Forum » Zvok in slika » DIY woofer!
DIY woofer!
N4m31355 ::
Delov bom pasiven woofer. Mam ze use razen škatle.. 18" 600W dab audio pro X-18BA.
Ste z mano?
Sm Never enough guy.. Spilov bo v 42m^2. Ksna priporočila kako/iz cega narest?
Atm je plan 1cm debela vezana plošča. Mere luknje, v kateri bo, so v 73 s 60 g 60 cm. Vhod bo xlr kabel. Vec se ni zbrano.
Mam tole, sam brez ohisja
http://www.theaudioworksuk.com/index.ph...
Ste z mano?
Sm Never enough guy.. Spilov bo v 42m^2. Ksna priporočila kako/iz cega narest?
Atm je plan 1cm debela vezana plošča. Mere luknje, v kateri bo, so v 73 s 60 g 60 cm. Vhod bo xlr kabel. Vec se ni zbrano.
Mam tole, sam brez ohisja
http://www.theaudioworksuk.com/index.ph...
- spremenil: kuglvinkl ()
čuhalev ::
Prvič 1 cm je premalo, vsaj 15 mm.
Drugič, XLR ni primeren sistem vtičnice vtikača. Poglej Speakon.
Drugič, XLR ni primeren sistem vtičnice vtikača. Poglej Speakon.
@Jaakaa hvala za odgovor! Ja, zamenjal sem Speakon-a in XLR. les bom tudi debelejsi. Tega se nisem delal, zato ne vem se kaj in kako.
Roadkill ::
Ne vem, ali si na nemščino ciljal.... drigače bolj zgleda da si mislil napisat DIY woofer.
DIY - Do It Yourself.
DIY - Do It Yourself.
Ü
biorudi ::
600W in pasiven je oksimoron.
1 cm vezana plošča za 18" woofer je smeh...lahko vzameš tudi kartonsko škatlo in zlimaš s selotejpom.
1 cm vezana plošča za 18" woofer je smeh...lahko vzameš tudi kartonsko škatlo in zlimaš s selotejpom.
boset ::
živjo
škatla MDF ali vezana plošča, minimalno 2cm! Čelo(sprednja plošča 3cmm)
Ne pozabi na ojačitve škatle!
Če bo kompresijska škatla potem, napolni celo prostornino z polnilom
Lp
škatla MDF ali vezana plošča, minimalno 2cm! Čelo(sprednja plošča 3cmm)
Ne pozabi na ojačitve škatle!
Če bo kompresijska škatla potem, napolni celo prostornino z polnilom
Lp
Main Desktop:
i9 14900k | EK Custom loop S480 | Asus APEX Encore Z790 | RTX4090 Strix OC
G.Skill 32Gb DDR5 7200 | WD_Black 850XNVMe | ThorII 1200W
No, to je pa že pretiravnje, kajti zadeva mora ostati prenosljiva. Običajno se da 18 mm vezana plošča. MDF je kar težka.
clancy ::
Kupi si raje v trgovini novega pa bo špilalo kot treba.
Za izdelavo DIY, oziroma kot praviš "Die" wooferja se je treba malo bolj poglobiti in ne samo čakati, da ti bo kdo seviral podatke o debelini stranic, materialu, volumnu, dolžini cevi za basreflex... Še sam ne veš kaj natančno bi rad.
Za izdelavo DIY, oziroma kot praviš "Die" wooferja se je treba malo bolj poglobiti in ne samo čakati, da ti bo kdo seviral podatke o debelini stranic, materialu, volumnu, dolžini cevi za basreflex... Še sam ne veš kaj natančno bi rad.
No, to je pa že pretiravnje, kajti zadeva mora ostati prenosljiva. Običajno se da 18 mm vezana plošča. MDF je kar težka.
ti bi mel 18'' prenosljivo? Z tako ''plehkim'' materialom, kar pozabi da bo vredu šilalo, sploh, ko špilalo vse drugo samo zvočnik ne !
Sem bil na tvojem mestu nekoč, naredil veliko testov, na koncu pa sem se odločil za Open-baffle sub woofer!
zelo kvaliteten bas! Nazaj na škatle pa ne grem več!
Prvo povej kaj želiš, za kje se bo uporabljalo, s čem boš poganjal....
Princip škatle?.... itd
Lp
Main Desktop:
Najprej hvala adminu, da mi je popravil naslov :)
Zvocnik, napajalnik in ojacevalec ze imam. tako da nakup novega odpade. trenutno imam sub Ibiza 18" 1200" (sumim da ima sub priblizno 300W rms) in mi ni dovolj..
Je res da se sam ne vem kaj zelim.. hocem mocen bas, poslusalo pa se bo minimal techno, dubstep, hardstyle, psytrance.. Musko rad cutim. To imam v garazi, 2 nadstropji pod zemljo, in ni problemov zaradi glasnosti. prostor je 42m? (6x7) in sub bo prisel na sredino daljse stranice.
Gledal sem da bi bilo bolje da imam ported sub. prenosljivost je drugega pomena. (namen je dati 4 kolesa na zadnjo stran) Original sub tehta 50kg, tako da se zavedam da mora zadeva biti masivna.
@Clancy, se poglabljam v zadevo, vendar pa sem se na zacetku in se oblikujem mnenje in tocne zelje. Zelim pa mnenja drugih, ki so mogoce to ze delali in vem, da nimajo 24/7 casa viseti na forumu da bi napisala takoj ko objavim post. zato pisem toliko prej, da me lahko usmerijo na kaksno doloceno zadevo.
Zvocnik, napajalnik in ojacevalec ze imam. tako da nakup novega odpade. trenutno imam sub Ibiza 18" 1200" (sumim da ima sub priblizno 300W rms) in mi ni dovolj..
Je res da se sam ne vem kaj zelim.. hocem mocen bas, poslusalo pa se bo minimal techno, dubstep, hardstyle, psytrance.. Musko rad cutim. To imam v garazi, 2 nadstropji pod zemljo, in ni problemov zaradi glasnosti. prostor je 42m? (6x7) in sub bo prisel na sredino daljse stranice.
Gledal sem da bi bilo bolje da imam ported sub. prenosljivost je drugega pomena. (namen je dati 4 kolesa na zadnjo stran) Original sub tehta 50kg, tako da se zavedam da mora zadeva biti masivna.
@Clancy, se poglabljam v zadevo, vendar pa sem se na zacetku in se oblikujem mnenje in tocne zelje. Zelim pa mnenja drugih, ki so mogoce to ze delali in vem, da nimajo 24/7 casa viseti na forumu da bi napisala takoj ko objavim post. zato pisem toliko prej, da me lahko usmerijo na kaksno doloceno zadevo.
Misliš, da so vibracije sobnih vrat posledica lahkega ohišja zvočnika?
ne, resoniralo bo ohišje zvočnika, ka pa si ne želimo... Zato predlagam masivno ohišje z notranjimi ojačitvami, če ne je že v štartu fail
Main Desktop:
No, če meni prej vrže hišne elemente v resonanco kot ohišje, potem je ohišje v redu sestavljeno, čeprav ni 2 cm debelo. Zato pa se ohišje gradi tako, da bo resonančna frekvenca ohišja pod minimalno frekvenco, ki jo je zvočnik sposoben predvajati.
trojnis252 ::
Najprej hvala adminu, da mi je popravil naslov :)
Če boš imel isti ojačevalec kot pri prejšnjem wooferju, glej, da boš naredil ali zelo dobro ohišje zaradi katerega bo woofer glasnejši ali pa, da bo novi woofer imel nekaj več dB pri isti moči. Moč zvočnika v Wattih ti o glasnosti nič ne pomeni, pove samo to koliko zdrži. Primer: ojačevalec 500w + zvočnik 100w = dimna zavesa. Naj bosta približno iste Wataže. Glasnost pa je zapisana v dB. 3dB pomeni 2x več moči (primer: 10w = 95dB, 20w= 98dB), 10dB naj bi pomenilo 2x večja glasnost in 10x več moči. (10w = 90dB, 100w = 100dB), pri zvočnikih imaš ponavadi v specifikacijah napisano dB/1w.
AnotherMe ::
Tistiibiza sub, ni drugega kot igraca...en moj sub 12" je "pojedel" dve 18 od ibiza sound za malico...
Material priporocam 18cm vezano plosco, sprednje stranice ne rabis dvojne, narediti pa bos moral ojacitve.
Zakaj ne naredis ohisja enakega kot je original?
Material priporocam 18cm vezano plosco, sprednje stranice ne rabis dvojne, narediti pa bos moral ojacitve.
Zakaj ne naredis ohisja enakega kot je original?
@lukas252
Imel bom original dap ojacevalec, tako da predvidevam da sta razmerji vredu.
@AnotherMe
nevem mer ohisja od originala. Nevem, ali ima se notranje ohisje ali ne..
Imel bom original dap ojacevalec, tako da predvidevam da sta razmerji vredu.
@AnotherMe
nevem mer ohisja od originala. Nevem, ali ima se notranje ohisje ali ne..
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izdelava zvočnikov (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 14115 (2252) | gorilla |
» | Domača izdelava zvočnika :-> (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Zvok in slika | 37543 (21002) | čuhalev |
» | Domača izdelava ojačevalcaOddelek: Zvok in slika | 2931 (2462) | Primorec |
» | les za ohišje zvočnikovOddelek: Kaj kupiti | 4622 (4301) | čuhalev |
⊘ | Samogradja Subwooferja!!!!!Oddelek: Zvok in slika | 6308 (5877) | CaqKa |