je od prvega do 31. v mesecu.
https://telemach.si/a16938/Pomoc/Storit...

Kako zdaj?

delfinus ::

Takole mal o prenosu mobilnih podatkov v EU preko Telemacha. Ker krozim mal po Evropi je naslednje opazanje:
- v Belgiji deluje
- v Nemciji deluje
- na Nizozemskem ne deluje. Po defaultu se roamingira na KPN NL mobilnega operaterja. Na druga dva, ki sta se na voljo na listi se sploh noce povezati. Klici in SMSi delujejo. Mobilni prenos niti pod razno. Blokirajo to skrti Nizozemci oz. Telemach nima podpisane pogodbe?

lp, d.

dc10 ::

Javi na Telemach, bodo uredili, lani prav tako ni delovalo niti telefoniranje na Cipru (turški del), po klicu (seveda iz drugega telefona) so v enem dnevu rešili zadevo...

lp

MH0 ::

brez-imenko je izjavil:

A lahko malo bolje opišeš to, ker tega v praksi še nikjer nisem videl, da bi te s komercialnimi obvestili odirali. Kako približno izgleda to sporočilo? Da nisi oni zamudnik, ki se je nalimal na halo vinjete?

A to pokličeš v klicni center in zahtevaš onemogočenje ali je kakšna opcija v telefonu?

Google "dimoco".

Delavec 9 ::

Če preneseš številko do zadnjega v mesecu (prenos številke traja kak dan ali dva), potem ti ne morejo obračunat novega meseca. Po kakšni logiki bi ga? Kdo je rekel do 20-ega? To je nateg.

B_tec je izjavil:

v dveh telemach poslovalnicah so mi povedali dve različni informaciji. če prekineš po 20. v mesecu plačaš za nov mesec naročnino. v drugi da do 31. v mesecu lahko prekineš naročninno. Obračunsko obdobje je od prvega do 31. v mesecu.
https://telemach.si/a16938/Pomoc/Storit...

Kako zdaj?

B_tec ::

Včeraj sem šel prekinit naročnino . In mi ni hotla na računalniku označit da hočem prekinit ker se ne strinjjam z njihovimi spremembami/podražitvijo, '' 2. odst. 129. člena Zakona o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1) '' . in mi pokaže da lahko samo tako označi na računalniku. hehe :D https://imgur.com/313VdIp

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: B_tec ()

duh1 ::

Pri meni je bilo isto. "Samo to lahko označim". Komaj čakam položnico, da vidim kaj bodo sčarali. :D

Delavec 9 ::

Duh, podaljšan mesec in dražja položnica, to je dvojna zmaga Telemacha :) Najprej kao najcenejši, zdaj dražijo... Za ponovni priklop so najdražji, 25€. Za 3 klike: https://www.facebook.com/kodaTV/videos/...

duh1 ::

Me sploh ne zanima. Sam sem referentu še extra rekel, da se ne strinjam s spremembami, ker je bilo odkljukano "redna odpoved", pa mi je rekel da drugega ne more odkljakati. 8-O Potem je zraven tega poslal še mail na oddelek Telemacha kjer je sam napisal, da se ne strinjam s spremembami pogojev in da prosi za odpis vseh stroškov, ki bi nastali. Fer človek. :) Naročnino sem prekinil v sredini januarja, začasno številko (pred prekinitvijo sem jo najprej prenesel) pa so mi izklopili šele 2 dni nazaj. Samo naj mi poskusijo zaračunati cel mesec, lepo piše "brez odpovednega roka".

modelno1 ::

Saj t8 spodaj piše datum prekinitve. Meni lani niso hoteli takoj prekiniti in sem moral plačati cel mesec. Tudi meni je v poslovalnici najprej v podpis ponudil z obkljukano redno odpovedjo, pa nisem hotel podpisati, mu je potem uspelo z natisnit z oblkjukanim ZEKomom, ampak so mi vseeno zaračunali prekinitev, iin to dvakrat. Loleki pač.
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.

duh1 ::

Še vedno me zanima, če mi lahko Telemach zaračuna to, da sem bil vezan 24 mesecev zaradi popusta. Pač da notri prinese to razliko do polne cene. Nisem pa pri Telemachu na obroke ali s popustom vzel nobenega mobilca. Vezan sem bil izključno iz naslova popusta pri naročnini (imamo doma njihov trojček).

Dimnik ::

Če še ni poteklo 24 mesecev, ja

duh1 ::

In kako to računajo? Bom dal simpl primer, imam vezavo 24 mesecev, po 12 mesecih prekinem naročnino zaradi nestrinjanja z novimi pogoji. Koliko me kljub brez stroškov prekinitve razmerja in brez pogodbene kazni potem ocolajo? Je kdo imel enak oz. podoben primer in lahko iz prakse pove?

Lonsarg ::

Ločit je treba kazen od vračila ugodnosti.

Če se vežeš z popustom ti v aneksu piše koliko "ugodnosti" si dobil. Po 12/24 mesecih boš moral vrniti načeloma polovico ugodnosti.

Morda se kaj bolj zakomplicira v primeru ugodnosti na obroke(ala popust) in je v tem primeru izračun tak, da moraš za nazaj plačati toliko, kot da ne bi imel popusta.

Kateri od teh dveh izračunov se uporablja nisem čisto 100%, piše pa brez skrbi pogoje vračanja ugodnosti v aneksu črno na belem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

Dimnik ::

Na paket si imel 3eur popusta kot naročnik fiksnih storitev....pomnožis krat izkoriščene mesece...se pravi 12x3

Dober dan ::

Fantje, jaz sem se z novim letom prestavil k Telemahu, nakar sem že prvo položnico dobil vrtoglavo. Ampak dobro, sem jo poravnal in od jeze prejšnji teden šel nazaj na Telekom in sprožil prenos telefonske in prekinitev razmerja pri Telemahu. Sedaj je minil že en teden, danes pa so me klicali s Telekoma, da se Telemach ne odzove in da čakajo da se Telemah zbudi. Pri Telemahu nisem vezan, poravnane imam vse obveznosti, tudi aparata nisem vzel nobenega.. zanima me, ali se je še komu to zgodilo?
In kaj za vraga bi lahko jaz spregledal? Jutri jih bom poklical, da vidim kaj je na tem.

mumbo ::

In zakaj je bila vrtoglava položnica? Piše na njej kaj je zaračunano. :)

Dober dan ::

Naročnina bi naj bila 16 evrov.
Priključnino so mi lepo rekli, da plačam z novoletno akcijo samo 5€, pa sem na koncu dobil na položnici 12€.
Nato sem kot dodatek poslal 3 sporočila po 2,55€, nakar sem pa znorel. Tudi spisek sem pregledal, pa nikjer ni zabeležen dogodek za 2,55€. Sporočila si dopisujem z nekaj prijatelji, večina pa samo s punco, pa še to imava imessages. Za tekoči mesec vidim, da mi spet kaže aplikacija porabo za poslan sms 2,55€. Nisem prijavljen na nobeno blesarijo, tako da to ni problem.

Še vedno se norce delajo in nočejo slišati o prekinitvi. Danes sem klical, pa tema. Poslal sem tudi mail. Po 9 dneh od sprožitve prenosa številke k telekomu še vedno uporabljam ta gnili Telemah. Če se mislijo hecat z mano, bom kar poslal odvetnika. Ta yoke od ponudnika bi mogli ukinit.

Dimnik ::

Ja, će nimaš fiksnih storitev je paket še več 16eur.......to s sporočili pa nekaj ne štima, ker imaš neomejene klice in sms....reklamiraj račun

MadMen ::

Ale123, vrjetno gre za komercialna sporočila.

Dimnik ::

Sicer najprej piše, da je poslal tri sporočila, potem pa, da ni na računu postavke...se pravi potem niso zaracunali sporocil, kot on piše

mumbo ::

Naročnina za paket ŠE VEČ je od februarja 16 eur, to drži. Vključeni so neomejeni sms in mmsi v SLO. Računajo se le če jih pošlješ v tujino in seveda komercialna, če si se slučajno kam prijavil. Verjetno je to? Si 100% da nisi kam poslal DA za kakšen sms klub. Drugače pa seveda reklamiraj v poslovalnici.

Kje so ti rekli da je priključnina 5 eur? Reklamiraj tam.

Ne želijo slišati o preknitvi? Ta je malo bosa, ker ko enkrat daš vlogo pri drugemu operaterju gre to v enem dnevu, včasih dveh, nikakor pa ne traja 9 ali več dni. Tudi če bi imel vezavo 2 leti in aparat, če daš vlogo za prenos je to to. Edino prenos ne gre naprej če je bila navedena napačna številka računa, davčna številka, drugačen naslov naročnika ali napačno ime.. O tem bi te pa moral Telekom obvestit da je treba popravit oz dopolnit vlogo.

Ne vem kaj pomeni tema ko si jih klical? Da jih nisi dobil ali niso vedeli odgovoriti?

luli ::

mumbo je izjavil:

Ne želijo slišati o preknitvi? Ta je malo bosa, ker ko enkrat daš vlogo pri drugemu operaterju gre to v enem dnevu, včasih dveh, nikakor pa ne traja 9 ali več dni. Tudi če bi imel vezavo 2 leti in aparat, če daš vlogo za prenos je to to. Edino prenos ne gre naprej če je bila navedena napačna številka računa, davčna številka, drugačen naslov naročnika ali napačno ime.. O tem bi te pa moral Telekom obvestit da je treba popravit oz dopolnit vlogo.

Nič ni bosa. Imeli smo 3 številke pri njih, vse na isti na isti s.p.
Pri prenosu so odobrili 2, en prenos pa zavrnili. Po klicu so potem naslednji dan prenesli še tretjo številko. Na računu pa seveda zaračunali 3x12 EUR zaradi predčasne prekinitve.

To ni slučaj, to je njihova poslovna praksa. Verjemite 70% ljudi to itak plača. Drugod po EU, bi jih oglobili zaradi nepoštene poslovne prakse, pri nas pa je globa namenjena samo podjetnikom, ki s premajnimi črkami izobesijo napis "Zahtevaj račun".

mumbo ::

12 eur se zaračuna za prekinitev naročniškega razmerja v vsakem primeru, tudi če nisi vezan ali če ne prekinjaš predčasno. Razen tedaj se ne ko so spremembe in se z njimi ne strinjaš in prekineš. Ne da jaz podpiram ta strošek in se mi zdi neumen ampak tako imajo žal zaenkrat vsi operaterji, da ti zaračunajo prekinitev.

Prenosi bi načeloma morali biti opravljeni v 24 urah od popolne oddane vloge ampak kolikor vem se noben od operaterjev tega ne drži 100%. Ne more pa zavrniti prenosa številke, če so vsi podatki na vlogi okej.

Dober dan ::

Eo pa so mi zrihtali, sem na Telekomu sedaj. Izgovor je bil, da so imeli tehnične težave, pa še to niso povedali meni, ampak Telekomovcu, ker sem jih malo pritisnu. Preteklo je natanko 10 dni. Tako poceni ne bodo več, da bi me še kdaj videli na Telemahu. V Celju v Telemahovi poslovalnici se pa itaq samo norce delajo, študentke ene debele..

Delavec 9 ::

Če se vežeš za 24 mesecev in si prejel ugodnost, za predčasno prekinitev plačaš pogodbeno kazen za mesece, ki ti manjkajo (sorazmerni delež ugodnosti). Če si se zaradi njihovih spremenjenih pogojev poslovanja (PODRAŽITEV) javil in prekinil pogodbo (30 dni od dneva, ko objavijo spremembe), ti dolga ni potrebno odplačati, v kolikor ne odplačuješ telefonma in si v vezavi samo zaradi ppopusta pri naročnini. Najbolj fer je še vedno HOT, ki obljublja, da ne bo dražil, nisi vezan, če ti ni kaj všeč odideš kadarkoli...

duh1 je izjavil:

In kako to računajo? Bom dal simpl primer, imam vezavo 24 mesecev, po 12 mesecih prekinem naročnino zaradi nestrinjanja z novimi pogoji. Koliko me kljub brez stroškov prekinitve razmerja in brez pogodbene kazni potem ocolajo? Je kdo imel enak oz. podoben primer in lahko iz prakse pove?

SoulMan ::

Telemach ima se danes akcijo za pol leta z zastonj narocnino, ce sklenes novo narocnisko razmerje, pa me zanima, ker ze imam pri njih sklenjeno narocnino, ce lahko sklenem se eno, kot novo? Ceprav imajo opcijo skleniti kot dodatno narocnisko razmerje.

Hvala za odgovore.

Dimnik ::

Mislim, da velja...pokliči na podporo

OK.d ::

Seveda se da, jaz imam sklenjeni 2 z 2 dodatnim številkam(2x2):D
LPOK.d

Izaso ::

ja, seveda lahko, jaz sem tudi tako naredila;)

hojnikb ::

ma se kdo tezave z vklopom revolucije ?
#brezpodpisa

mumbo ::

Paket free2go in net2go so od 1.4. prenovljeni, verjetno je v tem problem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mumbo ()

MadMen ::

hojnikb je izjavil:

ma se kdo tezave z vklopom revolucije ?

Včeraj so bile splošne težave, danes bi moralo delovati.

jusv ::

Ej, to se splača, mislim, da trenutno ceneje ne gre;)
https://telemach.si/mobilna/super-akcija
Pametne smo podnevi z lučjo iskali!

scipascapa ::

konec te akcije?

mumbo ::

je ja, to je bilo samo tisti vikend.

od danes naprej novi data shock in sicer po novem podatki v SLO:

več - 1gb
še več - 25gb
navječ - 60gb

jusv ::

TOP
Pametne smo podnevi z lučjo iskali!

mumbo ::

aja to sem pozabil: za stare in nove naročnike, cena paketov iste

brez-imenko ::

Tile podatki so izjemno čudni za Huawei Y6 in še kater telefon na njihovi strani. Kateri telefon oni dejansko ponujajo v akciji? Tisti narejen za 2017 ali 18? Podatki mi ne štimajo.
www.podarimo.si pa lep pozdrav vsem, Janez

jusv ::

v akciji imaš trenutno ta Huawei:
https://telemach.si/mobilna-telefonija/...
Pametne smo podnevi z lučjo iskali!

Izaso ::

jusv je izjavil:

v akciji imaš trenutno ta Huawei:
https://telemach.si/mobilna-telefonija/...


odličen telefon, sem ga kupila prejšnji teden.

scipascapa ::

zdaj imajo akcijo 6 mesecec gratis za nove?

Izaso ::

ja, ampak samo do četrtka!

https://telemach.si/mobilna/super-akcija

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Izaso ()

BorutK-73 ::

Izbiram med:
Xiaomi Redmi 5 32 GB za 7EUR na mesec
https://telemach.si/oec/single-mobile-d...
ali
Honor 9 Lite za 10EUR na mesec.
https://telemach.si/oec/single-mobile-d...
Paket je Več, več ne potrebujem;)
Je Honor 9 lite boljša izbira?

Zgodovina sprememb…

Izaso ::

BorutK-73 je izjavil:

Izbiram med:
Xiaomi Redmi 5 32 GB za 7EUR na mesec
https://telemach.si/oec/single-mobile-d...
ali
Honor 9 Lite za 10EUR na mesec.
https://telemach.si/oec/single-mobile-d...
Paket je Več, več ne potrebujem;)
Je Honor 9 lite boljša izbira?



Priporočam Honor 9 Lite

jusv ::

Je pa končno S9 v akciji;=) a se splača ali je kje cenej?
https://telemach.si/mobilna-telefonija/...
Pametne smo podnevi z lučjo iskali!

Izaso ::

jusv je izjavil:

Je pa končno S9 v akciji;=) a se splača ali je kje cenej?
https://telemach.si/mobilna-telefonija/...


ne, mislim, da je Telemach trenutno najcenejši

kajaskusek ::

Kako solgo traja da posljejo telefon ce sem ga narocila v petek zvecer?

BorutK-73 ::

Odvisno od zaloge, moj Redmi 5 sem dobil v treh dneh.
««
10 / 13
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Telemach mobilno omrezje, kako ste zadovoljni? (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
5430803 (4149) link_up
»

Telemach Mobil - ponudba? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
343111148 (57895) OK.d
»

Izi mobil vs Bob (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
13640871 (23918) MrStein
»

Sprememba paketa Telekom

Oddelek: Mobilne tehnologije
336928 (6352) shadeX
»

Tušmobil omrežje

Oddelek: Mobilne tehnologije
499991 (8050) Dzhimen

Več podobnih tem