» »

Katere plašče za kolo kupiti?

Katere plašče za kolo kupiti?

McAjvar ::

Na svojem biciklu bi rad menjal plašče, vendar nimam pojma o dimenzijah in primernosti.

Trenutno imam na kolesu plašče Schwalbe Durano [nekaj], ki so prišli skupaj s kolesom. Ker bi rad kdaj zapeljal tudi po kakem bolj utrjenem makadamu (večinoma je sicer v planu cesta), s temi plašči pa mi je občasno neprijetno zdrsovalo, bi jih rad zamenjal. Poleg zdrsov me malce skrbi tudi morebitno predrtje.

Obroči so Alexrims DA16, 20" ter 26". Na prednji gumi piše "28-406 [20x1.10]", na zadnji "28-559 [26x1.10]". Konkretno sem gledal, če bi vzel Schwalbe Marathon+, dimenzij 20x1.75 ter 26x1.75. Bi bilo kaj takega v redu? Overkill? To sploh gre na te obroče? Na kaj je treba biti pozoren, da bodo plašči pasali na obroče? Je še kaj, kar je dobro vedeti oziroma paziti pri nakupu?
"[...] the advance of civilization is nothing
but an exercise in the limiting of privacy."
- Isaac Asimov

mr1two ::

Kaj pa je to za eno kolo, kak kruzer?

Marathon plus je precej podoben kot Durano, po profilu. Ima sicer nekaj utorčkov, vendar bistvene razlike po makadamu ne bo. Ko sem imel 1.5 Marathonke nekaj časa na kolesu, se je v primerjavi z 2.2 noby nic kar udrla v pesek recimo. Glavni razlog je poleg ozke gume tudi sama oblika, ki je precej okrogla. Mogoče bi lahko vzel nekaj malček bolj oglatega.
Recimo Cx Comp. Precej cenovno ugodna in tudi dokaj hitra po asvaltu. Uporabljal sem jo prejšnjo zimo, fural po cesti, makadamu in snegu (30x700c).
Uporaba troblje v avtu povzroči krčenje možganov.

Gre za ležeče kolo, konkretno HP Velotechnik Speedmachine.

Sicer sem isto vprašanje postavil tudi na bicikel.com forumu. Na podlagi tamkajšnjih odgovorov sem zgoraj polinkane plašče že naročil.

Bom v prihodnje malo manj trigger happy in počakal še tu na mnenje. Najbrž bi bilo dobro razmisliti o nakupu malo širših obročev, da me ne bo skrbelo, če se da nanje natakniti širše plašče?
- Isaac Asimov

mr1two ::

Zanimivo.
Kolk to kej leti po cesti v primerjavi s kakšno specialko? To morm probat ob prilki pelat :)
Uporaba troblje v avtu povzroči krčenje možganov.

Se grem bolj turistične počasne fure z njim, tako da težko rečem, ampak možakar, od katerega sem ga kupil, je dejal, da je po ravnem komot prehitel veliko večino specialkarjev, v klanec je pa počasnejši. Predvsem na račun tega, ker s takimle ponavadi daš v lažjo prestavo in malo več brcaš, ker ne moreš ravno vstati...
- Isaac Asimov

šernk ::

Ima kdo kaj izkušenj s temi plašči?

http://www.factorystore.si/specialized-...

šlo bi na gorca, s katerim se vozim 95% časa po asvaltu kljub temu pa kdaj pa kdaj zavijem tudi na makedam in iščem nekaj hitrega za asvalt a vzdržljivega na makadamu.

takšna recimo odpade:
http://www.factorystore.si/hutchinson-g...

zadevo imel original na kolesu a nisem 1x prišel iz makedama s celo zračnico, vedno jo trn prebil. Sicer imam sedaj še dodatno zaščito zračnice notri ampak vseeno me takrat slednje niso navdušile.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

oemdzi ::

mr1two je izjavil:

Zanimivo.
Kolk to kej leti po cesti v primerjavi s kakšno specialko? To morm probat ob prilki pelat :)

A ni na Franji eden vse šišal na temu ležečem biciklu in so ga na koncu diskvalificirali ? :D V glavnem zračni upor je definitivno manjši kot na klasični specialki.
*Črna grafična kartica z rumeno lučko in varčnim hladilnikom*
Neslišen intel procesor iz lepe modre škatle* 2 enakomerno ploščata rama*
*overclockan napajalnik in varno ohišje z modro lučko* Hofer gamer copate*

mitkos ::

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero kolo (strani: 1 2 3 4106 107 108 109 )

Oddelek: Šport
5445848219 (490) predi
»

Kateri plašč za kolo?

Oddelek: Na cesti
93210 (2931) mr1two
»

Mtb vs. cestna pnevmatika

Oddelek: Na cesti
183982 (3463) kitewing
»

Nakup kolesa