» »

hladilnik (reklamacija etc.)

hladilnik (reklamacija etc.)

zero_max ::

1.Prejšnji petek smo v eni od poslovalnic Mercator Tehnika želeleli kupiti hladilnik (cena cca. 150 eur). Ker so nam želeli prodati razstavljen model (v skladišču ni bilo željenega primerka), smo se s prodajalcem dogovorili, da plačamo celoten znesek (v gotovini) in nam oni potem naslednji teden (to je ta teden) v ponedeljek pripeljejo nov izdelek.
Včeraj so nam pripeljali zadevo, vendar smo ugotovili, da je hladilnik poškodovan (nekaj v notranjosti ni štimalo) in smo jih poklicali in so hladilnik odpeljali nazaj.

2.Možnosti, ki so nam jih ponudili:
2.1. Naj počakamo, da pripeljejo nov hladilnik. Čakalna doba je vsaj 10 dni.
2.2. V roku 7 dni moramo kupiti nek drug izdelek v njihovi poslovalnici v vrednosti hladilnika ali višji ceni (presežek doplačamo).

3.Zanima me:
3.1.Ali je možno, da nam vrnejo ves denar. Nekaj takega so mi omogočili, ko sem vrnil izdelek (ki mi ni ustrezal) ob plačilu v gotovini v eni od športnih trgovin.
3.2. Ali lahko v neki drugi poslovalnici Mercator Tehnika (v nekem drugem kraju) nabavim isti model hladilnika (izkoristim teh 150 eur iz prve poslovalnice). Stvar je v tem, da hladilnik potrebujem nujno in ne morem čakati 10 ali več dni.
3.3. Obstaja kje kakšna svetovalna državna služba (telefon!), ki bi pomagala v takšnih primerih?

4. Opomnik:
V 'izvorni' poslovalnici nimajo drugega hladilnika, ki bi meni cenovno in po specfikacijah ustrezal.

Zahvljujem se vnaprej za pomoč.
  • spremenilo: zero_max ()

Ales ::

Kot odgovor na:
3.1.: glede na to, da je hladilnik ob dobavi bil pokvarjen, uveljavljaš stvarno napako (ne garancijo!), na podlagi česar zahtevaš vračilo kupnine. Kar nekaj je bilo na tem forumu povedanega o tem. Na to, kar so predlagali pod 2.2., pa ne nasedaj, če ti sicer ne ustreza
3.2.: to vprašaj njih, saj ne grizejo. Možnost je, da točno tega modela nikjer ni več na zalogi, od tod čakanje teh 10 dni.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

nlb paketi? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5518734 (15638) ahac
»

Interspar: Vračilo neuporabljenega izdelka (izkušnje)

Oddelek: Loža
176099 (5374) Mare2
»

Spletna trgovina Oskar Veliki (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
23475840 (16826) scipascapa
»

Medion life x5004 (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
9123078 (11661) Mojza
»

vračanje izdelkov (mimovrste, enaa etc) (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
577546 (5357) Double_J

Več podobnih tem