Forum » Loža » Uporaba tehnike v serijah in filmih
Uporaba tehnike v serijah in filmih
SaXsIm ::
Pozdravljeni,
skoraj moram deliti z nekom, a se razne TV hiše in filmski studiji nikoli ne posvetujejo s kakšnimi tehničnimi strokovnjaki iz področja, na katerih delajo zabavne vsebine? Sem za štos pogledal nekaj epizod serije CSI Cyber, pa gledam notri IPje s ciframi 260, 300, ... Pa se mi zdi res za malo, sploh ker gre za serijo, ki se ukvarja ravno s cyber kriminalom.
A veste še za kakšno tako serijo ali film?
skoraj moram deliti z nekom, a se razne TV hiše in filmski studiji nikoli ne posvetujejo s kakšnimi tehničnimi strokovnjaki iz področja, na katerih delajo zabavne vsebine? Sem za štos pogledal nekaj epizod serije CSI Cyber, pa gledam notri IPje s ciframi 260, 300, ... Pa se mi zdi res za malo, sploh ker gre za serijo, ki se ukvarja ravno s cyber kriminalom.
SaXsIm
Smrekar1 ::
Pozdravljeni,
Realizem v CSI? V CSI že težko najdeš 60 sekund brez vsaj ene hude napake. IP-ji so še zelo majhna stvar, morda celo narejeni namenoma.
Pa dobro, ni samo ta serija takšna. Recimo NCIS. Vojaški protokol in uniforme imajo dodelane do potankosti, potem pa spet najdeš kakšne zanimive IPje, recimo 127.0.0.1 za kak naslov kakšnega strežnika.
@Snackbarru - zakaj bi bilo to narejeno namenoma?
SaXsIm
GTX970 ::
Da nebi ljude "pingali" pravih sistemov ? Eni imate res zelo malo domišljije.
Večji fail so cheap street kamere 320x320, po možnosti nočni posnetek, iz katerih posnetkov uspejo zoomirati na 30x in videti vse detajle.
Večji fail so cheap street kamere 320x320, po možnosti nočni posnetek, iz katerih posnetkov uspejo zoomirati na 30x in videti vse detajle.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: GTX970 ()
Olórin ::
Pa dobro, ni samo ta serija takšna. Recimo NCIS. Vojaški protokol in uniforme imajo dodelane do potankosti, potem pa spet najdeš kakšne zanimive IPje, recimo 127.0.0.1 za kak naslov kakšnega strežnika.
telefonske in ip naslovi morajo biti izmišljeni. Večinoma namenoma nemogoči. da se ljudje ne bi delali norca in klicali/pingali.
gledam notri IPje s ciframi 260, 300, ... Pa se mi zdi res za malo, sploh ker gre za serijo, ki se ukvarja ravno s cyber kriminalom.
v svetu, kjer teče tovrstna CSI serija, so takšne telefonske normalne. Nikjer ne piše da gre za dokumentarno serijo ki prikazuje naš svet. Gre za domišljijsko zgodbo. Sprijazni se in se vživi v ta svet.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Olórin ()
ahac ::
Enkrat sem bral, da prav tekmujejo med sabo, komu bo uspelo večjo bedarijo dat v serijo. :)
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW
Hja, sam gledam te zadeve za sprostitev, vem, da so fikcija. Ampak ko pa v "hekerski" seriji najdejo IP storilca in je v subnetu 192.168., postanem živčen :D
SaXsIm
d4vid ::
Če gledaš, v vseh serijah in filmih imajo telefonske v sredini "555". To so izmišljene številke, saj teh v ZDA ni.
IPji so pravtako izmišljeni. Ali so nad 255 ali pa v stilu 192.168.*.* ali celo 127.0.0.1. Pač gledaš nekaj nerealnega.
IPji so pravtako izmišljeni. Ali so nad 255 ali pa v stilu 192.168.*.* ali celo 127.0.0.1. Pač gledaš nekaj nerealnega.
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD
Miha 333 ::
Če gledaš, v vseh serijah in filmih imajo telefonske v sredini "555". To so izmišljene številke, saj teh v ZDA ni.
Ni res:
In fact, only 555-0100 through 555-0199 are now specifically reserved for fictional use; the other numbers have been reserved for actual assignment
Throughout North America, 1-XXX-555-1212 will connect to directory assistance for the specified XXX area code, 1-800-555-1212 will connect to directory assistance for all 1-800 numbers and 1-800-555-1111 will connect to a Bell Canada operator.
vir
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Serije (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 11566 (2267) | opeter |
» | David Cameron gleda CSIOddelek: Novice / NWO | 12213 (9313) | [D]emon |
» | Prototip prozornega telefonaOddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ... | 5382 (3286) | Unknown_001 |
» | Nadaljevanka Alcatraz (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 17521 (15371) | Pithlit |
» | ScentScape dodaja vonj k igram in filmomOddelek: Novice / Konzole | 8421 (6337) | k4vz0024 |