» »

Izgradnja dirkališča v Sloveniji

Izgradnja dirkališča v Sloveniji

1
2
»

BlackLight ::

Izvoz Dramlje zraven Avtoceste glede na načrte. Je pa vprašanje za kaj sploh tukaj gre verjetno samo za idejo teh ki so objavili to. Bi bilo pa kar lepo met nekaj takšnega pri nas Grobnik asfalt je že v kar slabem stanju.

Gavran ::

mitja73 je izjavil:

mailer je izjavil:

pegasus, ne piši neumnosti. Cesta ni dirkališče, ne po namenu ne po kvaliteti. Moto scena se že nekaj let trudi za dirkališče pri nas pa na državni ravni ni nikakršne tudi najmanjše želje za to. Načrti so bili že narejeni, investitor tudi, pa je birokracija vse to ugonobila do korenin.


Neumnost, če bi nekdo res imel potreben denar ali prostor bi bilo to že narejeno. Point je da v Slo to ni rentabilno ker bi vsi zastonj dirkali.
Imam motor in ne čutim nobene potrebe po dirkališču v sosednji vasi ker je itak Grobnik za vogalom. Če ti je Grobnik ali Panonia predaleč potem bi ti dirkališče v sosednji vasi bilo predrago ali pa kaj tretjega.


Lastnik Racelanda http://www.raceland.si je imel ravno s papirji ogromno težav in kolikor vem, je šla stvar "skozi" samo zato, ker je nekako vključil še "center varne vožnje". Pa še sedaj ima težave s sosedi in ekofašisti.
Bodimo strpni do virusov. Tudi virusi gripe, prehlada in AIDSa morajo živeti.

dzinks63 ::

Kaj takega tam ne more biti, preveč je utesnjeno vse skupaj, sploh če se misli organizirati kaj večjega, enostavno ni parkirišč, še travnikov je premalo tam okoli, teren je večina gozd, njive in naselje. Ta lokacija je popolnoma neprimerna za dirkališče takšnega obsega.

BlackLight ::

dzinks63 je izjavil:

Kaj takega tam ne more biti, preveč je utesnjeno vse skupaj, sploh če se misli organizirati kaj večjega, enostavno ni parkirišč, še travnikov je premalo tam okoli, teren je večina gozd, njive in naselje. Ta lokacija je popolnoma neprimerna za dirkališče takšnega obsega.
Se strinjam ja da je ta lokacija preveč utesnjena iz kar nekaj novogradenj zraven :) zato pa tudi verjetno gre samo za idejo. Drugače pa za primer poglejte čehe kaj delajo z masaryk circuit najbolj obiskana GP dirka in tona ostalih dogodkov.

Sriple Tix ::

Graditi dirkalisce v Lendavi nima nekega smisla, kajti v blizini so ze Madzari zapolnili ponudbo. Najbolj ekonomsko opraviceno bi bilo dirkalisce umestiti na Kras, za kar so bili v sredini devetdesetih ze narejeni konkretni nacrti, zacetki del pokriti z domacimi investitorji, ki nekaj pomenijo v svetovnem merilu motosporta (Akrapovic ni edini igralec v tem segmentu, je pa najbolj poznan), blizina Italije je bazen 'vaskih dirkacev', ki ti polnijo termine preko celega leta, mila klima in pripravljenost prebivalcev, da sprejmejo tak objekt v svojo blizino, saj bi jim zagotovil delovna mesta. Vendar ... pride civilna iniciativa iz povsem drugega dela drzave in naznani, da tam cez trikrat letno letita dva zascitena metulja in investitorji se umaknejo ter denar namenijo za podobne projekte v tujini, zal.

(Za forumske vseznalce. Ce za ta projekt niste slisali, ne pomeni, da ni bil pripeljan tako dalec, kot sem napisal malo visje. Z enim izmed ex-glavnih investitorjev sem ze dolga leta v odlicnih odnosih, saj mi je izdeloval komponente za motor, ko sem tu in tam odpeljal se kaksno dirko)

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

Samo tisto o metuljih si se vseeno zlagal.

pegasus ::

Ravnokar nazaj iz še enega nočnega izleta; sprobal sem verjetno najboljšo slalomsko progo pri nas, iz Osilnice gor v hrib do Borovca. Ali če vam bolj paše, v obratni smeri navzdol v kanjon Kolpe. Vse skupaj se da iz Lj zaokrožiti v zanko Lj-Sodražica-Retje-na jug do Trate-malo cigumigu offroad čez mejo - po hrvaški strani - nafehtat prehod čez mejo domov do Osilnice - v hrib - Kočevska reka - Ribnica - Lj.

Slovenija je res velika, ko se enkrat spraviš v rovte.

Superboyy ::

Mislm, da ga v Sloveniji ne bo nikol. Še veternic nismo sposobni postavit, ker se takoj najdejo "okoljevarstveniki" in razni krajani, ki jih moti vse s čemer nekdo zasluži. Da raznih kuvert za dovoljenja sploh ne omenjamo.

Se bo pa raceland kr razširil, samo še vedno ni to-to za spodobno vožnjo z avtom, kaj šele motorjem.

Gregor5816 ::

28 miljonov za mobikrog...

http://www.siol.net/novice/gospodarstvo...

boyzb ::

Problem na Mobikrogu ni bil samo hrup, ampak še največji problem je bil objestno divjanje nekaterih motoristov skozi naselje, ki jim je omejitev hitrosti 50km/h špaska vas.

Fritz ::

Gregor5816 je izjavil:

28 miljonov za mobikrog...

http://www.siol.net/novice/gospodarstvo...

Bom verjel, ko bom videl. V zvezi z zemljiščem pa itaq - ribarjenje v kalnem.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

mitja73 ::

To je samo prelivanje evropskega/našega denarja v zasebne žepe.

fosil ::

Meni ni jasno, kako greš lahko gradit karkoli na zemlji, ki so jo dobil v uporabo za 5 let.
Tako je!

Okapi ::

Če gradiš s tujim denarjem, v čem je problem?>:D

jernejl ::

Bistvo vsega je najbrž v tem, da bo ob gradnji takega projekta v zasebne žepe poniknilo nekaj milijonov.
Kaj se bo potem dogajalo z vsem skupaj in ali to sploh potrebujemo, je drugotnega pomena.

Okapi ::

Jasno, projekta (mislim, načrtov, elaboratov ...) ne bo nihče zastonj delal. Nekdo bo vse skupaj tudi vodil in nadzoroval, seveda ne brezplačno. Padla bo še kakšna provizija od gradbincev in ostalih izvajalcev, pa se počasi nabere.>:D Čez 5 let pa novim zmagam naproti.

m0LN4r ::

Bistvo vsega je najbrž v tem, da bo ob gradnji takega projekta v zasebne žepe poniknilo nekaj milijonov.

O tem se bomo pogovarjali po izgradnji in obratovanju čez 10 let, kot se zdaj pogovarjamo o preteklih polnjenjih žepov.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Gokart dirkališča po sloveniji? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Na cesti
21750048 (13205) Siddh
»

Za kaj se pri nas razvoj načrtno zatira (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
768600 (6204) Glugy
»

Manjši poskočen avto za na stezo. (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
17426155 (9467) krneki0001
»

ZDA bodo zvišale jamčenje za posojila za gradnjo jedrskih elektrarn (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
5220493 (18959) gruntfürmich

Več podobnih tem