» »

Kateri cooler procesorja?

Kateri cooler procesorja?

DaveG ::

Zanima me vaše mnenje kateri hladilnik oz cooler bi vzel za hlajenje 4790k procesorja? Cena gre tudi do 100€ ampak nočem da bi bil cooler preglasen. Za vodna hlajenja sem slišal da so učinkovita ampak so precej glasna?

ST-777 ::

Od firme Noctua so zelo tihi.

Noctua NH-D14 120mm & 140mm SSO CPU Cooler: http://www.newegg.com/Product/Product.a...

"Extremely cool. Provided fans are really quiet, even on max. Currently have this cooling a 4790k @ 4.6 @ 1.19v and temps are ~27c idle and never exceed 70c on load/benchmarks. Phenomenal cooler. Definitely recommend."

Insan3Lik3 ::

pa glej da boš pazu da bo pasalo če maš visoke rame
NZXT s340 White | Gigabyte GA-B85-HD3 | Intel i5-4690K | Corsair Vengeance 8GB
1600MHz DDR3 | Gigabyte GTX 970 G1 Gaming | Transcend SSD SSD370, 256 GB |
Western Digital Black 1TB | Corsair CS750M 750W

dj_uro ::

Ja, rami morajo imeti oznako LP low profile...
Drugace pa imam jaz to noctuo na 4790k, ki je se navit... Idle okoli 23, prime95 pa pozene temperaturo do 69 stopinj...
vw-klub.si

dj_uro je izjavil:

Ja, rami morajo imeti oznako LP low profile...
Drugace pa imam jaz to noctuo na 4790k, ki je se navit... Idle okoli 23, prime95 pa pozene temperaturo do 69 stopinj...

nice, jst se še odločam med kakšno top noctuo al pa h100i, sicer mam high profile single-channel ram ampak je čist v desnem slotu ker imam tam DDR3_1 slot pa pomoje ne bo v napoto kakemu velkemu coolerju, bi mogu še zmert. useeno, a je meu/ima kdo h100i, kolk se kej pumpa sliš? baje bl malo kokr sm brau

mat xxl ::

Noctua bo tudi malo slabša super, tako ali tako so vse tako predimenzionirane, da temperature ob minimalnem vrtenju ventov padejo vsaj za 10 st C napram original hladilnikom in je potem skoraj neslišno v pravem ohišju....

Kaj pa ventilatorje na noctua se da menjat z kakimi boljšimi, ker zgledajo malo shitty. Sem videl tudi neke industrial ppc fans. Samo ne vem če pašejo gor, pa da niso glasni ko hudič če so 2000rpm.

r3dkv1c4 ::

DaveG je izjavil:

Kaj pa ventilatorje na noctua se da menjat z kakimi boljšimi, ker zgledajo malo shitty. Sem videl tudi neke industrial ppc fans. Samo ne vem če pašejo gor, pa da niso glasni ko hudič če so 2000rpm.

O čem pa ti blodiš?
Na podlagi česa si pa določu, da so shitty?
Na podlagi barve ali na podlagi tvoje strokovnosti?

Očitno si funkcionalno nepismen, da v poplavi testov na internetu, ne vem kaj vse zmore ta hladilnik.

Ravno nasprotno!; noctuini ventilatorji so top.. Ne pa shitty... Res je, da imajo svojo prepoznavno barvo, ampak jih lahko prebarvas...
vw-klub.si

Vsi na netu govorijo da so take 'shitty' barve kot vomit pa drek(best preformance,. ugly looks) samo to sem mislil. ni se treba razburjati @r3dkv1c4. Ce sem pa koga uzalil z tem komentarom pa se opravicujem. Hvala za nasvete.

barocco ::

Mogoče Sythe Mugen 4,
Sam imam Sythe Mugen 3 Rev.B in so temperature ok glasnost pa tudi ni moteča. idle tam 30-33C in 59-60C max ob 3urnem igranju ali prime 95.
RangerVIII|6700k|Corsair16GB|
Msi1070|pm961|BX5001TB|RM650x|H100iv2|

DaveG je izjavil:

Vsi na netu govorijo da so take 'shitty' barve kot vomit pa drek(best preformance,. ugly looks) samo to sem mislil. ni se treba razburjati @r3dkv1c4. Ce sem pa koga uzalil z tem komentarom pa se opravicujem. Hvala za nasvete.

Se ne razburjam ampak ne vem kaj ti bereš.
Vsi na netu? wtf...who?

Lahko ti povem le to, da je pri nh-d14 modelu problem, pri montaži 140mm ventilatorja spredaj, v kolikor imaš previsoke rame.
No, roko na srce, ga niti ni potrebno montirat, ker sam hladilnik samo s sredinskim 120mm opravi nalogo vrhunsko.

po defaultu je sredinski 140mm
vw-klub.si

be quiet! cpu coolerji tudi niso slabi za svojo ceno

Buggy ::

Kaj pa pravite na ta Lepa V12...bojda je P/P celo boljsi kot dosedanji nosilec lovorike CM 212 EVO.

Tudi podnozje kjer se heatpipe stika direkt s CPU-jem imata isto. Kdo ima in lahko poroca rezultate iz prakse?

Torej kot zaključek je vseeno pri npr 1000 rpm tišji noctua?
Aja, še eno vprašanje imam. Ko dajo zraven te low noise adapter, jih moram uporabiti? Ali ne gre fan-ov custom rpm narediti?

dj_uro je izjavil:

res je, narobe sem napisal...
bolj točno je, da je 140mm fan na spodnjem delu nižji od reber in ob višjih ramih ga pač ni moč montirat.
Ker pridejo rami nekje med 3-5 mm odmaknjeni od reber hladilnika

Zgodovina sprememb…

• spremenil: r3dkv1c4 ()

r3dkv1c4 je izjavil:

dj_uro je izjavil:

bolj točno je, da je 140mm fan na spodnjem delu nižji od reber in ob višjih ramih ga pač ni moč montirat.

prav imaš... čeprav je pri 14ki zunanji fan 120mm ...
to so popravili pri 15ki... vendar je meni osebno grša, ravno zaradi teh odmikov
vw-klub.si

r3dkv1c4 je izjavil:

dj_uro je izjavil:

hmm zanima me če bi pasala 15ka na mojo plato tut če mam samo en ram v čist desnem slotu
bo treba mal metr v roke prjet

Milimeter ;) ... Pri 15ki ne potrebujes low profile ramov...
Na racun dizajna :(
vw-klub.si

Ciklamen ::

Sam imam Scythe Mugen 4 pa moram rečt da se dosti časa sploh ne vrti ventilator (ker je zadeva dokaj hladna). Edino kar slišim je ventilator od grafične, vse ostalo je tiho :)
- End of the Post ->

ST-777 ::

Ventilator na mojem procesorju Intel i5 se vrti okrog 800 obratov/min in ga slišim le, če imam stranico ohišja računalnika odprto. Za poskus sem imel ventilator nekaj ur ugasnjenega, pa računalnik ni nič protestiral in programi so delovali kot običajno. :D

Insan3Lik3 je izjavil:

r3dkv1c4 je izjavil:

dj_uro je izjavil:

hmm zanima me če bi pasala 15ka na mojo plato tut če mam samo en ram v čist desnem slotu
bo treba mal metr v roke prjet

sam sem imel corsair dominator in patriot viper series rame in vsi so pasali za kake 2mm največ...mislim, da višjih ni, vsaj jaz jih nisem videl...tako da brez skrbi

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

CPU hladilnik (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
24854194 (3490) freesty
»

Ali zračno hlajenje umira? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
17324063 (11272) Raptor F16
»

pomoč pri nakupu CPU coolerja

323722 (3046) SuperVeloce
»

nov računalnik 1200 eur

241892 (1543) vonmimek
»

gaming komp (strani: 1 2 )