Forum » Pomoč in nasveti » Kolikokrat se mora zavrteti tisti obroček na števcu za elektriko da se obrne številoa v rdečem kvadratku za 1 decimalko
Kolikokrat se mora zavrteti tisti obroček na števcu za elektriko da se obrne številoa v rdečem kvadratku za 1 decimalko
alese ::
To je za 0.1 kilowata kolikokrat se mora zavrteti tisti obroček na števcu ki se vrti, računam porabo in če števec pravilno deluje pa me zanima, meni se zavrti 62 ,a je kdo toliko prijazen pa gre prekontrolirat na svoj števec.hvala
- spremenil: alese ()
A. Smith ::
Na števcu imaš napisano števčno konstanto. Glede na to, da rabiš 60 vrtljajev za 0,1 kilovatno uro, mora nekje na števcu pisat 600vrt/kWh.
Sicer je pa v uporabi mnogo različnih števcev in nimajo vsi enakih števčnih konstant.
Nadalje svojega števca s tem ne boš zadovoljivo prekontroliral. Bolj se ti splača najet elektroinštalaterja, da ti zaporedno na tvoji strani elektro omarice zmontira kontrolni števec. In če se tam pokaže odklon, imaš precej dobro osnovo za zahtevo A-testa pri elektru.
Vendar pa se je potrebno zavedati, da je razeroma majhen odstotek števcev defektnih. Večina problemov pri zaračunani porabi pride iz tega, da v gospodinjstvih ne znajo nadzorovati porabnikov el. energije.
Sicer je pa v uporabi mnogo različnih števcev in nimajo vsi enakih števčnih konstant.
Nadalje svojega števca s tem ne boš zadovoljivo prekontroliral. Bolj se ti splača najet elektroinštalaterja, da ti zaporedno na tvoji strani elektro omarice zmontira kontrolni števec. In če se tam pokaže odklon, imaš precej dobro osnovo za zahtevo A-testa pri elektru.
Vendar pa se je potrebno zavedati, da je razeroma majhen odstotek števcev defektnih. Večina problemov pri zaračunani porabi pride iz tega, da v gospodinjstvih ne znajo nadzorovati porabnikov el. energije.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
Zgodovina sprememb…
- spremenil: A. Smith ()
Spajky ::
Na vsakem števcu je napisano št.obratov na 1 kWh; na mojem iz l.1982 piše npr. 600v/kWh. Poleg tega pa imaš zadnjo številko v rdečem okvirju - ta kaže (s vmesnimi črticami in številkami) v bistvu Wh !
Če misliš merit porabo kake aparature, meri cajt in uporabi ono zadnjo cifro. Seveda moraš VSE ostale porabnike za ta cajt izklopit! ... in NE pozabi zmz.škrinje/hladilnika nazaj priklopit - da ne bo poplava čez Čas ...
Osnovno matematiko valjda znaš ... ...
Če misliš merit porabo kake aparature, meri cajt in uporabi ono zadnjo cifro. Seveda moraš VSE ostale porabnike za ta cajt izklopit! ... in NE pozabi zmz.škrinje/hladilnika nazaj priklopit - da ne bo poplava čez Čas ...
Osnovno matematiko valjda znaš ... ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
alese ::
sem pogledal na števec , piše 600 v na kwh to potem pomeni 600 vrtljajev na kilowatno uro in torej 60 vrtljajev na 01. kilowata, imam prav.
Spajky ::
Da, imaš prav ... torej, če se ti zavrti 60x v eni uri = poraba 0,1kWh.(moč isto 0,1kW). Če se ti zavrti 60x v pol ure pri isti porabi je 0,1kWh; moč pa dupla (0,2kW). etc ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pametni števec za elektriko res laže? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 12713 (9067) | Pentium |
» | Nekdo nam krade elektriko v garažah (strani: 1 2 3 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 21915 (11169) | xmetallic |
» | Prevelika poraba električne energije (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 14100 (12418) | feryz |
» | Poraba elektrike (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 53260 (39884) | Duhec |
» | Poraba elektrike?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 8851 (7776) | janez5 |