» »

Maxtor je počil in umrl

Maxtor je počil in umrl

Eschelon ::

Kupil sem 80GB maxtorja DMAX 9 plus serija z 8MB predpomnilnika. Pa je delal ko majka - en dan, samo potem je pa nekaj počilo, winsi so dali modro od sebe in mehanski del je šel k vragu. Kontrolerski del je OK.
Tukaj me predvsem zanima, če je kdo že kaj takega slišal (slišalo se je nekako tako kot razbijanje krogel pri biljardu), oz. če se komu kaj sanja, kaj se je zgodilo.

Fury ::

pomoje mas slab napajalc in je disk dozivel elektricni sok :)

bmandelj ::

Ali pa slaba izdelava ce ti je sel mehanski del

se zgodi
sem imel isti primer z 40gb maxtorjem sem ga nesu nazaj in dobu novega

LP Brane
There is no greater sorrow than to recall hapiness in times of misery....... Dante Aligheri

goku :) ::

Jst mam tudi Makstorja. Nisem vedel da gre to tako hitro k vragu. Zaenkrat sem zadovoljen upam pa da ne bo kar na enkrat crknu:\

jurre ::

zanimivo, mam maxtorja 20gb ze dve let pa zaenkrat dela, za 1x:D

krucymucy ::

sam mam se zmer fujitsuja 30GB 7200 ze vec kot tri leta ... baje so ful crkaval - men pa se zmer dela! se zgodi da clovek naleti na zanic robo!

bf4ed ::


Kaj gnjaviš nesi nazaj pa garancijo uveljavi pa.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tomi ()

frenk ::

ja sj jest mam tud unga ibm-a k praujo da so tko crkval pa še usen dela...disk pač crkne in k se to zgudi ga greš pač zamenat tko kokr to bf4ed prau...kva nj pa druzga rečm

Eschelon ::

No ja - napajalnik je chieftecov - prišel zraven ohišja, tak da tu ne bi smelo bit problemov. Zanimalo me je predvsem to, če je še komu HD odšel z big bangom (doslej mi HDji na splošno niso hodili po gobe, razen točno tisti IBM 45GB, pa še ta je samo vsake toliko kak Bad sector zvalil).

Skratka - je še komu HD umrl z pokom?

Iztirjenec ::

Men je HDD tudi takšen čuden zvok spustil... Zgodilo pa se je takole: Prižgem računalnik, pa začnem z DV kamere dol snemat... Disk dela... dela.. dela... naenkrat pa spušti tak čuden zvok, ko da bi kdo prdnil. Takrat sprva sploh nisem pomislil, da bi tak zvok prišo iz računalnika, sm mislu jebiga, je pa že men všlo, pa se nisem zavedal.:O Potem pa že avtomatsko začnem vohljat po zraku z nosom, čes če sem ga spustu, naj bo vsaj kvaliteten... Pol pa na monitor pogledam, pa vidim blue screen. Ok si mislim sej pa ne smrdi, da bi računalnik nehu delat... Pol pač resetiram računalnik, pa piše disk failure. Ok, si mislim, bom pač še enkrat na napajalcu napetost ugasno, pa bo šlo v windowse. Pa nič pa spet isto. Pa je šel disk, ker ga nism kupu v sloveniji, garancije nisem šel uveljavljat, ko sm pa plačeval za nov disk sm pa zaradi velikega finančnega šoka dušo spusto... No ne ravno dušo, če veste kaj hočem povedat>:D.

goku :) ::

Hudo:))

Zgodovina sprememb…

c3R4R ::

@Pizdun
Kater disk si mel? Sočustvujem s tabo...

SkyNet ::

Človk se zajebava, sej je očitno :D :D
right minus opens, into bump easy left, flat out right, into mcdrive 3 bigmacs

upirna ::

sem se pa rolu, ko sem bral:D

Eschelon ::

Čista poezija tole od Pizduna. Če ne zarad drucga se je splačalo začet temo, da tole preberem.:D

Iztirjenec ::

No imel sem IBM-a 45GB 7200 serijo... No na hec sem malo obrnil že zaradi tega, ker pač vsako stvar na hec obrnem, tudi takšno tragedijo, ki ti izprazni bančni račun... Saj tako ali tako ne moreš kaj. Pa tudi malo sem vas mogu razveselit/potolažit, da ste vsaj za trenutek pozabili na težave z trdim kur... ups to je druga tema err... diskom.

Sm se pa odločil, da bom v prihodnje podpiral požrešne slovenske trgovce, saj so vendar naši, kajne? Saj tudi lastni prdec smrdi manj kot tuji, kajne?
No lepo da ste se tako nasmejali, pa mislim da se boste v prihodnje tudi.

Torej kupujte diske v sloveniji, vsi bodo zadovoljni: država (DDV), trgovec (nov Trabant v garaži:D), vi sami (če bo crknu, ga neseš nazaj).

goku :) ::

ja itak


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

disk zaspi?

Oddelek: Pomoč in nasveti
381348 (866) txdrxd
»

Maxtor diski - čudno obnašanje diskov ?

Oddelek: Strojna oprema
201510 (1002) DjTonic
»

Hitachi Deskstar 180GXP

Oddelek: Novice / Diski
182201 (2201) Jinxy
»

Kako so vam šli IBM-i po gobe?

Oddelek: Strojna oprema
111041 (702) koyotee
»

Kolikim je umrlo IBM IC7 40Gb diskov? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
19311007 (6635) ChiefThunder

Več podobnih tem