» »

Google in Foxconn sodelujeta v robotiki

1 2 3
4
»

PrihajaNodi ::

Se mi zdi, da maš ti maš en tak občutek, da bo zdej zdej vse propadl in da so investitorji v te obveznice al od kje že denar, tko za par razredov bl glupi kot ti in zato še niso pogruntal, da itak nikol ne bomo mogl vrnt kredita :)


Al so glupi al niso to nevem, prav tako ne vem kje bomo dobili denar za vse to. In velika verjetnost je da bo prej vse propadl kot da dobimo novih 60.0000 delovnih mest (to je zapisano v koalicijski pogodbi), bog ne daj da z našim bdp-jem kdaj odplačamo kredit.
Ne bomo prvi, ki bomo bankrotirali, lahko bi vsaj napisali da se bo nas BDP enormno povečal in da smo skoraj nasli nafto, tako da naj dajo se malo denarja za UTD vsaj za eno leto, mislim da bi lahko slo. Al pa se vsak državljan po definiciji zapise kot "delavec v javnem sektorju" in bi tako imeli 2 miljona ljudi v javnem sektorju. Tako bi dobili recimo za eno leto UTD oziroma "plače" namenjen javnemu sektorju, potem pa bankrot.
Če filamo banke nevem kje problem v UTD- ju. Mogoče bi nekir to lahko bolje vedel kot direktor podjetja.

Zgodovina sprememb…

feryz ::

sensei je izjavil:

Kako pa vlada to napove, če ne gre za javni sektor?
Zmanjša minimalca na recimo 450 ali manj.
Omogoči zakonsko podlago, da lahko kapitalist, v slogu recesije, kadarkoli, brez dodatnega utemeljevanj, zmanjšajo plačo svojim zaposlenim (saj v bistvu jo že zdaj lahko).
Kapitalist poči vsem, ki imajo, spet recimo, jurja in več, plačo na pol in zaposli zraven njega še enega za 500 in več.
Če se kdo s tem ne strinja, lahko seveda oddide, raje je itak dovolj, če ostane, se ti storilnost zagotovo poveča.
Tega jasno ne storiš pri vseh, le pri tistih, ki jih imaš manj rad (hint: šešok še vedno to stori vsem).
Kapitalist ima večjo bazo za skubljenje in plača manj davkov zaradi manjših plač. Storilnost sicer ne skoči za 100 %, poveča pa se vseeno.
Država ima večji izplen, ker se losa bremena (čeprav so davki manjši).

To niso blodnje, ampak je tole trenutno resna (resna za njih) debata v določenih krogih za rešitev brezposelnosti. Cifre so seveda še stvar debate.

sensei ::

Al so glupi al niso to nevem, prav tako ne vem kje bomo dobili denar za vse to.

Ja Čufar al kaj je že, je povedu da bo v 20ih letih dolg padu šele na 60%, tko da očitno obroki niso lih neki ekstra, kaj pravš :)


Zmanjša minimalca na recimo 450 ali manj.

Če zarad minimalne plače folk ne more delat, kar sicer bi, pol je bolš, da tega konstrukta v zakonu ni. Da bi se mi kot družba zmenil kok kdo rab minimalno je iluzija. Dokler je folk pripravljen delat za manj kot je minimalna plača, smo se namreč zmotil. Takim minimalna plača ne dela usluge.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: sensei ()

feryz ::

S tem, ko daš delavcu manj kot minimalca, si v prekršku. Zakaj bi bil, če ni treba.

Da je pa minimalc previsok, trobijo zdaj že vsi kapitalisti pri nas. Torej je treba nekaj ukreniti.
Zakaj je sicer naš delavec na minimalcu (bruto strošek zgolj plače okrog 780 €) predrag napram enemu Avstrijcu za duplo cifro, vejo pa le oni!

PrihajaNodi ::

Jaz pa vidim rešitev (začasno) problema: ljudje zaužijemo enostavno preveč kalorij. Kaj če bi se nehali pogovarjati o plačah in bi enostavno rekli Googlu in Foxconnu:

"Naši delavci pojedo manj kot azijski, samo kruh in voda na dan, pa bo delavec vesel in zdrav. Prav tako boste v državi Slovenija opreščeni vseh deavkov".

Prav tako je bilo dokazano, da nizkokalorijska dieta povišuje življensko dobo tako da ni za bati da bodo delavci, kar pomrli.
Enostavno bomo morali konkurirati ljudem iz recimo Sumatre. Mislim da se bodo delavci morali prilagoditi na razmere ali ena banana in kozarec vode na dan ali pa čaj in kruh na dan.

To je napredek kapitalizma (sicer je članek iz 24 kur) pa vseeno:

http://www.24ur.com/foto-temna-plat-cok...

Kaj pa ko bodo androidki začeli delati čisto zastonj (torej ne bo potrebe ne po kruhu ne vodi)? Enostavna rešitev PANTAKAN. Lepo sa ga doda v vodne vire, malo po zraku...Bo zadeva hitro rešena. Lahko pa bi enostavno (če bi si tisti na vrhu želeli družbe) ustvarjali genetsko retardirane ljudi, ki bi služili kot hišnji ljubljenči. A nismo ta proces dali že skozi v ZDA (ukinitev suženjstva). Ups pozabil sem da gremo z napredkom nazaj.

Je pa fino da obstaja na spletu znanje za ustvarjanje igric flappy birds kjer z njo posameznik lahko obagati.


Glede na jakost mikrovalnovega sevanja po vesolju in teoriji da naj bi se evolucija po vesolju dogajala povsod enako srčno upam da obstajajo bitja, ki niso na stopnji kot smo mi.

Zgodovina sprememb…

PrihajaNodi ::

Nekir predstavljaj si (ti kot direktor) da daš delavcu samo vodo in pa kruh. Kaksno oblačilo okoli novega leta kot darilo tem zajedavcevm. To je lajf...Evolucija. No mogoče bomo pa človeka lahko gensko zmanipulerali do te mere da bo lahko živel samo s pol kruha na dan in malo vode, hkrati pa delal do 12 ur.

Mokre sanje vsakega kapitalista.

nekikr ::

Sploh ne vem kaj blodiš sedaj. S feryzom sta en drugega potrepljala po rami, natresla nakaj laži in sedaj imaš še več zagona za tvoje neizvedljive utopije (znanja ekonomije pa še vedno nič). Škoda, ker socialistki ne znate argumentirati svojih debat drugače kot tako, da lažete o tem da bo jutri samo še kruh in voda, kot da obstaja samo črno in belo. Socialistki vedno ponavljate tudi to (hvala, da potrjuješ stereotip), da če nisi 100% z nami si zloben kapitalist, ki izkorišča delavce. In bi te bilo seveda treba obesiti in truplo posiliti. Seveda socialistki ne znate računati več kot to 40, zato pa trosite laži in ob zahtevanju konkretnih številk začnete vpiti stare, zarjavele parole.
Na prejšnji strani sem te vprašal dve vprašanji, na katere si mi odpisal s parolami, lažmi in zavajanji. Na konkretne številke si mi odgovoril z istim receptom. Tipično. Hvala.

Še vedno pa mi nisi razložil kako bomo odplačali kredite

Težko. Zelo težko. Ker če bi hoteli to narediti, bi morala biti za to politična volja. Ki pa je ni, ker to pomeni, da izgubiš naslednje volitve. Smo kjer smo, ker politiki hočejo biti všečni, da jih lahko ovce volijo 30 let, stanje se pa vmes slabša. Trenutno JU bi bilo potrebno oklestiti za 30% (med drugimi), ampak kdorkoli bo to napovedal, bo takoj odstavljen. Predlogov je zunaj precej, ampak nihče ne bo šel skozi, ker politiki hočejo biti všečni in ker ovcam to paše (tudi tebi).
in v čem je smisel da ne vzamemo še več kreditov za UTD?

Ker nimamo več dinarja. Ker nam nihče več ne bi dal kredita v dinarjih, ki bi ga potem odplačali s tiskanjem novih dinarjev. Če si premlad in ne razumeš, potem kar vprašaj, pa ti razložim. Kredite bomo morali vrniti. 5 milijard letno za UTD pa pomeni, da nam nihče več ne bi hotel posoditi nič, ker bi bilo jasno, da tega nikdar ne bomo mogli vrniti (četudi bi bila politična volja in moč). Švicarji so precej mnogo bolj bogati od nas, pa niso neumni. Zato so na referendumu zavrnili UTD. Povprečni Švicar je razumel vprašanje: Kdo bo to plačal. Slovenski socialistki tega ne razumete.
Baje da ima nova vlada 60.000 novih delovnih mest napovedanih za leto 2015, mogoče lahko pojasniš tudi to.

Z lahkoto. Ljudstvo si je izvolilo krvnika. In ta krvnik sedaj piše všečne obljube, ki gredo lepo v uho. Bratuškova sicer ne ve, da tudi za služkinjo ni sposobna, Erjavec in Lukšič sta politično tako sposobna kot sem jaz sposoben za frizerja, Jankovič in Janša imata s korupcijo problemov kot je bilo snežink v zadnjem snegu, tretjina aktivnih politikov ima na glavi toliko masla, da je za njih edino pravo mesto zapor. Ampak ljudje so ovce, na naslednjih volitvah bodo spet vpili: Hočemo nove obraze! Hočemo novo politiko! Nato pa obkrožili Janšo, Lukšiča, zelenjadarja in ostalo kompanijo. Ampak, hej, če pa tako lepo govorijo in pišejo, da bo vse dobro...
No vesel bom samo da poveš kako bomo plačevali kredite kjer se bo stopnja nezaposlenosti večala.

Enostavno. Nezaposlenost se ne veča ampak manjša, prihodki rastejo, oklestiš pa porabo. Ampak brez ukrepov in volje ne gre. Evropske države imajo gospodarsko rast, se pravi več zaposlitev, pri nas se pa samo obtožujejo kdo je bel in kdo rdeč in ali je se Jankovič spomni, zakaj je isti dan dobil denar na osebni račun, ki ga je MOL plačal zasebnemu podjetju. Beeeeee.
Aha si mogoče v svojem kapitalističnem sistemu kdaj zasledil kako se izčrpa podjetja? Kako se podjetja vozi v vedno cenejša delovna območja in teži k temu da se dobiček maksimizira cena dela in druge fiksne stroške pa zniža na 0 (če je le možno)?

1. Izčrpavanje podjetja je kaznivo. Če poznaš tak primer si ga dolžan prijaviti policiji. Če ta ne bo storila nič naslednjič obkroži kaj pametnega in ne Novega Obraza, ki je v politiki všečen že 30 let.
2. Predvidevam, da imaš telefonski paket za 200€? Mislim, ni etično, da kradeš kruh zaposlenim s tem, da bi svoje stroške za telefon spravil na minimum. Če si že kdaj kupil avto si ga vzel po polni ceni v ceniku kajne? Mislim, če si hotel popust ali ga sprejel...no, potem si hipokrit.
Zakaj nekdo dobi miljonska posojila drugi pa tudi par tisoč za investicije ne?

Če je investicija dobra, potem dobi milijonski kredit. Ali pa če zastavi ponarejeno sliko pri svojem kolegu, ki ga ovce volijo že 30 let. Drugi tega kolega nima ali pa je njegova investicija enostavno zanič. Nisem še slišal za primer, ko je imel nekdo super idejo, ki bi se prodajala, pa mu nihče ni hotel dati nekaj tisočakov. To je navadna laž socialistkov.

Še kaj?

Mr.B ::

PrihajaNodi, mladi gopod.
Za gospoda Mr.B
Vzemi 100EUR iz denarnice in opazil boš da je samo (fiat) papir. V realnem svetu nič drugačen od navadnega papirja kjer bi napisal 100EUR ali pa kolikor nul bi želel. Ampak pazi, ker živimo v sistemu kakršnemu pač živimo lahko čudežno vsak predmet dobi vrednost, tudi kamenček v naravi če ga žegna nekdo od bogov iz olimpa. To je bistvo našega sistema, da mi verjamo v "papir" in da mi za "papir" živimo.

Zelo dobra zgodbica: cesarjeva nova oblačila. Preberi si jo, upam da boš dojel analogijo.


Imam hrano za preživeti enega človeka, ti si lačen. V podjetju delajo za svoj gušt, torej za UDT ne ostane nič. Delaj, ker kot kaže blagovna menjava, ne bo uspešna ker me moj kos zemlej preživi dovolj, da s prodajo hrane za enega človeka, lahko kupim ostale potrebščine, ki bodo zadovoljile moje eksistenčne potrebe. Torej kaj praviš, boš vzel v roke silo, in prisilil da bodo drugi delali zate ? Ker ne vidim razloga zakaj bi delal več, če mi bo država tako ali drugače tisti višek pobrala. Se na koncu analogijo spomniš pravnice v lačnih risuh, žita pa toliko da se drek dela...


Aja? Koliko delovnih mest je pa odnesel baron Ivan Zidar, Hilda in ostali? Strabagu v Avstriji dobro teče.

Nič če bi delali odgovorni v sledečem zaporedju : Sindikati, Javni ušluzbenci, ki so jih med drugim plačevali tudi ti delavci. Torej na koncu je lriv delavec, verjetno ni imel časa prebirati knjige...


Daj ne oziraj se toliko na lokalno pač pa poglej širše in ti meni raje povej zakaj Google ne plačuje davkov, delavci jih pa morajo, gospod doktor ekonomije. Če bi samo korporacije plačevale tako kot bi bilo potrebno bi bilo veliko lažje vsem. Tako pa velikani izigravajo igro na plečih sužnjev.
Link prosim, al hočeš reči jih ne plačuje v Sloveniji, pa tudi za tu bi rad link.

PS :
Greš lepo na slotech in vpišeš v iskalnik:
Google na plačuje davkovk in dobiš tole:

https://slo-tech.com/novice/t547393#crta

Kako super je graditi investiciji medtem ko z dvojnim irskim sendvičem nateguješ druge.

Kot kaže si potrdil, da jih. In še huje zato ker jim več ostane plačujejo bolje delavce, ki na koncu vsi skupaj bolj zapravljajo, davke pa od tega pobere država, vključujoč podjetja ki so zato ker je lahko bolje plačani delavec več zapravil, tudi naredilo več prometa... in cikelj je zaključen.

Denarja je na svetu več kot preveč, samo prerazporeditev je napačma. Če ima (baje) 85 posameznikov polovico vsega premoženja na svetu potem je jasno da UTD ni možen.
Saj če bi dali vsem 700EUR + 300EUR za tiste ki bi pometali ceste ne bi bil to noben problem in bi se javilo veliko kandidatov. Potem sploh ne bi bilo vprašanje ali se mi splača. Avto bi tak s 700EURtako ali tako imel ker bi si ga lahko privoščil, kar bi plačal dodatno je bencin in bi na mesec dobil tako recimo 200EUR takoj v žep (100EUR bi bili recimo stroški malica, gorivo)
Te zgodbice smo že oddeljali, na koncupridemo da je denarja za vse morda za kak mesec ali dva, potem pa prevzamejo delavci vse to premoženje in delajo za svoj gušt in nič več, torej boš moral najti delo drugje, ...

Če se igramo kapitalizem bi igra morala veljati za vse enako. Ne pa da sužnji plačujejo vse korporacije pa nič. Da o bankah in njihovih požrešnih interesih ne izgubljamo besed. Ne glej toliko lokalno, ker vidim da si omejen samo na dvodimenzionalni svet v Sloveniji.


Saj so pravila za vse enaka, ti mešaš slovenijo ki ni koli ni imela pravega kapitalizma, razen pajdaški del...


In ko je govora o robotiki poglej si Amazonova skladišča, delavcev praktično ni.

Res, za količino premeta, ki bi ga lahko obdelali delavci bi morali imeti ranga 10x večje skladišče, ker vsak zaposleni rabi svoj prostor, kot kaže robot ne. Na račun tega jih skladišče stane cca 1/3, teh 1/3 pa pomeni v primerjavi z stroški dela, še vedno niti 10 % stroškov. Torej se jih ne splača zaposliti.


Uauuu, kako je svet simpl. Počimo minimalca na 450 € in imamo, v trenutku, nezaposlenih točno 0 kosov.

Do dneva, ko grdi kapitalist/zunanji sovražnik/banka ne bo dala dnar. Potem bo prvi del 0, drugi del pa >0.

S čim boš temu konkuriral? In komu boš prodal svoje izdelke? Robotom, ki delajo namesto ljudi? In kaj boš naredil z ljudmi, ki bodo kar naenkrat dražji od robotov?


Ustvarjalno delo, roboti ne morejo upravljati, torej oni pri tem ne morejo konkurirati.


In vse to bodo dobili tuji izvajalci namesto naših. Smo pa res da delali zanič in brez nadzora. Kakorkoli naš denar bo šel sedaj v Avstrijo ker bodo oni delali to kar bi morali mi. Vlaganje v infrastrukturo in turizem ni noben zgrešen projekt. Poglej Dubaj stalno se nekaj gradi, če ne pa novi otoki.

Hm ali so za to krivi "današnji" nesposobni politiki ali temu primerno nespsosben narod, ali je ravno obratno ? No sem že relliciral o delavcih ki so prostovoljno delali zastonj.

Ja in? Misliš da bodo zaradi teh 300EURkar vsi ležali doma? To je miloščina za preživetje. Po tvoje bi moral biti delavec vesel da ima delo ker to je privilegij, plača pa samo strošek delodajalca.


Seveda, saj tudi danes nima dela, si pogledal zavod ?


Kapitalizem je utopija kot komunizem. V praksi ne deluje kar se vidi in se bo še bolj. V bistvu je kapitalizem primerljiv z nacizmom če smo že pri tem. Samo da se ne omejujemo na rase, kot neka superiornost pač na to ali posameznik nekaj ima ali pa je revež in se lahko z njim počne kar želi. In namesto da se ga pelje v Auswitch se ga psihično uniči...Ta "rana" bo vedno bolj izrazita.


Ne to so tebi in tvojim staršem pridigali 45 let, potem pa so se fantje združili v pajdaštvo, ter te do konca nategnili.


In IQ se bo povečeval s čim in kako? Premo sorazmerno z roboti ki bodo nadomestili delavce ali z revščino in bedo delavcev? Mogoče je misli da bo šel IQ gor ker bodo delavci užili "polnovredno" prehrano na Karitasu in rdečem križu (sladkor, olje). Boljšo izobrazbo bo pa ljudem priskrbel Google? Pa daj no bolj retardiranih izjav pa res ne more človek izdahniti.


Dvigovanje krampa, premikanje škatle iz enega trnasportnega traku na drugega kot Amazon, je jako blagodejno za IQ. Hm si razmislil da bi prebral knjigo, to pa blagodejno / pozitivno na IQ.

Ja in? V Iraku imajo tudi nafto pa Libiji tudi pa nimajo takšnega standarda in toliko rezerv.

Ja in kaj ima to splošno vezez z implementacijo UDT-ja. So pa pred amerji imeli enega izmed top izobraževalnih sistemov, tega pa res nočemo, da bodo začeli razmišljati kot naši severni Evropejci...Tega pa od Musličev res nočemo.


No in to je tvoj kapitalizem? Vzamemo še malo za UTD pa je, saj gospodarstva tako ali tako ni več. Ti raje meni povej kako bomo poplačali dolgove in s čim?


Verjetno s tem da boš prevzel odgovornost, da si standarda severno od nas ne moreš privoščiti. No nekaj takega so si zadali mnogi naši ex kolegi vzhodno od nas, kot kaže nas bodo lahko že letos prehiteli, mi bomo pa upeljevali UDT na nivoju Romusnke minimalne plače.


Številke kažejo da se tebi in podobnim IQ povečuje premo sorazmerno z avtomatizacijo. Ta evolucija je res nekaj posebnega, predvsem po hitrosti. Mimogrede nam zaupaš kaj ješ?


Seveda ko začneš delati z glavo je bolje, ampak kot kaže bi ti zato da bi imel delo, raje zažigal robote, ker kao oni so tisti ki ti vzemajo kramp, potem pa boš po 8 urah dvigovanja krampa vrgel sebe pred TV in se šel enoumje, kako je vse v redu in pametoval da še nsimo pristali na luni, da ni satelitov ter da je zemlja ravna, nekako tako kot so dolgo časa uspešno furali tisti RKC-ji, dokler kapitalist ni potreboval dejansko ne retardirane delavce.

Ne, ne, razmerje bo kmalu 100€ proti več 10.000€ plače mesečno za nekatere. Glej ga zlomka, verjetno so tisti ki dobivajo toliko več pametnejši od drugih.


Spet serješ s Slovenijo. Veš prodajjalec, ki zan prodati to kar fizikalec dela celi dan, ki bi ga lahko nadomestil tudi robot, je verden delavcu več, iz banalnega razloga, ker to kar kot fizikalec delaš, lahko dela še ostala mijarda Kitajcev.pa je kjub temu tvoje podjetje konkurenčnejše. Torej ko postaviš pred sabo delavca in prodajalca je prodajalec vreden več, koliko več pa je odvisno koliko doprinese podjetju. Poleg tega bo samo z njegovimi davki živelo na zavodu temu primerno več delavcev, kot delavec v proizvodnji, ki državi doprinese bore malo. Sploh pa v sloveniji, kjer so ekonomisti in mnogi na tem forumu trdili da se s preprodaj dobrin lahko živi, toda če se gremo prerpodajo, potem ne rabimo delavca in poizvodnje, to samo stane.

Nekir predstavljaj si (ti kot direktor) da daš delavcu samo vodo in pa kruh. Kaksno oblačilo okoli novega leta kot darilo tem zajedavcevm. To je lajf...Evolucija. No mogoče bomo pa človeka lahko gensko zmanipulerali do te mere da bo lahko živel samo s pol kruha na dan in malo vode, hkrati pa delal do 12 ur.

Mokre sanje vsakega kapitalista.

V sloveniji je to celo relanost, ravno zaradi tiste alineje : Sindikat, Javni uslužbenec in delavec.

NAjbolj vesel sem, da do danes nisi dal projekcije implementacije UDT-ja, in kako bi to blagodejno vplivalo na stanje v državi.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

PrihajaNodi ::

Socialistki vedno ponavljate tudi to (hvala, da potrjuješ stereotip), da če nisi 100% z nami si zloben kapitalist, ki izkorišča delavce. In bi te bilo seveda treba obesiti in truplo posiliti. Seveda socialistki ne znate računati več kot to 40, zato pa trosite laži in ob zahtevanju konkretnih številk začnete vpiti stare, zarjavele parole.
Na prejšnji strani sem te vprašal dve vprašanji, na katere si mi odpisal s parolami, lažmi in zavajanji. Na konkretne številke si mi odgovoril z istim receptom. Tipično. Hvala.


Sem prišel samo do sem. Ostalih neumnosti žal nisem mogel sprocesirati. Kapitalizem je danes tako kot Tour De France, vsak hoče biti najboljši za posledice jemanja steroidov se pa vsem fučka. Važno da se sveti. Kakorkoli, ko pa pride odgovor na kapitalizem kot ventil sproščanje in se karte pomešajo ter priplava na vrh komunizem in nacizem pa v jok in stok ane.
Saj nacizem tudi lahko opravičujemo da ni bil slab ane. Za nemce je bil super.
Tvoja vprašanja niso vredna odgovorov. Da mi govoriš koliko smo zapufani ti naj jaz odgovorim s čim? Jaz samo predlagam da namesto filanja riti bankirjem, ki momogrede naredijo veliko več škode kot kdorkoli v ju, pač poskusimo vzeti še malo EURza nove kredite in jih damo v obliki UTD- ja ljudem. Nisi mi odgovoril zakaj se lahko fila banke in ne ljudi v obliki UTD- ja? Pa še par drugih vprašanj sem ti dal pa tudi ni šlo.

Sicer pa ni problema če se bankrotira, saj ne bomo prvi.

Zgodovina sprememb…

PrihajaNodi ::


Ker nimamo več dinarja. Ker nam nihče več ne bi dal kredita v dinarjih, ki bi ga potem odplačali s tiskanjem novih dinarjev. Če si premlad in ne razumeš, potem kar vprašaj, pa ti razložim. Kredite bomo morali vrniti. 5 milijard letno za UTD pa pomeni, da nam nihče več ne bi hotel posoditi nič, ker bi bilo jasno, da tega nikdar ne bomo mogli vrniti (četudi bi bila politična volja in moč). Švicarji so precej mnogo bolj bogati od nas, pa niso neumni. Zato so na referendumu zavrnili UTD. Povprečni Švicar je razumel vprašanje: Kdo bo to plačal. Slovenski socialistki tega ne razumete.


E še to...Vidiš saj gre. Misliš da bi cela Slovenija kar pomrla če ne bi dobili več kreditvo. Če gremo, gremo do konca. Zakaj samo banke? In pa seveda "tvoja" podjetja ki so jih prevzeli kapitalistki tipa šešok. Vsakemu bedaku je jasno da ob takšnem stanju vračanje ni možno. Ti pa očitno še kar meniš da se bo naše gospodarstvo okrepilo?
Eh mešati Švico in Slovenijo je tako kot bi primerjal drek in med. V Švici je tudi zakonodaja na nivoju, delavci so plačani za delo...
Z lahkoto. Ljudstvo si je izvolilo krvnika. In ta krvnik sedaj piše všečne obljube, ki gredo lepo v uho. Bratuškova sicer ne ve, da tudi za služkinjo ni sposobna, Erjavec in Lukšič sta politično tako sposobna kot sem jaz sposoben za frizerja, Jankovič in Janša imata s korupcijo problemov kot je bilo snežink v zadnjem snegu, tretjina aktivnih politikov ima na glavi toliko masla, da je za njih edino pravo mesto zapor. Ampak ljudje so ovce, na naslednjih volitvah bodo spet vpili: Hočemo nove obraze! Hočemo novo politiko! Nato pa obkrožili Janšo, Lukšiča, zelenjadarja in ostalo kompanijo. Ampak, hej, če pa tako lepo govorijo in pišejo, da bo vse dobro...


Eh saj veš kako je, preveč si omejen na dvodimenzionalni slovenski okvir in si napumpan z levimi in desnimi, če že gledaš kdo bi moral sedeti še malo poglej:

Alan Greenspan
Sir Mervyn King
Ben Bernanke
Rotchildova dinastija
Rockefelrjeva dinastija

Ampak to so samo teorije zarote. Za vse so krivi Jankovičevi.

Mislim da smo prišli dovolj daleč z OT.

Zgodovina sprememb…

nekikr ::

Samo tole ti bom dodal, ker za kaj več nisi kompetenten in zapuščam debato, s feryzom pa potem en drugemu še naprej pišita, kako se ne da in kako bo jutri vsega konec in jebeni Janša in komunisti in vsi ostali (čeprav bi bilo fino, da mi končno pogledal kje bi dobil tistih 8 milijard letno):

Eh mešati Švico in Slovenijo je tako kot bi primerjal drek in med. V Švici je tudi zakonodaja na nivoju, delavci so plačani za delo...

Vsi so plačani, vsi imajo ogromno denarja, država ima velike rezerve....pa niti slučajno niso tako neumni, da bi uvedli UTD in so ga gladko zavrnili. V Sloveniji, ki se utaplja v dolgovih, ki ima nesposobne in lene ljudi (a z veliko faksi in lepimi izobrazbami), ki nima nobenega plana za gospodarstvo....bi pa socialistki, ki nimajo osnov ekonomije, uvedli UTD? Juhej. V bistvu je super to, da s takimi nastopi še bedakov ne bi prepričali v UTD, kaj šele koga, ki zna šteti.

Pa lep pozdrav in veliko sreče. Rabil jo boš.

PrihajaNodi ::

Samo tole ti bom dodal, ker za kaj več nisi kompetenten in zapuščam debato, s feryzom pa potem en drugemu še naprej pišita, kako se ne da in kako bo jutri vsega konec in jebeni Janša in komunisti in vsi ostali (čeprav bi bilo fino, da mi končno pogledal kje bi dobil tistih 8 milijard letno):


Sem ti lepo odgovoril. Nova posojila. Če OECD daje denar že sedaj, bi ga lahko tudi naprej. Sicer pa ni potrebe po razburjanju.

Vsi so plačani, vsi imajo ogromno denarja, država ima velike rezerve....pa niti slučajno niso tako neumni, da bi uvedli UTD in so ga gladko zavrnili.


Pusti ti Švico. Švica je druga pesem enako kot Norveška. Ti veš zakaj imajo Norvežani take davke? Zato, da dobijo vse nazaj preko socialnega sistema...Ta grdi, grdi socializem.

V Sloveniji, ki se utaplja v dolgovih, ki ima nesposobne in lene ljudi (a z veliko faksi in lepimi izobrazbami), ki nima nobenega plana za gospodarstvo....bi pa socialistki, ki nimajo osnov ekonomije, uvedli UTD? Juhej. V bistvu je super to, da s takimi nastopi še bedakov ne bi prepričali v UTD, kaj šele koga, ki zna šteti.


A bejž no si primerjal koliko dela slovenec na leto in koliko drugi evropski narodi po številu opravljenih ur?

Kljub temu da me je strah da imamo takšne direktorje kot si ti, ti želim vse dobro. Ste pa na isti valovni dolžini aka Šešok&CO.

Mr.B ::

PrihajaNodi,
tvoj dafuk dneva je ta da zgoraj našteti več ali manj pokrivajo svoje odhofke. Sloveniji bomo letos prišli na stotko, v dveh do treh letih pa na 150% zadolžitve, in to celo BREZ uveljavitve UDT-ja. Hudič je ko do danes bruhanja oslarij, nisi niti ene matematične enačbe pokazal, kako bo to vzdržno za Slovenijo. Zato pa si Nodi mlad in naiven.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

PrihajaNodi ::

tvoj dafuk dneva je ta da zgoraj našteti več ali manj pokrivajo svoje odhofke. Sloveniji bomo letos prišli na stotko, v dveh do treh letih pa na 150% zadolžitve, in to celo BREZ uveljavitve UDT-ja. Hudič je ko do danes bruhanja oslarij, nisi niti ene matematične enačbe pokazal, kako bo to vzdržno za Slovenijo. Zato pa si Nodi mlad in naiven.


Kakšno matematično enačbo bi pa ti rad? To bi morali računati ko je bil izvoz večji kot uvoz in to veliko večji. Vsaki budali je pa jasno da to ni vzdržno. Če se pa že gremo pufanje in kapitalizem pa gremo do konca. Kot rečeno ne bomo prvi.
Mr.B še dobro da imamo tebi podobne ekonomiste, ki rešujejo težave Slovenije. Kaj bi brez njih.

sensei ::

še dobro da imamo tebi podobne ekonomiste, ki rešujejo težave Slovenije. Kaj bi brez njih

Državljani morjo rešt težave s tem, da začnejo delat in prodajat stvar k jih drugi hočjo. To je vse. Politiki in ekonomisti tle nimajo veze. Ampak Nodi ne bi rad vidu, da ljudje delajo, Nodi bi raj, da drugi za njih poskrbijo :D

Mr.B ::

PrihajaNodi,
Retardiranost No. 1. : Kot rečeno ne bomo prvi, si se zavestno odločil da boš HLAPEC. Še sreča da se ve, Slovenc.
Retardiranost No. 2. : Kaj bi brez njih. V kontekstu misli... No glede da je moral delodajalec plačait poleg moje Neto plače še cca faktor 3.2 dajatev državi, bi mi lahko bil hvaležen, ampak sreča da sem ne poenotim z tvojim modelom hlapčestva, pa nisem več davčni rezident Slovenije.

Torej Nodi v Obraz sem ti vrgle vse tvoje teorije :
- Uničimo Kapitaliste, na koncu začneš govoriti da bodo kapitalisti ostali.
- Delali bomo za svoj gušt, ugotovil da za svoj gušt ne bodo delali še za deset drugih, ker potem bi bili Kapitalisti v kontekstu tvojih predstav pajdaštva..
- Nisi našel prave formule, ki bi omogočala dostojni UDT za slovenijo, to bodo verjetno s tvojo pomočjo označeno pod Retardiranost 1, storili drugi.
- In vse ostalo po spisku.

Se pa dobro sliši, veplajti UDT za dve leti do volitev, potem pa, boš tako in drugače hlapec, tako da je irelavantno...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

PrihajaNodi ::

Kot rečeno ne bomo prvi, si se zavestno odločil da boš HLAPEC. Še sreča da se ve, Slovenc.


Retardiranost1: Že 100 tič, kako boš ti odplačal dolg? Lahko napišeš tudi matematično formulo. Potem pa to posreduj Bratuškovi.
Retardiranost2: Kaj bi brez koga? Delodajalcev? Saj tema je da bodo roboti zamenjali delavci. Aja sem pozabil vsi smo sposobni risati vezja in biti informatiki/programerji...Fino da to vemo.


- Uničimo Kapitaliste, na koncu začneš govoriti da bodo kapitalisti ostali.


Sarkazem ti ne gre. Smo že ugotovili. Glede na to da kapitalisti menijo da je dobrin neomejeno in da je potrošnja lahko neomejena, je možen samo preobrat. Kam pa ne vem.

Delali bomo za svoj gušt, ugotovil da za svoj gušt ne bodo delali še za deset drugih, ker potem bi bili Kapitalisti v kontekstu tvojih predstav pajdaštva..


Za svoj gušt že sedaj ne delamo. Norvečani imajo to veliko bolje pošlihtano kot v Sloveniji. Država vzdržuje tudi invalide in druge, ki za delo niso sposobni. Velika večina populacije dela za preživtje. Pamet v roke fant. Preberi kakšno knjigo. Kapitalisti so samo izmečki modernega sveta. Tu pač napredka ne more biti lahko je samo stagnacija. Naredi kakšno koristno reč v medicini, pa boš videl farmacevtskega giganta na tvojih vratih ki ti bo prepovedal trgovanje z xx zdravilom. Marihuana je lep primer.

- Nisi našel prave formule, ki bi omogočala dostojni UDT za slovenijo, to bodo verjetno s tvojo pomočjo označeno pod Retardiranost 1, storili drugi.


Če bi bil pismen (funkcionalno) bi ugotovil da nismo govorili o UTD v kontektsu s Sloveniji. Glede na to kar se dogaja je edina formual za Slovenijo bankrot. -

In vse ostalo po spisku.


Ti kar naštevaj...


Se pa dobro sliši, veplajti UDT za dve leti do volitev, potem pa, boš tako in drugače hlapec, tako da je irelavantno...


Heh kakšna omejena in retardirana logika. Vsak je nadomestljiv in s takšnimi izjavimi pač možno dokazuješ da boš vedno hlapec oziroma nekdo ki se ga bo dalo hitreje zamenjati kot ostale. Recimo Jure na tem forumu bi bil recimo veliko težje zamenljiv kot pa ti. Vse se da izbrati iz kontektsa in nekateri pač ne dajete argumentiranih argumentov pač pa nabijate v tri krasne.

Zgodovina sprememb…

sensei ::

Že 100 tič, kako boš ti odplačal dolg?

Vem, da nisi vprašal mene, ampak kaj ti je človek? Preko davkov se odplačuje dolg. A kaj ni jasno?

PrihajaNodi ::

Vem, da nisi vprašal mene, ampak kaj ti je človek? Preko davkov se odplačuje dolg. A kaj ni jasno?


Ne res mi, ni daj razloži mi. Davki se večajo premo sorazmerno z nezaposlenostjo, zdaj pa še enkrat razmisli in utemelji svojo trditev. Enovrstičnice pa prihrani zase.

sensei ::

To samo pomeni, da tisti, ki je posodil, verjame, da se bo v državi obrnilo dovolj denarja iz katerega bojo šli davki v proračun, od tam naprej pa tudi za poplačilo dolgov. To je vse. Ne rabiš nobene formule.

Je pa jasno, da je to, da bo Slovenija propadla in da drugega kot bankrot itak ni, zraslo na tvojem zelniku in tako ne moreš tega mnenja predstavljati kot nekega dejstva, na podlagi katerega bi potem zahteval formule ali pa govoril drugim, da so zabiti, ker razumejo kako deluje posojanje denarja.

PrihajaNodi ::

To samo pomeni, da tisti, ki je posodil, verjame, da se bo v državi obrnilo dovolj denarja iz katerega bojo šli davki v proračun, od tam naprej pa tudi za poplačilo dolgov. To je vse. Ne rabiš nobene formule.


Hop cefizelj pa smo najdli srčiko kapitalizma. Verjeti. Da verjeti. Zakaj pa ne bi verjeli da bo UTD prinesel boljše možnosti za vse? A to pa ne gre al kako?


Je pa jasno, da je to, da bo Slovenija propadla in da drugega kot bankrot itak ni, zraslo na tvojem zelniku in tako ne moreš tega mnenja predstavljati kot nekega dejstva, na podlagi katerega bi potem zahteval formule ali pa govoril drugim, da so zabiti, ker razumejo kako deluje posojanje denarja.


Jasno da lahko:

- nezaposlenost se veča posledično je preliv davkov manjši, da pa neomenjamo dejstva da se še na tisto kar je ostalo prevalijo novi davki kar pomeni še večji propad za tiste igralce, ki so ostali na slovenskem trgu. Kaj lahko torej pričakujemo? Gospodarsko rast v letu 3000? Daj izračunaj malo, Javni dolg, bdp, dolg na prebivalca, obrestne mere.

Sicer pa kako deluje posojanje denarja? IMF -u se fučka koliko denarja posodi državi. To samo pomeni da lahko potem ona uveljavlja svoje pogoje, pripelje "svoja" podjetja za delo na infrastrukturnih projektih, odpelje brezplačno nafto, dolg pa raste in raste...Saj bo. To je bistvo kapitalizma.

Zgodovina sprememb…

sensei ::

Hop cefizelj pa smo najdli srčiko kapitalizma. Verjeti. Da verjeti.

Ja Nodi, vse se vrti okol tega, da folk verjame. A misliš, da banka pa _ve_, da boš ti imel službo, ko prideš težit za kredit za stanovanje, ki stane 200x več kot pa zaslužiš na mesec?

Zakaj pa ne bi verjeli da bo UTD prinesel boljše možnosti za vse? A to pa ne gre al kako?

Ker, če hočeš prvo talat folku denar, moraš prvo dobit ta denar. Zdej pa vso srečo pr prepričevanju tistih k posojajo, da je UTD pr folku k se mu ne da kej preveč delat, dobra ideja. Mi lahko verjamemo, da je to fajn, tisti k majo dnar pa odločajo.

Kaj lahko torej pričakujemo?

Mal me precenjuješ s takimi vprašanji. Lahko propade je sicer čisto nekaj drugega kot ziher bo propadla.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: sensei ()

PrihajaNodi ::

Ja Nodi, vse se vrti okol tega, da folk verjame. A misliš, da banka pa _ve_, da boš ti imel službo, ko prideš težit za kredit za stanovanje, ki stane 200x več kot pa zaslužiš na mesec?


Očitno še nisi vzel posojila. Zato pa zastaviš nepremičnino če slučajno ne boš mogel odplačevati kredita. Tudi avtohiša zahteva pri prodaji avti na krediti kasko zavarovanje. le zakaj?

Ker, če hočeš prvo talat folku denar, moraš prvo dobit ta denar. Zdej pa vso srečo pr prepričevanju tistih k posojajo, da je UTD pr folku k se mu ne da kej preveč delat, dobra ideja. Mi lahko verjamemo, da je to fajn, tisti k majo dnar pa odločajo.


Sej denar je, banke očitno dajejo denar ker verjamejo v NAS. In če jih dobro prepričamo bomo dobili kredit še za UTD.

Zgodovina sprememb…

sensei ::

Zato pa zastaviš nepremičnino če slučajno ne boš mogel odplačevati kredita.

Res je, to pa zato, ker ti ne verjamejo na besedo.

Tudi avtohiša zahteva pri prodaji avti na krediti kasko zavarovanje

To si ti mal zamešu, očitno nimaš pojma.

Sej denar je, banke očitno dajejo denar ker verjamejo v NAS. In če jih dobro prepričamo bomo dobili kredit še za UTD.

Če res verjameš, da je UTD dobra zadeva, potem se loti prepričevanja. Jaz ne verjamem v take neumnosti.

PrihajaNodi ::

To si ti mal zamešu, očitno nimaš pojma.


Leasing pač

Mr.B ::

PrihajaNodi ,
se mi je zdelo da si že preskočil StarTreck stoletja, ne ti si kar prsekočil tisočletje. Mene zanima kako boš dolg odplačal kot ne hhlapec čez 5, 10, 15 let. Tvoji odgovori so pa nekako tako kot je deda priletel paničen iz sobe, ko je gledal DiscoveryChanel in rekel čez 4 mijarde let bo sonce pohrustalo zemljo, kaj bomo storili. No sem mu razložil da ima sedaj on hujše probleme, ker zaradi Nodijev verjetno 2015 ne bo kdaj dobil pokojnine.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

PrihajaNodi ::

Aha razumem kam ciljaš. Ok ti bi se šel socialističnega kapitalista. Dečko tako pa to ne gre. Da bomo zaradi upokojencev morali držati ta nevzdržen sistem je pa bolje da se poruši 1 ali 2 leti prej (pa magari naj vsak državljan prejem tisto leto par 100EURUTD-JA) kot pa da delavec plačuje davke oziroma dela brezplačno tlako aka izobraženci po koncu šolanja. In ko se bo sistem porušil lepo dedku pomoli računalnik pred nos in mu reči: dedek prilagodi se začni programirati. Medtem pa ti sam sebi dopoveduj da nečeš podpirati ljudi ki nič ne delajo.
Ja res je oni so delali za svoje pokojnine, vendar so tudi odgovorni zato kar se je dogajalo, tako da lahko to breme brez skrbi tudi oni delno dobijo ne pa samo tisti ki so na trgu in plačujejo astronomske davke.
Da ne govorimo o tistih ki bi delali zastonj samo da bi dobili izkušnje.

Zgodovina sprememb…

Oki ::

No, se že pozna Kurzweilova prisotnost v Googlu.
1 2 3
4
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Alphabet razpustil robotsko ekipo Schaft

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
84043 (2775) jype
»

Google prodaja robotski Boston Dynamics

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
75879 (4767) D3m0r4l1z3d
»

Foxconn se želi do leta 2018 70-odstotno robotizirati (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
33062116 (54954) TESKAn
»

Foxconn se robotizira

Oddelek: Novice / Ostale najave
4414483 (12838) nekikr

Več podobnih tem