» »

Piskanje za nepripet varnostni pas

Piskanje za nepripet varnostni pas

abyssus ::

V zadnjih dneh imam zelo zanimivo težavo: kljub temu, da sem pripet, mi občasno piska za nepripet varnostni pas. Ugotovil sem, da če pas samo malce bolj potisnem not, zadeva utihne a kaj ko se kmalu zatem spet vklopi, ker se pas pač zategne.

Še bolj zanimivo je pa to, da to sploh ni vedno res. Danes zjutraj je bilo vse ok, sem malo scotal pas ven pa se ni hotel vklopit. Popoldan pa spet. Sedaj zvečer pa spet nič. In edina razlika je v tem, da je bil popoldan avto od znotraj precej vroč, ker je stal na parkirišču, sedaj zvečer pa se je že malce ohladil. Drugače si ne znam razlagat.

Gledal sem že, kaj bi bilo lahko krivo, vendar se še nisem lotil popravljanja, ker me je ta "vročinska razlika" precej zmotila. Je kdo imel podobne težave? :)

vorantz ::

povej še kateri avto
lahko je kaka pogosta napaka

VW Passat 2006.

mzakelj ::

Jaz sem enostavno ruknil en kos papirja v tisto zadevo, potem pa ugotovil da sta dve žice z pasa speljane. Enostavno sem jih dal v šlus in ne jamra več. Se pa privežeme tudi če naredim samo 5 metrov tako da je v bistvu brezveze zame tist piskač. Mam pa grande punto

profii ::

Octavia 2006, okvarjen tisti del kjer se zatakne pas notri...

Aston_11 ::

Na sedežu imaš nekaj, kar avto vidi kot potnika. Polno vrečko iz trgovine, recimo, kar je dovolj, da sklene kontakt v sedežu.

mitja73 ::

Senzor/stikalo v sedežu je lahko fuč.

profii ::

mitja73 je izjavil:

Senzor/stikalo v sedežu je lahko fuč.

Pomoje ne v sedežu ampak v zatiču.
Edit: ...kjer zazna da pas ni zapet.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: profii ()

Kakšen je ta senzor? Mehanski?

GupeM ::

Dva senzorja sta. Eden v sedežu, da ve da mora piskat samo kadar kdo sedi na sedežu, drugi v zatiču, da ve da mora piskat kadar kdo sedi na sedežu in ni pripet.

On ima problem s senzorjem v zatiču. Če bi imel problem s senzorjem v sedežu bi mu ali piskal tudi kadar nihče ne sedi na sedežu, ali pa ne bi piskal sploh.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GupeM ()

Uporabnik ::

Na voznikovem sedežu verjetno ni senzorja na sedežu...

lisaac ::

Živjo,
Da obudim temo, imam namreč isto težavo kot OP zgoraj opisal. Piskanje senzorja za varnostni pas kljub temu da je voznik pripet. Isto se mi dogaja takrat ko je zunaj vroče (25C ali več).
Nisem zasledil ali je OP odpravil težavo pa me vseeno zanima če imate drugi kakšno idejo zakaj do tega prihaja?

Vozilo je Seat Ibiza 1.2 (2009)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri avtosedez za otroka od 8 mesecev dalje (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
6924481 (6064) TheBlueOne
»

Avto za 3 otroške sedeže (strani: 1 2 3 )

12429209 (18674) bauci
»

Vožnja nepripetih otrok v avtu (strani: 1 2 3 )

10017103 (13890) r3dkv1c4
»

Varnostni pas (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
556126 (3374) Nesta
»

razlika med totalko in popravilom

Oddelek: Loža
71993 (1785) s1m0n

Več podobnih tem