Forum » Loža » Kakšna je vaša plača?
Kakšna je vaša plača?
Invictus ::
Plačajo stanovanje in kako karto namesec?
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
Blinder ::
front end pomeni? valda ne mores za html in css ali pa za win forms/wpf ali kej podobnega kasirat 85 euro/h.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
Lion29 ::
tuakj dobijo junior CSS/HTML5 devi ~200 funtov na dan, ampak je tezko it kot junior v pogodbene vode... ker podjetja iscejo struckote, in juniorje raje zaposlijo...
jaz pa (trenutno) delam s tem stackom
html5 (jade)
css2/3 (less) - responsive
javascript (angular)
node + express + grunt
jasmin, karma, protractor
jira
git (stash)
RESTful API
backend support zadi pa je tokrat .net, sitecore + elastic, etc
@invictus: ne, pa kaj se... omenjeno je bruto, neto nesem domov nekje 81%.
najemnina me pride ~1200 Eur na mesec v prijetni soseski z vsemi stroski, delim stanovanje z lastnikom
potni stroski (oyster za cono 1-4) me pride pribl 250 Eur / mesec
Telefon ~20 Eur
to so vec ali manj stroski... brez hrane seveda
jaz pa (trenutno) delam s tem stackom
html5 (jade)
css2/3 (less) - responsive
javascript (angular)
node + express + grunt
jasmin, karma, protractor
jira
git (stash)
RESTful API
backend support zadi pa je tokrat .net, sitecore + elastic, etc
najemnina me pride ~1200 Eur na mesec v prijetni soseski z vsemi stroski, delim stanovanje z lastnikom
potni stroski (oyster za cono 1-4) me pride pribl 250 Eur / mesec
Telefon ~20 Eur
to so vec ali manj stroski... brez hrane seveda
Founder and CTO @ Article-Factory.ai
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lion29 ()
Meni so pri vseh, razen zadnji to plačali. Pač stvar pogajanj ...
Ampak zdaj delam 80% od doma ...
jocko ::
980 € bruto - skladiščnik
brez 13 plače, brez regresa (firma nima €)
malica urejena na podjetju
brez 13 plače, brez regresa (firma nima €)
malica urejena na podjetju
mnja... mene delo od doma ne privlaci...
sem bolj produktiven v pisarni in z vsemi scrum/agile priteklinami....
nismo lih majhna ekipa, tak je treba skozi biti v "điru" da gre vse tekoce... delam obcasno od doma (recimo max 3 dni na mesec, najveckrat pa 1)... in gre bp, sam ni to, to
sem bolj produktiven v pisarni in z vsemi scrum/agile priteklinami....
nismo lih majhna ekipa, tak je treba skozi biti v "điru" da gre vse tekoce... delam obcasno od doma (recimo max 3 dni na mesec, najveckrat pa 1)... in gre bp, sam ni to, to
HotBurek ::
okvirno 6000€, tujina, normalen delovni čas, prevoza/malice se tu ne plača.
+ vsako leto se mi zdi 1x neka nagrada za uspeh. bi rekel kakih 1000€ na leto.
regresa/božičnice se ne spomnem, da bi jih dobil.
+ vsako leto se mi zdi 1x neka nagrada za uspeh. bi rekel kakih 1000€ na leto.
regresa/božičnice se ne spomnem, da bi jih dobil.
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window
korenje3 ::
super grem ploščice polagat ali pa bit automehanik ali zobozdravnik ker več kot očitno za njih to ne drži
drži drži. avtomehanik ki bo delal za drugega bo služil 900€/mesec, prav tako polagalec ploščic. če se sam loti dela na črno lahko kasira tudi 5k€/mesec, odvisno koliko ima dela.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
poznam mehanika ki je brezposelen (pravi ni sans dobit delo kot mehanik ce nimas izkusenj) in poznam enga isto mehanika, brezposelnega, ki fusa, pa dvomim da zasluzi za minimalno placo (glede na to kaksna dela opravlja zraven za mini placilo).
starboi ::
poznam mehanika ki je brezposelen (pravi ni sans dobit delo kot mehanik ce nimas izkusenj) in poznam enga isto mehanika, brezposelnega, ki fusa, pa dvomim da zasluzi za minimalno placo (glede na to kaksna dela opravlja zraven za mini placilo).
Dvomim. Poznam veliko mehanikov, ki so vsi dobro plačani. Je pač poklic , ki bo imel vedno veliko dela in posledično tudi temu primerno plačilo , sploh če vzamemo v obzir, kako kvalitetno opravlja delo .
nikjozo ::
"Velika večina jih bull-shita na polno. "
Mare3, se strinjam s tvojim mnenjem.
Ko človek brska po tej temi, dobi občutek da je na Silicon Walley forumu...sami IT bodoči bogataši.
Dejstvo je da, glede na SURS IT Slo podatke:
-se oglašajo bullshiterji, da si nabijajo ego/poste...
-se oglašajo samo zamejci, ki resda si zaslužijo vsak €/$, saj dodajajo vrednost...keep up the good work boys and girls...
-se oglašajo domači s.p-ji, da mama misli kak je sine uspel...za dolgove pa raje ne glej...
-se oglašajo troli, ki so "jack of all trades master of none"
-se tisti ki nimajo niti za povprečje raje ne oglašajo / ne sodelujejo na forumu / se ne izpostavljajo...
-ali pa enostavno folk laže...saj je AVG plača pod 1550€ bruto + dodatki.
So....what it is gonna be (foreign) boys?
Ko človek brska po tej temi, dobi občutek da je na Silicon Walley forumu...sami IT bodoči bogataši.
-se oglašajo samo zamejci, ki resda si zaslužijo vsak €/$, saj dodajajo vrednost...keep up the good work boys and girls...
-se oglašajo domači s.p-ji, da mama misli kak je sine uspel...za dolgove pa raje ne glej...
-se tisti ki nimajo niti za povprečje raje ne oglašajo / ne sodelujejo na forumu / se ne izpostavljajo...
simnov ::
Najbolj žalostno je pa to , da sem jaz eden redkih , ki se ni nič zlagal.
Poznam veliko mehanikov, ki so vsi dobro plačani.
Koliko mehanikov poznas, ki imajo premalo dela da bi imeli odprt s.p. in pol delajo nekaj na pol na crno?
Pristej se mehanike po izobrazbi in brez iskusenj, kateri nimajo sans dobit delo (pustmo stat tiste z vezami).
Najbolj žalostno je pa to , da sem jaz eden redkih , ki se ni nič zlagal.
Jaz tud ne, pa mi folk ne verjame ...
tisti ki imajo pod 900€ plačo tukaj je verjetno ne bodo napisal, ker jih je sram, prav tako kot je ljudi sram pisat višjo plačo od 1000€ na 24ur.com...
Nummy ::
Preletel temo in ugotovil da dejansko sploh ni krize ker ima večina 1000€+ plače veliko tudi nad 2000€. Dejte vi z takimi plačami še nam ki delamo za 600€ kaj zrihtat :)
In kaj si naredil do sedaj? Imaš sploh CV? Kakšna znanja?
Si se pripravljen čez noč spokat na avion in odleteti kamorkoli?
Če nisi, pol ne išči pomoči od dobro plačanih ljudi.
Velika večina jih bull-shita na polno.
Prvo kot prvo niti nobenega dokaza o taki plači ne bodo dali.
Kot drugo pa lahko sanjaš kukuruz, da ti bo kdo kaj rihtal, ker ti bodo rekli, da si jim potem "konkurenca"...
Za IT se da dobiti nekje 1000 plače na mesec, kar je povprečje za slovenistan, kaj več bo pa treba v tujino.
Glede na to, da ga niti ti nisi dal, dokaza namreč, ti nismo nič dolžni ...
Jaz ne rabim nič dokazovat, ker ne trdim da imam bajno plačo... še vedno ne razumeš prebranega? Ne vem kako lahko potem dobiš tako dobro plačo, če si napol pismen???
Looooooka ::
blabla80 ::
cca 10 let delovnih izkušenj v .SI v IT področju - plača v sloveniji leta 2012: 1300 eur neto
delam v nemčiji (BW), trenutno 3.5000 bruto na mesec (cca 2.300 netto) + cca 2.900 bruto (cca 1500 netto) letno dodatkov (regres v nemčiji ni obvezen !) + 2000 brutto (cca 1000 netto) premije za vsakega novega sodelavca ki ga pripelješ in uspešno prestane poskusno dobo (mi je letos uspelo 2x :) )
Pri plači je treba upoštevati da dnevno delaš eno uro več kot v sloveniji (malica se ne šteje v delovni čas), pravtako nimaš plačane malice in prevoza (dobiš pa prevoz delno povrnjen preko davkov) .. je pa zato zakonsko minimalno 25 dni dopusta (v naši firmi ga imamo 30 dni :) )
Kraj cca velikosti Ptuja - stanovanje 50-70 kvadratov te najemnina (kalt) stane med 400-800 eur.
Cene v trgovinah so primerljive slovenskim. Cene dela/storitev (frizer/mehanik/zidar/štromar/vodovodar) so pa krepko višje kot v .SI.
Moram pa rečt da bil moj prvi šiht (web developer, 2500 bruto mesečno = cca 1500 neto) pravzaprav slabše plačan kot moj zadnji šiht v sloveniji (pri upoštevanju da sem za teh 1500 neto delal uro več DNEVNO kot v Sloveniji + da v tej firmi nismo imeli regresa/dodatkov).
delam v nemčiji (BW), trenutno 3.5000 bruto na mesec (cca 2.300 netto) + cca 2.900 bruto (cca 1500 netto) letno dodatkov (regres v nemčiji ni obvezen !) + 2000 brutto (cca 1000 netto) premije za vsakega novega sodelavca ki ga pripelješ in uspešno prestane poskusno dobo (mi je letos uspelo 2x :) )
Pri plači je treba upoštevati da dnevno delaš eno uro več kot v sloveniji (malica se ne šteje v delovni čas), pravtako nimaš plačane malice in prevoza (dobiš pa prevoz delno povrnjen preko davkov) .. je pa zato zakonsko minimalno 25 dni dopusta (v naši firmi ga imamo 30 dni :) )
Kraj cca velikosti Ptuja - stanovanje 50-70 kvadratov te najemnina (kalt) stane med 400-800 eur.
Cene v trgovinah so primerljive slovenskim. Cene dela/storitev (frizer/mehanik/zidar/štromar/vodovodar) so pa krepko višje kot v .SI.
Moram pa rečt da bil moj prvi šiht (web developer, 2500 bruto mesečno = cca 1500 neto) pravzaprav slabše plačan kot moj zadnji šiht v sloveniji (pri upoštevanju da sem za teh 1500 neto delal uro več DNEVNO kot v Sloveniji + da v tej firmi nismo imeli regresa/dodatkov).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: blabla80 ()
blabla80 ::
Če obvladaš nemško in si "handwerker" - se pravi - veš zidati, polagati keramiko/parket/laminat/štrom ... itd - se splača priti gor - tu (baden-württemberg) je v gradbeništvu trenutno pravi boom - vsi gradbinci so prezasedeni in iščejo dodatno delovno silo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: blabla80 ()
anko ::
tudi moji sorodniki delajo v nemčiji za podobno plačo. zidarstvo cca 2300EUR/mesec neto. edino najemnine so tam 600EUR za 60m2. dela pa 9 ur od pon. do četrtka, v petek 6 ur. čez vikend so frej.
naj omenim še da je šel s skoraj praznim žepom v nemčijo praktično na blef. zna srbohrvaško, nemško nič.
naj omenim še da je šel s skoraj praznim žepom v nemčijo praktično na blef. zna srbohrvaško, nemško nič.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: korenje3 ()
Jaz ne rabim nič dokazovat, ker ne trdim da imam bajno plačo... še vedno ne razumeš prebranega? Ne vem kako lahko potem dobiš tako dobro plačo, če si napol pismen???
Ker sploh ne dobivam plače, kot sem že omenil ... Kaj tukaj ni jasno ...?
Zato tudi ne morem plačilne liste objavit ...
vostok_1 ::
630EUR/dan? ~15k mesečno
ne vem...sounds plausible. To recimo pomen, da tej, če imate mainstream potrošniško mentaliteto, imate vsaj že konkretno posestvo z nadstandardno hišo, nadstandardno prevozno sredstvo in potujete na nadstandardne resorte za dopust.
Sicer dvomim, da je to dolgoletni prihodek, ampak bolj projektna stvar, but still. Dajte nam mal ponazorit kako zgleda tako življenje.
ne vem...sounds plausible. To recimo pomen, da tej, če imate mainstream potrošniško mentaliteto, imate vsaj že konkretno posestvo z nadstandardno hišo, nadstandardno prevozno sredstvo in potujete na nadstandardne resorte za dopust.
Sicer dvomim, da je to dolgoletni prihodek, ampak bolj projektna stvar, but still. Dajte nam mal ponazorit kako zgleda tako življenje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: vostok_1 ()
avani ::
Huh se en iz baden wutternberga :) Architektura, zaenkrat 2400€ bruto, naslednje leto krepka povisica
630EUR/dan? ~15k mesečno
se enkrat, 630 je bruto, od tega z vsemi davki odnesem domov neto 81%, torej ~510 eur oz. nekje 11k na mesec ob predpostavki, da ima mesec v povprecju 22 delovnih dni.
ce odstejem 1500 Eur stroskov (stanovanje s stroski, telefon in mesecno karto) in nekje 400-500 eur za hrano mi ostane nekje 9k/mesec....od tega seveda posljem domov in bratu en delez...
nekaj dam na stran, da si bom lahko enkrat privoscil svoje stanovanje v L...
ostalo je pol za lagodno zivljenje... tenis lekcije, it oprema, sportna oprema, oblacila, kozmetika, koncerti, teater in comedy gigi, obcasni izleti, bbq, precej pa tudi za uber...
ce potegnemo crto, ni veliko, je pa zadosti, da mi kocno ni treba v trgovini razmisljat koliko nekaj stane in ce bom imel zadosti za placat na blagajni... in da ce si kam zelim, si to lahko privoscim... se vedno obstaja v meni tisti obcutek krivde, ko si kaj ekstra privoscim... ampak vedno manj ... clovek se pac navadi na visji standard
velja omenit, da je to cifra, ki jo prejemam zdaj, zadnjih 6 mesecev (in zagotovljenih naslednjih 6) .... zacel pa sem s precej manj tukaj pred 2 leti...~330Eur/dan in priblizno na 6 mesecev povisal... s tem, da se zna zgodit, da so lahko daljsa obdobja (tudi 4 mesece) med pogodbami, ko ne delas... torej ne prejemas nic... tudi seveda ko s bolan ali imas druge obveznost, gres na dopust ali karkoli, ne dobivas nic... pac kot pogodbenik dobis zelo visoko tarifo, a ni drugih ugodnosti
ne vem...sounds plausible.
Sej ni tezko malo pobrskat tarif
Tle je link recimo na monster.co.uk .... nekateri dobivajo VELIKO vec, sploh dobri backenderji v zahtevnih in odgovornih branzah, recimo v bancnistvu
moj nasvet je, da vsi ki imate vsaj par let izkusenj s programiranjem ali dizajnom, se cimprej spokate iz slo in greste v nemcijo ali london...al pa ameriko, sam prvi dve sta lazji opciji....cimprej.... tudi ce boste startali z nizjimi placami, boste hitro napredovali...
jaz imam recimo 19 let delovnih izkusenj z razvojem in programiranjem... 17 let sem delal ko zivina za drobiz in si kopicil le dolgove... 2 leti pa se ze tolcem po glavi, zakaj nisem prisel sem vsaj 15 let nazaj
ne odlasajte
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lion29 ()
Ker sploh ne dobivam plače, kot sem že omenil ... Kaj tukaj ni jasno ...?
Zato tudi ne morem plačilne liste objavit ...
Potem se pa ne oglašaj in ne trollaj... ali pač imaš impulzivno motnjo in moraš nujno trollat? Potem priporočam obisk psihiatra.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: 111111111111 ()
Potem se pa ne oglašaj in ne trollaj... ali pač imaš impulzivno motnjo in moraš nujno trollat? Potem priporočam obisk psihiatra.
Kako se človek lahko upre filozofiranju home made psihiatra ,,,,
Jaz ne .
Ampak še vedno velja ...
Put your money where yor mouth is ...
Kar tukaj pomeni, objavi svojo plačilno listo ... Pol pa nabijaj dalje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Invictus ()
malini ::
Da dodam še mojo: za delo dipl.var.ing
cca 900 - 940 € neto/ mesec + potni stroški in malica.
+ regres
lp.
ps: me pa zanimam kake so kaj plače v mojem poklicu.
cca 900 - 940 € neto/ mesec + potni stroški in malica.
+ regres
lp.
ps: me pa zanimam kake so kaj plače v mojem poklicu.
MJ603 ::
Nummy zakaj pa ljudje ne bi morali imeti takih tarif? Če neka firma dobi plačilo 100+€/h za izvedbo projekta bo z veseljem dala zunanjemu izvajalcu polovico tega, če nima internih resursov.
Je pa res, da v Sloveniji je težje dobiti 500€/dan, se pa da. Sem videl tarife nekaterih profijev. Amapak zadaj niso bili majhni sistemi. 30€/35€ na uro je pa že neka bolj realna cifra za Slovenijo. Kar pa tudi na koncu znese 250€-300€ na dan oziroma na mesec 5k+. So pa seveda to bruto tarife.
Kar se tiče zaposlenih, pa tudi plače 2k€ neto niso tako redke v IT-ju kot ti misliš.
Je pa res, da pri takih zneskih so v igri ponavadi dela za tuje stranke oz. dela na "mission-critical" zadevah.
Je pa realnost, da če ne izstopaš oz. ne daješ neke velike dodane vrednosti ne boš dobil visoke plače.
Je pa res, da v Sloveniji je težje dobiti 500€/dan, se pa da. Sem videl tarife nekaterih profijev. Amapak zadaj niso bili majhni sistemi. 30€/35€ na uro je pa že neka bolj realna cifra za Slovenijo. Kar pa tudi na koncu znese 250€-300€ na dan oziroma na mesec 5k+. So pa seveda to bruto tarife.
Kar se tiče zaposlenih, pa tudi plače 2k€ neto niso tako redke v IT-ju kot ti misliš.
Je pa res, da pri takih zneskih so v igri ponavadi dela za tuje stranke oz. dela na "mission-critical" zadevah.
Je pa realnost, da če ne izstopaš oz. ne daješ neke velike dodane vrednosti ne boš dobil visoke plače.
Nummy zakaj pa ljudje ne bi morali imeti takih tarif? Če neka firma dobi plačilo 100+€/h za izvedbo projekta bo z veseljem dala zunanjemu izvajalcu polovico tega, če nima internih resursov.
Zakaj dat polovico tega zunanjemu ce lahko dobi nekoga za samo 10€/h?
Smurf ::
Kje?
Pa misliš, da ga vedno lahko dobi? Poiskusi poiskati Oracle DBA-ja, ki ti bo delal na bazah od velikih bank za 10€/h.
Point je, da če si iskan, lahko postaviš višjo ceno. Zdej a je to polovica/tretjina/... prihodkov podjetja na določenm projektu, je pa stvar pogajanj.
Pa še to... Bi ti zaupal nekomu, ki se šele uči upravljenje sistema, ki je tvoj core business in ti nosi milijone... Brez nadzora sigurno ne...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: MJ603 ()
Zakaj dat polovico tega zunanjemu ce lahko dobi nekoga za samo 10EUR/h?
Lahko, ampak kvaliteta je potem podobna tem 10 EUR/h ...
Če si firma lahko to privošči, pol O.K.
Ampak, po slovensko, to pomeni da hočejo za 10 EUR/h človeka z toliko znanji, da se jih manager niti ne more zapomniti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Invictus ()
10 euro na uro je solidno placilo, se posebej za nekoga ki niti faksa nima. V IT so se nekoc plavali v denarju, podjetja polna denarja in jih ni brigalo 'optimizirat' stroske delovne sile.Ce pa gre firmi na tesno pa vidis potem oglase za programerje z iskusnjami za 790 euro bruto, oglas za programerja z izkusnjami preko napotnice za 3.5 euro na uro itd. Ampak ce firma ima kesa ko dreka in se jim ne da optimizirat stroskov je mozno da razmetavajo z denarjem.
10 euro na uro je solidno placilo, se posebej za nekoga ki niti faksa nima. V IT so se nekoc plavali v denarju, podjetja polna denarja in jih ni brigalo 'optimizirat' stroske delovne sile.Ce pa gre firmi na tesno pa vidis potem oglase za programerje z iskusnjami za 790 euro bruto, oglas za programerja z izkusnjami preko napotnice za 3.5 euro na uro itd. Ampak ce firma ima kesa ko dreka in se jim ne da optimizirat stroskov je mozno da razmetavajo z denarjem.
10€/h je solidno plačilo (cca slovenska povprečna plača - če upoštevaš bruto-bruto), ampak ne za top strokovnjaka na svojem področju. Tu pa deluje ponudba povpraševanje. Če ima dovolj ponudb, zakaj bi šel delati za 10€/h, če mu druga firma ponuja 20€/h, da pride k njim.
Pa še glede optimizacije stroškov. Ponavadi na koncu pride firmo ceneje če plača top strokovnjaka, kot nekoga za 10€/h. Razlika je ta, da top strokovnjak reši problem v 1 dnevu, ta drugi pa v 1 tednu, pa ponavadi tudi gre tukaj tudi za vprašanje kvalitete izvedbe. Cena je pa na koncu tam tam...
10 euro ni niti pod razno solidno plačilo.
Čistilke, ki čistijo folku stanovanja, dobijo tudi po 15 eur/h. Seveda ko se izkažejo.
BlaY0 ::
Se mi zdi, da se vidva ne zastopita najbolje... ti gledaš bruto na uro za določen čas oziroma per project, on pa neto na uro do penzije brez malice in prevoza brez skrbi.
anko ::
10 euro ni niti pod razno solidno plačilo.
Čistilke, ki čistijo folku stanovanja, dobijo tudi po 15 eur/h. Seveda ko se izkažejo.
10€/h je za Slovenijo žal solidno plačilo. Nanese cca 1700 € bto na mesec (običajno potem še + prevoz in malica).
Čistilke, ki dobijo 15€/h ne čistijo 8 ur na dan vsak dan in delajo to na črno in v lastni režiji...
Bottom line se strinjam, da je 10€/h čisto premalo za takega strokovnjaka, kot ga običajno firme iščejo z nerealnimi oglasi, je pa dejansko stanje. Žal.
Donheled ::
od 300 do 1200 na mesec - arheologija s.p. - ker nekaj mesecev sploh ni bilo dela, ter zelo slabe zime pucam pufe do drzave...jeba...a ma kdo kakšno drugo delo :(
Amd Athlon 64 3000+, OCZ DDR2 6400 512MB Gold XTC, Gigabyte M55s-s3
Gigabyte Radeon x1600pro 128 MB - moj prvi sestavljen PC leta 2009..mislim. RIP
od 0-500€ od popoldanske dejavnosti.
Ja sej nekateri lahko popoldne delajo kaj na crno. V racunalnistvu pa tega ni vec. Redko kdo je se toliko naiven da bo placal nekomu da mu popravi racunalnik ce mu lahko to znanec naredi for free. V bistvu je posel servisiranja in popravil se ena stvar v racunalnistvu ki je propadla.
jakan123 ::
od 0-500€ od popoldanske dejavnosti.
Ja sej nekateri lahko popoldne delajo kaj na crno. V racunalnistvu pa tega ni vec. Redko kdo je se toliko naiven da bo placal nekomu da mu popravi racunalnik ce mu lahko to znanec naredi for free. V bistvu je posel servisiranja in popravil se ena stvar v racunalnistvu ki je propadla.
Ni propadla. Moja popoldanska dejavnost je večinoma samo servisiranje računalnikov.
Ja dobro za to potrebujes imet stranke. Mrezo strank ki ti zrihtajo nove stranke. Da bi dal oglas 'servisiranje racunalnikov na crno' bi te hitro dobila durs furs ipd
Imet odprt uradni servis za servisiranje pa ne gre vec. ni dovolj prihodkov.
Imet odprt uradni servis za servisiranje pa ne gre vec. ni dovolj prihodkov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Blinder ()
od 300 do 1200 na mesec - arheologija s.p. - ker nekaj mesecev sploh ni bilo dela, ter zelo slabe zime pucam pufe do drzave...jeba...a ma kdo kakšno drugo delo :(
Zakaj ne zapreš s.p., ko ni dela, in ga potem spet odpreš?
Donheled ::
K je delo iz danes na jutri....pa sej bomo nekako zgurali.
Amd Athlon 64 3000+, OCZ DDR2 6400 512MB Gold XTC, Gigabyte M55s-s3
šajtrga ::
Sva na istem ... zaradi sosedovih Janezekov bom primoran zapreti S.P. ker oni sosed pač lahko naredi spletno stran/trgovina za 100€
Pri nas kasiramo po cca 40€/h, pa nimamo po 2k plač v podjetju (razen mogoče direktor).
Že samo povprečje govori o tem, da nekateri tu na veliko bullshit-ajo na polno, ker iz lastnih izkušenj vem, da nobena firma ne plačuje IT-ja manj kot 900€ neto na mesec, nekateri pa tu služijo več kot zdravniki ali direktorji v tujini... ja valjda... and I'm the santa-clauss!
Prav tako veliko teh zaslužkarjev nekam neverjetno veliko časa preživi tu na forumu s trollanjem, tak da res ne vem kje imajo potem čas služit take bajne vsote...
The Player ::
pozdrav
upam, da tole ni offtopic
zanima me kolišna je povprečna plača za grafičnega oblikovalca v Sloveniji?
Zanimivo bi blo tudi primerjati plače za začetnika in tistega z 5-10+ izkušenj.
če kdo ve ali pa se kdo javi iz te branže, hvala
upam, da tole ni offtopic
zanima me kolišna je povprečna plača za grafičnega oblikovalca v Sloveniji?
Zanimivo bi blo tudi primerjati plače za začetnika in tistega z 5-10+ izkušenj.
če kdo ve ali pa se kdo javi iz te branže, hvala
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Sava Kranj ponuja za delavce 800 evrov bruto (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 23475 (20202) | BigWhale |
» | DOHODNINA 2017, inženirji potegnili kratko... (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 30249 (24230) | St235 |
» | Stroski delodajalca za tehnike Slo vs Aut (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 33230 (30205) | Matko |
» | Regres, prevoz, malica - smisel? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 33801 (28885) | Invictus |
» | [Delovna razmerja]Neto znesek na pogodbi za redno delovno razmerje za nedolocen cas (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 23191 (20644) | St235 |