» »

Gokart dirkališča po sloveniji?

Gokart dirkališča po sloveniji?

1 2 3
4
5

RejZoR ::

Končno sem se losal te zaklete 33-ke lol... danes postavil nov osebni rekord 32.483. Vidim, da moram kar mal bolj tišat, tud če kdaj kej drsi, ker očitno nič ne škodi. V japla (dvojni ovink) sem dons vedno priletel tko, da sem bolj zabremzal, da mi je mal odneslo rit v prvi ovinek pol pa gas za ven iz drugega. Tko da tle imam še neki rezerve, da ga bolj izpilim. Naslednja postaja, pod 32 sek :D
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Skyman ::

Dobro dobro..par tisocink si bolsi od mene :P tud jz imam se veliko rezerve..Kdaj gres naslednic?

RejZoR ::

Jutr če bo posreč, drugače pa verjetno spet čez vikend.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Skyman ::

ti kar lepo gumo malo potrosi po stezi da poj jz pridem da bi pravi oprijem..Ti ze tam vrjetno spis? haha.Mogoce pridem v soboto pop po 6h ce na kake 2 runde mogoce..Si bil danes v BTC?

RejZoR ::

Ne, sem mislil it pol pa je neki vmes prišlo, tko da sem šel pol direktno na Brnčičevo. Ponedeljek upam...

Sem pa skor skoz tam ja hehe :) Zdele sem imel sicer 2 tedna pavze, ker sem mel službo tko smotano, zdej bo pa spet mal več možnosti. Smo tam kar eni in isti skoz na kupu :) Se sigurno pozna, da imajo tle lokal zraven in je čist drugačno vzdušje kot recimo v Celju al pa BTC-ju kjer je samo steza in to je to. Ko odpelješ nimaš nekak želje stat tam pa v luft gledat, sploh če nihče ne vozi več (tko je bilo v Celju). Tle se pa v miru usedeš, kej spiješ, gledaš drug folk, ki vozi, kakšno rečeš al pa poslušaš nasvete rekorderjev, da mogoče kje odbiješ kakšno stotinko, pa so 2 al pa 3 ure takoj mimo.

Eni se ga grejo nalivat z alkotom pa "žurat", jezst grem pa rajši na karting. Pač sem čuden, jebi ga :D
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Blinder ::

pa če bi si nabavil svoj gokart pa najel stezo?

že če hodiš toliko pogosto tam
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 1080 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Blinder ()

PrimozR ::

100 € na uro samo za stezo, par jurjev za gokart in par jurjev letnih stroškov z njim? :>

z3ro ::

Danes sm popravil svoj najboljši čas v Celju, verjetno največ zaradi veliko toplejšega vremena kot prejšnjič. Najhitreje sem odpeljal 34.141, mogoče bi šlo tudi pod 34 pa je bla kar gužva in se zarad prehitevanja ni dalo. Je pa odvisno tudi v katerem kartu sediš, recimo v kartu št. 2 sem dosegel najboljši čas, potem sem šel še 10 min z drugimm kartom (št. 8 mislim da) in je veliko bolj drsel tako da sem bil pol sekunde počasnejši.

RejZoR ::

Tud zelo odvisno je če je tisti kart dolgo stal na mestu, da so se mu ohladile gume. V soboto sem bil na ProKarting-u in so bolj na easy vozil in sem dobil kart z mrzlimi gumami. Prvih par krogov je drsel, da je bilo veselo, šele nato si ga lahko bolj pohodil. Potem sem šel še eno vožnjo s čist drugim, ki pa je imel poleg hladnih gum še precej obrabljene in ga je bilo skor nemogoče vozit za dober čas. Vsak ovinek, ni važno kako sem prišel mu je odnašalo rit. Če si šel mal preveč je drsel, če si šel počasneje, da ni, pa si bil že prepočasen. Za Grand Prix to soboto dobijo nove gume, tko da bo potem spet mal boljše (če jih med tekmo ne bojo preveč zradiral hehe) :)
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Skyman ::

a potem po 6h uri zvecer se bo dalo kej vozit,glede na to da ti pravis da je neki Grand Prix? Moram ta cas malo izboljsati to kar je bilo v soboto je blo bolj žalost.Samo ne vem al se samo meni zdelo al kako spet sm lahko s polnim gasom vozil ovinke pa ni nc drsel? Al pa sm dobil samo len kart? ne vem.Vem pa da sm imel podobne tezave kot ti Rejzor

PrimozR ::

Jaka muda ogret gume, zadnje ogreješ z driftanjem, za sprednje pa pač navreš volan v ovinek, da understeeraš. Ogreješ v max dveh krogih.

black ice ::

PrimozR je izjavil:

Jaka muda ogret gume, zadnje ogreješ z driftanjem, za sprednje pa pač navreš volan v ovinek, da understeeraš. Ogreješ v max dveh krogih.

This.
Danes sem po dolgem času odpeljal dve rundi v MB. Sem že pozabil kako hitro ti kart privabi nasmešek na obraz.
Končni izkupiček: postavil 3. čas dneva (med prvim in mano je bilo razlike pol sekunde), za rekordom proge sem zaostal 'zgolj' 3 sekunde. Za comeback je dovolj dobro.

Še kdo vozi v MB?

black ice ::

Tale proga sicer ni v Sloveniji, je pa dovolj blizu, da grem vseeno preverit. Karti se mi zdijo isti kot v MB.

Bom poročal, ko se bom odpravil tja. Cena je cirka 25€ za 32 minut (4x 8 min), kar je za odtenek ceneje kot v MB. Pod pogojem, da me ne nategnejo s forinti.

RejZoR ::

Hehe, "zgolj" 3 sekunde, to je pri dirkanju celo večnost. :)

Drugače pa noro tole na madžarskem, sem gledal galerijo in ne jebejo dežja, se je en tip vozil po precej mokri progi, možno da je celo še dež padal hehe
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

black ice ::

Ne pomnim kdaj sem nazadnje vozil kart, zato sem dal zgolj v narekovaje. :)
Če je kdo zainteresiran, gremo z družbo (verjetno 14.) septembra tja. Zaenkrat nas je 7, tako da vljudno vabljeni.

black ice ::

Zadnje čase ni nobenih prispevkov v tej temi. Več nihče ne vozi?
Nazadnje sem v MB izboljšal čas za dobro sekundo, za rekordom proge še vedno zaostajam za dobri 2 sekundi (če se dobro spomnim je rekord 40.9x, moj čas je 43.1x). Še vedno cela večnost.

Jutri dopoldan imam nekaj odvečnega časa in grem še par krogov. Upam, da bom zbil še nekaj desetink. Če bo kdo tam naj javi.

Matthew ::

S kolegi smo se končno odpravili počekirat na Brnčičevo. Za prvič sem zadovoljen s časom 33.08, v prihodnje ga moram pa obvezno še izboljšat. Mislim, da imam v zadnjem ovinku (po šikani) še največ rezerve. Čez šikano sem po moje vozil prehitro in sem zato na zadnji ovinek prišel preveč po notranji strani. Tam je pred ovinkom na tleh neka kanalizacija in Vladimir je razložil, da ti lahko služi za orientacijo. Mimo kanala moraš priti bolj po desni kot po levi.

Naslednji teden gremo verjetno pogledat še Citypark, ki ga folk kar hvali. Na Brnčičevi me je mogoče malo motilo to, da je toliko neravnin oziroma razpok na asfaltu.

RejZoR ::

Men osebno največja prednost ProKartinga je lokal zraven. Čist drugačno vzdušje kot pa drugje kjer je samo proga in to je to. Sama podlaga proge me niti ni motila kot to, da se po vožnji nisi imel drugje kam usest in pregledat čase, kej spit in mogoče it kasneje še na eno furo.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

vorantz ::

black ice ::

Bil sem dvakrat na Madžarskem in moram priznati, proga je večja in po mojem mnenju boljša kot v Mariboru. Vendar so gokarti v katastrofalnem stanju. Pedali plešejo levo in desno, na enem kartu so bili tako zlajnani, da jih sploh nisi mogel pritisniti do konca, ker so zadevali ob prednji del ščitnika gokarta. Zavore ne primejo, zaradi izrabljenih gum nekateri karti drsijo tudi ob počasni vožnji, "luft" v volanu... Ko sem vse to omenil lastniku je rekel, da je tako v redu. Figo v redu, če bi se kje zapičil v steno zaradi nedelujočih zavor bi takoj zahteval plačilo škode.

Zadnjo rundo mi je platišče popustilo (počilo) ob dveh vijakih. Uničena runda, po odvoženih 25 rundah nismo dobili nobenega popusta, čeprav lastnik obljublja na 5 odvoženih rund eno zastonj. Na koncu bi skoraj še moral plačati uničeno platišče, čeprav ni bila moja krivda, ker nisem zadel ničesar, platišče je popustilo ob izhodu iz ovinka. Preveč negativnih izkušenj, zato me tam več ne bodo videli.

Kaj se splača igrati na PCju? rFactor + karting mod? Ve kdo kako je z gokart klubi v Sloveniji?

@vorantz: škoda, da nisem prej videl.

JonasČeh ::

Ste vedeli, da imajo v Celju tudi indoor karting? Sem gledal na njihovi strani, da imajo bencinske gokarte pa še nekakšen most na stezi :)

black ice ::

Ne dolgo nazaj so odprli, mislim da s koncem letne sezone.

Skyman ::

JonasČeh ::

zgleda hudo

black ice ::

Indoor proga, nič posebnega.

JonasČeh ::

A si že probal? Vidim, da je dokaj tehnična steza

z3ro ::

Bil pred 2 tednoma, zanimiva proga vendar zelo drsi. Za moje pojme je prepočasna, ovinki pred nadvozom so zelo ozki in je treba res čisto počasi zvozit. Na nadvozu se da celo skočit par cm, če vredu zvoziš ovinke prej. Meni je bila zunanja steza dosti boljša ker je več gripa pa višje hitrosti.

JonasČeh ::

No grem še jst v bližnji prihodnosti pogledat in javim občutke. Čase merijo?

z3ro ::

Čase merijo ja, dobiš natisnjen list z časi na koncu pa tud na enem malo večjem LCDju majo "live" prikaz.

JonasČeh ::

Super :) Javim svoj čas

JonasČeh ::

Evo pa mi je uspelo narediti par krogov... Morm priznat, da sem navdušen nad stezo saj je izredno tehnična. Peljal sem 28.89. Sem pa videl, da je rekord 27.16 :/

JayKay ::

night session dmax karti

JonasČeh ::

Danes sem se peljal v Leclerc in zagledal gokart stezo na Rudniku :O
Seveda sem šel takoj preizkusit in je blo noro... Proga izredno široka in prave hitrosti. Končno sem užival na eni pravi stezi. Priporočam!

Siddh ::

JonasČeh je izjavil:

Danes sem se peljal v Leclerc in zagledal gokart stezo na Rudniku :O
Seveda sem šel takoj preizkusit in je blo noro... Proga izredno široka in prave hitrosti. Končno sem užival na eni pravi stezi. Priporočam!


To v Mariborju?


RejZoR ::

Sej je reku da na Rudniku. Razen če ga imajo v Mariboru tud. To pa moram prečekirat, očitno je to neki na novo, ker lansko leto še ni bilo.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

LJ4L ::

Neki novga je. Meni najljubša proga je še vedno v poreču zraven červarja in ne novigrada kot je nekdo tu omenil. Tam je odlična off road proga pa še štirikolesnike majo.
LP from LJ

PrimozR ::

O, kul, se s sošolci menimo za zaključek faksa tam ^^

So pa to fantje, ki so lani iz Logatca pobegnili na City Park.

JonasČeh ::

Ja to je verjetno neki novega, ker sem se večkrat peljal mimo in še nisem videl. Kot sem slišal pa je pred leti že bla tam steza. Na njihovi strani www.karting-center.si sem gledal, da majo to isti kot so v Celju in Mariboru.

Skyman ::

Ja to so odprli 7.5 prej so bili isti v City Parku na garazi 3 etaža

ameba ::

Da malo obudim temo. Kje je trenutno najbolj IN za dirko k gokarti. 6 kolegov se nas je nabralo in bi se šli malo sproščat... Smo iz ljubljane.

HotBurek ::

root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window

innerspace ::

Bi mi znal kdo od rednejsih gokartasev priporociti pisto za prvo gokart izkusnjo?
Sem iz obale in dobivam priporocila za LJ ali Porec, pa nimam pojma katera pista in ponudba so primernejse zame in par kolegov, ki nismo nikoli vozili teh strojev.
A je 9KS kart primeren za 100 kilskega cloveka? :) Porec zveni zelo zanimivo zaradi dodatne ponudbe cross-cartov.

Sem razmisljal o indoor el. kartih ampak sumim, da no to tisto tapravo dozivetje.

Kaj bi rad? Timing krogov(se bolje tudi odsekov, polna telemetrija), cena do 15EUR/10 minut, senca za chill-out. Mogoce tudi bar.
Pa seveda steza in karti v dobrem stanju.
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

Zgodovina sprememb…

PrimozR ::

Neke razlike ne bo, prvič boš verjetno relativno počasen, se hitro utrudil, itd. Pojdi tja, kjer ti je bližje. Glede na izbiro in glede na to, kar sem vozil, s Porečom ne boš zgrešil popolnoma nič. Tistih Offroad zadev sicer še nisem koristil, ampak ne čutim potrebe, je na asfaltu dovolj zabave :)

(Hint: v Poreču se prvi ovinek po štartu da odpeljati, brez da bi spustil gas ;) )

ripmork ::

Poreč steza je odlična, kar se mene tiče najboljša. Res je, prvi ovinek gre na polno - pa tudi marsikateri ostali gredo po privajanju z zelo minimalnim odvzemanjem plina in rahlim pribremzavanjem. Seveda odvisno, kako uspe ujeti linijo :D

Samo stran od indoor-ov, bi bil moj predlog, kar se tiče obiska kartinga... enostavno čisto druga izkušnja je zunaj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ripmork ()

tintorel ::

Na Brniku imaš krasen gokart:

http://www.karting-ljubljana.si/

PrimozR ::

Hja, tip je z Obale, verjetno mu je bližje pula (Green Garden) kot Brnik :)

Ripmork mi je uspelo enkrat dobiti gokart s povsem fuč zadnjimi gumami, se je dalo odpeljati krog brez da bi naredil 1 % lift na gasu. Ampak zadnjo serpentino je bilo res treba skandinavsko fliknit, pri vseh ostalih ovinkih je konfiguracija taka, da se je dalo samo azviti v ovinek, odneslo je rit in s tem pobralo dovolj hitrosti.

RejZoR ::

Kaj, greš na izlet ane? :D Jezst sem šel takrat čist za foro na izlet v Celje, da sem sprobal ono progo na vrhu garažne hiše. Fun memories :)
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

PrimozR ::

Ma okej, to potem, ko si že par stvari sprobal. Z Obale greš pač v Poreč, ker ti vzame pol ure in dobiš povsem dober experience.

J.McLane ::

Meni je bilo v Poreču kr neki, meja dirkališča ni jasna, oz. lahko voziš kar čez in mimo robnikov.

Na Brniku mi je bilo veliko bolj všeč, pa tudi dirko organizirajo dejansko za mesta in ne na najboljši čas.

PrimozR ::

Če plačaš za dirko. Osnoven paket je seveda vožnja na čas, Stankovič sicer zelo agresivno omejuje kakršnokoli bližnjo vožnjo, če te kdo ujame, fašeš modro zastavo. Pri dirki je verjetno drugače (do sedaj sem proper format vozil le pred leti v Logatcu in potem malce kasneje še na Rudniku pri isti ekipi).

Glede Poreča, samo zadnja šikana in zadnja serpentina sta taki, da se splača iti čez beton. Pa načeloma imajo v šikani neke stožce ter v serpentini gume, a vsaj slednje lahko preverjeno iz kroga v krog po malem premikaš ;)
1 2 3
4
5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Manjši poskočen avto za na stezo. (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
17426144 (9456) krneki0001
»

Napredni simulator vožnje za izboljšanje varnosti v cestnem prometu (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
6913239 (11652) solatko
»

kje v SI so gokarti

Oddelek: Loža
439450 (6115) amigo_no1
»

karting-rekreativni (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
779748 (5834) mastah

Več podobnih tem