» »

Brnjenje pri uporabi mikrofona na PC

Brnjenje pri uporabi mikrofona na PC

Pajser ::

slišim tisto nadležno 50Hz brnenje + beli šum, ki pa drastično upade če se dodaknem ohišja. Očitno nekaj z nula potencialom ne štima, pa me zanima kako rešit problem?Probal sem premešat napajalne kable in ni nič pomagalo. Je lahko problem, ker imam komp napajan preko dveh zaporednih podaljševalnih kablih?Mogoče sranje od napajanika (najcenejš 8 let stara kineska roba)?

cela skye konferenca mi bo propala, če tega ne popravim...fak
  • spremenilo: Pajser ()

solatko ::

Mikrofon se tepe z zvočniki. Odmakni zvočnike bolj stran. Če imaš še kak drug program (MSN, FB, GMAIL) z pogovornim pluginiom je lahko tudi to.
Delo krepa človeka

SaXsIm ::

Probaj dvignit ozemljitev - prelepi kontakt za zemljo.
SaXsIm

čuhalev ::

Niti slučajno, da ne bi potem še koga tukaj streslo. Namreč napajalni kabel ustvarja magnetno polje, ki inducira napetost na sedaj izoliranem ozemljitvenem vodniku, ta pa je vezan na ohišje. Jaz sem imel ostanke barve na jeziček evro vtičnice. ;(( Ko sem prijel ohišje in neko ozemljeno kovinsko omaro me je treslo, da o iskrenju kablov ob priklopih ne govorim. Vmes je bilo cirka 110 voltov.

Tisto, kar se ponavadi je dvig mase. Torej razklopi maso v sekundarnem navitju transformatorja in ozemljitev.

zavajon ::

Sam sem imel precej let prelepljeno ozemljitev, pa nisem imel nobenih problemov.
Pri meni je bil vzrok bruma antena kabelske TV, PC imam namreč priklopljen na TV.
Pred nekaj leti sem kupil brum filter za anteno in od takrat bruma ni več.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

brum v zvočnikih kriv je štrom!

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
418714 (5935) settler
»

brni v zvočnikih. pomagajte!

Oddelek: Zvok in slika
223110 (2740) zavajon
»