Forum » Pomoč in nasveti » C - program, float operator
C - program, float operator
nimfrod6 ::
Pozdravljeni!
Sem popolni začetnik programiranja s C-jem in sem malce zgubljen kako bi to zadevo zapisal:
Zadeva je taka, da naj program najde način, kako poplačamo dolg s čim manj fizičnega denarja. Zadevo sem uspešno rešil za cela števila (tj. bankovce in kovanca za 2 in 1 evro), sedaj pa ne znam narediti, da bi upošteval tudi cente.
Trenutna koda je:
Hvala!
Sem popolni začetnik programiranja s C-jem in sem malce zgubljen kako bi to zadevo zapisal:
Zadeva je taka, da naj program najde način, kako poplačamo dolg s čim manj fizičnega denarja. Zadevo sem uspešno rešil za cela števila (tj. bankovce in kovanca za 2 in 1 evro), sedaj pa ne znam narediti, da bi upošteval tudi cente.
Trenutna koda je:
#include "stdafx.h" int main() { int i5; int iMoneys; int iDolg; int iDolgModif; int i; int Moneys[9] = {500,200,100,50,20,10,5,2,1}; printf("Dolg: "); scanf("%d",&iDolg); iDolgModif=iDolg; printf("Da optimalno poplacamo dolg %d moramo placati: \n\n", iDolg); for(i=0;i<9;i++) { if(iDolgModif>=Moneys[i]) { iMoneys=Moneys[i]; i5= iDolgModif/iMoneys; iDolgModif= iDolgModif - i5*iMoneys; printf("%deur : %d\n\n", iMoneys, i5); } } return 0; }
Hvala!
trojnis252 ::
Ko končaš z razdeljevanju celih števil, pomnoži preostanek z 100 (0,56€ * 100 = 56) in še to število na isti način razčleni.
Lonsarg ::
Z tem da pazi, ker za necela števila ne moreš int uporabit, ampak float, torej tabela in ša par stvari moraš v float spremenit. Kar se pa ne splača v tem primeru.
Bolj optimalna rešitev je, da uporabiš samo int, ter pač vse vrednosti v kodi z Moneys tabelco vred pretvoriš v cente. Znotraj printf-a pa potem nazaj deliš z 100, ostanek od deljenja (operacija modus - %) pa uporabiš za prikaz centov.
Bolj optimalna rešitev je, da uporabiš samo int, ter pač vse vrednosti v kodi z Moneys tabelco vred pretvoriš v cente. Znotraj printf-a pa potem nazaj deliš z 100, ostanek od deljenja (operacija modus - %) pa uporabiš za prikaz centov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Python] Pomoč pri računanju Pi-jaOddelek: Programiranje | 2454 (2086) | Spura |
» | Digitalna evolucija (strani: 1 2 3 4 … 26 27 28 29 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 75503 (25672) | pietro |
» | [C] Branje iz datotekeOddelek: Programiranje | 1718 (1549) | BigWhale |
» | [c] osnoveOddelek: Programiranje | 2530 (1867) | fiction |
» | [C++] for {}Oddelek: Programiranje | 1709 (1403) | Gundolf |