» »

Nova anketa: kolikokrat na leto obiščete kino?

Nova anketa: kolikokrat na leto obiščete kino?

Slo-Tech - Tokrat vas sprašujemo, kolikokrat na leto obiščete kinodvorane. V komentarjih nas tudi zanima, kaj vas odvrača od obiska. Je to cena kart, zanič kokice, ali pa ne prenesete sogledalcev, ki namesto na platno bulijo v telefon in hkrati poskrbijo, da jih vsi opazijo? Je to morda dejstvo, da se prikazuje precej manj izvirnih vsebin? Ali pa enostavno dejstvo, da so rožice nekoliko kasneje na voljo na travnikih?

93 komentarjev

«
1
2

Ganon ::

Razmišljam in razmišljam, pa se ne spomnim, kdaj sem bil nazadnje v kinu. Je moralo biti že zelo dolgo nazaj. :| Enostavno mi domače okolje bolj ustreza. Imam mir, udoben fotelj in ogromen televizor. Vse kar potrebujem. Pa še film lahko kadarkoli ustavim in skočim na stranišče, če je nujno. :P

matobeli ::

Mene odvrača od ogleda predvsem to da je kino postavljen v neko "nakupovalno središče", ogromno šundra ipd. Kot drugo so to neudobni stoli in premalo prostora za noge.
Alternativa je sicer obstajala -Kolosej Deluxe v Kranju, miren ambijent, samo kino in manjši lokal, lounge ambijent, biljard. Ima samo 3 dvorane, ena z propper fotelji, ena z dvojčki in ena klasična.

Na žalost pa izbira filmov nikoli ni bila "Deluxe", večina dobrih sploh nikoli ni prišla. Trenutno pa je itak v zapiranju in nazadnje ko sem bil ni deloval projektor (se je stalno ugašal), za zadnjo vrsto sedežev pa so bili kupčki kokic, embalaže in par pirovskih flašk ter še nedokončana flaša vodke.

Mogoče ga pa kupi kakšen cineplex in naredi dober "mestni kino".

Magic1 ::

Ravno danes sem gledal kje sploh vrtijo Mad Maxa v Lj. V koloseju že ne...
Magic

bambam20 ::

Magic1 je izjavil:

Ravno danes sem gledal kje sploh vrtijo Mad Maxa v Lj. V koloseju že ne...



Sej ne, da bi do zdaj Ljubljančani že lahko vedeli, da se je odprel Kino Bežigrad, kjer predvajajo Mad MAxa

http://www.kino-bezigrad.si/item/16/pob...

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: matevz1337 ()

oemdzi ::

2x(lifetime), obup od filma, doma lahko vsaj zgasim po 10 minutah in grem početi kaj drugega, tam v kinu se pa preveč komitaš :P
*Črna grafična kartica z rumeno lučko in varčnim hladilnikom*
Neslišen intel procesor iz lepe modre škatle* 2 enakomerno ploščata rama*
*overclockan napajalnik in varno ohišje z modro lučko* Hofer gamer copate*

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: oemdzi ()

bambam20 ::

Karte po rednem ceniku so občutno predrage , odsotnost zanimivih filmov v kinu ...

Lani sem si ogledal v kinu točno en film: Hobit 3
Letos pa dva: Furios7, kjer so me dobesedno nategnili, da sem plačal 6.4€ za takšno sranje od filma
in Mad Max 4 ( nimam pripomb sploh )

Verjetno bom šel še Terminatorja in to je to za letos.

šernk ::

Vsake tolk zabredem v kino. Večinoma bolj iz dolgčasa, ko študiraš kam bi šli... Pogledaš kaj vrtijo v kinu, sedeš v avto in greš 100km v eno smer. Torej bistvo kina je bolj to da nekam gremo z družbo in ne ravno do prvega bara na pivo :)

najbolj me pa motijo slabo vzdrževane kinodvorane. V koloseju v LJ sem nazadnje bil precej let nazaj. Ko prideš v roku dveh mesecev dvakrat v isto dvorano in dvakrat hrešči isti zvočnik zgodbo pač zaključim.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

bambam20 ::

šernk je izjavil:



najbolj me pa motijo slabo vzdrževane kinodvorane. V koloseju v LJ sem nazadnje bil precej let nazaj. Ko prideš v roku dveh mesecev dvakrat v isto dvorano in dvakrat hrešči isti zvočnik zgodbo pač zaključim.


Za Cineplexx pa izgleda še nisi slišal.

sisemen ::

matobeli je izjavil:

Mene odvrača od ogleda predvsem to da je kino postavljen v neko "nakupovalno središče", ogromno šundra ipd..


Tocno to! Vcasih je bil pac kino event, si sel vsakic na drug konec mesta. BTCja se pa izogibam se takrat ko kaj nujno rabim, da bi pa za zabavo tja hodil mi pa na kraj pameti ne pade.

So pa kino bezigrad spet odpri!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: sisemen ()

Glugy ::

Cineplexx kolikor jaz vem v Ljubljan nima..zdej če se ti splača dajat bencin pa drgam vozt...nevem. Obstajajo manjši kini v Ljubljan k pa nevem kak so vzdrževani..Mogoče da je ta na novo odprti Bežigrajski špica kar se v Ljubljan da dobit?

Kolosej pa kot že vsi vemo je predpotopen, zvočnike ima izredno nekvalitetne (mislm da ima praktično že vsak doma boljše z bolj čistim zvokom), kvaliteta slike je na psu(enako doma skor vsak na boljšem), še bolj pomembno pa je to da so sedeži znucani, neobnovljeni...res k pridš not dobiš občutek da si pršu v futuristiko primerno za 25 let nazaj. K da ne bi že od samga nastanka nič dajal v vzdrževanje in osveževanje. Cena kart se mi zdi tud kr mal previsoka in nikakor ne odraža kvalitete posameznega filma. Torej daleč od tega da bi bila pravična. Najhujš je k film do konca pogledaš pa vidš da je bila reklama najlepši in najboljši del filma, ker film sam si ni z ničimer podoben s tisto oglaševano pravljično perfekcijo filma. In ker so si vsi filmi pri tem dokaj enaki je tud težko dobit občutek kater film bo dejansko dobr in kater je samo fenomenalno oglaševan.

Kini bi mogl po moje vrtet sam najboljše filme, ne pa da se not tlači še neko slabo robo k je mal lepš zapakirana. (Indie filmi so ok če so označeni kot Indie).

Torej: 1. cena posameznega filma glede na kvaliteto 2. futuristika današnjega časa, odštekan(v dobrem smislu) dizajn prostora 3. predvajanje samo najboljših filmov...torej da po ogledu filma skor da ne morš bit razočaran in da niti skor ne morš naredit "napačne" odločitve in se odločit za "napačen" film....s tem se tud lepo fino gradi pozitivno asociacijo kina s prijetnim. 4. vzdrževanje in osveževanje(da je stvar dinamična zanimiva, vsaj enkrat na leto + glede na priložnosti kot so božič, začetek poletja ipd) prostorov in vsega kar spada zraven. 5. Prijaznost in razumljivost do raznih muh uporabnikov.

sisemen ::

Mah v bistvu so stoli cisto nepomembni, ne vem kaj se obesate na to. Kvaliteta filma, slika, zvok... v tem zaporedju. Danes pa vrtijo sam hollywoodski pofl, ki se mi ga niti gledat ne da, tako da do slike in zvoka niti ne pridem.

e-jay* ::

Mene predvsem motijo podnapisi, in zato raje filme gledam doma. Nazadnje sem bil v kinu nekaj let nazaj, in se to zato, ker sem nekoga cakal in sem za foro sel v kino.
Bog se je zmotil, ko je ustvaril elektron!

Olórin ::

vsaj 1x mesečno.
Ker film se gleda na visoki glasnosti in v 3d.

Škoda da nimamo IMAX v Slo, sem se z njim pošteno razvadil v tujini in zdaj v domači deželi enostavno ni več istega užitka v kinu. Vseeno, kljub vrhunski TV in ozvočenju doma, občutek ob gledanju filma v kinu enostavno ni primerljiv.

Glugy je izjavil:

Cineplexx kolikor jaz vem v Ljubljan nima..zdej če se ti splača dajat bencin pa drgam vozt...nevem.


Če nimaš denarja za bencin do Kranja, potem je najboljše da ostaneš doma.

sisemen je izjavil:

matobeli je izjavil:

Mene odvrača od ogleda predvsem to da je kino postavljen v neko "nakupovalno središče", ogromno šundra ipd..


Tocno to! Vcasih je bil pac kino event, si sel vsakic na drug konec mesta. BTCja se pa izogibam se takrat ko kaj nujno rabim, da bi pa za zabavo tja hodil mi pa na kraj pameti ne pade.

So pa kino bezigrad spet odpri!


torej debata o tem ali se nekaj dela v sloveniji se nanaša na: ali se to dela v ljubljani?

žabe samovšečne egoistične.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Olórin ()

sisemen ::

Olórin je izjavil:

žabe samovšečne egoistične.


lol, provincialc s kompleksom :D Ej sorry ampak v kmetijske zadruge se mi pa res ne da hodit v kino. To sem pa res raje doma.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: sisemen ()

Olórin ::

Pridi k nam v London torej. Boš videl kaj je kino.

In boš videl kako selo je Ljubljana in zakaj Kolosej tam ne more uspeti.

Slovencem je škoda dat 5 EUR za karto.... čeprav je to zastonj. Pa saj nisi vsak dan v kinu, da bi bilo to drago :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Olórin ()

Highlag ::

V zadnejm času v knu pogledal Hobita - 3 del in Interstellar, oboje v Cankarjevem domu in je bilo super. minimalno reklam, predvsem za nove filme, brez kokic.

Kolosej: 20 minut reklam, smrdi po kokicah, ljudje srebajo kokakolo ... krnekaj.
Never trust a computer you can't throw out a window

Markoff ::

A tole je anketa o Ljubljančanih v kinih ali kaj drugega?

V kinu bil nazadnje pred 10 leti: 3x otroci, grozljivo nesorazmerje kvaliteta-cena v škodo prvega (predvsem filmov, niti ne toliko kinov), Partis le v smislu filmov, ki so primerni za doma (drame ne grem gledat v kino pa če mi plačajo), mularije niti nisem nikoli videl v kinih (pač ne hodim gledat Fast and Furious 1 - 27), kokice me sicer ne motijo, dokler ne letijo po meni... :)

PS: s temi travniki ste nekateri že zelo passe, da ne rečem dolgočasni...zdaj pa boste še rož'ce gor sadili? Kaj je naslednje? Paša krav molznic (ogled filma s Partisa) in predelava mlečnih izdelkov (komentiranje teh filmov)?
Antifašizem je danes poslednje pribežališče ničvredneža, je ideologija ničesar
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021

Runnagain ::

V kino kar redno zahajam, Cineplexx Kranj, ravno včeraj zvečer Mad Max Fury Road.
Običajno grem pogledat vse "boljše" filme (Hobit (vse tri), Interstellar, Gravity, Avengers, Star Treki, ...). Koliker sem videl, po trailerjih sodeč, bom tja še zašel (San Andreas, Star Wars 7, ...).

Seveda pa izbiram pozne termine in ko so filmi že bolj v izteku... pa je običajno kar mirno in kulturno.

Zgodovina sprememb…

Netrunner ::

Vedno manj zaradi debilov in primitivcev ki hodijo tja. Izgleda da tja se hodi jest vse kar se da dobiti v sosednjem marketu. Varnosti in nadzora nobenega...

Kino že dolgo ni več tisto kar je bil.

stara mama ::

Ne veliko odkar je prišel cineplexx s svojimi dragimi kartami, filmi so pa vedno bolj šrot.
Tu pa tam če pride še kaj pametnega ali pa težko pričakovanega še mogoče, ampak res malokrat.
Mam v življenju pomembnejše stvari za delat kot filme gledat.

CellarDoor ::

resni publiki, bi bilo dobro tudi zastaviti vprašanje oziroma možnost za odgovor: Ocenjujem, da bi kino letno obiskal x-krat, če ne bi bilo torrentov in /ali podobnih reči

Smilko ::

V kino hodim s punco ko hoče ona kaj pogledat, sam pa raje počakam da pride film ven v ''drugačni'' obliki. Raje imam kino v Kranju kot kolosej, čeprav je malo daleč, da bi šel tja samo z namenom ogleda filma. In tisti, ki se pritožujejo nad slovenskimi cenami, na Švedskem, kjer sem gledal že precej filmov, ni kino karte pod 120 kronami (12.5EUR) tako da je naš kino praktično zastonj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Smilko ()

Iluvatar ::

Nazdanje sem gledal hobita 3, 3D HFR, v Celju (cineplexx), približno 9km oddaljen od mene.
Zmeraj doplačam za VIP sedež, da se lahko razkomotim (več prostora za noge, polička na levi in desni strani) in imam mir.
Res pa je da grem pogledat samo 3D zadeve, ki jih doma ne morem, čez leto torej, lahko obiske na prste ene roke preštejem.

Smurf ::

V kinodvoru veckrat letno, ker imajo zelo kakovostne filme, ki jih sam ne bi odkril, tudi ambient mi je vsec. Tudi cene so precej vredu.

V koloseju mogoce 1x na leto (kljub temu, da imam moznost zastonj vstopnic...), pa se to je ponavadi takrat, ko delam teste na 3d ocalih.

Reycis ::

Že 10 let nisem bil v kinu in že vsaj 5 let tudi iz travnika ne pobiram. Itak kvalitetnih filmov ni ne tu ne tam. Če mi glih že kaj zapaše gledat potem se poslužim zamika in pogledam nekaj kar se je vrtelo v zadnjih 72 urah. Ponavadi je to rajši kakšna serija kot film.

Jerry000 ::

Če bi ble cene normalne bi tut večkrat hodu...

energetik ::

Reycis je izjavil:

Že 10 let nisem bil v kinu in že vsaj 5 let tudi iz travnika ne pobiram. Itak kvalitetnih filmov ni ne tu ne tam. Če mi glih že kaj zapaše gledat potem se poslužim zamika in pogledam nekaj kar se je vrtelo v zadnjih 72 urah. Ponavadi je to rajši kakšna serija kot film.
Enako tudi jaz. Časovni zamik, HBO, Cinemax pa imaš na voljo filmov ko dreka. Če slučajno najdem tiste 2h kdaj zvečer, kar je skoraj nikoli.
Aja, pa 1x na leto grem pogledat par filmov na festival gorniškega filma v CD.

V ostalih kinih nisem bil že vsaj 10 let (bedni filmi, bedni sogledalci, reklame).
Se pa spomnim, ko je bil Kolosej BTC nov, jaz pa mulc glih iz OŠ. Sem se počutil ko v vesoljski ladji. Kako je zdj tam, nimam pojma.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: energetik ()

l0g1t3ch ::

Če pomislim za zadnjih nekaj let nazaj, potem grem v kino na 2 do 3 mesece oz 4x ali 5x letno. Včasih grem zaradi filma samega, ker je veliko platno vseno malo drugače kot doma pa čeprav imaš nevem kako velik TV, včasih pa zaradi družbe in film niti ni tako važen.

D3m ::

Glugy je izjavil:

Cineplexx kolikor jaz vem v Ljubljan nima..zdej če se ti splača dajat bencin pa drgam vozt...nevem. Obstajajo manjši kini v Ljubljan k pa nevem kak so vzdrževani..Mogoče da je ta na novo odprti Bežigrajski špica kar se v Ljubljan da dobit?

Kolosej pa kot že vsi vemo je predpotopen, zvočnike ima izredno nekvalitetne (mislm da ima praktično že vsak doma boljše z bolj čistim zvokom), kvaliteta slike je na psu(enako doma skor vsak na boljšem), še bolj pomembno pa je to da so sedeži znucani, neobnovljeni...res k pridš not dobiš občutek da si pršu v futuristiko primerno za 25 let nazaj. K da ne bi že od samga nastanka nič dajal v vzdrževanje in osveževanje. Cena kart se mi zdi tud kr mal previsoka in nikakor ne odraža kvalitete posameznega filma. Torej daleč od tega da bi bila pravična. Najhujš je k film do konca pogledaš pa vidš da je bila reklama najlepši in najboljši del filma, ker film sam si ni z ničimer podoben s tisto oglaševano pravljično perfekcijo filma. In ker so si vsi filmi pri tem dokaj enaki je tud težko dobit občutek kater film bo dejansko dobr in kater je samo fenomenalno oglaševan.

Kini bi mogl po moje vrtet sam najboljše filme, ne pa da se not tlači še neko slabo robo k je mal lepš zapakirana. (Indie filmi so ok če so označeni kot Indie).

Torej: 1. cena posameznega filma glede na kvaliteto 2. futuristika današnjega časa, odštekan(v dobrem smislu) dizajn prostora 3. predvajanje samo najboljših filmov...torej da po ogledu filma skor da ne morš bit razočaran in da niti skor ne morš naredit "napačne" odločitve in se odločit za "napačen" film....s tem se tud lepo fino gradi pozitivno asociacijo kina s prijetnim. 4. vzdrževanje in osveževanje(da je stvar dinamična zanimiva, vsaj enkrat na leto + glede na priložnosti kot so božič, začetek poletja ipd) prostorov in vsega kar spada zraven. 5. Prijaznost in razumljivost do raznih muh uporabnikov.


Recimo v mojem primeru je kino Domžale dobil nov projektor in urejene prostore (najbolj mi je všeč pult za hrambo plašča ali jakne). In sem z veseljem pogledal zadnji del hobitra pri njih v HD. Slike je bila za 2D kristalno jasna v primerjavi s Kolosejem.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: D3m ()

spawns ::

Kino obiščem 1x-2x letno. Nemaram celega fuka reklam, ne-kulturnih obiskovalcev(mobiteli,hrup), precej visoka je tudi cena kart. Dva gresta že skoraj na kosilo za tako ceno, če bi bile cene bolj normalne, bi zagotovo kinodvorane imele več obiska.

dronyx ::

Sem bil v soboto po par letih v Koloseju in sem bil presenečen, da šaltarji za prodajo kino vstopnic sploh ne delajo več. Sedaj ti kino vstopnico prodajo tam, kjer prodajajo kokice in coca-colo, torej je kino očitno v Koloseju samo še neka obstranska dejavnost.

Sicer kar se mene tiče se ogled filma doma ne more primerjati z ogledom v bolje opremljeni kinodvorani, izzide pa na leto samo par takih filmov, ki so vredni ogleda v kinu.

matobeli ::

energetik je izjavil:


Se pa spomnim, ko je bil Kolosej BTC nov, jaz pa mulc glih iz OŠ. Sem se počutil ko v vesoljski ladji.


Ooo-ja, sem bil tudi jaz podobnih let takrat(ajd kakšnega manj), je bilo to takrat kar doživetje. Takorekoč prvi "moderni" kino pri nas.

MIHAc27 ::

Meni gre že pogrevanje starih filmov (beri reboot) pošteno na živce. Se sploh ne čudim, da zadnjih par let gledam bolj animirane filme (ok, mogoče malenkost ima tudi to veze, ker imam otroke). V teh so z zgodbo še kolikor toliko inovativni.
Pri filmih a la Superman, Batman, Avangerji pa vedno manj.

Še z travnika me ne prepričajo, ne pa da bom plačal v kinu.
Smo pa veliko hodili v kino, ja. Uf kaj je bil Kolosej kot nov fin...

sisemen ::

CellarDoor je izjavil:

resni publiki, bi bilo dobro tudi zastaviti vprašanje oziroma možnost za odgovor: Ocenjujem, da bi kino letno obiskal x-krat, če ne bi bilo torrentov in /ali podobnih reči


Ocenjujem da bi kino obiskal večkrat, ne glede na torrente, če me ne bi nategnili z raznim sranjem od filmov preveckrat in potem zabijem celo predstavo in se tepem po glavi zakaj sem ta šrot plačal x eurov. Sicer nisem ravno kaksen hud uporabnik torrentov, ker preprosto nimam časa, ampak torrenti imajo eno hudo zanimivo lastnost. Če ugotovis, da je film sranje, ga lepo ustaviš in zbrišeš in ti ni ničesar žal ali da bi se počutil nategnjenega. Pa nimam čisto nobenega problema post festum plačat. Try before you buy ali nekaj takega.

Dejansko hodim v kino gledat samo še risanke, pač s "ta malo"...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: sisemen ()

majnk ::

Ne hodim v kino, ker v mojem kraju ni več kina in še v veliko drugih manjših krajih po Sloveniji. In sploh ni problem 5 eur, kot je nekdo omenil zgoraj. Zanima me, ali bi se vi vozili eno uro v kino ter potem še eno uro nazaj. Saj sčasoma pride vse na televizijo, če je pa res nuja pridejo prav tudi pašniki.

JerryP ::

V kino grem nekajkrat na leto in si ogledam tiste par dobrih filmov tako kot se spodobi. Kolosej zame ni več sopomenka za kino ampak bolj za otroški vrtec, sam bolj uživam v manjših specifičnih kinematografih. Lani sem neizmerno užival v Cankarjevem domu, kjer sem si ogledal Interstellar. Nič kokic, nič reklam, nič predfilmov, kulturna publika, kvalitetna projekcija in zvok.

Za vikend sem si pogledal Mad maxa v cineplexu v MS in sem bil ravnotako navdušen. Nakup vstopnic sem opravil preko spleta s kreditno, da se ni treba gužvat na blagajni (ni mi mar za kokice, kolo in ostale kino prigrizke), pri vhodu v dvorano sem na telefonu pokazal email s QR kodo, ki so mi jo poskenirali in to je bilo to. Nič tiskanja vstopnic, nič prevzema na blagajni ali avtomatih, skratka luksuz.

Skratka pri odločitvi za ogled filma v kinu mi je prioriteta seveda dober film, ki doma ne bi prišel do izraza, potem čista, sodobno opremljena kinodvorana, lahkotnost nakupa vstopnic, kulturnost publike in urejenost osebja. In ja za vse to sem se pripravljen voziti tudi uro ali več v eno smer.

Gavran ::

Kino me vidi enkrat ali dvakrat na leto, gledat grem pa filme, za katere sem se doma prej prepričal, da so tega vredni. Včasih sem hodil več, potem pa sem v kinodvorani ugotovil, da je film eno navadno s.anje. Sedaj si ga lepo ogledam doma, na računalniku, in če se mi zdi dober, grem v kino.
Bodimo strpni do virusov. Tudi virusi gripe, prehlada in AIDSa morajo živeti.

3p ::

dronyx je izjavil:

Sem bil v soboto po par letih v Koloseju in sem bil presenečen, da šaltarji za prodajo kino vstopnic sploh ne delajo več. Sedaj ti kino vstopnico prodajo tam, kjer prodajajo kokice in coca-colo, torej je kino očitno v Koloseju samo še neka obstranska dejavnost.


Tega so se od cineplexa naučili.

vrtec ::

Sem v Ljubljani doma in če mi je kino zapasal sem se odpravil v kranj. Pa ne ker je tam vredu ampak ker je bolje od koloseja.

Pomanjkanje nekega reda in kulture
Predrage karte
Pomanjkanje kvalitete slike in zvoka
Premajhni sedeži


Ni mi jasno kako je lahko v današnjem času slika motna, tresoča in temna. Zvok na šparovni ravni. To da že burek lahko kupiš in neseš v kinodvorano je brezveze zgubljat besede in čas. Zakaj ni nekega reditelja ki bi razgrajače umirjal in po potrebi pospremil vn, mi tudi ni jasno.

3p ::

Precej sem v kinu. Recimo da kakih 25 krat letno.

Ogled filma v kinu je še vedno boljši, sicer do neke mere odvisno od tega, s kom (koliko ljudmi) greš film gledat, pa tudi od zvrsti filma.
Najbolj moteč faktor je neotesana publika, ki glasno žre (kar vzpodbujajo tudi v multipleksih s siljenjem hrane po navitih cenah), se pogovarja, bulji v telefone... skratka, kino je zgleda še (pre)poceni za ene, sicer bi tole lahko počeli tudi v parku.
Doma, v glavnem v glavnem s pašnikov, pogledam kako zadevo, za katero nisem prepričan, da bo jo bom sploh pogledal do konca. Sicer pa komaj čakam na spodoben ažuren VOD servis, da bo zamenjal pašnike (se mi pravzaprav ne ljubi s tem zaj****), ne pa tudi kina.

dronyx ::

sisemen je izjavil:

Danes pa vrtijo sam hollywoodski pofl, ki se mi ga niti gledat ne da, tako da do slike in zvoka niti ne pridem.

Zanimivo, meni se pa zdi, da v kinu najbolje pridejo do izraza ravno HW spektakli, medtem ko razne finske drame vseeno če gledaš doma. Recimo jaz sem gledal Gravitacijo v 3D kinu in potem še doma pa ni primerjave.

BaseOne ::

Jst z velikim užitkom hodim v manjša kina, tak je Kino Odeon v Izoli.
Nikoli prepoln, študentske karte mislim da 3,40 EUR.. Ob kakšnih poznih terminih (zadnjih ponovitvah) se zgodi, da je kino res prazen, tako da lahko s kolegi popolno uživamo v predstavi in komentiramo na glas :D

Na sporedu je tako neodvisna produkcija, kot tudi komercialni filmi.. Nazadnje sem pred 2 tedni šel gledat zadnjo ponovitev Citizenfour, kjer se mi je prvič zgodilo, da sem bil v kinu popolnoma - sam. Zanimiva izkušnja :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BaseOne ()

Starodavni ::

hodim med 5 do 10x na leto zaradi kinobona, ki jih lahko kupim, ker sem naglušen in je cena več kot polovico nižja.
Velja le za Kolosej, drugi kini ga nimajo.

Samo kaj, ko v koloseju šepa ponudba filmov. Tam bi rad gledal Mad Max Fury Road, vendar ga nimajo. V Kinu Bežigrad pa imajo žal v poznih urah, po 19 uri naprej in to oba termina. Če bi bil en termin tam ob 16 ali 16.30 bi šel v KB gledat ta film. Mi višja cena v tem primeru ni problem.

Pa še do Lj imam dolgo pot, zato si res ne morem privoščiti, da bi se po ogledu filma vračal domov zvečer.

Gledam pa samo epske filme, kot so hobbit, guardians of the galaxy, prometheus, avengers 2 ipd, zato ker drame niso vredne svojega denarja in velikega platna.

Hodim pa ob takih urah, ko je najmanj ljudi v kinu, torej ob tednu in čim zgodnjih urah. Se pa strinjam, da so moteč faktor v kinu ljudje, ki med predstavo šlatajo po mobitelih in grizljajo kokice pa skrajo na polno kot da okrog njih samih ni nobenega.

opeter ::

Približno 1x (meni najbližji slovenski kino je v Murski Soboti).

Še pred 15 leti sem hodil v kino skoraj vsak teden (občasno celo večkrat v istem tednu). Ampak tisto so bili drugi časi, karta pa je bila sila poceni.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

dottor ::

V Kopru od kar je Cineplex prevzel v Planetu Tuš kino dvorano je zadeva precej precej boljša tako iz vidika slike kot zvoka. Še cene da malo potimajo pa bomo več v kinih. Lani sem bil enkrat, pa še to se nismo imeli s kolegi kam dat pa smo šli na predpremiero Hunger Games-a...
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

MrStein ::

Skoraj nikoli, ker:
- cena (odvisno kaka kdaj, niso vedno previsoke, ponavadi pa)
- neprilagodljivost (od nakupa karte, do časa show-a in izbira filma)
- oddaljenost od doma (TV+internet je oddaljen nul-koma-jozef)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Eva5 ::

V kinu sem ponavadi vsak mesec :)

BigFoot ::

Zadnja leta v kino hodim bolj malo (recimo 2x) na leto. Letos bom pa to povprečje kar dvignil. 2x sem že bil (Insurgent in Avengers 2), sigurno bom šel pa gledat še Tomorrowland, Ant-Man, Mockingjay p2 in Episode 7.
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12

Kenpachi ::

Smilko je izjavil:

V kino hodim s punco ko hoče ona kaj pogledat, sam pa raje počakam da pride film ven v ''drugačni'' obliki. Raje imam kino v Kranju kot kolosej, čeprav je malo daleč, da bi šel tja samo z namenom ogleda filma. In tisti, ki se pritožujejo nad slovenskimi cenami, na Švedskem, kjer sem gledal že precej filmov, ni kino karte pod 120 kronami (12.5EUR) tako da je naš kino praktično zastonj.


A je v Sloveniji povprecna placa blizu 3262.74 Eur? Nak, 1537Eur je.

3260/1537 = 2.12.

2.12 * 5.5eur = 11.66eur. Tako, da nas kino ni zastonj, ampak je ravno tam-tam po ceni v primerjavi s Svedsko.
Zaraki Kenpachi.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Slovenski intelektualci pozivajo Pahorja k odstopu - kdo je intelektualec? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10212640 (9883) nevone

Milenijci

Oddelek: Problemi človeštva
303436 (3066) kow
»

Slovenija bi lahko bila drugačna balkanska država

Oddelek: Problemi človeštva
181857 (1260) Mipe
»

Nemčija začela pravni postopek zoper Facebook

Oddelek: Novice / Zasebnost
186032 (4769) Nevro^
»

Dopolnitev novice o MJU-jevi pogodbi z Microsoftom (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
5616378 (15052) BigWhale

Več podobnih tem