» »

Samsung Galaxy Tab 4 - težava z baterijo

Samsung Galaxy Tab 4 - težava z baterijo

Krucibald ::

Najprej let pozdrav vsem na forumu. Sem praktično popolnoma nov pri tabličnih računalnikih in Androidu, imam pa težavo s prehitrim praznjenjem baterije.

Sredi februarja sem kupil Samsung Galaxy Tab 4 10.1 LTE. Na začetku, ko sem se poigraval z raziskovanjem Googlove tržnice, se z zdržljivostjo baterije niti nisem ukvarjal. Pozoren pa sem postal po kakem tednu uporabe.

Ko tablice ne uporabljam, se baterija prazni zelo počasi; ob izključenem Wi-Fi-ju vztraja pri istem odstotku tudi 5–6 ur.

Pri uporabi, ki se mi zdi zmerna, pa se baterija običajno sprazni za 15–20 % v 1 uri, zgodilo pa se je celo, da se je spraznila za 30 % v 20 minutah. Kot zmerno uporabo si predstavljam, da pogledam mail in splet, uporabim FB, Twitter, feedly, prebiram dokumente PDF, ePUB in CBR ter še nekaj minut Youtube in Tvin.

Namestil sem aplikaciji Battery Doctor in System Monitor, iz katerih nisem razbral nič, kar bi mi pomagalo. No, Battery Doctor mi sporoča, da ima polna baterija 2100 mAh, medtem ko Samsung trdi, da bi morala biti 6800 mAh.

Rabim torej nasvet za naslednji korak. Je to že servis?

Nikonja ::

Zdravo

15-20% v eni uri če je ekran skoz vklopljen je čisto normalno.

Krucibald ::

Hvala za odgovor.

Pred nakupom tablice sem na spletu pregledal kar nekaj recenzij in mnenj po različnih forumih. Mnenja deljena, tako kot vedno, a večina jih je hvalila zdržljivost baterije. No, z praznjenjem baterije 15-20 % na uro bom najbrž težko dosegel tiste famozne ure uporabe, ki jih obljubljajo proizvajalec in številni v spletni skupnosti.

Še vedno pa me skrbijo, sicer redki, dogodki praznjenja za do 30 % na uro (ob primerljivi uporabi).

Ne vem pa tudi, kako je aplikacijami kot je Battery Doctor in kako naj si razlagam zaznanih 2100 mAh, torej občutno manj od obljubljenih 6800 mAh.

System ::

Te aplikacije odstrani, ker delajo več škode kot koristi.
Baterija ziher ni 2100mAh, ker je 10", moj 7" ima 4800mAh... Lahko pa preveris v nastavitvah ali pa potegni cpu z aplikacijo.
Nimas kaj li-ion baterije pač ne zdrzijo dolgo, ker je touchwiz zelo pozresen,... Lahko edino zmanjsas svetlost zaslona ali pa vklopiš varčevanje z baterijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: System ()

Krucibald ::

Dobro, se bom pač prilagodil bateriji. :)

Kar pa se tiče miliamperskih ur - naložil sem nekaj aplikacij in nekaj od teh jih je dejansko pokazalo željeno informacijo. Tri različne aplikacije, poleg že omenjene Battery Doctor, mi kažejo kapaciteto 2100 mAh.

Kje v nastavitvah Androida 4.4.2 bi lahko še preveril pa ne najdem.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kvaliteten polnilec + polnilne baterije (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
30787228 (25934) d0rK
»

18650 baterije... mnenje

Oddelek: Pomoč in nasveti
4010071 (6746)          
»

Tušmobil Antares - predplačniški aparat??

Oddelek: Mobilne tehnologije
274694 (2917) hojnikb
»

Android battery draining issue

Oddelek: Pomoč in nasveti
305634 (5108) Jst
»

Polnilec + Baterije (akumulatorji :P)

Oddelek: Kaj kupiti
241739 (1556) OnTheMic

Več podobnih tem