» »

Foxconn se želi do leta 2018 70-odstotno robotizirati

Mr.B ::

PrihajaNodi,
sej v S.Koreji to delajo plansko.... Pa so vsi reveže in poleg tega še lačni. Torej v čam je problem ? To da boste delali, zato da vam ne bodo šle po glavi neke "piz***", ali zato da boš delal na tem, k bolši prihodnosti svojih potomcev. Ampak sej vem, kmalu bomo prišli na uno 1% ima v lasti vse od a do ž, pa če si miljonar, si itak podedoval, in nič utvaril z lastnim delom...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

PrihajaNodi ::

Mr.B kakšna pa je razlika med revežem v ZDA, ki so super duper razvita kapitalistična država in revežem v S. Koreji?
Aja v S. Koreji imajo Kim Una, v ZDA pa Zuckemberga?

Plansko gospodorstva v S. Koreji in pogodbeno delo v ZDA se pa razlikuje kako?

Zgodovina sprememb…

MyotisSI ::

Roadkill je izjavil:

TESKAn ne razumeš. Če se ne strinjaš z MyotisSI, potem si sociopat in žival. Samo on ve kaj je PRAV in kaj NAROBE.

Res ste se lepo lotili te debate. Tudi Nodi je že razložil, da to kaj on govori so dejstva.

Tako da je debate konec.


Imaš težave z funkcionalno pismenostjo, polaganje besed v usta ti pa po drugi strani gre dobro od rok. Priden.

Robotizacija je verjetno neizogibna, a se prehod lahko izvede humano do milijonov delavcev ali pa nehumano. Kot kaže, bo prehod nehuman in če je tebo to PRAV meni pač NI.

Pa lep pozdrav.
Ničesar ne želim dokazati, želim pokazati
(Federico Fellini)

vostok_1 ::

No no, ne primerjat ZDA z severno korejo. Ni na mestu primerjava. ZDA s Kitajsko že bolj. V S. Koreji imaš še omejitev gibanja, in se pogosto znajdeš na nepravem mestu v nepravem času.
To ni za primerjat.
Je pa med revežem v ZDA in revežem na Kitajskem kar nekaj vzporednic.



Bistvena razlika med današnjo roboindustrializacijo in nekdanjo industrijsko revolucijo je ta, da nekoč so delavci delali in ob enem tudi trošili. Roboti tega ne ne rabijo (še) in ne počnejo.
Ko si oddelal tistih 10k žebljev dnevno, si šel v lokal in s plačo kupil pir ali dva. Ko robot oddela 10k žebljev...gre nato naredit še dodatnih 10k žebljev itd.

Da bi robotizacija ustvarila več delovnih mest kot nerobotizirana verzija je absurdno. No, morda globalno bi lahko argumentirali, lokalno pa ne. Za enoto outputa tovarne jih definitivno zmanjša. Drugače enostavno ne bi to proizvajalci počeli.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: vostok_1 ()

Nummy ::

Mr.B je izjavil:

Nummy ,
Ja zdej smo imeli zaposlenih 100, ki so imeli mizerno plačo, ampak so vsaj imeli za hrano in obleko, sedaj bomo imeli pa 10 zaposlenih, ki bodo živeli lepo po našem standardu in 90 ljudi, ki bodo postali klošarji, ker ne bodo imeli ne za hrano ne za obleko... Res si to tako lepo napisal, da komaj čakam to tudi pri nas!


Stanje v Sloveniji, je ravno posledica takega razmišljanja...

Ne posledica stanja pri nas je na ignoranci. Pri nas je veliki večini vseeno, ko folk krade miljone iz podjetij/bank/države. Noben ne migne s prstom, namesto da bi šli na cesto in preprosto zahtevali da dajo množici v roke odgovorne in jih potem linčajo. Tako se je to delalo v preteklosti in edino tako se znebiš "zajedalcev", ki veselo grebatorsko jemljejo in se vsem smejijo v faco. Legalno mu noben nič ne more, ampak "ulica" mu pa lahko pokaže, kako se pravica postreže.

PrihajaNodi ::

Ker v tujini se pa utajevalce davke preganje? Dajte nehat te floskule Slovenija vs. tujina gonit.

Apple, Google, vse korporacije se izogibajo plačilom davkov.

Z ulico se ne reši nič. Gre pa vedno vse po poti, znajdi se sam, za sosede nam je pa vseeno če krepajo od lakote. Survival of the fitest?
Mimogrede francosko revolucijo so sprožili advokati in ne državljani.

Dec 11, 2014 - The French Revolution was a 1789 revolution which began the ... The leaders of the Third Estate were the upper middle class, especially lawyers; they are ..... At this point the Jacobins were led by Robespierre, who made a ...


Da bi pa lahko prišlo do nekega upora nižjega razreda kot je bilo pred ww2 je pa nemogoče. Ljudje ne verjamejo v spremembe, svojo energijo preprosto sprostijo preko Facebooka, če pa bi bil nekdo ki bi upor vodil oziroma azačel voditi, bi bil zaradi tehnološkega napredka hitro likvidiran. Sistem je tak kot je in se ne bo spremenil. CEO ji korporacij si niti ne želijo sprememb in oni so tisti ki odločajo, ne pa masa "ovc" ki jih žene kardelni nagon.

Zgodovina sprememb…

Manu ::

Za tiste, ki se bojite pomanjkanja delovnih mest zaradi robotizacije.

Največja zaposlovalka je zemlja. Namesto, da so ljudje brezposelni, lahko pridelujejo hrano.

Tudi, če samo za lastne potrebe in tudi, če samo vsaj 60% lastnih potreb po zelenjavi in sadju. Na ta način so brezposelni manjši socialni problem.
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.

bMozart ::

Domače branje: Norbert Wiener: Cybernetics (1948)

Slo-Tech - Za vse so bili krivi nemški letalski inženirji, ki so izdelali prehitra vojaška letala. Sistemi protiletalske obrambe jim niso mogli več slediti in strelci so le na slepo tratili dragocene naboje.

V ameriški vojski so pomislili, da problema hitrih letal ne morejo rešiti samo inženirji, ampak potrebujejo tudi pomoč teoretičnih znanstvenikov. Zato so v poseben raziskovalni oddelek povabili znanega matematika Norberta Wienerja in ga prosili, naj jim pomaga razviti matematični model, s katerim bi protiletalsko orožje naučili predvidevati obnašanje sovražnega letala ter sproti prilagajati merilni sistem.

Wiener je vedel, da mora razviti dinamičen model, saj matematičnega merilca ne čaka le izračunavanje krivulje gibanja letala in izstrelka, ampak bo moral upoštevati tudi manevre pilota, ki se bo hotel izogniti protiletalskemu ognju. Uporabil je teorijo signalov in izpopolnil načelo povratne zanke, s katerim je postavil enega izmed matematičnih temeljev za učeči se stroj in umetno inteligenco. Navdihnilo pa ga je preteklo sodelovanje z mehiškim fiziologom Arturom Rosenbluethom, s katerim sta se veliko pogovarjala o zapletenih fizioloških nadzornih mehanizmih, ki v telesu vzdržujejo občutljivo stanje homeostaze.

Za Wienerja so bili ti fiziološki mehanizmi nekakšni informacijski sistemi, ki jih je uravnavalo podobno načelo povratne zanke kot njegovega robotskega protiletalskega strelca. To idejo je v knjigi razširil v nov znanstveni pristop – kibernetiko – s katerim je matematično utemeljil samouravnalne mehanizme v robotiki, bioloških ekosistemih, kognitivnih procesih in človeških družbah. Zato je postala kibernetika v šestdesetih in sedemdesetih letih izjemno zanimiva za študente računalništva, razvijalce umetne inteligence in začetnike kibernetske kulture, ki so v »informacijskem stroju« videli revolucionarno priložnost, da s sistemi povratnih zank vzpostavimo homeostatično ravnovesje v človeški družbi.

Vendar Wiener ni bil samo nadarjen matematik, ampak tudi humanist. Zato je v nematematičnih poglavjih zapisal številne pomisleke glede uporabe umetne inteligence, ki so jih poznejši ideologi silicijeve doline med branjem in včasih skoraj kultnim čaščenjem kibernetike namenoma spregledali. Prepričan je bil, da homeostaze v organizmu, ekosistemu ali družbi ne prinese tekma, ampak ravnovesje in sodelovanje med posameznimi deli sistema. Zato ga je skrbelo, da se bodo umetne inteligence in avtomatizacije polastili enaki „nehomeostatični“ dejavniki kot nekoč tehnoloških dosežkov industrijske revolucije: kapital, tržna tekma, diktatura učinkovitosti in pohlep.

Wiener je napovedal, da bodo imeli pametni stroji podoben vpliv na kongitivno delo kot ga je imel parni stroj na fizično. Zapisal je, da bi nas lahko pametni in skoraj neskončno produktivni stroji odrešili dela in vsem prinesli blaginjo. Vendar se to ne bo zgodilo, če bomo ljudi prisilili v tekmo z nečloveško učinkovitostjo strojev, saj ima takšna tekma samo en možen izid. Stroji bodo najprej prevzeli dolgočasna in birokratska opravila, ker bodo hitrejši, natančnejši, zanesljivejši in predvsem cenejši od ljudi. Nato bodo zamenjali manj zahtevne poklice v storitvenem sektorju, na koncu bodo sledili še beli ovratniki, specialisti, ustvarjalci in umetniki.

V svetu, kjer bo preživetje še vedno odvisno od plačanega dela, skoraj noben človek več ne bo mogel preživeti s plačanim delom, je zaslutil utemeljitelj kibernetike. Namesto homeostaze pa bomo imeli družbo, v kateri si bodo lahko „človeško“ življenje privoščili samo še lastniki pametnih strojev.
I NEED The Point of View Gun effectible on girls too! And then...

WarLord11 ::

Manu je izjavil:

Za tiste, ki se bojite pomanjkanja delovnih mest zaradi robotizacije.

Največja zaposlovalka je zemlja. Namesto, da so ljudje brezposelni, lahko pridelujejo hrano.

Tudi, če samo za lastne potrebe in tudi, če samo vsaj 60% lastnih potreb po zelenjavi in sadju. Na ta način so brezposelni manjši socialni problem.



Kako fajn. Kaj misliš, da ma vsak v mestu nekaj zemljice za hude čase. Ko ne bo več vsega bojo ljudje prodal še tisto kar jim bo ustal za golo preživetje. Tut svojo zemljico.

No sej mislim, da se že začenja z obdavčitvijo zemlje. Mislim, da boš moral kar pridno delat, da boš s svojo zemljico pokriv davke ter zraven še preživel.

Zgodovina sprememb…

Manu ::

@WarLord11

Govoril sem bolj na splošno. Če se bo število brezposelnih zaradi robotike povečalo, potem obstaja rešitev kot sem jo omenil, ampak s to rešitvijo morajo prihajati skupaj tudi ostale rešitve, ki bi uporabo zemlje v namene pridelovanja hrane za svoje potrebe, oprostilo davkov ali pa dalo občinsko ali državno neobdelano zemljo brezposelnim v uporabo.

To je seveda le prehodna rešitev. Dolgoročna bi bila mogoče že precej znan UTD ali pa kaj drugega.

Trenutni monetarni sistem nekako ne deluje več najbolje. Zgleda ga bo treba nekako izboljšati, ker ta sistem uporabljamo že dolgo časa, ... še iz časov ko tehnologija ni bila tako razvita.
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.

noraguta ::

ja ker so zemlja in stroji za obdelavo prav poceni ... ljudje se(o) selili zaradi previsokih vložkov v mesta. povprečn robot je ništrc proti delčku kmetijske mehanizacije, če je ta vsaj približno konkurenčna.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

TESKAn ::

ja ker so zemlja in stroji za obdelavo prav poceni ... ljudje se(o) selili zaradi previsokih vložkov v mesta. povprečn robot je ništrc proti delčku kmetijske mehanizacije, če je ta vsaj približno konkurenčna.

Seveda, ker je Manu predlagal, da naj grejo konkurirat veleposestnikom...sheesh, a nekateri sploh preberete, na kaj odgovarjate...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Nummy ::

PrihajaNodi je izjavil:

Ker v tujini se pa utajevalce davke preganje? Dajte nehat te floskule Slovenija vs. tujina gonit.

Apple, Google, vse korporacije se izogibajo plačilom davkov.

Z ulico se ne reši nič. Gre pa vedno vse po poti, znajdi se sam, za sosede nam je pa vseeno če krepajo od lakote. Survival of the fitest?
Mimogrede francosko revolucijo so sprožili advokati in ne državljani.

Dec 11, 2014 - The French Revolution was a 1789 revolution which began the ... The leaders of the Third Estate were the upper middle class, especially lawyers; they are ..... At this point the Jacobins were led by Robespierre, who made a ...


Da bi pa lahko prišlo do nekega upora nižjega razreda kot je bilo pred ww2 je pa nemogoče. Ljudje ne verjamejo v spremembe, svojo energijo preprosto sprostijo preko Facebooka, če pa bi bil nekdo ki bi upor vodil oziroma azačel voditi, bi bil zaradi tehnološkega napredka hitro likvidiran. Sistem je tak kot je in se ne bo spremenil. CEO ji korporacij si niti ne želijo sprememb in oni so tisti ki odločajo, ne pa masa "ovc" ki jih žene kardelni nagon.

Razlika med slovenistanom in tujino je predvsem ta, da v bolj razvitih in kulturnih državah ljudje odstopijo in se pokesajo za svoje dejanja, nekaterim celo poberejo nekaj nazaj. Pri nas pa jih nastanimo v hotelu, jih predčasno spuščamo ven zaradi procesnih napak, vrne pa noben nazaj niti centa, krade pa se naprej, saj dobi tak človek ponavadi že nov stolček! Super res, ni kaj.

Manu je izjavil:

Za tiste, ki se bojite pomanjkanja delovnih mest zaradi robotizacije.

Največja zaposlovalka je zemlja. Namesto, da so ljudje brezposelni, lahko pridelujejo hrano.

Tudi, če samo za lastne potrebe in tudi, če samo vsaj 60% lastnih potreb po zelenjavi in sadju. Na ta način so brezposelni manjši socialni problem.


Aha super, imel boš hrano, ne boš imel pa:
-zdravil oz. zdravstva, saj ne boš imel s čim plačati
-strehe nad glavo, saj ne boš imel denarja za plačati davek na zemljišče in obnavljati hiše/stanovanja, se ti bo streha sesula na glavo
-ne boš imel elektrike, ne avta, ne računalnika
-ne boš imel ničesar zrihtanega, saj boš brez stalnega prebivališča, brez prebivališča pa ne moreš praktično skoraj ničesar urediti...

Praktično boš tako kot kmet v srednjem veku... super si si to zamislu!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Nummy ()

noraguta ::

TESKAn je izjavil:

ja ker so zemlja in stroji za obdelavo prav poceni ... ljudje se(o) selili zaradi previsokih vložkov v mesta. povprečn robot je ništrc proti delčku kmetijske mehanizacije, če je ta vsaj približno konkurenčna.

Seveda, ker je Manu predlagal, da naj grejo konkurirat veleposestnikom...sheesh, a nekateri sploh preberete, na kaj odgovarjate...

velik uspeha da vzpostaviš kmetijo z 250k dolarjev. Najbol pametvat o stvareh katere nisi videl niti od daleč.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

MrStein ::

GTX970 je izjavil:

Apple pri izdelavi zahteva toleranco 0,02 milimetra, medtem ko roboti zmorejo le 0,05 milimetra.

Če roboti teh toleranc ne zmorejo, pomeni da jih človek zmore ?


Ena na temo naših švicfabrik:
http://za-misli.si/kolumne/robert-ivanc...

A še ena zgodba za kategorijo "vlada ne zna z denarjem" ? Ti šment...

hotwheels je izjavil:


Zanimivo, da Foxconn izdeluje samo Applove izdelke.

???
Foxconn je obstajal pred Applom in proizvaja marsikaj.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

Mr.B ::



PrihajaNodi :: danes, 13:07:38citiraj
#
Mr.B kakšna pa je razlika med revežem v ZDA, ki so super duper razvita kapitalistična država in revežem v S. Koreji?
Aja v S. Koreji imajo Kim Una, v ZDA pa Zuckemberga?

Razlika je lahko celo banalna. Vsaj po uradni statistiki, ne umirajo od lokote.

PrihajaNodi

Ker v tujini se pa utajevalce davke preganje? Dajte nehat te floskule Slovenija vs. tujina gonit.

Apple, Google, vse korporacije se izogibajo plačilom davkov.

In kaj ima to veze z utajevalci davkov. ČE bi bilo kaznivo, bi jih že pozaprli in glejga tega to ne storijo tudi pri naših. No me pa zanima , črka zakona ki temu početju pravi pranje denarja, ali nekaj drugega populističnega...

PrihajaNodi

Da bi pa lahko prišlo do nekega upora nižjega razreda kot je bilo pred ww2 je pa nemogoče. Ljudje ne verjamejo v spremembe, svojo energijo preprosto sprostijo preko Facebooka, če pa bi bil nekdo ki bi upor vodil oziroma azačel voditi, bi bil zaradi tehnološkega napredka hitro likvidiran. Sistem je tak kot je in se ne bo spremenil. CEO ji korporacij si niti ne želijo sprememb in oni so tisti ki odločajo, ne pa masa "ovc" ki jih žene kardelni nagon.

DO sprememb, hm le z lakoto... To da pa v Sloveniji, volijo všečneže, ki nimajo rešitev oziroma jih nočejo vpeljati, ker bi potem bili ob priviligiran položaj, je pa druga zgodba.. No ampak te so ponavadi prvi v vrsti, ko je potrebno demonstrirat...


Nummy

Ne posledica stanja pri nas je na ignoranci. Pri nas je veliki večini vseeno, ko folk krade miljone iz podjetij/bank/države. Noben ne migne s prstom, namesto da bi šli na cesto in preprosto zahtevali da dajo množici v roke odgovorne in jih potem linčajo. Tako se je to delalo v preteklosti in edino tako se znebiš "zajedalcev", ki veselo grebatorsko jemljejo in se vsem smejijo v faco. Legalno mu noben nič ne more, ampak "ulica" mu pa lahko pokaže, kako se pravica postreže.

Samo če te nebi delali za mizerne plače, bi verjetno ta množica le prišla do pameti... Tako pa je ta množica danes socialni problem, problem bo tudi takrat ko se bo upokojila... In še najhujše, gospodarstvo zaradi takih delavcev, ni nič bolj konkurenčno, in lepo dalje stagnira...

V glavnem, če bo narod ak. Slovenec delal po principu BK nič ne moremo, pa volil populiste tipa ki kršijo ustavo, in jih še nagrajeval, ter uporabil klačiplazi metodo, bo Slovnček le ostal Hlapec.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Manu ::

Nummy je izjavil:

Aha super, imel boš hrano, ne boš imel pa:
-zdravil oz. zdravstva, saj ne boš imel s čim plačati
-strehe nad glavo, saj ne boš imel denarja za plačati davek na zemljišče in obnavljati hiše/stanovanja, se ti bo streha sesula na glavo
-ne boš imel elektrike, ne avta, ne računalnika
-ne boš imel ničesar zrihtanega, saj boš brez stalnega prebivališča, brez prebivališča pa ne moreš praktično skoraj ničesar urediti...

Praktično boš tako kot kmet v srednjem veku... super si si to zamislu!

Saj tudi današnji brezposelni nimajo prihodkov, pa se jim zdravstvo ne odreče, strehe nad glavo tudi ne, pa tudi ne elektrike.

Zemljo imamo (govorim o našem slovenskem prostoru), bodisi v državni, občinski ali pa privat lastništvu (ki so zainteresirani da se zemlja obdeluje, če zemlja stoji in na njej raste trava).

Če pa imaš zemljo, pa lahko vsaj nekaj pridelaš. Pravzaprav lahko pridelaš kar dovolj celo za plačilo zdravstvenega zavarovanja, davkov, transporta, elektrike itd...

Poglej primer:

Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.

qubit ::

Treba se je zavedat, da so ljudje vedno izdelovali orodja, ki so jim olajšala delo nevem zakaj se tako bojite robotov. To je tudi samo orodje in če je po obliki podobno človeku še ne pomeni, da se v praktičnem vidiku kaj razlikuje od viličarja ali katerega drugega orodja.

Nekoč je tudi skladišče polnilo 100 ljudi zdaj jih 10 s pomočjo viličarja pa kljub temu majo ljudje neverjno drugačen čustven odziv pri robotu, kot pa pri viličarju čeprav, v praktičnem vidiku je viličar zamenjal 10 ljudi v zameno za enega z minimalno plačo, robot pa bo zamenjal 2 človeka, ki sta v izmeni opravljala to delo, zaposlil pa bo dodatnih 5 ljudi, ki bodo izdelovali ter programirali te robote vredne 25.000€ in teh 5 ljudi bo visoko izobraženih ter visoko plačanih z potencialom, da vpeljejo dodatne inovacije ter tehnološke izboljšave kar pa še dodatno poveča produktivnost in zniža ceno izdelkov ter posledično izboljša ekonomijo, mislim, da smo z robotizacijo vsi na boljšem.

PrihajaNodi ::

Treba se je zavedat, da so ljudje vedno bili orodja, ki so olajšala delo posvečenim nevem zakaj se tako bojite robotov.


Sem te popravil, da bo zvenelo bolj logično. Manjka ti tudi vpogled v ozadje zgodovine.

Robot bo nadomestil človeka ki je bil orodje. Pa ne se slepit da to ni res.

Razlika je lahko celo banalna. Vsaj po uradni statistiki, ne umirajo od lokote.


Umirajo pa od diabetes, sladkorne, povišanega holesterola, ker revni lahko jedo samo "strup" iz hitrih restavracij. je pa res življenska doba večja. Povej nam še razliko med smrtjo v ZDA in Severno Korejo. Enlighten us.

Zgodovina sprememb…

Mr.B ::

PrihajaNodi,
ajde nodi deset točk in postopkov, kako boš rešil problem, ki ga opisuješ kot problem... In problem zavaljenih otrok, je drugje, ne v Junk hrani, amak v starih, ki tak junk kupuje... Za začetek, si vzemi 1.5 litra Kokte, pa si poglej koliko je notri sladkorja, potem si ga pa isto količino na tehtniso spusti, da boš imel občutek....
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Nummy ::

Manu je izjavil:

Nummy je izjavil:

Aha super, imel boš hrano, ne boš imel pa:
-zdravil oz. zdravstva, saj ne boš imel s čim plačati
-strehe nad glavo, saj ne boš imel denarja za plačati davek na zemljišče in obnavljati hiše/stanovanja, se ti bo streha sesula na glavo
-ne boš imel elektrike, ne avta, ne računalnika
-ne boš imel ničesar zrihtanega, saj boš brez stalnega prebivališča, brez prebivališča pa ne moreš praktično skoraj ničesar urediti...

Praktično boš tako kot kmet v srednjem veku... super si si to zamislu!

Saj tudi današnji brezposelni nimajo prihodkov, pa se jim zdravstvo ne odreče, strehe nad glavo tudi ne, pa tudi ne elektrike.

Zemljo imamo (govorim o našem slovenskem prostoru), bodisi v državni, občinski ali pa privat lastništvu (ki so zainteresirani da se zemlja obdeluje, če zemlja stoji in na njej raste trava).

Če pa imaš zemljo, pa lahko vsaj nekaj pridelaš. Pravzaprav lahko pridelaš kar dovolj celo za plačilo zdravstvenega zavarovanja, davkov, transporta, elektrike itd...

A res? A bejž no bejž. Veš kolk znaša socialna?
Če si sam, brez otrok, malo čez 200€. BOš s tem pokril vse položnice in imel še za hrano oz. druge potrebščine (prašek, obleke, čistila, osebna higiena,...)?

Ne ne boš, Ti povem iz lastnih izkušenj, sem bil na socialki nekaj časa in če nebi imel še dodatne izdatne pomoči nebi mogel živeti kot vsak drug. Pa smo tudi hrano pridelali doma in vse.
Hrana je pri nas 20-30% proračuna, vse ostalo so položnice za stroške in ostale stvari, ki so samoumevne v sodobnem svetu. Če nimaš vsaj nekje 500-800€ na mesec prihodka, piskaš na tanko oz. se lahko samo začneš odrekat stvarem in čedalje bolj živiš v srednjem veku vsak dan.

Tist tvoj video pa itak ena pravljica...

M.B. ::

Transportna industrija v USA je 3 miljone ljudi. Narediš avto ki zna sam vozit jih ne rabiš več.

In pa robote v tovarnah. Potem imaš še zdravnike, ki jih lahko pri diagnozah zamenja Watson, pa robotske skladatelje, pa imaš že kar nekaj služb.

Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: M.B. ()

PrihajaNodi ::

Mr.B. oprosti, nočem te žaliti vendar če se vključuješ v takšne debate daj pokaži vsaj malo znanja, globine, ne pa da začenjaš z gostilniškimi izpadi: Slovenija je slaba, Severna Koreja je slaba, ZDA so super duper...

Kar se tiče prehrane sem ti pa zgoraj opisal posledice in vzroke in ti me isto stvar vprašaš še enkrat? Torej če ti odgovorim na zastavljeno vprašanje(kjer je odgovor že bil podan): starci kupujejo junk hrano otrokom ker je le ta cenejša. Misliš da imajo čas za pripravo, denar, voljo recimo za prosto ujetega atlantskega lososa, domačo rukolo, domače pečen kruh?

In kaj ima to veze z utajevalci davkov. ČE bi bilo kaznivo, bi jih že pozaprli in glejga tega to ne storijo tudi pri naših. No me pa zanima , črka zakona ki temu početju pravi pranje denarja, ali nekaj drugega populističnega...


Lahko črka zakona temu pravi pranje denarja, ampak papir vse prenese in ta dejanja so posledica globalističnega kapitalističnega imperija. Vključi notri še robote, ki zamenjajo ljudi kot orodja premožnih pa dobiš eno veliko bedo.
Sicer pa nehaj gnjaviti in primerjati Slovenije z Ameriko in ostalimi državami. Povej nam kje v tujini in koliko časa si bil da tako šimfaš Slovenijo. Ali ti pa preprosto ni uspelo.

http://topdocumentaryfilms.com/collapse/

http://topdocumentaryfilms.com/apocalyp...

Par dobrih misli ki jih naniza Micheal Ruppert.

Človek je samo orodje, nič več, nič manj. Prostitutko lahko izbereš na spletu, v Singapurju dobiš na tržnici Vietnamke ki delajo kar hočeš, turizem kot tak bo propadel zaradi spletnih strani AirNb, polno robotizirananih poceni hotelov (https://www.yahoo.com/tech/s/worlds-fir......Sistem se bo kanibaliziral sam vase ljudje pa bodo počasi začeli izginjati kot so konji včasih in danes.

Višek človeka je bil na začetku ko je pričel z lovom in nabiralništvom. Od 10k pred našim štetjem smo šli v totalno pogubo. Torej začetkom kmetijstva.

Zgodovina sprememb…

Markoff ::

Stikalo je izjavil:

Delavna mesta vsekakor še vedno potrebujemo. Namesto 100 delavcev, ki prejmejo 300-400USD bo sedaj zaposlenih recimo 5 vzdrževalcev robotov, 1 programer in posredno 5 zaposlenih v podjetju, kjer razvijajo robote.
to se pravi bomo imeli namesto 100 zaposlenih za mizerno plačo zaposlenih 10, ki bodo imeli boljšo plačo in si bodo lahko privoščili več. Posledično bodo delavci začeli kupovati čokolado, vino, boljše avtomobile itd..

Robotizacija je več kot dobra. Tudi stroj za izdelovanje zobotrebcev je neke vrste "robot" - se plača delati zobotrebce na roke?

Hja, to je sicer res. Kam pa bomo s preostalimi 89 zaposlenci, ki so bili fizični delavci? Od kje njihova plača, s katero živijo in kupujejo izdelke, narejene z roboti?
Evropa si sicer izmišljuje birokratske nesmisle, s čimer zaposli lep del populacije (javni sektor), a v neskončnost to pač ne gre.
Antifašizem je danes poslednje pribežališče ničvredneža, je ideologija ničesar
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021

Mr.B ::

PrihajaNodi,
seveda vse so krivi stari ki kupujejo junk futer.. Ker kao nimajo dnarja za zdravo hrano... Dej nehaj ... Zdrava hrana ne rabi imeti modne muhe oznake eko / bio etc... Vzrok je samo v lenih starših, ki raje kupijo industrijsko pripravljeno hrano, ker kao nimajo časa vsi vzeti svojih pol ure in otroku pripraviti domač kuhan obrok, brez adetivovo in ostale svinjarije... Nikakor nisem opazij, da je hrana za vegetarjance dražja od junk-a. V končni fazi predebeli otroci, ne izhajajo samo iz populističnih družin medicinske sestre matere samohranilke...

Torej še vedno čakam tvojih deset točk, za izboljšanje stanja... A boš vzel bogatim in dal revnim..

In šimfam lahko veselo, ker se v primerjavi s tabo, pač ne gram simulacije kuhanja žabe. In kot kaže izmikanje tvojih izgovorov, bi rekel, da ne veš kaj narediti, in da ti delo za pridobivanje znanja pač ne ustreza, raje jamraš nad grdimi kapitalisti etc..
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

PrihajaNodi ::

Hja, to je sicer res. Kam pa bomo s preostalimi 89 zaposlenci, ki so bili fizični delavci? Od kje njihova plača, s katero živijo in kupujejo izdelke, narejene z roboti?
Evropa si sicer izmišljuje birokratske nesmisle, s čimer zaposli lep del populacije (javni sektor), a v neskončnost to pač ne gre.


Pa še drugo vprašanje kaj če se presežek prekvalificira v vzdrževalce, programerje, ki imajo danes dobro plačo? Bodo imeli jutri še dobro plačo ko bo na trgu visoka konkurenca in ne bo več povpraševanje po njih? Ali bodo delali za ceno kot so delali prej izdelovalci zobotrebcev?

seveda vse so krivi stari ki kupujejo junk futer.. Ker kao nimajo dnarja za zdravo hrano... Dej nehaj ... Zdrava hrana ne rabi imeti modne muhe oznake eko / bio etc... Vzrok je samo v lenih starših, ki raje kupijo industrijsko pripravljeno hrano, ker kao nimajo časa vsi vzeti svojih pol ure in otroku pripraviti domač kuhan obrok, brez adetivovo in ostale svinjarije... Nikakor nisem opazij, da je hrana za vegetarjance dražja od junk-a. V končni fazi predebeli otroci, ne izhajajo samo iz populističnih družin medicinske sestre matere samohranilke...


Že tretjič. Niso starši leni če pa delajo po cele dneve, tisti ki so pa brezposelni pa od sociale malo dobijo. Kvalitetna hrana ni potrebna da je hrana za vegeterjance. Poglej si ceno "free range eggs" in tistih v baterijskih.
Dokazano je da debeli otroci prihajajo iz revnejših in manjizobraženih slojev. Uporabi Google.

Zgodovina sprememb…

Mr.B ::

PrihajaNodi,
Pa še drugo vprašanje kaj če se presežek prekvalificira v vzdrževalce, programerje, ki imajo danes dobro plačo? Bodo imeli jutri še dobro plačo ko bo na trgu visoka konkurenca in ne bo več povpraševanje po njih? Ali bodo delali za ceno kot so delali prej izdelovalci zobotrebcev?
Spet se preslikavaš v Slovenijo.. v prostitucijo IT-ja, etc, ko je vsak domači programer, dober za postavit webpage...


Že tretjič. Niso starši leni če pa delajo po cele dneve, tisti ki so pa brezposelni pa od sociale malo dobijo. Kvalitetna hrana ni potrebna da je hrana za vegeterjance. Poglej si ceno "free range eggs" in tistih v baterijskih.
Dokazano je da debeli otroci prihajajo iz revnejših in manjizobraženih slojev. Uporabi Google.

Dragi nodi, delam v povprečju 10 ur, moja žena oddela fizično 6h, pač čez mejo se malo bolje spoštuje delavske pravice, in delo... Pa otroka zelo redko dobita industrijski junk, pa še to je ponavadi med vikendi ko kam gremo...pa se ustavimo kje... In zagotovo nismo jedli v raznih BBQ/Mcnekaj že najman dve leti. In zelo me boš težko prepričal, da nimaš po 8 urnem delavniku časa pol ure narediti domač pripravljen obrok... In še 1x če spiješ eno "kokto" od litrce in pol si "popil" po kalorijah en obrok, pa potem ko si spil zdravi smuthi, ali pa sadnji jogurt si zaožil čez 200+ kalorij, tako da nehaj ti o mitih... in se osredotoči na unih 10 točk....

Z robotizacijo, se ne bo za človeštvo nič spremenilo, razen da bodo titi, ki se ne msilijo prilagoditi živeli slabše in sanjali o tistih dobrih starih cajtih... Samo nek povprečnež, ki se noče potruditi, in se učiti, ga je lahko strah in trepet prihodnosti...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Nummy ::

Sej z robotizacijo ni nič narobe, ampak treba bo malo lepše razdeliti denar, ne pa da imaš na eni strani folk, ki sedi na miljardah in miljonih, na drugi strani pa folk, ki ne bo imel niti za 5dag zenfa, ker mu bo robot prevzel delovno mesto. Že sama logika pove, da to ne bo šlo in če se kaj lahko naučimo iz zgodovine je to, da lačn si full drugačen in ne ni dovolj samo poln želodec, ampak tudi toliko, da živiš dostojno moderno življenje. Pa ne mi s tistim, sej si lohk kupiš cunje od kitajca za 1€/kos...

Preprosto bo čedalje več folka brez dela, kar pomeni da ali se bodo morali preživljati sami (kar pomeni da bomo potem imeli dve vrsti ljudi: taki s službo, ki bodo živeli normalno in taki brez, ki bodo živeli skorajda na cesti ob svečah) ali jih bodo morali preživljati drugi (obstoječi zaposleni oz. tisti, ki bo službo še imel, se jim bo davke še bolj navijalo) ali pa bo preprosto treba zmanjšat število prebivalstva in to na hitro (pač zakuha se kje kako vojno ali pa se pusti, da se "lačen" folk med sabo pobije zastonj).

TESKAn ::

Markoff je izjavil:

Evropa si sicer izmišljuje birokratske nesmisle, s čimer zaposli lep del populacije (javni sektor), a v neskončnost to pač ne gre.

Kaj pa je siljenje ljudi, da opravljajo dela, ki jih nocejo drugega kot (birokratski) nesmisel?
ampak treba bo malo lepše razdeliti denar

Jaz bi raje malo lepse razdelil resource. Ko ti enkrat robot v kleti v zameno za resource naredi vse, kar si lahko zamislis/rabis za zivljenje, denar naenkrat nima vec smisla.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

qubit ::

Nerazumem zakaj imate to potrebo po pisanju nekih črnih scenarijev če ste tak dobri v napovedovanju prihodnosti idite v kazino, stavnico ali pa kupite delnice, ki bodo zrastle in dokažite, da res imate tako supiriorne analitične sposobnosti, da lahko predvidite vse interakcije par miljard ljudi. Noben ne ve kaj se bo zgodilo, ko bo velik delež trenutnih služb zamenjalo bolj unčikovito orodje tako kot pred 100 leti niso vedeli kaj se bo zgodilo, ko je zaradi napredkov v tehnologiji 90% ljudi moralo najti drugo delo.

Pomembno pa je, da se ne pustite zavesti, da trenutno ekonomsko krizo in brezposelnost povzroča avtomatizacija. Tukaj se obremenjujete za par služb, ki so zelo nizko plačane v nemogočih delovnih pogojih. Z druge strani pa noben ne govori o tem, ko državna banka pristopi do podjetnika in mu ponudi ogromen kredit pod pogojem, da polovico takoj vrne in, da podjetje v stečaj drugo polovico lahko obdrži, dolgove podjetja pa bomo prenesli na davkoplačevalce preko slabih kreditov. Ali pa vsako letno pufanje in javni projekti, ki zrastejo za trikratnik v ceni in si lepo razdelijo presežek. Potem imamo še neverjetno birokracijo če ne podmažeš dovolj žepov nemoreš niti potencialno neverjeno uspešnega podjetja odpret večina jih enostavno obupa in odpre podjetje preko meje. Pa še ogromni davki, ki preprečujejo tuje investicije in nam zvišujejo stroške življenja.

V javnem sektorju je korupcija na vsakem vogalu mislite, da to ne vpliva na ekonomijo in število služb ??? Mislim, da usmerjate svojo jezo na napačno področje. Rešitev je vedno bila in vedno bo ista nehaj zahtevat stvari od vlade, ker vlada ne ustvarja ničesar vse kar vlada lahko naredi je vzame od nekoga in, da drugemu vmes pa si pobere provizijo (zadnje čase niti ne dajo več drugemu, ker so provizijo tako hudo povečali). Tako, da nehajte podpirat širitev vlade nehajte plačevati davke in začnite ustvarjati podjetja, ki bodo zamenjala funkcije vlade.

PrihajaNodi ::

Spet se preslikavaš v Slovenijo.. v prostitucijo IT-ja, etc, ko je vsak domači programer, dober za postavit webpage...


A v Googlu pa ne delajo kitajci, indijci? Pa govoim za Silicijevo Dolino?

Dragi nodi, delam v povprečju 10 ur, moja žena oddela fizično 6h, pač čez mejo se malo bolje spoštuje delavske pravice, in delo... Pa otroka zelo redko dobita industrijski junk, pa še to je ponavadi med vikendi ko kam gremo...pa se ustavimo kje... In zagotovo nismo jedli v raznih BBQ/Mcnekaj že najman dve leti. In zelo me boš težko prepričal, da nimaš po 8 urnem delavniku časa pol ure narediti domač pripravljen obrok... In še 1x če spiješ eno "kokto" od litrce in pol si "popil" po kalorijah en obrok, pa potem ko si spil zdravi smuthi, ali pa sadnji jogurt si zaožil čez 200+ kalorij, tako da nehaj ti o mitih... in se osredotoči na unih 10 točk....


Pa ti še vedno ni jasno kaj junk hrana. Živil očitno ne kupuješ, ker potem veš razliko v ceni free range in cage jajc. To da delaš 10 ur žena pa 6 je luksuz in ne prislikavaj svojih okoliščin na druge.

Z robotizacijo, se ne bo za človeštvo nič spremenilo, razen da bodo titi, ki se ne msilijo prilagoditi živeli slabše in sanjali o tistih dobrih starih cajtih... Samo nek povprečnež, ki se noče potruditi, in se učiti, ga je lahko strah in trepet prihodnosti...


Kako da se ni? Uči se laho tudi robot. Kasparova je premagal. Če je kdo povprečnež ki se noče učiti si ti.

vostok_1 ::

"Horses aren't unemployed now, because the got lazy as a species. They're unemployable. There's little work, that a horse can do to pay for its housing and hay."

PrihajaNodi ::

Kaj pa je siljenje ljudi, da opravljajo dela, ki jih nocejo drugega kot (birokratski) nesmisel?


Ta ideja je super če živiš v hotelu mama.

Jaz bi raje malo lepse razdelil resource. Ko ti enkrat robot v kleti v zameno za resource naredi vse, kar si lahko zamislis/rabis za zivljenje, denar naenkrat nima vec smisla.


Daj no, nehajte z zgodbicami, da bo imel vsak svojega robota. Saj ga lahko imaš. V Singapurju (da, sem že omenil) lahko kupiš žensko na tržnici. Na Tajskem prav taako, no ne ravno na tržnici, ampak v rdeči četri.

Noben ne ve kaj se bo zgodilo, ko bo velik delež trenutnih služb zamenjalo bolj unčikovito orodje tako kot pred 100 leti niso vedeli kaj se bo zgodilo, ko je zaradi napredkov v tehnologiji 90% ljudi moralo najti drugo delo.


Ludisti so vedel, le datum se je premaknil.

Pomembno pa je, da se ne pustite zavesti, da trenutno ekonomsko krizo in brezposelnost povzroča avtomatizacija. Tukaj se obremenjujete za par služb, ki so zelo nizko plačane v nemogočih delovnih pogojih. Z druge strani pa noben ne govori o tem, ko državna banka pristopi do podjetnika in mu ponudi ogromen kredit pod pogojem, da polovico takoj vrne in, da podjetje v stečaj drugo polovico lahko obdrži, dolgove podjetja pa bomo prenesli na davkoplačevalce preko slabih kreditov. Ali pa vsako letno pufanje in javni projekti, ki zrastejo za trikratnik v ceni in si lepo razdelijo presežek. Potem imamo še neverjetno birokracijo če ne podmažeš dovolj žepov nemoreš niti potencialno neverjeno uspešnega podjetja odpret večina jih enostavno obupa in odpre podjetje preko meje. Pa še ogromni davki, ki preprečujejo tuje investicije in nam zvišujejo stroške življenja.


Še enkrat. Nehajte izpostavljati Slovenijo ker je situacija enaka povsod. Google, Apple lahko dobita kredita neomejeno, nekdo ki bi pa rad imel podjetje oziroma konkuriral korporacijam pa ne. Da ne omenimo da že če mu uspe se ga takoj kupi (njihove patente seveda) - Oculus Rift - Facebook, Book Depositary - Amazon. Free market?

V javnem sektorju je korupcija na vsakem vogalu mislite, da to ne vpliva na ekonomijo in število služb ??? Mislim, da usmerjate svojo jezo na napačno področje. Rešitev je vedno bila in vedno bo ista nehaj zahtevat stvari od vlade, ker vlada ne ustvarja ničesar vse kar vlada lahko naredi je vzame od nekoga in, da drugemu vmes pa si pobere provizijo (zadnje čase niti ne dajo več drugemu, ker so provizijo tako hudo povečali). Tako, da nehajte podpirat širitev vlade nehajte plačevati davke in začnite ustvarjati podjetja, ki bodo zamenjala funkcije vlade.


Daj nehaj no.

PrihajaNodi ::

vostok_1 je izjavil:

"Horses aren't unemployed now, because the got lazy as a species. They're unemployable. There's little work, that a horse can do to pay for its housing and hay."



Sicer največja ironija da najlepše živijo tam kjer je človek pustil največjo svinjarijo. Skupaj z ostalim habitatom.



Techno-fix won't work.

Zgodovina sprememb…

Mr.B ::

Prihaja nodi,
A sedaj so pa debeli zaradi Jajc... Dej no... Kredit lahko dobiš tudi ti, in to pod bistveno ugodnejšimi pogoji, kot v Sloveniji.. Samo papirje moraš pa le znati spisat...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

feryz ::

Ti pa očitno še nisi prosil za kredit.
Ali pa imaš državno službo.

PrihajaNodi ::

A sedaj so pa debeli zaradi Jajc.


Ne. Zaradi ogljikovih hidratov, preveč maščob, hitro pripravljene hrane (da, nekateri nimajo časa za prirpavo kot ti in tvoja žena). Jajca so pa samo slab produkt. Zakaj? Ker so se živali spremenile v industrijo po načelu čim več, čim bolj, čim močneje. Endokrinim motilcem se pa tako nikakor ni mogoče izogniti, če že misliš da se izogibaš aditivom (ki je mimogrede tudi sol).

Kredit lahko dobiš tudi ti, in to pod bistveno ugodnejšimi pogoji, kot v Sloveniji.. Samo papirje moraš pa le znati spisat...


Da, seveda. Kakšni so bistveno boljši pogoji za človeka ki ima recimo 1000EUR/mesečno in podjetjem ki prinaša največ dobička na svetu...Vem da ti analogija ni znana zato pustiva to.

Zgodovina sprememb…

qubit ::

PrihajaNodi :: danes, 22:52:21

Še enkrat. Nehajte izpostavljati Slovenijo ker je situacija enaka povsod. Google, Apple lahko dobita kredita neomejeno, nekdo ki bi pa rad imel podjetje oziroma konkuriral korporacijam pa ne. Da ne omenimo da že če mu uspe se ga takoj kupi (njihove patente seveda) - Oculus Rift - Facebook, Book Depositary - Amazon. Free market?


Si že slišal mogoče za to, da Ameriška vlada printa denar kot zmešana in ga vliva v finančni sektor in imajo podobno shemo kot pri nas dobičke privatizirajmo izgube pa socializirajmo zelo znani "to big to fail" in, da pri njih tud realni sektor trpi pač imajo malo drugačno dinamiko kot pri nas naši vladarji so pač bolj primitivni al capone stil. V jedru pa je čist enaka stvar, kraja s strani vladarjev - politiki in njihovi zavezniki banke in razne korparacije, ki so si zlobirale svojo pozicijo, da z pomočjo vlade preprečijo konkurenco. Če ti temu lahko z resnim obrazom rečeš Free market te ti res ni pomoči vsi vemo, da je to kroni kapitalizem in noben ne zagovarja trenutnega sistema. Samo ne pa metat trenutnega sistema v isti koš kot kapitalizem in free market.

[sarkazem] Se pravi ljudje se dokopajo do politične moči pol pa jo uporabijo za lastno korist neverjetno ljudje, ki sledijo lastemu interesu še bolj neverjetno je, da politična moč najbolj privlači nemoralne ljudi [/sarkazem]

Jaz sem ti že povedal kaj je rešitev (postopno zmanjševanje politične moči skozi prostovolje interakcije na trgu) z tvoje strani še vedno ni nobene rešitve samo neko nabijanje stvari, ki jih tak že vsi vemo stvari niso idealne pomembno je zakaj niso idealne in v katero smer moramo iti, da se približamu idealu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: qubit ()

PrihajaNodi ::

Če nisi razumel, sem ravno to izpostavil kar si ti napisal zgoraj. In pri mojem mojem citatu je na koncu "free market" vprašaj.

Pa ni samo politična moč, ta je u bistvu najmanj pomembna ker se črpa iz denarja korporacij in bank. Oni so samo lutke, zakonodajalec ki razmeji bogate in revne.

Moja rešitev? Pojma nimam, smo tako v dreku, da je enostavno ne vidim. Ker če bi rešitev bila bi jo verjetno človeštvo že odkrilo. Vojne, revolucije, prinašajo ogromne vsote profita samo določenim, mali človek pa zopet trpi.

Sem pa prepričan da se bo ljudi slej ko prej začelo čipirati, veliko pa se jih bo iztrebilo, kot je to izpostavil že Nummy.

Sicer pa če pogledamo kakšen je vrh elite lahko rečemo da je voden strani sociopatov. Zakaj? Preprosto. Tisti ki ne sodeluje v tej igri in ni sociopat (torej samo profit) je iz te igre izločen. Tu pač ni prostora za altruiste. Samo neskočno dolga tekma, ki bo slej ko prej pripeljala do konca. Mogoče bomo z genskim ižniringom udarili sami po sebi, ker reverse proces ne bi bil mogoč...ni samo avtomatizacija, robotizacija pogledati je potrebno celotno sliko.

Zgodovina sprememb…

qubit ::

PrihajaNodi je izjavil:

Če nisi razumel, sem ravno to izpostavil kar si ti napisal zgoraj. In pri mojem mojem citatu je na koncu "free market" vprašaj.

Pa ni samo politična moč, ta je u bistvu najmanj pomembna ker se črpa iz denarja korporacij in bank. Oni so samo lutke, zakonodajalec ki razmeji bogate in revne.

Moja rešitev? Pojma nimam, smo tako v dreku, da je enostavno ne vidim. Ker če bi rešitev bila bi jo verjetno človeštvo že odkrilo. Vojne, revolucije, prinašajo ogromne vsote profita samo določenim, mali človek pa zopet trpi.

Sem pa prepričan da se bo ljudi slej ko prej začelo čipirati, veliko pa se jih bo iztrebilo, kot je to izpostavil že Nummy.

Sicer pa če pogledamo kakšen je vrh elite lahko rečemo da je voden strani sociopatov. Zakaj? Preprosto. Tisti ki ne sodeluje v tej igri in ni sociopat (torej samo profit) je iz te igre izločen. Tu pač ni prostora za altruiste. Samo neskočno dolga tekma, ki bo slej ko prej pripeljala do konca. Mogoče bomo z genskim ižniringom udarili sami po sebi, ker reverse proces ne bi bil mogoč...ni samo avtomatizacija, robotizacija pogledati je potrebno celotno sliko.


Se pravi alex jones kamp prestraši vse okoli sebe z teorijami zarote kolko gre, da so palarizirani od straha. Temu jaz rečem "self fulfilling prophecy". Zato pa smo tu kjer smo namesto, da bi ljudje razmišljali kak rešit določen problem ter z tem pomagat drugim in v procesu zalužit denar vsi raje berejo te teorije zarote, da jim ni treba prevzet odgovornosti pa, da imajo razlog, da so leni.

Probaj ustvarit podjetje in zaposlit ljudi garantiram ti, da neboš imel časa brat teh teorij zarot pa v postopku se boš še marsikaj naučil o ekonomiji pa iz prve roke doživel kaj je politična moč in boš videl, da niso oni nič lutke oni so edini, ki so brez lastnega kapitala brez rizika se povzpeli do bogatstva podjetja pa so "prisiljena" sodelovat z politiko, tista, ki niso so propadla, ker jih je izpodrinlo konkurenčno podjetje, ki je bilo pripravljeno opustit moralna načela in it v pojstlo z politiko (govorim za ogromne korparacije, ki lobirajo za razne privilegije in blokade za vstop konkurence) to velja za tiste industrije kjer je ogromno licenc, pod to ponavadi ne spadajo internetna podjetja, ker tam je težko preprečit konkurenco (vsaj zaenkrat še).

murmur ::

black ice je izjavil:

mrTwelveTrees je izjavil:

tega se ne da več ustaviti....

Zakaj že je to slabo? Prej se bo vsa proizvodnja po svetu robotizirala, prej bomo uvedli UTD. Upajmo.


Po mojem je racunati na utd v tem primeru cista utopija. Za lastnika proizvodnje je situacija nespremenjena - optimizacija proizvodnje/procesa. Stroski v vsakem primeru ostanejo. Imho roboti in vse kar spada zraven nikakor ne prinasajo nic dobrega za utd.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: murmur ()

PrihajaNodi ::

Se pravi alex jones kamp prestraši vse okoli sebe z teorijami zarote kolko gre, da so palarizirani od straha. Temu jaz rečem "self fulfilling prophecy". Zato pa smo tu kjer smo namesto, da bi ljudje razmišljali kak rešit določen problem ter z tem pomagat drugim in v procesu zalužit denar vsi raje berejo te teorije zarote, da jim ni treba prevzet odgovornosti pa, da imajo razlog, da so leni.


Ne. Temu se reče poznavanje zgodovine. Ker če jo poznaš, veš česa je človek zmožen. Ti priporočam kakšno knjigo? Začenši recimo z Jared Diamond in njegovimi knjigami ki bazirajo na znanosti.


Probaj ustvarit podjetje in zaposlit ljudi garantiram ti, da neboš imel časa brat teh teorij zarot pa v postopku se boš še marsikaj naučil o ekonomiji pa iz prve roke doživel kaj je politična moč in boš videl, da niso oni nič lutke oni so edini, ki so brez lastnega kapitala brez rizika se povzpeli do bogatstva podjetja pa so "prisiljena" sodelovat z politiko, tista, ki niso so propadla, ker jih je izpodrinlo konkurenčno podjetje, ki je bilo pripravljeno opustit moralna načela in it v pojstlo z politiko (govorim za ogromne korparacije, ki lobirajo za razne privilegije in blokade za vstop konkurence) to velja za tiste industrije kjer je ogromno licenc, pod to ponavadi ne spadajo internetna podjetja, ker tam je težko preprečit konkurenco (vsaj zaenkrat še)


20 let nazaj bi reskiral s podjetjem, danes ni šans. Vsi sanjajo o podjetništvu, imamo kup start upov, kjer rezultatov praktično ni...Na drugi strani pa ogromne korporacije in mase denarja ki samo čakajo da dobijo patente za nove igračke.

murmur ::

Robotizacija pomeni to, da bodo ljudje lahko, namesto zapravljanja svojih inteligentnih sposobnosti, za monotone delo, le to porabili za kaj bolj ustvarjalnega, recimo podporo svojim otrokom, da bodo boljši inženirji, etc...

Genijalno. Ampak res. Resnicno upam, da lastniki kapitala/materije kdaj tudi kej na slo-techu preberejo.
Google translate bojo razumeli.

Robotisation means that people will be able, instead of wasting their intelligent capability for monotonous work, only to spend it on something more creative, such as support for their children to be better engineers, etc ..

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: murmur ()

Mr.B ::

Prihaja Nodi..
torej od teh tvojih desetih rešitev je neki copy paste Google ustaljenih rešitev... Sedaj samo še čakam točko da je edini ralni denar, prsilužen s fizičnim delom 8 ur za tekočim trakom...

Ne. Zaradi ogljikovih hidratov, preveč maščob, hitro pripravljene hrane (da, nekateri nimajo časa za prirpavo kot ti in tvoja žena). Jajca so pa samo slab produkt. Zakaj? Ker so se živali spremenile v industrijo po načelu čim več, čim bolj, čim močneje. Endokrinim motilcem se pa tako nikakor ni mogoče izogniti, če že misliš da se izogibaš aditivom (ki je mimogrede tudi sol).

Oglikovi hidrati => Sladkor
preveč maščob => ne jej salame
hitro pripravljene hrane => ne jej industrijsko pripravljene hrane
nekateri nimajo časa za prirpavo => Dan ima 24 ur, res so te osebe roboti, brez programa kako kuhati..
Jajca =>niso edini vir beljakovin
ki je mimogrede tudi sol => Sol je pri teh aditivih, še najmanši problem

Torej smo ugotovili, da niso debeli, kot posledica da nimajo časa, ampak DA SE JIM NE DA.. in je lažje jamrat. Veš Amerji so to izjemno dobro rešili.. Če si len, boš pa za to lenomo pač plačal. Debelost je postala bolezen.

feryz & Nodi
Ti pa očitno še nisi prosil za kredit.
Ali pa imaš državno službo.

Bil bi nor, da bi si vzel kredit za štalco... in nodi z Jurja evrov na mesec, tudi nebi mogel vzeti kredita...
Toda govorimo o Nodi opevanih Tajkunih, in da kot "verodostojni" podjetnik nei šan da prideš do kredita. TO JE LAŽ. DO kreditia pride vsak, ki zna napisati papirje. S papirji, v katerih napišeš "lako-če-mo", pa tudi tajkuni danes ne dobijo kredita...če nisi naše barve..
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Nummy ::

qubit je izjavil:

Nerazumem zakaj imate to potrebo po pisanju nekih črnih scenarijev če ste tak dobri v napovedovanju prihodnosti idite v kazino, stavnico ali pa kupite delnice, ki bodo zrastle in dokažite, da res imate tako supiriorne analitične sposobnosti, da lahko predvidite vse interakcije par miljard ljudi. Noben ne ve kaj se bo zgodilo, ko bo velik delež trenutnih služb zamenjalo bolj unčikovito orodje tako kot pred 100 leti niso vedeli kaj se bo zgodilo, ko je zaradi napredkov v tehnologiji 90% ljudi moralo najti drugo delo.

Pomembno pa je, da se ne pustite zavesti, da trenutno ekonomsko krizo in brezposelnost povzroča avtomatizacija. Tukaj se obremenjujete za par služb, ki so zelo nizko plačane v nemogočih delovnih pogojih. Z druge strani pa noben ne govori o tem, ko državna banka pristopi do podjetnika in mu ponudi ogromen kredit pod pogojem, da polovico takoj vrne in, da podjetje v stečaj drugo polovico lahko obdrži, dolgove podjetja pa bomo prenesli na davkoplačevalce preko slabih kreditov. Ali pa vsako letno pufanje in javni projekti, ki zrastejo za trikratnik v ceni in si lepo razdelijo presežek. Potem imamo še neverjetno birokracijo če ne podmažeš dovolj žepov nemoreš niti potencialno neverjeno uspešnega podjetja odpret večina jih enostavno obupa in odpre podjetje preko meje. Pa še ogromni davki, ki preprečujejo tuje investicije in nam zvišujejo stroške življenja.

V javnem sektorju je korupcija na vsakem vogalu mislite, da to ne vpliva na ekonomijo in število služb ??? Mislim, da usmerjate svojo jezo na napačno področje. Rešitev je vedno bila in vedno bo ista nehaj zahtevat stvari od vlade, ker vlada ne ustvarja ničesar vse kar vlada lahko naredi je vzame od nekoga in, da drugemu vmes pa si pobere provizijo (zadnje čase niti ne dajo več drugemu, ker so provizijo tako hudo povečali). Tako, da nehajte podpirat širitev vlade nehajte plačevati davke in začnite ustvarjati podjetja, ki bodo zamenjala funkcije vlade.


Ah saj ni težko napovedati nekaj kar se znova in znova ponavlja... Praviš pred 100 leti? Veš kaj je sledilo potem? Naj te razsvetlim: dve svetovni vojni in veliko revščine...
Trenutne ekonomske krize ni povzročila samo avtomatizacija pač pa požrešnost nekaterih ljudi. Avtomatizacija počasi a vztrajno samo priliva olje na ogenj in problemi, ki jih povzroča bodo vidni šele čez nekaj let oz. na daljše obdobje, ko bomo imeli večino tovarn že avtomatiziranih in milijarde ljudi, ki si ne bodo mogli privoščiti ničesar. Tale kriza, ki jo imamo sedaj je samo uvod v to kaj nas čaka.

Največji problem današnjega sveta je v tem, da furamo zastarele ekonomske politike, ki se nikakor ne skladajo z modernim svetom.
Par stvari, ki so faljene pri današnji ekonomiji in jih ne upoštevajo:
- resource-ov na svetu ni neskončno in tako posledično ne moremo imeti skoz in skoz neke rasti. Že sama štartna predpostavka je tako zgrešena da je za kozlat.
- avtomatizacija se bo zgodila prej ali slej in temu bi bilo treba prilagoditi plačno in socialno politiko, tako da bodo lahko ljudje normalno živeli. Če tega ne bodo mogli se bo začelo pobijanje prej ali slej. Misliš, da folk z užitkom gleda(mo)jo kako se nekateri preseravajo medtem ko si sami težko privošči(mo)jo kako stvar?
- kopičenje denarja pri bogataših je največji smrtni greh kapitalizma. Ja vsi lepo "trobijo" kako si pač nekateri zaslužijo imeti milijone ali milijarde na katerih sedijo in s svoje mize samo mečejo drobtinice... Neomejeno kopičenje denarja na eni strani samo še povečuje razlike in še bolj veča probleme, ki jih imamo. Iz tega razloga bi morali NUJNO navzgor omejiti možni mesečni prihodek in koliko bogastva lahko nekdo nabere v svojo last. Namreč nekako ni logično, da nekdo nagrabi denarja in resource-ov za tisoče let, medtem ko na drugem koncu sveta folk nima niti za kilo kruha, pa naj si tak človek zasluži ali ne tako bogastvo, pri omejeni količini resource-v in omejeni življenjski dobi ljudi je to popolnoma neetično in nehumano.

Kapitalizem kot ga poznamo danes je za na odpad.

vostok_1 je izjavil:

"Horses aren't unemployed now, because the got lazy as a species. They're unemployable. There's little work, that a horse can do to pay for its housing and hay."

Ja hkrati pa se je v zadnjih 100 letih populacija konj občutno zmanjšala... ring a bell? Vzporednice s delovno silo...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Nummy ()

Nummy ::

TESKAn je izjavil:


Jaz bi raje malo lepse razdelil resource. Ko ti enkrat robot v kleti v zameno za resource naredi vse, kar si lahko zamislis/rabis za zivljenje, denar naenkrat nima vec smisla.


Problem je samo v tem, da bogataši ne bodo kar tako sami od sebe dali svojega bogastva med druge:
- sami mislijo, da so najbolj na svetu upravičeni do tega in so nad drugimi ljudmi
- ljudje množično to podpirajo, saj živimo "v moderni demokraciji in družbi", kjer pač ne moremo kar na silo nekomu nekaj vzeti kar si je zaslužil ali nezaslužil.
- denar predstavlja tudi določeno "moč" in z njim lahko narediš marsikaj.
- iz zgornjih točk sledi, da denarja ne bomo ukinili iz zgolj takih in podobnih razlogov. Če bi ukinili denar, bi kar nekaj ljudi izgubilo "moč", ki jo imajo nad drugimi in temu se ne bodo odpovedali za nobeno stvar na svetu. Been there, done that, zadnjih 2000+ let nas zgodovina človeštva uči prav to. Ampak ljudje smo očitno res edine opice, ki se ničesar ne naučimo iz lastne zgodovine!

WarLord11 ::

Nummy je izjavil:

TESKAn je izjavil:


Jaz bi raje malo lepse razdelil resource. Ko ti enkrat robot v kleti v zameno za resource naredi vse, kar si lahko zamislis/rabis za zivljenje, denar naenkrat nima vec smisla.


Problem je samo v tem, da bogataši ne bodo kar tako sami od sebe dali svojega bogastva med druge:
- sami mislijo, da so najbolj na svetu upravičeni do tega in so nad drugimi ljudmi
- ljudje množično to podpirajo, saj živimo "v moderni demokraciji in družbi", kjer pač ne moremo kar na silo nekomu nekaj vzeti kar si je zaslužil ali nezaslužil.
- denar predstavlja tudi določeno "moč" in z njim lahko narediš marsikaj.
- iz zgornjih točk sledi, da denarja ne bomo ukinili iz zgolj takih in podobnih razlogov. Če bi ukinili denar, bi kar nekaj ljudi izgubilo "moč", ki jo imajo nad drugimi in temu se ne bodo odpovedali za nobeno stvar na svetu. Been there, done that, zadnjih 2000+ let nas zgodovina človeštva uči prav to. Ampak ljudje smo očitno res edine opice, ki se ničesar ne naučimo iz lastne zgodovine!


Vav celo eno ve kako svet deluje. No več takih rabimo.

PrihajaNodi ::

Ah saj ni težko napovedati nekaj kar se znova in znova ponavlja... Praviš pred 100 leti? Veš kaj je sledilo potem? Naj te razsvetlim: dve svetovni vojni in veliko revščine...
Trenutne ekonomske krize ni povzročila samo avtomatizacija pač pa požrešnost nekaterih ljudi. Avtomatizacija počasi a vztrajno samo priliva olje na ogenj in problemi, ki jih povzroča bodo vidni šele čez nekaj let oz. na daljše obdobje, ko bomo imeli večino tovarn že avtomatiziranih in milijarde ljudi, ki si ne bodo mogli privoščiti ničesar. Tale kriza, ki jo imamo sedaj je samo uvod v to kaj nas čaka.

Največji problem današnjega sveta je v tem, da furamo zastarele ekonomske politike, ki se nikakor ne skladajo z modernim svetom.
Par stvari, ki so faljene pri današnji ekonomiji in jih ne upoštevajo:
- resource-ov na svetu ni neskončno in tako posledično ne moremo imeti skoz in skoz neke rasti. Že sama štartna predpostavka je tako zgrešena da je za kozlat.
- avtomatizacija se bo zgodila prej ali slej in temu bi bilo treba prilagoditi plačno in socialno politiko, tako da bodo lahko ljudje normalno živeli. Če tega ne bodo mogli se bo začelo pobijanje prej ali slej. Misliš, da folk z užitkom gleda(mo)jo kako se nekateri preseravajo medtem ko si sami težko privošči(mo)jo kako stvar?
- kopičenje denarja pri bogataših je največji smrtni greh kapitalizma. Ja vsi lepo "trobijo" kako si pač nekateri zaslužijo imeti milijone ali milijarde na katerih sedijo in s svoje mize samo mečejo drobtinice... Neomejeno kopičenje denarja na eni strani samo še povečuje razlike in še bolj veča probleme, ki jih imamo. Iz tega razloga bi morali NUJNO navzgor omejiti možni mesečni prihodek in koliko bogastva lahko nekdo nabere v svojo last. Namreč nekako ni logično, da nekdo nagrabi denarja in resource-ov za tisoče let, medtem ko na drugem koncu sveta folk nima niti za kilo kruha, pa naj si tak človek zasluži ali ne tako bogastvo, pri omejeni količini resource-v in omejeni življenjski dobi ljudi je to popolnoma neetično in nehumano.





Saj je bilo vedno tako: suznji so delali za farona, suznji so delali za rimski imperij in se borili v kolosejih, borili smo se za bogove v srednjem velu...in zo vse zato da je bilo par sociopatov srecnih.

Danes? Danes smo super ultra duper moderna druzba:
- imamo televizijo tako da komunikacija niti med kosilom v druzini ni vec mogoca
- imamo splet, ta je ogromno prebivalcem vzel delo in jim dal zabavo (Fb)
- s telefoni smo se bolj izolirani od svoje okolice in dogajanja okoli nas
- kmalu bomo dobili virtualno prihodnost kjer si bos nastavil svoj svet...
- s svetom smo tako povezani preko spleta, da niti preziveti ne mores brez njega ( ne mi o zemlji pa obdelavi zemlje za lastno prezivetje). Ze preko tega je mogoc ucinkovit nadzor.
- meja med zasebnim in javnim je izginila. Zasebnost ni vec zazeljena.
- potem je tu se avtomatizacija kjer bo cloveku vzela zadnje koscke "dostojanstva" za prezivetje. Pa kolikor je ze imel tega dostojanstva...
zakljucek: to je samo pikica tega kar se je in se dogaja. U bistvu smo se imeli pa se najbolje med lovom in nabiralnistvom.

Zgodovina sprememb…

thramos ::

Brez večjih težav lahko preizkusiš lov in nabiralništvo v globinah Amazonskega pragozda.

PrihajaNodi ::

Lahko, vendar ne bi dolgo zdrzal. Ze nas metabolizem je drugacen kaj sele odpornost. Sicer se pa tiste gozdove kar lepo seka. Poti nazaj ni vec.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Foxconn v eni tovarni več kot polovico zaposlenih zamenjal z roboti (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
7020302 (16307) Invictus
»

Google in Foxconn sodelujeta v robotiki (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
17737012 (32671) Oki
»

Foxconn spet o širitvi v ZDA

Oddelek: Novice / Rezultati
238033 (6457) jype
»

Foxconn se robotizira

Oddelek: Novice / Ostale najave
4414466 (12821) nekikr

Več podobnih tem