» »

Amazon bi polepil vaše stanovanje

Amazon bi polepil vaše stanovanje

Amazon - Amazon si želi na vse načine priti v dnevno sobo. Po elektronskem mikrofonu Echo, ki posluša dogajanje v sobi in želi postati družinski član, so predstavili fizične gumbe za naročilo različnih izdelkov, ki naj si jih nalepimo po stanovanju. Ker so idejo predstavili 1. aprila, najprej ni bilo jasno, ali gre za potegavščino ali ne. Sedaj vemo, da Amazon misli resno.

Amazon Dash Button, kot se naprava v velikosti zavojčka žvečilnih gumijev imenuje, lahko naročijo uporabniki Amazon Prime. Če so izbrani v preizkusni program, dobijo te fizične gumbe, ki jih nalepijo na ustrezna mesta v stanovanju. Vsak je namenjen naročilu točno določenega izdelka v točno določeni količini, ko jo lahko nastavimo prek mobilne aplikacije. Gumbi se potem povežejo z Wi-Fi in ob pritisku nanje avtomatično naročijo izdelke. Namenjeni so zagotavljanju zalog pralnih praškov, kave in podobnega.

Zamisel je futuristična, vprašanje pa je, ali prinaša kakšno dodano vrednost. Ob pritisku na gumb dobimo na telefon v aplikaciji potrdilo o naročilu, ki ga lahko v naslednjih 30 minutah prekličemo. Zakaj torej ne bi naročali kar iz telefona? Če pritisnemo na gumb petkrat, bomo vseeno dobilo le eno količino izdelkov, ne petkratne.

Pamet pa gre še dlje. Amazon že razvija tudi Dash Replenishment Service, ki bo vgrajena neposredno v pametne aparate. Tako bo pralni stroj glede na frekvenco pranj zna izračunati, kdaj bo zmanjkalo praška in detergenta, ter naročiti nove zaloge.

12 komentarjev

Phantomeye ::

Zakaj ne s telefona? Recimo za kakšne babice je to boljše, ne rabijo biti vešče v tehnologiji (samo razmišljam. koliko je ideja smiselna, ne vem).

Nevermind. Sem pogledal video do konca heh.

Zgodovina sprememb…

keworkian ::

Zakaj še niso naredili gumba ki avtomatsko naroča toaletni papir? :(
Obscenities in B-Flat

marS ::

hm...mal že pretiravajo....
...no more heroes...
https://ilbis.com/

Glugy ::

brezveze... če lahk na internetu naročim zakaj bi uporabljal gumb? da še kak otrok pol prtisne pa če sm jz takrt v službi in nism pozorn na telefon bo pol mal neprijetno ane. Nevem no. Mogoče se komu zdi uporabno sam men se res zdi brezveze.

dxx ::

Tako bo pralni stroj glede na frekvenco pranj zna izračunati, kdaj bo zmanjkalo praška in detergenta, ter naročiti nove zaloge.

Pri nas v firmi, program že od leta 94 računa dnevno porabo surovin in izdeluje priporočila za naročila surovin. Programu (ki je namenski, samo za naše podjetje) samo poveš kdaj naj bi naslednja dostava prišla, si določiš "minimal stock" (minimalna zaloga) in sam izračuna porabo za naročilo. Res pa je da se dela inventura vsak dan, sicer ne čisto kompletna, cca 600 različnih stvari.
Seveda računa tudi porabo pralnega praška. Dnevno.

Manu ::

Zdi se mi, da je Amazon že tako velik, da ne ve več kako bi bil še večji. Zato take ideje...
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.

Mavrik ::

keworkian je izjavil:

Zakaj še niso naredili gumba ki avtomatsko naroča toaletni papir? :(


Pa saj so ga glih - temu je lih Dash namenjen :)
The truth is rarely pure and never simple.

Tody ::

in potem dobiš listke od pošte vsak dan, da greš iskat kilo kofeta na pošto? Yeah to mi bo res prišparal čas :)

zee ::

Za Nemcijo vem, da lahko nastimas, da ti plenice za otroka dostavijo direkt v vrtec, ki ga obiskuje...
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

techfreak :) ::

Mogoce bolj smiselno kot 50 teh naprav doma (kjer vsaka potrebuje menjavo baterij, nastavljanje WiFi gesla, itd.) je uporaba NFC tagov. Priblizas telefon ki odpre Amazon app in prikaze npr. pralni prasek, ti pa pritisnes "Buy".

roli ::

techfreak :) je izjavil:

Mogoce bolj smiselno kot 50 teh naprav doma (kjer vsaka potrebuje menjavo baterij, nastavljanje WiFi gesla, itd.) je uporaba NFC tagov. Priblizas telefon ki odpre Amazon app in prikaze npr. pralni prasek, ti pa pritisnes "Buy".

Močno dvomim, da ima zadeva sploh zamenljive baterije. Bi rekel, da držijo kako leto ali dve in potem stvar preprosto zamenjaš.

Prav tako nastavitev wifija verjetno ni čisto nič bolj zapletena kot uporaba NFCja. Verjetno samo zagrabiš tag, pritisneš na gumb, na telefonu izbereš kaj hočeš, da se zgodi in to je to. S tem, da je point te zadeve enostavnost uporabe. Če rabiš z telefonom letat po hiši potem stvar ni več ravno enostavna za uporabo.
http://www.r00li.com

cegu ::

Meni je všeč. Torej ni samo za staremame. Bi dal enega poleg službenega tiskalnika.
(Android developer here :) )


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Gumbi Amazon Dash kršijo nemško zakonodajo o varstvu potrošnikov

Oddelek: Novice / Tožbe
188899 (6898) Dosan
»

Fizični gumbi Amazon Dash so se prijeli (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
12241571 (36765) djurodrljaca
»

Amazon je osvežil svoje Kindle

Oddelek: Novice / Android
228619 (6976) kuglvinkl

Več podobnih tem