» »

Encom a1521-i in canyon cnp wf514n1a kot repetitor

Encom a1521-i in canyon cnp wf514n1a kot repetitor

cheff ::

Torej imam amisov modem encom a1521-i in canyona bi pa rad uporabil kot ojačevalec signala ampak zadeve nikakor ne morem usposobit.
DHCP sem na obeh izklopil, na canyonu grem pod wireless in imam opcijo SSID to be bridged, vnesem in kliknem connect ampak zadeva enostavno ne dela. Izklopil sem geslo na encomu, isto naprej...
Mi lahko kdo pomaga kako pristopit k zadevi in ugotovit zakaj ne dela?

BTW: canyon je revizija tp-link wr741nd v1, tako da menija sta praktično identična.
Aja pa htel sem tudi spravit na canyona dd-wrt (kasneje tudi gargoyle) ampak ni šans. Skos meče vun error 18005 kao da datoteka nima pravega imena. Sem probal preimenovat .bin datoteko in vse kar sem našel na forumu pa ne pomaga.

dela ::

A nima na tovarniškem firmwareu samo WDS? To je muhast "standard" ker ni standardiziran med različnimi proizvajalci, delal bi verjetno, če bi imel dva ista routerja. Drgač mam enga WR741ND z gargoyleom, pa "univerzalni" repeater način sicer dela, ampak se žal obesi najkasneje po kakšni uri, ga je treba iz štroma potegnit. Kot navaden router pa dela brez težav. Ko sem nazadnje googlal, sem dobil vtis, da ljudje v povprečju niso imeli tako dobrega uspeha pri repeatanju s temi routerji, se pa res nisem veliko ukvarjal s tem potem, ker imam ene par 54GL/GS-ov z DD-WRT, ki to funkcijo opravljajo stabilno.

cheff ::

Ja, v nastavitvah ni drugo kot WDS...

dela ::

Potem bo verjetno to krivo. WDS naj bi imel probleme s kompatibilnostjo med različnimi napravami, osebno ga zaradi tega nikoli niti nisem poskusil uporabljat. Pa nisem prepričan, ampak se mi zdi, da bi tudi enkom rabil WDS feature, da bi bila sploh možnost, da bi delalo (pa še takrat ni nujno). Dočim se lahko z "univerzalno" repeater opcijo, ki jo imaš v DD-WRT. gargoyle itd., prisesaš bolj ali manj na katerokoli wireless omrežje in ga podaljšuješ. Ampak verjetno za to tudi ni dober čist vsak router, ki sprejme DD-WRT ali gargoyle, moj 741ND npr. se že sesuva ob tem.

dunda ::

Sam imam omenjeni amisov encom modem in nek noname extender. Meni deluje in to že več let, zato se sploh ne spomnim, kako sem nastavil. Vem, da je bilo treba tisti extender pognati na računalniku, takrat je zaznal Wifi, vnesel nekaj podatkov in ... nato sem ga prestavil v drug del hiše in pozabil nanj.
https://www.kacnje.eu


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

TP-Link TL-WR1043ND (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Omrežja in internet
813170188 (35081) hojnikb
»

Router kot dostopna točka

Oddelek: Omrežja in internet
173957 (2578) BlaY0
»

težava z routerjem (TP-LINK tl-wr741nd) (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
6213438 (6177) AC_DC
»

Ojačanje WIFI signala z dodatnim routerjem?

Oddelek: Omrežja in internet
134576 (4385) amacar
»

Ima kdo podoben WLAN-ojačevalnik

Oddelek: Strojna oprema
256972 (5760) lord111

Več podobnih tem